Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 14 (vecka 13+...)

Bebisen

Foster c:a vecka 13Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma; fram till vecka 24 kommer din bebis att gå igenom en riktig växtspurt.

Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen. Moderkakan är också utvecklad och redo att ta över hormonproduktionen från dina äggstockar. Moderkakan kommer att producera progestoron och estirol, två hormoner som är nödvändiga för graviditeten

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.

Du

Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar.

Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.

Skriv en kommentar

Det finns 230 kommentarer

 • Postades 09 Oct
  :s avatar

  Nu har jag en graviditet som mist sagt är anorlunda men dom minsta barnen är i vecka 13 dom andra 4 är 1 kg tunga så det blir till att växa både långsamt och fort på dom små tänker jag .

  jag är inte lika hemma med mor som Lilla Bus var men hon pratar med mig nu så jag blir informerad om denna besynnerliga graviditet. Jag skulle bryta naturlagarna sas det när jag var barn så det är därför alling inte är som vanligt.

  Men förutom att jag kollappsat och krachat med mig och gjort om mig så mår jag bra så när som på trött ryggslut men jag är grundstark så jag återhämtar mig fort.

 • Postades 22 Jul
  :s avatar

  Var bara illamående. 1-2 veckor men avtog det men att kräkas har jag aldrig behövt göra förutom bara den dagen när det var chockvärme.

 • Postades 26 Sep
  :s avatar

  13 hela veckor känns bra! :) längtar till UL! :) Det är andra barnet för mig och min man. Ska bli apännande! Lycka till ni andra! :)

 • Postades 26 Sep
  :s avatar

  13 hela veckor känns bra! :) längtar till UL! :) Det är andra barnet för mig och min man. Ska bli apännande! Lycka till ni andra! :)

 • Postades 01 Sep
  :s avatar

  Vecka 13+1 o illamåendet har faktiskt börjat avta.. Har aldrig behövt kräkas iaf :) det här blir barn nr 2 :-)

 • Postades 22 Jul
  :s avatar

  är i v13 +3 idag.. yay det går framåt.. sakta men säkert!

 • Postades 22 Jul
  :s avatar

  är i v13 +3 idag.. yay det går framåt.. sakta men säkert!

 • Postades 22 Jul
  :s avatar

  är i v13 +3 idag.. yay det går framåt.. sakta men säkert!

 • Postades 18 Jul
  :s avatar

  Jag har gått 13+0 idag och detta är min fösta graviditet.
  I måndags var vi iväg på vårat första möte med magen, ett kub-test.
  Och fick då veta att vi väntar tvillingar i Januari :D
  Kom som en chock och man fattar det fortfarande inte riktigt
  Vi var lite nervösa över att det skulle vara två men nu känns det bara mer än bra :)
  Vi har mycket tvillingar, enäggs och tvåäggs ligger nära i släkten.
  Min syster fick tvåäggstvillingar förra året :D
  Jag har faktiskt inte haft några problem med illamående
  men det är jag glad för, för jag hatar att må illa.
  Mitt humör har väl gått lite upp och ner men inte såna allvarliga humörsvägningar ÄN ;)

  Så nu längtar vi i massor och hoppas att allt ska gå bra genom graviditeten och förlossningen.

  Spännande men läskigt på samma gång!!
  <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

 • Postades 14 Jul
  Gäst

  Östrogen och progesteron heter de.

 • Postades 14 Apr
  :s avatar

  13+1 idag :) ska till bm för andra gången på fredag och hoppas på att få en tid till ul om 4 veckor :)

 • Postades 09 Apr
  :s avatar

  Idag går vi in i v.13+0 och jag mår toppen. Jag har inte haft något illamående alls, inga större krämpor alls. Vi har fått tid för UL den 21 maj :) finns det någon annan i samma situation?

 • Postades 28 Mar
  :s avatar

  Kan bara hålla med Mira_L :)

  Fast jag har bara spytt en enda gång, och det var igår. Slutade må illa i flera veckor, men det kom tillbaks igår och idag. Går nog över snart igen, får man hoppas. Mamma tror det betyder att jag bär en liten pojke, fast det har vi trott från början. Men man får se, kan ju vara en riktigt pojkflicka, vore ju mysigt det med, äsch det är ett barn!

 • Postades 26 Mar
  :s avatar

  Imon v13 illamående är mycket bättre spyr bara ibland. Känns annars bra men längtar till ul så man får se om nån liten finns där på riktigt ;)

 • Postades 31 Dec
  :s avatar

  Är i v. 13+3 och mår fortfarande illa och spyr till och från. Har blivit betydligt bättre så ska inte klaga.

  Hade varit roligt att få kontakt med andra som ska få ungefär samtidigt!
   

  Kram!

   

 • Postades 03 Dec
  Gäst

  Är gravid i veka 13+0 min tredje bebis på tre år, underbart o skrämmande på samma gång<3 de här blir vår sista, vi vill vara unga föräldrar o jag blir ju 25 strax innan bebisen kommer. Längtar efter var lilla filur o de gör båda tjejerna med<3

 • Postades 25 Oct
  Gäst

  Efter att ha stött och blött frågan om att få ett gemensamt barn bestämde vi oss. Spiral ut och istället in med två små krabater. Lite lätt chockad av beskeded att bli fyrbarnsmamma är jag nu mest tagen av hur påverkad kroppen är av att bära på två små. Kan inte gå upp för trappen utan att få kväljningar och andnöd. Men tänker att det måste betyda att de växer på som sjutton där inne. Samtidig ska den förpubertala 10-åringen, vars liv nu är förstört, hanteras "jag tänker inte hjälpa dig med något, bara så du vet". 7-åringen blir mer orolig när jag har högljuda kväljningar, han undrar om bebisarna mår bra, hur de kommer vara som personer. Ja det får vi se på KUBen nästa vecka, är inte alls nervös, bara skitnervös.

 • Postades 20 Oct
  :s avatar

  Är 13+3 idag och har börjat fått en liten kula :) då börjar detta kännas på allvar. Har börjat lugna ner sig med illamåendet på morgonen, det är inte varje morgon så intensivt.

  Men något som verkar hålla i sig är att äta regelbundet annars känns det att illamåendet kommer smygande.

  //Linda

 • Postades 04 Oct
  :s avatar

  vecka 13+3 känns helt underbart mitt andra .  min första så mådde jag illa varje dag men den här gången känns allt bra mitt humör går väl upp och ner ibland det har börjat släppa nu . mår inte illa som första . ser att det är många andra som är i vecka 13 skulle gärna vilja komma kontakt med andra och lära känna . ha de bra

 • Postades 06 Jul
  :s avatar

  Är 13+6 och jag mår hur bra som helst, dock liten vanlig förkylning som spökar hos mig, men har inte haft några symtom alls , under graviditeten, inget illamående eller något sådant. Har haft en "bra" graviditet än så länge. Många säger om man inte har en " bra " graviditet så har man en " helvetes förlossning " ! Kan det stämma må tro?

 • Postades 06 Jul
  :s avatar

  Är 13+6 och jag mår hur bra som helst, dock liten vanlig förkylning som spökar hos mig, men har inte haft några symtom alls , under graviditeten, inget illamående eller något sådant. Har haft en "bra" graviditet än så länge. Många säger om man inte har en " bra " graviditet så har man en " helvetes förlossning " ! Kan det stämma må tro?

 • Postades 05 Jul
  :s avatar

  13+5 idag och jag har mått ganska bra, tills igår. Fick fruktansvärt ont i huvudet igår och det har inte gått över än och idag kräktes jag för första gången. Mår skit! :(

 • Postades 09 Jun
  :s avatar

  Äntligen vecka 13 :-) var på UL i torsdags och då såg allt finemang ut med pyret

 • Postades 24 May
  Gäst

  Johanna: Jag tror säkert det är vanligt å känna som du gör. Jag känner oxå av att mitt humör inte riktigt är som vanligt. Mår illa, har halsbränna och känner mig lite som att min kropp inte är min längre...  Eller som att jag är inne i en annan kropp som jag inte riktigt förstår mig på hur den fungerar haha. ;) Men jag kommer ihåg från förra graviditeten att alla negativa fysiska grejer gick över helt å hållet när graviditet+amning var färdigt... :)

  Prata med din sambo om det och förklara att du inte riktigt känner dig som dig själv och att det är jobbigt. Kanske han kan få mer förståelse då och sluta irritera sig på dig?

  Sen är kanske ett tips att försöka fokusera på "den psyksika" biten som jag tycker är topp jämfört med den fysiska hehe. ;) Läs mysiga böcker om vad som händer i magen och om små bäbisar å så... :)

  Oj såg nu att det var länge sen du skrev men jag skickar detta ändå. Hur mår du nu förresten? 

  Johanna

 • Postades 16 May
  :s avatar

  Detta är första barnet, ska bli spännande :) Har kvar illamåendekänslan och har inte heller gått upp något i vikt utan fortsätter gå ner. Jag tycker inte att det syns att jag är gravid, då jag är rund sen innan. Är i v13 om det nu stämmer får ju det slutgiltiga beskedet ang när bf blir den 25 juni då vi ska göra ett "vanligt" ul, borde då vara i v 18-19 Men har ju redan haft 3 olika bf-tider så det ska bli spännande när nästa datum blir sagt.. =) 

 • Postades 31 Mar
  :s avatar

  13+0 idag! :-) känns fortfarande overkligt trots att magen har växt.. :-)

  Är redan lika stor som i v.17-18 med första barnet :-) 

  Underbara graviditeter <3

 • Postades 23 Feb
  :s avatar

  detta e mitt femte barn och min mage är redan gigantiskt. Fast jag kan dra in den och då syns det inte att jag är gravid. Väldigt slappa magmuskler antar jag ;)

  Annars mår jag bra, bara massa halsbränna.

  viktuppgång är väl kanske ett kilo nu. jag har vägt mig på olika vågar så det är lite svårt att veta dessutom tror jag att vår nuvarande våg räknar typ 2 kg fel.. Men det gör ju inget om den alltid gör det eller hur?

  Jajaja, lycka till allihopa!

 • Postades 10 Feb
  :s avatar

  Ah, veckorna bara susar förbi!! Så himla roligt! jag njuter av varje sekund och inbillar mig att jag känner bebisen röra sig ibland. Är mitt andra barn så jag har redan börjat bli lite lite liiite rund om magen.

 • Postades 28 Jan
  Gäst

  Ja vecka 13 nu och det är mitt andra barn så magen syns lite. Tror jag var i månad fem förra gången magen började synas. Har hyperemesis denna graviditeten också men var snabb med att kräva medicin så jag mår mycket bättre. Försöker hålla humöret uppe så gott det går och det är lite lättare efter kubbtestet som var bra. Den lille låg och sparkade för fullt pch vi fick lyssna på hjärtljuden via moderkakan. Skall tillägga att vi gjorde det privat. Hoppas att ni jar det bra därute!

 • Postades 22 Jan
  :s avatar

  Vad kul att se så många som mår bra, själv kan jag inte säga det. Är mestadels ledsen och nere, tycker allt som tidigare varit toppen och skoj bara är skit. Humöret är som en berg och dal bana. Jag får skäll och skit av min sambo som tycker att jag helatiden är sur och negativ. Och jag tycker att han har inget som helst intresse i hur jag mår eller ens bryr sig om att försöka muntra upp mig. Är det vanligt? Ska man inte va glad och lycklig när man är gravid?

  /Johanna 

   

   

 • Postades 16 Jan
  :s avatar

  Är nu 13+2. Första barnet. Va på inskrivning 11 december och ska på UL den 22 februari. Ska inte träffa barnmorska försen då. Känns som en lång tid. Vill veta så allt är ok. Är detta normalt med så långt emellan?

 • Postades 10 Jan
  Gäst

  Hej är i vecka 13 och var på Kubb test i går ... när man räknade min ålder + blodprov  så var jag Högrisk men tittar man på barnet som boxades där inne så såg allt normalt ut .. tänker ej göra fostervattens prov då jag fick missfall i sommras vill inte skada min babys i magen .. nästa gång man får se den lille är ju inte förs i feb 24 längtar ... 

   

 • Postades 11 Nov
  :s avatar

  Mår toppen och ska på privat UL nästa fredag, på min födelse dag:) var hos läkaren idag för yrsel jag har blodtrycks fal är hemma och villar från jobbet idag det bästa för bebisen :)

 • Postades 05 Oct
  :s avatar

  Det normala är att man gör ul runt v 18 men om man har haft flera missfall tidigare eller är över 37 får man göra flera ul tidigt. Har redan gjort två o är 13+3 idag. Är så glad över de ul jag fått göra eftersom allt ser bra ut o jag slipper oroa mig.

 • Postades 20 Sep
  Gäst

  Klaga inte ni som är gravida i vecka 13... jag gjorde nyss KUB o de visade sig att vår bebis i min mage va död.. hade dött för nå dagar sen :( Sorgen går inte att beskriva...

 • Postades 15 Sep
  :s avatar

  Tjipp tjopp. V13+0 idag och bara längtar tills v 15. Då ska jag Till specialist mödravården och göra ett utvidgat ul för att se om bäbisenär frisk så att det inte är ryggmärgsbråck denna gång med. Lycka till alla blivande mammor där ute

 • Postades 15 Sep
  Gäst

  Varför får vissa göra ultraljud jätte tidigt i graviditeten?? Själv har jag inte tid förrän i vecka 18!! =/

 • Postades 28 Aug
  :s avatar

  Någon som behöver Prostafren mot illamående? Jag har köpt, men kunde inte fortsätta ta dom för de innehåller lactos o jag är jätte lactosintollerant. Hjälpte iaf mot illamående, även om det blev andra besvärligheter av det! ;) Skickar gärna om nån kan ha nytta av dom.

   

   

 • Postades 26 Aug
  :s avatar

  13+0 idag och det syns på magen, andra barnet som det är. Hoppas på att kunna hålla det hemligt lite till. Ska skriva nytt kontrakt på jobb om ca 2 veckor så efter det kan man berätta..hehe. Annars mår man bra, har inga känningar mer än ömma bröst. Extra kontroller hela tiden pga havandeskaps förgiftning förra gravtiden. Håller tummarna för att vi slipper få det denna gången också!!

 • Postades 05 Aug
  :s avatar

  13+0 redan! Herregud, jag hinner inte med:p Såg lill-pyret förra veckan och allt såg bra ut:) Magen är inte stor men livmodern känner jag av mycket bra. Har ju sammandragningar redan också. Det är så roligt att vara gravid nu igen!:)

 • Postades 23 Jun
  :s avatar

  13+2 idag... jag va på andra mötet på mvc i tisdags och då fick jag lyssna på "lillfisens" hjärta, gud va mysigt det var! nu måste jag vänta på ultraljudet den 28 juli som känns SÅ långt bort. då hoppas jag dom ser könet också! svullen mage jag ser nästan höggravid ut!

 • Postades 23 May
  :s avatar

  Gör man ultraljud i vecka 13? Har för mig att min barnmorska sa vecka 17.

  Hade velat göra en imorgon när jag ska dit.

 • Postades 23 May
  :s avatar

  allt beror nog på hur bebisen ligger,inget att vara orolig över brudar :P

 • Postades 22 May
  Gäst

  Hej hej! Jag är i slutet på v 13 (12+5) och tror jag börjar bli galen. Kan knappt äta någonting, allt luktar eller smakar vidrigt.... Det känns som att det faller bort saker varje dag! Det jag kunde äta igår är oätligt idag... Herregud, tycker synd om sambon som inte vet vad han ska ta sig till när jag sitter och bölar för att soppan inte smakar som den ska! :-D Men men, det är ju i alla fall tecken på att det är på riktigt, annars hade jag nog haft svårt att tro på det!

  Har BF 29 november och forsätter det såhär får jag leva på vatten de sista månaderna! :-P

 • Postades 21 May
  Gäst

  jag har ingen mage ännu..o fick inte se min bebis :s..

 • Postades 06 May
  Gäst

  Jag har inget barn!

   

 • Postades 22 Apr
  :s avatar

  jag frågade min barnmorska hur mycket det "borde" synas i vecka 14 (13+3 nu) o hennes svar va : nästan ingen alls, vid vecka 20 är livmodern uppe vid naveln, så än så länge är det inte konstigt om det inte syns.

  Jag seringenting på mig själv heller, tror inte jag har gått upp nått heller så jag var lite orolig. men men snart är man i vecka 20 haha bara 6 veckor kvar då lär det ju synas att man har en liten där inne ;) andas o ta det lugnt bara, det kommer ;)

 • Postades 20 Apr
  Gäst

  Jag är i v.13+2 och på mig syns det inte någonting på. Känns skumt då ja inte heller känner något om ja trycker men det kommer nog snart. Bara lite hårdare om jag trycker. Såå lycklig :D

 • Postades 20 Apr
  Gäst

  Jag är i v.13+2 och på mig syns det inte någonting på. Känns skumt då ja inte heller känner något om ja trycker men det kommer nog snart. Bara lite hårdare om jag trycker. Såå lycklig :D

 • Postades 09 Apr
  :s avatar

  Min mage har inte heller vuxit så mycket men har gått upp ca 5 kg! :o var på ultraljud den 6/4 fick se våran lilla skrutt! :) riktigt häftigt!

 • Postades 26 Feb
  Gäst

  Det syns inte det minsta än så länge, jag har inget tålamod! Man blir ju nästan lite orolig också...

 • Postades 22 Feb
  :s avatar

  ja, min har växt.. men inte så mycket.. du behöver nog inte oroa dig, alla magar växer ju olika snabbt, alla är vi olika =)

 • Postades 22 Feb
  :s avatar

  Verkligen:) Men har era magar växt mycket? Min är fortfarande nästan platt, känns lite oroande...

 • Postades 21 Feb
  :s avatar

  Nu börjar det bli spännande :-D

 • Postades 30 Jan
  :s avatar

  Hej Anna!:) Ooo va roligt då ska vi ju ha nästan samtidigt:) dock sätter dom igång mej runt v 37 men eftersom de är tvillingar e de ju heller inte ovanligt att dom vill titta ut redan runt v 35... lite orolig för detta för ja vill ju gärna ha kvar dom till 37 men men, huvesaken är att allt går bra:) jag har bara en tvilling i min släkt, min farfars kusin så de e ju kanske lite långsökt:) vem vet eftersom du har så många tvillingar så e nog risken stor att nästa blir de:) känns skumt att de är 2 som växer där inne och svårt att förstå:) är det första barnet? ta hand om er!:)

 • Postades 30 Jan
  Gäst

  Juli

  Vi har den 2 aug som vårt datum. :-)

  Trodde vi också skulle få två, men på VUL visade det sig bara ett barn (vi har tvillingar i flera generationer i familjen så iaf jag var inställd på att det kunde vara fler än en i magen).

 • Postades 28 Jan
  :s avatar

  var beräknad 28 juli men igår ville dom flytta fram mej ett par dagar till 1 aug.. hehe skumt dedär men de har inte så stor betydelse för dom ska sätta igång mej runt v37 om dom små inte redan hittat ut då:) inte vanligt att man går sin fulla grav när man väntar tvillingar. vanligast e runt 35-37 fatta ja för. Ooo nu längtar man och börjar inse att de faktiskt inte är så långt kvar. en otrolig härlig och annorlunda känsla av att de ska bli  2:)

 • Postades 27 Jan
  Gäst

  Grattis Juli! När är ni beräknade till?

 • Postades 27 Jan
  :s avatar

  då va första UL gjort idag då! vi ska ha TVILLINGAR!:)

 • Postades 26 Jan
  Gäst

  13+1 idag. Nu börjar det det här äventyret kännas verkligt! Och nu börjar jag känna att jag längtar, har inte känt så innan. Har inte märkt av graviditeteten förrän nu nu när magen börjar synas så det hela har bara känts overkligt. Men nu börjar jag som sagt längta!

 • Postades 24 Jan
  :s avatar

  13+0 idag! mår rätt ok idag mot va ja brukar göra. på torsdag ska ja få göra mitt första UL!.. ska bli super kul, längtar massor!:)

 • Postades 16 Jan
  :s avatar

  Fast om egentligen är vi/jag i vecka 14, eller hur?

 • Postades 15 Jan
  :s avatar

  Mår toppen 13+3, inget illamående dock ont i höger sida av bäckenet. Köpt bäckenbälte och det är super. Magen börjar ta form, så idag köpte jag mina första mammabyxor (lånat ett par). Det är inte lätt att hitta snygga byxor när jag är 187 cm över havet. Hittade byxorna i min nya favvo butik Proud på Karlavägen 48 i Stockholm, kan varmt rekommendera. Dit kommer jag gå flera gånger, snygga och sköna mammakläder.

 • Postades 15 Jan
  :s avatar

  Andra trimestern! Wow!!! Fortfarande illamående och huvudvärk med jämna mellanrum, men LYCKLIG :-) Magen är rund och stor, börjar kännas som om det här är verkligt....

 • Postades 11 Jan
  :s avatar

  jippi . är i vecka 13 nu!!!! Idag fick jag se min lilla bebis på ultraljudet. :D:D:D

  Det var verkligen en speciell upplevelse. Tyvärr så var inte min pojkvän med idag, för det var egenligen inte något planerat ultraljud. oturligt nog så var skrivaren sönder, så det blev inget kort :(:(

  Längtar så till vecka 19 då jag ska göra ännu ett ultraljud. :)

 • Postades 04 Jan
  :s avatar

  12+ 0 imorgon, i vecka 13 jippi!! Tiden går ganska snabb ändå.  Idag har jag verkligen inte haft någon bra dag. Jobbet går bra, var både i telefon, på mottagningen och på hembesök. Fick panik på slutet av dagen då sedan några veckor har fått så j***a ont i höger skinka. I dag tog det koll på mig, blev alldelse matt och illamående pga smärtan. Imorgon ska jag ringa Bm igen för ta reda på om detta är bäckenledssmärta eller tidig foglossning. Är rätt så lång över 180 cm så ryggen få ta lite slit och släpp.

  FInns det någon annan som upplevt liknande smärta i höften/baken eller någon annan som är lång. Tänkte även ringa badhuset och vara med på vattengympa, samt väntar på att träffa sjukgymnast om en vecka.

 • Postades 31 Dec
  Gäst

  13+0 idag 

 • Postades 30 Dec
  :s avatar

  Vecka 12+4 idag=) men känner ingenting än men magen har ändrat lite form och det känns segt att vänta ända till v17 innan UL blir av! Ser att det är många som har fått tid tidigare och redan har sina bebisar på ul-bilder=) Grattis=) 

  Brösten värker och får sömnattacker ibland, då jag bara kan lägga mig ner å somna. Lite små jobbigt faktiskt, ngn annan som har det problemet?

  Har börjat måla om babysängen, den blir såå fin <3<3

 • Postades 15 Dec
  :s avatar

  Vecka 13 i morgon då, eller 12+0 som visa säger, men jag som väntat barn innan vet vad jag pratar om :-).  För övrigt mår jag otroligt bra, Fått nojja på KÖTT så typiskt, förra graviditeten var det IS som stod högst på menyn men denna är det kött!. Billigt och bra eller inte :-).

 • Postades 06 Dec
  Gäst

  12+5

  Kunder som kommer in på jobbet tror att jag e i 6:e månaden....hm förövrigt är jag smal på armar och ben men min mage har växt som bara denn

  Men jag  trivs att ha mage

  Känner att min oro försvinner mer och mer och tacl och lov mitt illamående också

  Nu kan man äntligen njuta lite mer av graviditeten

  ha en bra dag

 • Postades 25 Nov
  :s avatar

  I morgon är det vecka 13, gud va det går fort men ändå inte väntar på mitt UL i januari den 11 e sent men det fanns ingen tid innan tyvärr!

 • Postades 23 Nov
  :s avatar

  Jag är i vecka 13 på lördag.  Har haft migrän sen jag gick i 7an men den har aldrig varit så illa som nu, har haft migrän 3 gånger den här veckan och jag blir helt borta och får jätte svårt att se.

  Och folk påstår att man ej får migrän när man blir gravid pga hormoner osv, i mitt fall verkar det då vara tvärt om. Vill inte ta migräntablett mer än när det apsolut är nödvändigt men önskar det fans något jag kunde göra så jag slapp det helt, vill ju hälst inte äta några medeciner för bebisens skull.

 • Postades 23 Nov
  Gäst

  Vecka 13+5 idag och precis hemkommen från huddinge sjukhus. Har legat inlagd för lågt blodtryck, låga salt halter, yrsel och gradivitets illamående vilket blev ut torkning så låg med dropp i 2 dygn. Bebis mådde bra=) magen växer och brösten ömmar hahaha spännande. nej nu dax att gå till dagis  och hämta min stora sessa som ska bli store syster 27/5=)

 • Postades 15 Nov
  Gäst

  jag är nu i vecka 13. min mage är större men jag går däremot ner i vikt. jätte smala armar och ben. men det ska tydligen vara vanligt. Har dock aldrig mått illa. mest trött och så men det har avtagit nu. Längtar också till den stora magen och det lilla miraklet i min mage :D

 • Postades 09 Nov
  Gäst

  13+5 nu...

  mår fortfarande skitilla, jobbigt, funkar inte alls utan åksjukepiller... haft en våldig jobbig start, har svårt att känna glädje än. känner mig mest tjock över mage och bröst, har gått upp flera kilo redan...

   

  Hoppas att det vänder snart, kändes iaf lite bättre och verkligare vid förra veckans ultraljud, fascinerande att kunna se så mycket redan ändå... ser lite fram mot nästa ultraljud i vecka 19 ändå... =)

 • Postades 31 Oct
  :s avatar

  Är det någon mer än mig som inte fått större bröst eller direkt större mage?!

  Inte mått illa ngn gång och mår nästan som vanligt förrutom att jag har liite problem med förstoppning...har svept en katrinplommonjucie och tryckt ner några pepparkakor, så jag hoppas magen kommer igång.

  Men det står att kläderna ska börja bli trånga och brösten stora och tunga?! Jag har bara gått 500 g på första 13 v..Ngn som är i samma sits?

 • Postades 29 Oct
  Gäst

  13+3 idag. knack och brak va de spänner. längtar tills man kan känna sparkarna och jag kan spatsera stolt med min bebismage:)

 • Postades 24 Oct
  Gäst

  Vecka 12+6, går över till vecka 13 imorgon. Känner mig så lycklig!

  Jag och min sambo har inte berättat våran stoora nyhet ännu så att välja kläder har nu blivit ett större problem. Min mage växer o knakar precis som den skall. Längtar så efter att illamåendet skall ta slut som alla pratar så gott om i vecka 13...

  "När är det okej att börja shoppa baby grejor?" hihi  //Lycka till alla blivande föräldrar<3

 • Postades 22 Oct
  Gäst

  13 + 0 idag och tycker magen nästan blivit mindre! Men jag är inte så jätteorolig. Tidigare har magen varit så svullen och full av gaser och jag är inte gasig längre, jag har också varit törstig hela tiden så jag kanske samlat på mig en massa vatten som jag inte längre bär på.

  Tycker nu att jag kan se den "riktiga" bebismagen strax ovanför blygdbenet. Hoppas den börjar växa ordenligt snart... Annars mår jag bättre och bättre :-)

 • Postades 21 Oct
  :s avatar

  V. 13 +0 idag, å de känns jätte roligt. Ska till barnmorskan 9 november, så jag får se vad som händer då =) Mår bättre och bättre, har mina problem med ryggen som vanligt. Det har blivit lite bättre, men får svårt att andas ibland. Annars mår vi jättebra...=)

 • Postades 20 Oct
  Gäst

  Jag är i v 13.4 och väntar trillingar :)

  Fått kanon mage redan ! myyys...

 • Postades 14 Oct
  :s avatar

  jag mår inte så illa längre, men jag har migrän ofta! läste att det var en annan som oxå hade det. Ska man ha det? går det att förhindra på nåt sett? så jobbigt jag vill ju inte ta så mycket tabletter heller. sova funkar.

  Jag är i v 14 var på kub testet i går sååå kul!!! äntligen blev det lite verkligt. jag känner mig annars bara stor och ganska osexig. Väntar på att få en riktig mage, så det inte är någon som tvivlar på om jag är tjock eller gravid. tycker jag har gått upp ganska mycket , har ni oxå det? brösten iof är ju väldigt stora.. hahah säkert ett par kilo där.

  skönt att se att det var ett litet pyre där inne igår:) ååå den var så söt, hade tungan ute och smakade på vattnet. trött var den så vi fick se den länge länge:) den var tvungen att ligga precis rätt för att kunna mäta. åå det var så mysigt! nu väntar jag på det "riktiga" ul. jag är så nyfiken och vill veta om det blir en kille eller tjej. ska ni kolla? jag kan inte låta bli. hoppas att de vill berätta bara! lycka till alla!!

 • Postades 12 Oct
  :s avatar

  Fick en tid för UL igår. Åhh vad jag längtar!

 • Postades 12 Oct
  :s avatar

  13+1 idag! Tyckte jag kände magont som rörde sig i magen inatt, jag vaknade av det! Men man ska inte säga bu eller bä! :) kissnödig väldigt ofta!

 • Postades 08 Oct
  :s avatar

  äntligen 13+0 :) långtar så otroligt <3

 • Postades 08 Oct
  :s avatar

  kände fosterrörelser igårkväll :D !!!!!!!! LYCKAAAA

 • Postades 07 Oct
  :s avatar

  13+1 idag , bebislyckan blir större för varje dag, Magen syns och illamåendet existerar endast på morgonen. Dock är migränen värre än någonsin och halsbränna + sura uppstöttningarna är olidliga !
  Men ser bara framåt att det i slutändan har varit värt resan! :D

 • Postades 06 Oct
  Gäst

  Visst har jag blivit bredare, men kan då inte se att jag fått nån mage!  orolig! 13+1

 • Postades 30 Sep
  :s avatar

  13+0 idag! Känns skönt att ha de första 12 veckorna avklarade.. Fast det känns som att dagarna går i slow motion fortfarande.. Hoppas det går snabbare snart! 

 • Postades 17 Sep
  :s avatar

  Svar till ikommentar 140 - Ida87 Jag är har gått 13+3 och mår också jätteilla fortfarande. Känns lite hopplöst, men försöker sätta hoppet till att det borde börja lätta inom några veckor. Om det inte lättat till v 16 så funderar jag på att testa akupunktur. Jag har hör en del som blivit hjälpta av det.

 • Postades 14 Sep
  Gäst

  Är det någon annan än jag som fortfarande har problem med illamående? Jag är i vecka 13+6 och har kräkts tre gånger bara på förmiddagen. Jag hoppas att det är förkylningen som gör att jag inte har någon matlust som är problemet.

 • Postades 09 Sep
  :s avatar

  idag är första dagen i vecka 14 ;D och vi ska på KUB-UL idag och se det lilla underverket igen :))))) har haft bebismage ända sen v 6 men nu kan jag faktiskt känna livmodern som en spänd boll *glad* tydligen inte ovanligt med mage så tidigt men nojjar ändå lite över att det kanske är två därinne..... men det är nog bara hjärnspöken, har ju inte anlag för tvillingar i släkten

 • Postades 03 Sep
  :s avatar

  Äntligen v 13+0 :) nu vet den närmaste familjen och vännerna. Längtar så till UL den 14/10 :)

 • Postades 29 Aug
  :s avatar

  Jessi-73 prova Gaviscon, finns receptfritt på apoteket. Det finns både som orallösning och tuggtablett. Tabletterna är lite äckliga att tugga på men du kan dricka lite vatten efteråt. De är effektiva mot halsbränna och sura uppstötningar. Prova även att dricka filmjölk det brukar också hjälpa ;) Lycka till :)

 • Postades 25 Aug
  :s avatar

  13+1 idag och jag mår toppen illamåendet har försvunnit men däremot har jag fått fruktansvärd halsbränna, nån som har nåt tips till det????

 • Postades 23 Aug
  :s avatar

  Har berätta för barnen nu (som är 4, 6, och 8 år) Dom frågar och vill titta på magen och pratar om hur det skall bli. Jättekul att vänta bebis när dom också är delaktiga. Längtar till ultraljudet.

 • Postades 21 Aug
  :s avatar

  vecka 13+1 idag, illamåendet har avtagit tack o lov..... dock är jag fortfarande abnormt trött och orkeslös

 • Postades 20 Aug
  :s avatar

  13+3. tiden har verkligen gått långsamt fram till nu. Skönt att ha de första tolv veckorna avklarade. Inväntar tid till UL borde komma denna veckan:)

 • Postades 17 Aug
  :s avatar

  Nu börjar man bli nervös, ska på UL i morgon, dags för Nupp testet. Spännande, o lite läskigt samtidigt!

 • Postades 16 Aug
  :s avatar

  Gravid i 13+3. Ultraljud i förra veckan och bebisen sprattlade och var så livad. Inget illamående ännu, så jag har varit lyckligt lottad. Dock inte heller gått upp i vikt, snarare ner. Ingen jättelik matlust har jag heller haft, men hoppas att det vänder snart. Nån annan som är i vecka 13?

Skriv en kommentar