Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 20 (vecka 19+...)

Foster i 19:e graviditetsveckan. Fotograf: Lennart Nilsson

Bebisen

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.

Skriv en kommentar

Det finns 199 kommentarer

 • Postades 23 May
  :s avatar

  Ja, jag har bäbisar som är utväcklade till vecka 20 men i torlek som 11 veckors bäbisar så hur tänker man helst inte alls säger jag då som ska försöka ta hand om dom men jag tror att pappan Nila han ville berätta vilken vecka dom är utväcklade till för dom låg i fickan i två månader innan dom fäste i livmodern.

  För det är aktuellet med stamsellsellprövning på dom undrar om jag får något gehör för min önskan för själv lever jag till början av septeber.

  två som är klara kan bli organ barn tycker jag det finns så mycketsjuka barn därute jag tycker vi ska ta hand om dom om det går och det gör det i mitt fall så kejsarsnitt i augusti önskar jag mig.

 • Postades 19 Sep
  :s avatar

  Efter bilder på magarna så är jag lika stor eller liten som jag igentligen är för jag har fyra stycken där men nu när dom två sista vill växa så kommer det synas på mig och det går hela vägen. Den vägen jag gått är allt annat än normal. kanske evulitionen tycker det är en bra väg att gå vi får se.

 • Postades 07 Oct
  :s avatar

  V.19+2 idag o längtar så till att tiden ska gå!!! :) Fick hem en doppler som vi hittade i lådan i lördags, storasyster är så lycklig :) lyssnar både till det egna o lilla bäbisens hjärta med stor förtjusning :) Sååååå mysigt ❤️❤️❤️

 • Postades 17 Jun
  :s avatar

  Vecka 19+0 idag!! Hihi än har jag ingen mage dock men jag känner allt hur han Gör kullerbyttor med jämna mellan rum hihi så otroligt mysigt. Halva tiden snart.. det springer föebi. Kände aldrig av första sonens graviditet mer än rörelser men denna lille Känner jag allt. Aj aj hihi men så värt det ♥

 • Postades 22 May
  :s avatar

  Äntligen i vecka 20 på riktigt! 19 hela veckor, bara 21 kvar, snart halvvägs, tjoho! UL igen på fredag för att kolla den lilla växer som den ska. Vet inte om jag denna gång ska fråga om könet... frågar hon kommer jag säga iaf säga ja. Nu börjar jag längta efter sommar och en mer riktig mage, är så van vid att ha stor svullen mage sedan flera år tillbaks att det inte känns så nytt med en kula, men vissa dagar är jag enorm! Äntligen börjar det bli livat i magen igen, längtar tills andra får känna utanför också! Wiieh, nu lämnar jag gamla halvan bakom mig och ser fram emot resten av denna tid!

 • Postades 06 May
  :s avatar

  Är i v19+4 idag istället var imorse på ul och blev flyttad fram från vad jag trodde 18+5. Kul snart halv vägs ;) min söta lilla bebis i magen coolt o se den röra sig samtidigt känna det !!

 • Postades 06 May
  Gäst

  Men ni som är i vecka 19+0 och uppåt ska inte ni släsa om och skriva i vecka 20?

 • Postades 14 Mar
  :s avatar

  Hm var på RUL i tisdags och min bebis var 17cm lång och det sa hon var normalt. . här står det ju betydligt kortare. :P

 • Postades 20 Jul
  :s avatar

  Vecka 19 nu då, en vecka kvar till RUL :)

 • Postades 07 Jun
  :s avatar

  var på UL idag, fick veta att jag var i 19+1 istället för 18+4. allt såg fint ut och vi fick veta vad det blir. känns mer spännande nu när man vet... 

 • Postades 21 Apr
  :s avatar

  Var på UL igår,för andra gången.var där för en månad sen,men då blev jag en månad tidigare beräknad alltså v 14.men igår så..då var jag äntligen i v 19 :D bebisen hade växt väldigt bra.sist gång var bebben 11 cm lång.o igår var den 20 cm lång o vägde ca 200 g.verkar som det blir en liten lång bebbe :D samma som sin far,han är 2 m :D men det sparkar o slår kullerbyttor för fullt därinne..en favvis verkar vara att sparka på urinblåsan..hm... :D

 • Postades 09 Dec
  Gäst

  Väntar tvillingpojkar i början av maj-2012, troligen enäggs:) Ska på nytt UL på måndag. Hur känner ni andra er? Har ni gått upp mycket i vikt? Jag känner mig mer trött än vanligt o jag sover dåligt. Men längtar efter dessa 2 små pyre...

 • Postades 09 Nov
  :s avatar

  19+0 idag!! Underbart. Snart har halva tiden gått och det har bara flugit förbi.

 • Postades 01 Nov
  Gäst

  Yrla---> jag mådde inte heller bra av järntabletterna så jag har börjat med blutsaft på morgonen och järntabletten på kvällen. Är i v 19+3.

  Jag känner inget i magen men brm sa det kommer, inget att oroa sig över. Var på UL i tors och bebisen växer som det ska och allt såg bra ut.

  På värnamo sjukhus säger de inte vad det är för kön så man får fråga  på en privatklinik. Men jag tror inte vi vill veta. Det får bli en överraskning. Första barnet ;)

   

 • Postades 29 Oct
  :s avatar

  Åååh det går så långsamt :P tur att man har lillan som underhåller mig på dagarna ;)

 • Postades 27 Oct
  :s avatar

  Var på rul i dag och fick se vår lilla prins. Vart flyttad till den 21 mars istället för den 24 mars. Så helt plötsligt vart jag i vecka 19+1 istället för 18+5 vilket känns väldigt kul :-)

 • Postades 18 Oct
  :s avatar

  Ja visst är det härligt!! Förutom lyckan känner jag mig som en mindre flodhäst med de två tvillingpojkarna i magen.

  Visserligen säkert mer än halva tiden gjord- men jag är redan stor som i en åttamånadersgraviditet!

  Finns det INGEN mer än jag på detta forum som är tvillinggravid??

  ...och ni andra tjejer: Mår ni oxå illa av järntabletterna?

  Kram från mig Yrla

 • Postades 13 Oct
  :s avatar

  Äntligen! Var på UL för två veckor sen, bebisen satt bara på huk hela tiden och ville inte sammarbeta, men idag så kunde de mäta allt och de såg klart och tydligt att det är en liten flicka!!! =D YES! En av var sen blir det inte fler. Blev flyttad från den 6.e till den 3.e mars istället, ännu bättre! ;)

  Fick bokat tid för nästa UL också, och på tisdag blir det vanlig kontroll! =)

 • Postades 09 Oct
  :s avatar

  Var på UL i fredags och fick se vår lilla prins!!! En liten vilding som snurrade runt och sög på timmen, smackade, lipade och svalde. :) Härligt!

 • Postades 04 Sep
  :s avatar

  v19 nu då :).. Var i ons på UL och fick se våran lilla prins :).. han sparkades o boxades o visade rumpan hela tiden :).. Vilken underbar känsla att få se han igen och denna ggn 18cm ist för 17mm som han var i v8.. längtar till den 28/1-12.. 

 • Postades 25 Jul
  :s avatar

  Idag var det UL, är i vecka 19+1 (enligt bm 19+3).Man såg allt så tydligt, helt galet! Bm sa med 80% säkerhet att det va en flicka;-) den låg lite knas så hon kunde inte riktigt se. Hur som blir man ju glad att den har två armar och två ben. Tror det blev mer verkligt för sambon nu också!! Fick nytt datum också. Från 18:e dec till 15:e dec.

 • Postades 29 Jun
  :s avatar

  ul i måndags. va häftigt! man kunde ju se jättemycket, å rätt tydligt åxå. va visst i vecka 19+4!! trodde jag va i början av 18. inte konstigt jag kunde känna sparkarna redan vid första hjärtljudet. ååh, dom små fingrarna... helt otroligt. glömde be om bilder så när vi mot slutet sa till så blev barnmorskan jättesur! lite trist sånt där. varför välja ett service-yrke om man inte kan hantera människor? *suckar*... jag e lycklig ändå :D. en energisk liten flicka, trodde barnmorskan, men jag lägger inte mycket vikt på det när hon kan ha fel. hon/han sparkar verkligen hela tiden där inne, å hårt me! älskar känslan :)

 • Postades 15 Jun
  :s avatar

  Vecka 19 nu då :) helt ofattbart. Vi såg pyret igår på akuten, fick åka in igår morse men allt var bra som tur är.

  Dok har jag inte gått upp ett kg än

 • Postades 25 May
  :s avatar

  Andra UL igår, vi våndades länge över beslutet om vi skulle fråga efter kön eller inte. När vi väl bestämt oss för att fråga - så kunde barnmorskan inte se könet! Så vi får fortsätta vänta på vår han/hon!

 • Postades 24 May
  :s avatar

  Är i v 19+5 guuud va snabbt de går ! ;o

 • Postades 10 May
  :s avatar

  V.19 + 1 - Idag den 10/5-2011 ska vi iväg till Usö (Örebro) och kolla på bebisen igen <3 Längtar!

 • Postades 08 May
  :s avatar

  Är 19+2 (v20) och jag känner att det växer för fulla muggar i magen och jag längtar bara tills jag känner första sparken :) Ååh jag är så himla lycklig <3

 • Postades 08 May
  :s avatar

  Imorn den 9/5 blirre att se våran älskade lille parvel igen! Längtar så

 • Postades 28 Apr
  :s avatar

  Jag var på UL den 21 april och vi ville veta könet, barnmorskan sa att dom kan se fel. Hon förstorade upp könet på bebisen och sa att det ser ut som blygdläppar så hon gissar att det är en liten tjej. Jag vågar inte riktigt tro på det, de är många som fått veta att dom väntar tex en flicka att barnmorskan varit över 90 % säker men när väl bebisen är född så kommer det en liten pojke. Så man ska nog inte vara allt för säker på att UL visar rätt kön. Min magkänsla säger att det är en liten prínsessa i magen. Jag har tre pojkar, födda 01, 04 och 06 då var min magkänsla att det skulle bli pojkar. Så det skulle vara kul om det blev en liten tjej nu. Jag ska göra ett könsultraljud 15 juni.

 • Postades 21 Apr
  :s avatar

  idag gick jag in i vecka 19 (18+0) 
  Känns underbart! Magen bara växer o växer.. 
  var på UL igår dock kunde hon inte se så mycket eftersom moderkakan låg framåt men tillbaka nästa vecka då bebis har växt lite ..  <3 

 • Postades 01 Apr
  :s avatar

  I dag var vi på UL idag  så jag är i vecka 19+1 fick jag veta jag hade räckna ut att jag var 19+3 som idag   

 • Postades 14 Mar
  :s avatar

  nu vecka!:) igår kände ja bebbarna första gången på utsidan, de höjde min dag!:) nästa vecka är det dax för ul igen, kan knappt vänta!:)

 • Postades 10 Mar
  :s avatar

  Var på ultraljud idag, roligt :) fick veta att det är en flicka... och ALLA som gissat på pojke, hehe^^  syntes riktigt tydligt, men det kaaan ju ändå vara fel :p  Men jag är nöjd vilket som. Det känns iallafall mer som att jag verlkigen har en människa i mig och inte en den/det :)

  Känner även sparkar både på insidan och utsidan, nu är det på riktigt :)

 • Postades 18 Feb
  :s avatar

  igår var jag på ultraljud. :) Det var så mysigt! Det var mitt andra ultraljud, men denna gången tyckte jag det var mera speciellt. Första gången rörde sig inte bebisen och det var bara ett snabbt  ultraljud, för att kolla veckorna, då var jag i vecka 13.

  Bebisen splattlade och jag fick se hjärtat. Det var väldigt speciellt. Se ett litet liv med ett gulligt bankade hjärta, som växer inne i min mage. Såååå mysigt!! :D Tyvärr kunde inte barnmorskan se könet. hon sa bara att hon har inte sett något hänga där, men är väldigt osäker. Så det är bara att vänta och se vad det blir. 

  Det hon kunde säga, så såg allting bra ut. Mer än så ville hon inte säga. Jag hoppas allt blir bra för övrigt och att det kommer ut ett friskt litet barn.

  gravidkalenderna har nu ändrats hos mig. idag 18/2-2011 skulle jag ha varit i vecka 18+4 (v19) men efter beräknad nedkomst, så är jag nu i 19+1 (v.20). Härligt !!! Bara halva tiden kvar nu. :)

  Bebisen är beräknad att födas 14 juli. Längtar såå efter dig min älskade bebis. :)

 • Postades 18 Feb
  :s avatar

  5-6 kilo... Jo eller hur, jag har gått upp 12 KILO...FETTO..

 • Postades 27 Jan
  :s avatar

  v 19=) Var på UL i tisdags o bebis var så underbar. Nu rör det på sig för fullt i magen och snart hoppas jag på en riktig spark;)

  Fick även veta könet- underbart!

  <3

 • Postades 21 Jan
  :s avatar

  Vecka (19) idag då eller 18+1 <3 tiden går fort och på onsdag ska vi på ul:-D.

 • Postades 07 Jan
  Gäst

  Varit på ul 3 gånger på en vecka. Min lilla pojke i magen mår bra=)  men jag blöder och har ont. Dom vet inte varför, troligtvis en infektion.  Dottern som snart blir 2 år e stolt och klappar på mammas mage och säger natt natt LI (sonen ska heta Liam) Fogdlossningen äter upp mej oxå. Nej nu ska jag sluta gnälla om 20 veckor har jag min lilla pojke i famnen och då kommer det vara värt allt..

 • Postades 03 Jan
  :s avatar

  UL imorgon=) ska bli gött o spännande att få veta vad det blir=) och om allt står rätt till givetvis...<3

 • Postades 22 Nov
  Gäst

   v 20, 19+1 Underbart att äntligen gått halva vägen och få känna sparkar och mys på dagarna... Vill bara att mannen min ska få känna me! KRaam på er

 • Postades 31 Oct
  :s avatar

  19+0 idag !:) Tänk att man nästa vecka verkligen gått halvvägs...Känns fantastiskt! :) Även skönt att man blivit piggare igen och slipper illamåendet, hoppas ni andra mår lika bra! :)

 • Postades 26 Oct
  :s avatar

  Var på UL i går, allt var bra och den var verkligen världens sötaste. Fick dock inte veta kön, men viktigast är ju ändå att bebben mår bra :)

 • Postades 10 Oct
  :s avatar

  18+2 idag, fyra dagar till UL! Är livrädd och otålig på samma gång.. Vill bara höra och se så bebben mår bra :)

 • Postades 02 Oct
  Gäst

  är i 18+4 å har redan förra veckan börjat känna ganska hårda sparkar och knuffar :D

 • Postades 27 Sep
  :s avatar

  Har varit på ultraljud här också! Allt var bra! Vi vet inte vad det blir, men vi tror på en tjej den här gången. Känner inte av så mycket rörelse, kanske för att man har fullt upp på jobbet och med lilleman? Tycker att tiden går alldeles för fort!

 • Postades 26 Sep
  Gäst

  Nu börjar det kännas att det finns en liten krabat i magen:)

 • Postades 24 Sep
  :s avatar

  Åh 19 fullgågna veckor idag!!! idag ska vi även på ultraljud för första gången och får äntligen se våran lilla fis =)

 • Postades 23 Sep
  :s avatar

  19+0 idag!:) Var på ul igår och fick veta att allt står rätt till. Så skönt att veta!:) Kan knppt fatta att halva tiden snart har gått. Underbart!

 • Postades 22 Sep
  Gäst

  19+0 idag då ! Nästa tisdag är det UL, längtar som bara den!!

 • Postades 07 Sep
  :s avatar

  Längtar som tusan till UL nr2 nästa torsdag så man får se sin lilla igen och veta att den växer och mår bra:)Jobbigt när man inte känner några sparkar ännu! Sen bler det dags för köns ul:)

 • Postades 05 Aug
  :s avatar

  Var på Rul idag, fick veta att vi ska få en till flicka :)

 • Postades 29 Jul
  :s avatar

  jag har inte gatt upp.. tvartom gatt ner 13kg undrar varfor.?

 • Postades 27 Jul
  Gäst

  15 dec och halva tiden har gått <3

 • Postades 15 Jul
  :s avatar

  halva tiden nu! och jag har inte gått upp mer än 1 kilo :) det kommer väl smälla det med och i slutet väger jag 20 kilo mer.. :P

 • Postades 08 Jul
  :s avatar

  Va det någon som sa att jag är i v20 nu? Wiie, halva tiden kvar!!! Lilleman är i full fart i magen hela dagarna, och jag har aldrig mått bättre. Jag klagar inte en sekund, jag är morgonpigg, glad och det känns som att jag fått ny energi! Åh, livet är bara för härligt ♥

 • Postades 03 Jul
  :s avatar

  Oh Gud redan halvs vag :-) Sa otroligt skont med kickarna som lillen ger, mkt glad aven att andra har kant dem :-D Fotbollsspelare inne i min mage ;-)

 • Postades 24 Jun
  :s avatar

  heelt otroligt häftig med ultraljudet!! min lilla groda ligger tydligen långt in, så han var svår att mäta och få tydliga bilder på. känner ni rörelser?! har inte känt något ännu, inget säkert iaf.

 • Postades 23 Jun
  :s avatar

  Ja tiden bara springer iväg!! Jag minns vecka 6 som om det vore förra veckan! Visst är det häftigt att kunna se bebisen med ultraljud?! Vår bebis var det full rulle på också. Barnmorskan hade svårt att mäta honom pga att han rörde sig för mycket.. Han ville nog inte bli mätt :P

 • Postades 16 Jun
  :s avatar

  19+0 , det går undan alltså ! Ännu inga rörelser men kommer väl snart :) På ultraljudet var det full rulle på lilla bebis iaf <3

 • Postades 11 Jun
  :s avatar

  Var på ul i förrgår och förlossningsdatumet blev framflyttad, så det betyder att jag är längre gånget i graviditeten från 18+1 till 19+4 helt plötsligt! VILKEN UPPLEVELSE DET VAR! <3 Att se vår bebbe röjja omkring inne i mig, en mycket livlig liten krabat må jag säga!! hehe

 • Postades 07 Jun
  :s avatar

  vecka 19 idag! :D inte känt bäbis än, men hoppas de kommer snart!!;)

 • Postades 26 May
  Gäst

  redan halvvägs :) blev framflyttad en vecka så vips var vi i vecka 20...

 • Postades 25 May
  :s avatar

  nu rör de sig för fullt i magen, helt underbart :D hoppas ni alla mår bra!

 • Postades 24 May
  :s avatar

  Vecka 19 idag :D och den 1 juni blir det ultraljud igen! Längtar. Hoppas att bebisarna mår bra där inne,men det tror jag att de gör ;) Jag är SÅÅ NYFIKEN om det blir två pojkar, två flickor eller en utav varje - En pojke & en flicka tror jag som det ser ut nu :)

 • Postades 24 May
  :s avatar

  I dag gick jag in i vecka 19 åhh vad tiden går fort :) i morgon är det ultraljud kl 1 åhh vad man längtar :)

 • Postades 23 May
  :s avatar

  Efter ultraljudet så har min bf blivit flyttad, så idag är jag i v.19+0. Det rör sig väldigt mycket i magen just nu. Buffar och småsparkar nästan hela tiden :) :) Det tråkiga är att jag är hemskt öm längst ner på magen. Kan knappt kramas eller böja mig framåt. Någon som känner igen sig?

 • Postades 22 May
  :s avatar

  19+0 idag! Mår som en prinsessa och längtar så ofantligt tills vårt lilla mirakel kommer ut! dags att börja köpa mammakläder tror jag.. nån som förresten vet av nån butik som säljer bra, inte alltför dyra amningsbhar? Kram på er alla blivande!

 • Postades 22 May
  :s avatar

  19+0 nästan halvtid! Var på ultraljud förra veckan och fick se en frisk liten pojke på 16 cm (mätt stjärt till huvud). Det var underbart och speciellt skönt att få veta att allt ser ut som det ska. Magen växer och jag har inte haft halsbränna på tre dagar. Kan tillägga att jag hittills har haft det varje dag under hela graviditeten (och aldrig före det i hela mitt liv). Jag hoppas verkligen att det inte kommer tillbaka. Ha det gött alla blivande mammor där ute.

 • Postades 19 May
  :s avatar

  19+0 idag och på eftermiddagen är det dags för ultraljud :) Känns pirrigt, spännande, nervöst och roligt! Får se om datumet för bf stämmer eller om det blir ändrat. Hoppas nu på att allt är bra med vår lilla bebis :)

 • Postades 16 May
  :s avatar

  Ul var i måndags 10/5! Otroligt nog hade vår barnmorska räknat helt rätt, inga datum ändrade för våran del! Inte vet jag vad som väntas men det vill jag inte veta heller :) Sparkar på för fullt dock!

 • Postades 04 May
  :s avatar

  Bara jag som inte tycker desse mått stämmer? vecka 17 är barnet större än vecka 19 haha jaja inte lätt att veta Men glad är jag iaf <3 Kram på er!

 • Postades 02 May
  :s avatar

  Då traskade man 1 v. framåt igen:). Sätter nu foten i v.20 och det känns helt underbart. Ska idag väga mig (på min mors våg), har inte gått upp ett gram ännu men magen är stor som ett hus:). Tycker det är tråkigt att man aldrig får gå till BM som omföderska. Va på inskrivning i mars och ska inte tillbaka fören i juni. Ja ja det blir nog bra. RUL nr:2 den 7:e maj. Ser fram emot det. Jag: mår bra, förutom foglossningar och huvudvärk. Skrotis: sparkar och lever rövare till som tätt i magen:) Tjipp och hej!!

 • Postades 28 Apr
  :s avatar

  Ultraljud i Måndags 26/4. Fick veta att vi är i v19 och BF 19 September :)

 • Postades 25 Apr
  :s avatar

  har fortfarande inte varit på rutin ul, lite tråkigt tycker jag, ska vänta en vecka till. :s

 • Postades 19 Apr
  :s avatar

  Har börjat känna sparkar nu, och igår kännde fredde (sambon) dom med handen. Super mysig! imorgon blir det UL.

 • Postades 15 Apr
  :s avatar

  Börjat känna sparkar nu :) helt underbart! ibland undrar jag om jag inte har två stycken där inne;)

 • Postades 09 Apr
  :s avatar

  Var på ultraljud igår. Helt underbart att se den lilla röra på sig. Skönt att få veta att allt är som det ska också. Måste ju erkänna att jag oroat och nojjat mig en hel del.

 • Postades 08 Apr
  :s avatar

  UL igår... vilken häftig upplevelse... kram alla glada

 • Postades 07 Apr
  Gäst

  [...] från Blimamma.se 0 Gillar?AKPC_IDS += "822,";Popularity: unranked [?] Graviditeten No [...]

 • Postades 03 Apr
  :s avatar

  På tisdag ska vi på rutin ul ska bli så skojjigt! Vi har bestämt oss för att titta vad det blir, om det går att se :) Annars har magen växt och nu börjar det synas att jag är gravid. Har fått köpa mamma kläder, men jag är fortfarande ganska liten i jämförelse med andra tycker jag.. Däremot har jag gått upp 6 kg! Men det är väl oundvikligt :)

 • Postades 29 Mar
  :s avatar

  Gjort det kompletterande ultraljudet idag. Allt såg fint ut, men bebben vägrade att visa upp sig på ett vettigt sätt. Fick iaf med oss 2 gratisbilder hem.

 • Postades 27 Mar
  :s avatar

  jag ska på ultraljud nu på måndag :) min sambo har räknat dagarna han vill verkligen se vår lilla bebis han är så lycklig :) jag hoppas att vi får se vad det är för kön... kram

 • Postades 23 Mar
  :s avatar

  I vecka 20 nu :) Det var helt underbart att få se våran lilla plutt som sprattlade i magen .. Åh längtar <3!

 • Postades 20 Mar
  :s avatar

  Vecka 19+0 idag. Ingen gravidmage (byxorna har iofs börjat strama), endast minimala känningar av rörelse och lite sammandragningar. Jag vet från ul att det är en ganska sprallig rackare som är envis som sin far. Längtar tills det syns och känns.

 • Postades 20 Mar
  :s avatar

  Åh hade vårat ultraljud i förra veckan! Vilken underbar stund! Bebben slog runt för fullt och hade sig! Ville inte ligga stilla alls utan bara visa upp sig! Framflyttad 6 dagar till 11 aug!!

 • Postades 20 Mar
  :s avatar

  Vecka 19! Ultraljudet var vi på i tisdags, härligt =) Allt var bra med bebis =) Visade sig vara en lite rörlig kille =) haha! Lyckligare än någonsin!

 • Postades 08 Mar
  :s avatar

  Ultaljudet är gjort, så häftigt, bebis kunde knappt ligga still =) inte konstigt att man känner den hela tiden. Nytt datum för nedkomst blev det också. 29/7 istället för 3/8. Det gör ju verkligen ingenting! =) Känslan att vara gravid är fantastisk!

 • Postades 06 Mar
  :s avatar

  Har äntligen varit på ultraljud och sett goingen. Den låg med armen under huvudet och benen i kors :D den brås väl på sin pappa ;) nån mer som haft det så?

 • Postades 04 Mar
  :s avatar

  Vecka 19+4:D spännande!!!

 • Postades 02 Mar
  :s avatar

  Äntligen vecka 19+0!!! Har varit en lång vecka 18 (efter ultraljud då jag blev tillbaka flyttad 6 dagar från vecka 18+6 till vecka 18+0 :p )

 • Postades 22 Feb
  :s avatar

  ultraljud i dag :D om en timma och tjugo minuter.. Jag har inte sovit en blund i natt. så lyckllig :D

 • Postades 20 Feb
  :s avatar

  tjock!!! :)))

 • Postades 18 Feb
  Gäst

  Idag ska man till uldradjudet och se det ska bli spänande att se den lillen min 3 åriga dotter är nyficken också att se den lillen

 • Postades 13 Feb
  :s avatar

  Nu är man snart halvägs och lillen sparkar nu hårdare och intensivare än vad jag kännt innan..Så mysigt det är att vara gravid...

 • Postades 13 Feb
  :s avatar

  på måndag är det dags för ultraljud! Är så nervös.. eller taggad! Hur lång tid brukar ett rutinultraljud ta ungefär? Hur var eran läkare?

 • Postades 12 Feb
  Gäst

  Snart halvvägs i graviditeten och mår för tillfället toppen!!!

 • Postades 26 Jan
  Gäst

  gravid i vecka 20. med andra barnet. har mått mycket sämre den här gången men njuter desto mer av att faktiskt få vara gravid!

 • Postades 24 Jan
  :s avatar

  Hade en "Mother-to-be" massage häromdagen och det va jätteskönt men nu är jag lite paranoid att inte bebisen har det bra.. sparkar som vanligt, men jag får lite stickningar långt ner i magen. Har varit så skönt att INTE oroa mig så länge så jag vägrar att göra det nu!

 • Postades 24 Jan
  :s avatar

  Vecka 20. Inte så stor nu. Men däremot ofta ont i fötterna. De bultar och har sej.

 • Postades 21 Jan
  :s avatar

  Snart halvvägs :-). 19+0 idag och min lilla flicka mår bara bra. En liten livlig sak som småsparkar mamma på kvällarna mest. Jag mår superduperbra, älskar att vara gravid, har inga problem alls - underbart skönt. Känner mig fortfarande ganska smidig förutom när man ska vända sig i sängen, hihi.

Skriv en kommentar