Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 16 (vecka 15+...)

Din bebis är denna vecka ungefär 11 cm lång och väger omkring 68-94 gram.

Bebisen

Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs!

Du

Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.

Om din graviditet inte ännu är daterad så kan din läkare enkelt bestämma fostrets ålder genom att mäta huvudet vid en ultraljudsundersökning.

Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!

Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.

Skriv en kommentar

Det finns 190 kommentarer

 • Postades 11 Feb
  :s avatar

  Magen har varit lika stor rätt länge nu vi får se när den börjar att växa sedan jag fick in hormoner i kroppen har det gått 16 veckor så det blir en naturlig födsel av dessa sex barn i juli den 27 nde. Jag mår bra men är trött och har ont i höfterna det är tyngden och kollapsen. så jag får ta det försiktigt. stretcha mycket.

 • Postades 23 Sep
  :s avatar

  Hej! Jag registrerade mig nyss ☺ Jag gjorde det framför allt för att komma i kontakt med er som är gravida å har problem med sköldkörteln! Jag är i en mardröm ut nu där jag får höra att barnen kan födas med outvecklade organ och hjärnskador pga mina dåliga sköldkörtel värden. Kan någon hjälta mig har ni upplevt dethär? Är det nån som kan prata med mig?

 • Postades 23 Feb
  :s avatar

  Nu har jag pratat med mitt ex om dom små barnen med döda andar i sig han sa att under en lång tid på en annan planet hade jag honom i krppen för han var död och inte kunde leva men livet återvände till han sådant kommer inte jag ihåg som fic glömma alt detta livet.

  så svaret på dom små s öde blir att det blir barn som går hela skoltiden i 1-3 an och sysselsätter sig med pussel och enklare grejor i tysthet. så nu behöver inga dö och det känns riktigt riktigt bra ska ni veta för jag har fött er allihop en gång.

  själv tar jag hand om alla fyra ett tag sedan blir jag också barn och den heliga anden får tillbaka stefan mitt ex så vår dotter får mamma och pappa tillbaka utan kroppens medvetande som följer med till nästa kropp som blir min systers barn och mitt förra gubbe som jag alltid haft varge liv blir min pappa så jag blir den lyckligaste ungen i världen.

 • Postades 22 Feb
  :s avatar

  Nu har jag fått reda på hur det förhåller sig i magen på mig dom små som gör ont är i 6 veckan men kommer födas 9 veckor för tidigt om jag inte väljer kejsarsnitt för dom jag gått med länge men varit små kommer bli för stora till huvudet om vi väntar med dom till oktober och då måste jag klippas därnere och det har jag sagt ifrån om men det var inte nödvändigt men jag sa det får bli två neo barn istället men med den växvärk jag går med har dom nog hunnit ifatt det skulle inte jag bli överaskad över. dom har fått alla svåra andar i sig och troligen kommer dom att vilja bli organdonationsbarn av.

 • Postades 14 Apr
  :s avatar

  Ny vecka igen :) 15+0 och mår bara lite illa på kvällarna och behöver inte sova middag längre för att orka

 • Postades 04 Nov
  :s avatar

  Så kul att läsa vad alla tycker och känner och hur ni mår ! Jag har mått hemskt 2- månader men nu är ja i v.15+4 och ja känner han/ hon lever för fullt där inne snart ult.. Om några veckor hoppas på ängeln våran mår bra,

 • Postades 08 May
  :s avatar

  15+0 idag och det känns prima. Lite bubbligt bk magen så man får väl hoppas att man känner nån spark snart ;)

 • Postades 13 Apr
  :s avatar

  Nu ska jag också snart gått 15 veckor för mig. Spännande.

   Om bara fyra veckor får vi se vår skapelse igen, längtar som få. Men har fortfarande beslutsångest över att veta könet. På sätt och vis vill jag bara veta om mina och mammas känningar var rätt eller inte. Återstår att se. Inte alltid får man ju veta ändå. Låter ödet avgöra det lite då, för i grund och botten spelar det ju ingen större roll ;)

 • Postades 09 Apr
  :s avatar

  Imon v15 och nyss kände jag lillen i magen detta är mitt andra barn. Vilken härlig känsla det är att första gången känna sitt barn i magen..bokad ul 6 maj längtar dit ;)

 • Postades 20 Oct
  Gäst

  hej hopp är gravid 15+6 me andra barnet har en somn som blir 4 om 2 veckor :)

   

 • Postades 20 Aug
  Gäst

  Hej allihopa . Är 20 år o väntar nu mitt andra barn . Har en son på snart 3 år men Ändå så känns den här graviditeten ny. Är så spännande . Är i vecka 16 nu (15+5) och hoppas på en liten flicka denna gång. Hoppas få veta på UL on två veckor.

 • Postades 18 Jan
  Gäst

  15+2 mitt andra barn!! Får hålla med några av övriga komentarer.. Så fort man glömmer hur det var första graviditeten!! Man känner sig lika osäker nu som med första, om inte mer till och med ;) magen är stor och rund och go redan , syns betydligt mer denna gången!!blygbenet värker men annars är allt helt okej ;)

 • Postades 17 Dec
  :s avatar

  15+6 idag. I förra veckan fick jag blödning och smärta i magen och trodde det var kört. Det var det inte:) Ser fram emot ultraljud nu i början av januari.

 • Postades 15 Dec
  :s avatar

  15+0 idag, jag och min sambo är så förväntansfulla och lyckliga :))

 • Postades 11 Dec
  :s avatar

  Vi är ett glatt par på 20 och 21 år och väntar vårat första barn =) vecka 15 +6 =)

 • Postades 27 Nov
  :s avatar

  Har äntligen fått särt bebisen, blev flyttad bak 2 dagar trist, ;) med dottern blev jag flytad fram 4 dagar. Vi får se vad denna slutar på för datum igen den 22 dec :)

 • Postades 13 Nov
  :s avatar

  Väntar barn nr 2, är det bara jag som har väldigt dålig koll nu när det är andra barnet? var så duktig på att följa första med varje dag nästan... Nu flyter som bara tiden på och helt plötsligt är det v. 15+5? Knasigt... längtar till RUL så man får veta vad det är, känns viktigare den här gången :) Spännande! Hoppas på ännu en liten grabb... Har ju inget flicknamn ;p

   

   

 • Postades 06 Oct
  :s avatar

  15+0 idag! Tiden går ganska fort nu. Den 26/10 är det UL!! Längtar!!!!

 • Postades 27 Sep
  Gäst

  Hej

  idag 14 +6

  Det är mitt femte barn jag har fyra pojkar hoppas att det blir en flicka,

  Har tid  ultraljud 19 ock längtar så mycket    .

 • Postades 19 Sep
  Gäst

  Idag är jag i vecka 15 och redan förra veckan var det någon som tyckte jag såg gravid ut (som inte visste). Känns roligt! Längtar efter den där fina bebismagen, just nu är det lite bebisput nedtill och så den magen jag hade innan (har putmage normalt sett) så känns ju som "fusk" att bara släppa ut hela magen ... Dumt tänkt kanske, men innan jag blev gravid fick jag emellanåt frågan om jag var gravid pga av att jag är slank i övrigt men har lite mage, så nu är det kul att faktiskt kunna säga "Nej jag är inte bara tjock, jag är gravid också!" ;)

  Undrar om fler har stickningar i underlivet där det sk venusberget sitter (kan det vara blygdbenet?) ? Jag har haft en hel del värk tidigare i graviditeten och oroar väldigt (det är mitt första barn), fast jag vet att det är bättre att vara lugn. *Lättare sagt än gjort*

   

 • Postades 04 Sep
  Gäst

  Är gravid i vecka 15 plus 3 :) Väntar mitt fjärde barn.. Hoppas på en pojke så blir de 2 flickor o 2 pojkar ju :) Snart UL så längtar jätte mkt! :D

 • Postades 04 Sep
  Gäst

  Gravid i vecka 15 plus 3 så snart e de dax för UL! Längtar såå! :) *hoppas på en pojke* :D Så blir de 2 flickor och 2 pojkar :D

 • Postades 22 Aug
  Gäst

  Hej, jag är i vecka 14 +1 idag och jag längtar oerhört mycket efter den riktiga bebismagen (är enormt svullen bara) har fått se honom redan, vi gjorde KUB test för två veckor sedan idag, vet inte varför men det känns som en pojke :-) vi ska ta reda på könet på nästa UL. Mår bara illa när jag är hungrig men det går över så fort jag äter, går på toa ca två ggr/natt. Humörsvängningar har jag tyvärr gott om, någon som har tips på hur jag ska göra för att kontrollera dem lite. Föräldrarna och sambon får ta en del vilket känns lite jobbigt. Tack för mig!

 • Postades 19 Aug
  :s avatar

  15+0 idag!:) Men har haft svindel lite hela dagen och spytt! Har inte gjort det på flera veckor... Konstigt.

  http://junimamma.blogspot.com

 • Postades 17 Aug
  :s avatar

  var hos barnmorskan på inskrivningssamtal idag och fick beräknat datum till den åttonde februari :)

 • Postades 17 Aug
  Gäst

  15+2 idag. Känner mig JÄÄÄTTE stor och tröjorna sitter åt. Men det gör mig absolut ingenting för jag är så lycklig <3 Magen blir så fin i mammabyxor och de är mkt skönare när magen exploderat i storlek :D Brösten spänner priodvis och det blir ett toalettbesök varje natt, men inget illamående. Tycker dock fortfarande att kaffe luktar örk och kan bli illamående när jag tänker på mat som jag åt när jag fortfarande inte visste att jag var gravid men då jag verkligen mådde illa. Blir hungrig snabbt och försöker lyssna på kroppens alla signaler och bara njuter. UL 8/9, ska ta reda på kön men vi ska hålla det för oss själva. Var på ett VUL 5/8 och fick då beräknat hur långt gången jag var (dock ingen beräkning som stämmer med vad barnmorskan på MVC sagt eftersom jag haft enormt oregelbunden mens). Vi fick då se en livlig bebis som rörde på sig så att gynekologen började skratta :) Glädjetårar kom!

 • Postades 15 Aug
  :s avatar

  Ida - kommentar 162. Då ligger vi precis lika, men ska på UL den 1 september så de kanske ändras då :) men jag väntar min tredje.

 • Postades 15 Aug
  :s avatar

  15+2 idag <3 Tiden går så hiskeligt snabbt så det är inte klokt! Älskar min man och lille bebben i magen

 • Postades 08 Aug
  Gäst

  15 veckor + 5 dagar, visst kan man se att man är gravid nu, det känns skönt att veta att bebisen växer och det är alltid kul att kunna läsa om vad bebisen kan göra, och vad den gör inne i magen, ultraljud 5 sep längtar så mycket, vi ska få veta om det är en pojke eller flicka, är fortfarande lite osäker på om jag verkligen vill veta, vill på ett sätt men på ett annat inte, vi får helt enkelt vänta tills det är dags för ultraljud  för att få veta om man ens kan se det,

   

  // Ida förstföderska,

 • Postades 06 Aug
  :s avatar

  v15 idag :) om 3,5 v ultraljud :).. spännande.. pojke eller flicka...

 • Postades 20 Jul
  :s avatar

  15+2 idag. Bara ett par veckor kvar till ultraljudet, längtar. Annars mår jag fortfarande illa och bara väntar till detta ska upphöra så jag kan bli mig själv igen. Har en liten mage nu, inte stor men min bebismage :) Tror jag kände bebisen för någon dag sedan men det var mest "fladder" och ingen riktig spark.

   

 • Postades 08 Jul
  :s avatar

  15+2 och det syns att jag väntar en liten. fortfarande 2 toabesök/natt. men inget illamående har dykt upp (har mått bra från början) inte så ömma bröst längre och imorn ska vi lyssna på det lilla hjärtat! jag bara längtar till det sk. rutin UL om 3 veckor!!

 • Postades 19 May
  :s avatar

  Äntligen vecka 15 (14+0), fick se bebis igår och det var underbart.

 • Postades 21 Apr
  :s avatar

  japp då va man äntligen inne i vecka 15 (14+3)

  missfallsrisken e borta :D har börjat k'nna lilla miraklet innom mig, inte så långt kvar till Ul va kul jag e osäker om jag ska fråga efter kön eller inte vill så gärna ha det som en överaskning,,, men jag vill ju åt andra sidan köpa kläder :D men jag tror inte jag ska fråga om det blir en flicka får hon ta på sig sin storebrors gamla klädder tills jag köpper nya till henne :D hihih va spännande . min mage syns värkligen man tror attt jag e i vecka 20 :D ehhee!

 • Postades 13 Apr
  :s avatar

  Hejsan!

  Jag gick in i vecka 15 i dag, syns dock inte så mkt men det känns hihi, varje gång jag frågar min son vart bebisen ligger så pekar han på sin egen mage.. väldigt gulligt :p

  jag ska på ultraljud den 16 maj för att kolla min lilla krabat, ska även försöka få kollat kön så blir det lite billigare med kläder ok annat :D

 • Postades 13 Mar
  :s avatar

  Vecka 15 +1 i dag :)

  Skall boka ett ultraljud för bebisen nu :)

  I morgon blir det att besöka mördrarådgivningen.

  Spännande börjar bli piggare nu, och tröttheten börjar försvinna har sluppit illamåendet helt :)

  Men magen min syns inte så mycket ännu, kanske för att bebisen ligger så långt bak vid ryggen ..! <3

 • Postades 09 Feb
  Gäst

  gick också in i vecka 15 idag. dock har det varit en välidgt känslosam tid för mig de här veckorna. fästmannen jobbar på sjön och är borta 4 veckor hemma 2. går sista året i gymnastiet och har halkat efter då jag legat på sjukhus med dropp eftersom från vecka 11 har jag spytt konstant. har fått recept på lergign comp som gör mig helt dåsig. får hjärtklappning och panikångest attacker. har också "tappat" känslorna för det lilla knytet i min magen. jag kan inte längre säga att ja längtar till de föds eller att ja älskar de något mer. skulle aldrig kunna göra abort då fästmannen är helt exstas efter att bli pappa. han är 25 jag 18. skiljer sig en del. jag känner mig inte heller gravid :/ har ingen att prata med då han är så uppslukad i sitt och längtar så mycket. han säger  bara "de blir bättre" någon annan som känner lite som jag ? maila gärna min hotmail, [email protected]

 • Postades 05 Feb
  :s avatar

  Hej Alla goa!

  Att gå in i vecka 15 e helt underbart, men när jag läste att bebisen skulle vara ca 11 cm skratta jag gott. För förra vedkan var min lilla redan över 13,8 cm. Hahaha när vi gjorde ultraljud. Helt sjukt, men det e bara att vänta o se hur stor den lilla e den 28 februari då vi igen ska på ultraljud. Helt fantastiskt var det att se den lilla på skärmen. Vi såg att lillen hade 5 ingrar iaf ;)

  Kram på er!

 • Postades 27 Jan
  Gäst

  15+3 idag och magen ser ännu inte "gravidtjock" ut, den ser mest ut som att jag har frossat för mycket semlor ett tag :-) Inget illamående alls nu men jag är fortfarande ganska trött. Har cravings efter morötter, äpplen och i princip alla sorters frukt och grönsaker. Har inte ätit choklad eller druckit kaffe på ca 4 månader vilket är rekord eftersom jag vanligtvis älskar det, men jag är inte alls sugen på det nu konstigt nog! Har ätit extremt nyttigt hittills men jag antar att det snart kommer perioder då man blir sugen på onyttigheter också! Längtar tills magen börjar bli så där härligt gravidrund och tills man får gå på andra ultraljudet vecka 18 :-)

 • Postades 24 Jan
  :s avatar

  Äntligen går jag in i vecka 15 !!  Närmar mig sakta mot vecka 19 och ultraljudet

  Jag längtar såååååå !!! jag vill se min bebis igen och se om den mår bra,

  Hoppas bebisen mår bra !!!

  längtar sååå efter honom/henne !!!!!

 • Postades 19 Jan
  :s avatar

  Idag går vi in i vecka 15. Igår lyssnade jag igen på bebisen, hörde vattnet och hjärtljuden, det är helt fantastiskt. Idag gick jag på Vattengympa och det var underbart skönt och så kul att vara igång igen. Jag gillar ju att träna och motionera. För ett år sedan tränade jag för fullt till tjejklassikern

 • Postades 16 Jan
  :s avatar

  15+1 idag. har inte gått upp ett kilo. gick ner i början av graviditeten och väger nu ett kilo mindre än vad jag gjorde innan grav. magen syns och jag måste väl berätta för chefen snart...

 • Postades 12 Jan
  :s avatar

  Min mage har sett likadan ut sen v.10 typ, här händer då ingenting och det syns inte ett dugg. Har inte gått upp något i vikt men däremot i bh-storlek. Men längtar mest efter den där mysiga bebismagen!!

 • Postades 30 Dec
  :s avatar

  V 15 Idag då (16) =)

 • Postades 29 Dec
  :s avatar

  kände första ordentliga "buffen" i magen idag. jämt under naveln... =) =)

  första barnet kände ja i v.20 andra i v.17 och nu i v.15 =) =)

 • Postades 30 Nov
  Gäst

  jag är i vecka 15+1. Väntar mitt första barn och har redan gjort ultraljud en gång. Vilken upplevelse :) Min mage är inte alls stor, vet inte om det beror på att jag är smal sen innan. vägde ca 54 kg innan och har väl gått upp två kilo. Jag har aldrig mått illa så det är ju ett plus. har lite svårt att fatta att jag verkligen är med barn :( men längtar iaf.

 • Postades 26 Nov
  :s avatar

  Mina leggins och jeans sitter alldelse för tajt om magen. Magen har växt något så bedrövligt och har gått upp i vikt. Men de är ju pga allt GOTT man äter ;)

  Bara 2 veckor kvar tills man får ögöra ultraljud och möta lill* ännu engång :)

   

  Illamåendet finns där fortfarande på morgonen, speciellt när jag jobbar fm (06:00-14:00) får krama toaletten i en timme sen mår man fint.. ÄNTLIGEN ;)

 • Postades 05 Nov
  Gäst

  Har gått upp högst ett kg men kanske lika bra då jag var lite överviktig när jag plussade. Tycker magen inte ser stor ut alls och har inte behövt köpa mamma kläder än. Sover mycket dåligt, har svårt att koppla av och oroar mig mycket för småsaker. Känner mig rätt så nere och hängig faktiskt.

  Det positiva är att mina bröst är större än nånsin vilket är underbart :-) (har annars små bröst). Är konstant sugen på sex och sexlivet är bättre än nånsin! Maken är nöjd hehe...

 • Postades 20 Oct
  :s avatar

  Mitt illamående börjar ge med sig. Jippi! Har ätit postafen nu i flera dagar och kunnat äta. Jag har gått ner i vikt i början på graviiditeten men nu står vågen stilla iaf.

 • Postades 19 Oct
  Gäst

  Det går framåt!! Nu vecka 16+5 och en rejäl mage. Väntar barn nummer sex, och tyckte jag kände foster rörelser nu härom dagen, men vet inte säkert. Längtar nu efter sparkar. Eftersom jag mått så otroligt bra, så känns det inte riktigt som jag faktiskt är gravid. Känner mig mest tjock och klumpig. Det är det jag har mest ont av, att gå upp i vikt. Jag lägger på mig otroligt mycket då jag är gravid. Det känns också att man är äldre nu. Jag fyller 40 år nästa år, och min äldste fyller 20......sen efter honom är dom: 16, 12, 10 och 8. Trodde inte jag kunde bli gravid igen, då jag och min man inte skyddat oss sen vi fick minstingen. Ack vad jag bedrog mig. Detta är första graviditeten som inte är planerad, och det känns också annorlunda. Självklart är vi jätteglada, otroligt glada, men det känns ändå annorlunda. Vet inte hur vanligt det är, men jag är snittad alla fem gångerna, och det blir det ju naturligtvis nu också. Sex kejsarsnitt........hm.....ja, ja det ska nog gå bra!! Längtar efter vår bebis, och hoppas tiden går fort nu........

 • Postades 23 Sep
  :s avatar

  16+0 i morgon. Det är så skönt nu när det börjar synas att jag är gravid... slipper alla pösiga kläder jag gömt mig i ;) Nu visar jag gärna upp min lilla kula till mage. Mysigt. Känner mig speciell på något vis... det känns så stort att få vara med om en graviditet.

 • Postades 23 Sep
  :s avatar

  Jösses, påbörjat v 15 nu :P Har börjat med ankgången, upptäckte de idag ;) O sen kände jag igen idag att de värker i livmodern, som mensvärk. Jösses vad de växer liksom. Har kanske 2 små knoddar? ;D

 • Postades 15 Sep
  :s avatar

  Det går framåt :)

 • Postades 12 Sep
  :s avatar

  Drömmer så himla mycket konstigt nu. Har slutat må illa, och mår ganska bra, känner mig inte så gravid.

 • Postades 07 Sep
  :s avatar

  yes änteligen vecka 15+0 haha börja närma sig det riktiga ultraljudet..... Bara längtar dit och man får veta att allt är bra.

 • Postades 06 Sep
  :s avatar

  Bäbisen äter upp mitt fett! Byxorna som satt bra första graviditeten glider ner hela tiden! Magen växer och blir större men jag tappar mina byxor! Jag fattar inte! Har inte gått upp ett enda kilo sedan plusset på stickan..

 • Postades 03 Sep
  :s avatar

  Gummisnodden är på plats i byxorna nu! Haha tur att man är gravid, annars hade det inte varit lika kul =p

 • Postades 30 Aug
  :s avatar

  åh äntligen inne i vecka 16 <3<3<3 nu är det inte så himla långt kvar till UL den 24/9 längtar så fruktansvärt mycket!!

 • Postades 08 Aug
  :s avatar

  Woho. Inne i vecka 16. Nu börjar det verkligen synas=)

 • Postades 01 Aug
  :s avatar

  vecka 15 är här :) wohoo! Men inga sparkar än... 3 veckor kvar till UL... *iiihhh*

 • Postades 15 Jul
  :s avatar

  Jäklar vad denna graviditeten flyger iväg!!! Kan ju bero på att jag edan har en liten bebis:-) Men försöker njuta av både och så mycket det bara går!

 • Postades 29 Jun
  :s avatar

  Någon decimeter under naveln?? Min e precis ovanför navlen :/och är i v 15+6.. Känner den lill* rätt mycket redan.. :)

 • Postades 29 Jun
  :s avatar

  Svosch... här går det undan! Redan i v. 16 (15+2), kan knappt fatta det! 1½ vecka till semester och "bara" 4 veckor kvar till RUL! Längtar som en galning!!!

 • Postades 27 Jun
  :s avatar

  Nu e de inte långt kvar snart ultraljud :D

 • Postades 13 Jun
  :s avatar

  Äntligen v 15 :) Längar till det stora ultraljudet!

 • Postades 04 Jun
  :s avatar

  Vecka 15, och tiden gar sa otroligt sakta! Och illamaendet vill inte slappa taget om mig :-(

 • Postades 15 May
  :s avatar

  Snart ultraljud , ska bli så roligt :D<3

 • Postades 13 May
  :s avatar

  Åååå, snart UL!! Vad jag längtar!! Skulle velat som många andra fått, göra UL tidigare...få vänta till mitten av v 17...men nu är det inte långt kvar... ;D

 • Postades 10 May
  :s avatar

  Vecka 15 idag! :D Tiden går så otroligt fooort! :D:D hihi

 • Postades 06 May
  :s avatar

  yes äntligen i vecka 15 =) <3

 • Postades 03 May
  :s avatar

  V.15.. om några veckor ska jag på UL.. åhhhh längtar!

 • Postades 02 May
  Gäst

  äntligen vecka 16.... 4 månader har gått "bara" 5 kvar.... jag mår riktigt bra faktiskt... längtar så efter liten.. magen har börjat komma lite nu, känns bara mysigt :)

 • Postades 02 May
  :s avatar

  är 14+6 har oxo kännt att magen har blivit ganska stor faktiskt ! det är kul men lite för tidigt känns det som. har haft så ont längst ner i magen ! så jag e lite orolig o tänker kolla upp vad det kan vara !

 • Postades 26 Apr
  :s avatar

  är i vecka 15+0 i dag tiden bara rinner i väg fast i bland så går tiden väldigt sakta :P men mage har jag fått lite :)

 • Postades 26 Apr
  :s avatar

  (15+5) Samma här. Tycker att känner av i magen hela tiden. Ont eller bara "oehagligt" av olika anledningar. Gaser, växtvärk, bebisen själv :) Fick oxå veta att det inte är någon farligt med det, utan att det är normalt. Som nedan skriver, så pågår det väldigt länge så kanske man ska ringa bm och höra sig för? Nu går tiden jätte sakta... Vill inget hellre än att få gå på ultraljud så att jag får veta att bebisen mår bra och är frisk :) 19 maj... 23 dagar kvar!

 • Postades 22 Apr
  :s avatar

  Jag har också haft rätt ont i magen, som att de hugger till eller som att den ska spricka ibland när jag reser mig upp. Ringde BM för självklart så blev jag ju orolig då detta är mitt första barn och man inte har så stor koll :) Hon lugnade mig med att ligamenten i magen håller på att töjas ut :) Men om det fortsatte en längre tid skulle jag höra av mig igen! Hoppas alla mår bra där ute, visst är det underbart och spännande :D Kram kram

 • Postades 22 Apr
  :s avatar

  Tespes. tack för ditt svar, lycka till med graviditeten =)

 • Postades 21 Apr
  :s avatar

  15+0 idag! Två veckor kvar till UL. Malin_3e barnet! Jag har haft magknip till och från speciellt på morgon eller vid ansträngningar. Detta är mitt första barn men jag har hört att det är rätt vanligt!

 • Postades 13 Apr
  :s avatar

  Någon mer än jag som känner av magknip? Känner av det rätt ofta och undrar om det är normalt, har aldrig kännt något liknade under dom andra två graviditeterna

 • Postades 12 Apr
  Gäst

  25 dagar kvar till andra UL... Gjorde ett i vecka 11+6.... Kul att se krabaten i magen....

 • Postades 07 Apr
  :s avatar

  15+3, magen växer o de känns hur bra som helst, ingen illamående längre! hur går de för er?

 • Postades 03 Apr
  :s avatar

  Jag säger det igen.............Ja jisses vad tiden går fort :) !!!! Känns som det var igår jag/vi fick reda på att jag var pregnanter igen...........

 • Postades 02 Apr
  :s avatar

  ja vecka 16 (15+2) nu känns helt underbart... magen bara växer haha...

 • Postades 31 Mar
  :s avatar

  wiho v.16 idag =) Har mått otroligt bra de senaste 2 dagarna och är så glad att va gravid, tog första kortet på magen idag som nu börjat bli en liten bulle <3

 • Postades 20 Mar
  :s avatar

  Min mage växer å växer, men det känns som att det mest är fläsk. Såhär stor ska den ju inte vara nu tycker jag. Å ingen livmoder känner jag. På morgonen när jag ligger på rygg så kan jag ibland känna en ganska redig knöl nedanför naveln. ibland till höger, ibland rör den sig till vänster, ibland i mitten, ibland knappt alls. Men det kanske bara är tarmarna. Jag tvivlar på att jag ens är gravid längre?! Kanske har fått en sån där missed abortion eller nåt. Jag har aldrig fått höra hjärtljud eller gjort nåt som bevisat att det är nåt däri. (förutom 2 streck på stickan och utebliven mens). Det visar sig på ultraljudet om 1-2 veckor. //Pessimistisk och paranoid.

 • Postades 18 Mar
  :s avatar

  Trodde jag skulle se mer gravid ut än jag gör. fick ju en dotter för bara 9 månader sedan. Så det är tätt mellan mina graviditeter!

 • Postades 18 Mar
  :s avatar

  15+0 Fick hem ett paket med mammakläder jag beställt. Nu känner jag mig redo för att bli riktigt tjock. Skönt med mammabyxor, fast egentligen hade jag nog klarat mig med mina gamla byxor ett tag till...

 • Postades 14 Mar
  :s avatar

  Min mage har också växt en del nu faktiskt. Känns som att den ploppade ut för några dagar sen bara. När jag ligger på rygg så blir det en riktig bulle :-) Känns kul att det är på gång. Men jag känner mig fortfarande bara tjock ibland...

 • Postades 08 Mar
  :s avatar

  min mage har växt en hel del den senaste veckan! så om jag har tajta kläder så ser man att jag är gravid, eller bara tjock haha

 • Postades 06 Mar
  :s avatar

  Vaddå "Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid"? Jag tycker inte att jag ser något speciellt allt. :( Rätt tråkigt faktiskt. Men min man tycker i varje fall att mina bröst blivit annorlunda...

 • Postades 19 Feb
  :s avatar

  15+0 idag =) Så underbart att allt verkar gå som det ska. Väntar på dom första känningarna av bebis, dom borde inte vara långt borta.

 • Postades 17 Feb
  :s avatar

  15+0 idag =) Har inte tänkt så mycket på grav på senaste tiden, men magen frodas o växer. Mycket större denna gång än med mín lillkille. Ibland undrar jag om det finns mer än en där inne...? Den 1 mars ska vi lyssna på hjärtat, sen blir d ultraljud veckan därpå =) Ha d bra!

 • Postades 09 Feb
  :s avatar

  jag tycker inte det syns på min mage alls ännu =/

 • Postades 22 Jan
  Gäst

  nu är det bara 3 v kvar tills ultraljudet den 18/2 då får vi veta om det är 1 eller 2 st

 • Postades 22 Jan
  :s avatar

  hej cynthia. Vi ska gå och kolla vilket kön det är på emma ultrljudsklinik. och dom har även ultraljud i 3d/4d. Här har du deras hemsida www.emmaultraljudsklinik.se/ lycka till :)

 • Postades 21 Jan
  :s avatar

  hej alla mammor! någon som vet vart man kan göra 3d ultraljud i göteborg!?

 • Postades 20 Jan
  :s avatar

  Ântligen!!! ;) var hos en barnmorska igår, då fick jag massa massa info, och jag fick høra hjärt ljudet (igen) men denhär gången känndes det mycke verkligare.... nu børjar jag våga tror på att det är helt på riktigt!!! ;) helt fantastiskt kännsal att høar dom små fina slagen ;) Kram på er alla å lycka till vidare!!

 • Postades 13 Jan
  :s avatar

  Ååh, snart är det dags för ultraljud, och jag längtar som en tok! Det har även börjat synas lite.. men man vill helst känna något från magen.. :) Men det lär ju dröja! Jag längtar tills ultraljudet som är 28/1

 • Postades 12 Jan
  :s avatar

  En vecka mer har gått. Idag är jag i v15..känns underbart. 2 veckor kvar nu bara till första UL. Mamma längtar att få se dig.!

 • Postades 07 Jan
  Gäst

  Åh, idag fick jag äntligen kallelsen till nästa ultraljud, 1 feb! Det ser jag fram emot! Bara 3 1/2 vecka kvar!!

Skriv en kommentar