Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 3 (vecka 2+...)

Gravid vecka 2

Ditt ägg befruktas i slutet av den här veckan! Om du har en 28 dagars period så sker din ägglossning sannolikt mellan dag 12 till 16, och det är under dessa dagar du är som mest fertil.

Spermien och ägget möts i äggledaren och skapar därigenom en ny, unik människa med 46 kromosomer, 23 från mamman och 23 från pappan. Kombinationen av gener utgör koden utifrån vilken embryot utveckas till ett foster, bebis och till en färdig individ. Här avgörs många faktorer såsom t.ex. ögonfärg etc.

Bilden visar ett ägg 30 timmar efter befruktningen. Ännu består embryot, eller zygoten, av endast två celler och vandrar nu ned mot livmodern där den kommer att slå sig ner och livets fantastiska saga börjar på allvar.

Det blivande embryot har med sig all näring som det behöver för den närmaste tiden och ligger väl skyddat inuti fostersäcken.

Skriv en kommentar

Det finns 50 kommentarer

 • Postades 08 Dec
  Gäst

  Keflex Antibioltic

 • Postades 02 Jul
  Gäst

  Jag vet inte, men den här veckan har jag varit yr plötsligt och känt mig allmänt trött. Jag är 36år. Och vill ha ett till barn. Vi har försökt i snart 3år med ett 4:e barn. Min dotter som är 3år, säger- mamma bebis i magen..och klappar magen.. jag har aldrig pratat med henne om detta. Eller att jag har eller skulle ha en bevbs där. Kan barn känna på sig sånt?

 • Postades 06 Sep
  :s avatar

  Jag har också vetat att jag kommer bli gravid även om vi faktiskt har försökt med. Varje gång på första försöket och med två killar, och två missfall i bagaget...får se om det blir ngt denna ägglossning igen...

 • Postades 14 Nov
  :s avatar

  Sjukt nojjig redan:) tänk om.... Springer på toa hela tiden och letar blödning men de ser bara bra ut:) Har aldrig haft MF el MA tidigare men sista grav visade på trisomi 18 och en abort var ett faktum i v20:( kan ju bara inte ha sån otur igen!!!!!! Imorgon ringer jag mvc oh begär ett moderkakstest då det kan göras mycket tidigare än FVT. Den lilla här hemma längtar ihjäl sig efter en bebis men inte dom andra barnen ej heller andra vuxna, tråkigt som F-N :( Men de e vårt liv:) Fokus nu!!!! Någon annan som har liknande funderingar ?

 • Postades 23 Oct
  :s avatar

  Vågar inte hoppas, försöker att inte tänka alls på att jag kan vara gravid. Känner mig mycket konstigare än vanligt, molande värk, hungrig & trött. Försöka fokusera på annat & hoppas att en vecka går fort så jag får veta!!

 • Postades 16 May
  :s avatar

  Hej! Riktigt nervös, orolig och förväntansfull nu.. Precis gjort en skrapning pga MA :-/ Känns som om jag redan har ÄL, kan det ha kommit igång så fort??? (Skrapning 30 april) Lite ont i vänster sida/äggstock och fått rikliga flytningar.. Help! Vill så gärna att vi får bingo så fort det bara går och att vår framtida bebis får leva en hel graviditet ♥ kram till alla som plussat och alla som försöker

 • Postades 19 Jan
  :s avatar

  Idag kom ett pluss för mig. Är vad jag tror i v2 snart 3. Visste inte att det kunde ge utslag så tidigt men man kan ju haft ägglossning tidigare än anat. Är glad och detta kommer än en gång bli spännande ;)

 • Postades 05 Sep
  Gäst

  jag är 21 år och min sambo är 25år, vi har försökt fått barn i 2,5 år, han känns mig som dig, bebissjuka. sen bestämde vi oss för att vi väntar med barn och fokuserar på en annan sak. 2 veckor senare var jag gravid. vi trodde inte våra ögon

 • Postades 27 Mar
  :s avatar

  jag är en 19årig tjej, förlovad och sambo med världens bästa kille som är 23 år. Vi bor i en stor lägenhet med 2 hundar. Min sambo har ett fast jobb och jag jobbar som vikare på 3 olika ställen inom vården.

  jag har ätit p-piller sedan jag var 15 år men slutade för ca 6 månader sedan,
  Nu försöker vi bli gravida, men går inge vidare.. kan det bero på nå särskilt?
  jag har diabetes sedan 5år. väger tyvärr lite för mycket för min ålder och längd tror jag. men läkarna säger inget om det.

  Vi är verkligen bebis sjuka nu.. håller på gå under=/

   

  någon som har tips?

  har köpt hem å ska äta folsyra och se om he hjälp!=)

 • Postades 06 Nov
  :s avatar

  jag har drömt så otäckt kan man vara gravid då eller bara undra

   

 • Postades 17 Oct
  :s avatar

  jag är 37 år ... har en son som är 22 ,, en som är 3 och vill ha en till

  men jag känner mig gammal och tro att jag kan inte skaffa flera barn ,,

  jag och min man har försökt sedan feb 2011 .. men ingenting hände än

 • Postades 16 Oct
  Gäst

  Hejsan.

   

  Jag vet inte om jag kan va gravid, men jag har börjat att vara så trött och mina bröst börjat ömma osv...

   

  Och jag och min kille första gången vi blev ett par så hade vi sex 5 ggr under en natt och han höll på ganska länge (Höhö :P) aa men han tog ut den innan han kom eftersom jag som är lite osmart inte tänkte mig för så jag tänkte men han tar ju endå ut den :/ Ja sen samma vecka när vi träffades så hade vi mycket sex oskyddat fast han tog ut den innan han kom, och jag har aldrig koll på när jag ska ha min mens. Och det dumma är ju att jag vet att man kan bli gravid även fast han tar ut den eftersom killen kommer lite hela tiden...  Så jag undrar hur stor är chansen att jag är gravid?

   

  Jag har lite magsmärtor och konstiga flytningar sen är jag trött hela tiden och mina bröst ömmar :/ Har aldrig varit gravid förut... Har lite ångest eftersom jag vet att risken är ganska stor :( Snälla hjälp mig, lägg lite plåster på såren ....

   

   

  Tack på förhand !!

 • Postades 21 Sep
  Gäst

  Hej!

  Hade troligtvis äl from den 17 september, fick en känsla direkt att du kommer jag bli gravid! (Låter kanske sjukt) Kvinning  intuition..  Var ingeting vi har pratat om att börja försöka, även om det är mer än välkommet. Har haft ont i magen sen helgen, som att det drar lite i magen och en brännade känsla. Har också varit väldigt trött, sov 3 timmar efter jobbet igår och ändå kunde jag somna vanligt tid och sova hela natten. Nu är jag så nyfiken att det känns som en evighet tills att jag kan göra ett test. Skulle kännas hemskt om det visar sig vara inbillning!

  Någon som haft liknande känslor tidigt i sin graviditet?

  Vilka test rekommenderar ni?

  Sanne

   

 • Postades 28 Aug
  Gäst

  Hade ägglossning den 24 eller 25 Augusti och haft regelbundet sex i en vecka. Nu har jag en smärta i magen som ungefär mensvärk. Kan jag va gravid?

 • Postades 04 Aug
  Gäst

  hej.. är mer än 3 år sedan jag slutade med preventivmedel för att jag mådde skitdåligt av dem, spiral, stav, piller.. har länge velat få ett litet mirakel och haft 3 missfall av vad jag vet om.. tog idag o testade mig och till min förvåning o stora lycka visade det possitivt! :D vet att jag är i väldigt tidigt skede så ber nu att detta ska gå vägen de hela nio månaderna! Vem du än är i magen så ska du veta det att du är otroligt efterlängtad!!! Lycka till till er andra som längtar o håll hoppet uppe!!

   

 • Postades 03 Jan
  Gäst

  Jag vet inte fall jag är gravid...

  Jag hade ÄL i söndags och hade oskyddat sex med en kompis (så har inget fast förhållande)  Och jag börjar tro att jag är gravid, allt kom idag .

  Underdagen hade jag ont i magen men nu började bli mer illamående.. och hade svårt att sova i natt.

  vad tro ni att det är ? kan jag vara gravid?


   

 • Postades 15 Nov
  :s avatar

  Jag och min pojkvän gjorde det för första gången i helgen och jag hade Äl i fredags. Kanske är lite tidigt men jag har en molande känsla i magen och det känns som om mina bröst är spända, är även lite lätt illamående.. Men jag får vänta och se tänkte kolla om 4-5 veckor om jag inte har fått min mens då. 

 • Postades 09 Oct
  Gäst

  Jag vet att det är tidigt men jag har haft så ont i brösten, ätit som en häst, varit känslig på lukter och ortoligt känslosam. Visste inte om jag inbillade mig, man vill ju så gärna. Tog testet fast det är en vecka kvar till dagen jag skulle få mens. TESTET VAR POSITIVT!!! Vet inte om jag vågar tro på det. Men det är väl inte ofta man får ett falskt positivt test?

 • Postades 11 Sep
  :s avatar

  Håll tummarna.... jag önska jag är gravid.... det känns så...jag viste när jag var gravid med mitt första barn efter typ 2 veckor innan mensen...´det är bara en känsla jag har... Hoppas jag är det känns rätt.... jag mådde väldigt tidigt illa med mitt föra och det har jag känt för först dagen illamånde.... Hoppas detta håller inte i sig i nio månader som det gjorde när jag väntade Lucas..... jag håller tummarna för er också som är det samma.... Jenny

 • Postades 16 Aug
  :s avatar

  Till er som försöker testa er... vänta 2 veckor till.

 • Postades 15 Aug
  Gäst

  Hej! Jag har stickningar i ägstockarna, på båda sidorna konstant, jag har gjort ett graviditets test men det visar negativt, kan det vara så att jag testat mej för tdigt eller kan man ha stickningar i äggstockarna för någon annan anledning ? jag har aldrig känt såna här stickningar förut !

 • Postades 10 Aug
  Gäst

  Första dagen utav min senaste mens var den 25:e juni. Och mellan den 6-8:e augusti så hade jag och min kille oskyddat sex. Då borde det varit under ägglossningen? Hur stor är chansen jag blivit gravid? =)

 • Postades 04 Jul
  Gäst

  Har redan tre barn och har längtat efter den fjärde sen jag fick missfall för ca 18 månader sedan. Vi hade en liten "olycka" dagen innan (tror jag) min ägglossning. Nu hoppas jag att vi är gravida. Inte planerat men ändå vill och hoppas jag såååå på en liten bebbe!! Vet att det låter konstigt men så råkade det bli nu, tack vare min sköna harl ;) Min man har också tagit det bra och nu väntar vi på att få göra grav testet så vi vet garanterat. Det skumma va att jag drömde inatt om att jag var gravid och när min 8 åriga dotter vaknade berättade hon att hon hade drömt om att hon fick en lille syster och när min 7 åriga dotter vaknade sade hon att hon drömt om att vi fick ett barn till. Helt otroligt! vi har inte på något sätt nämnt någonting om detta till barna och dom hörde inte när den andre berätta om sin dröm...hmmmmm Jaa nu är det bara att hoppas och hoppas!! Sååå mysigt det skulle vara att få en till. Äm det blir som jag önskar skall jag filma barnen, alla tre när vi berättar för dom attde skall få ett syskon till :DD Önska oss lycka till!! <3

 • Postades 02 Jun
  :s avatar

  Jag längtar riktigt till det är dags att testa. Har köpt ÄL stickor och det var kul att få bekräftat vilken dag man hade ägglossning. Hoppas bara det hjälpte. Nu återstår väntan till jag kan göra nästa test, som förhoppningsvis blir ännu roligare...

 • Postades 24 May
  :s avatar

  jag har en svag mens värk och mår lite illa, och är öm där livmodern sitter, om jag trycker lite där. är i vecka 1 + 6 om jag nu är gravid, har inte testat mig ännu, mina flytningar är konstiga som vatten som bara rinner ur mig ibland så nåt konstigt är de på gång:). men hoppas jag är det. ska köpa test på torsdag!! så håller tummarna att det visas nåt, annars är det bara att vänta tills jag ska ha nästa mens, får jag den inte då så testar jag mig igen;) vi försöker iaf varannan dag för att öka bli gravida jag och min partner^^ hoppas det blir nåt av det^^

 • Postades 04 May
  Gäst

  håller tummarna för er och önskar er lyckan

 • Postades 19 Apr
  Gäst

  jag tror jag hoppas för mycket nu och p.g.a de kommer jag att få ett negativt grav-test om ca en vecka!! men jag har också haft svag mensvärk på ena sidan och äter också mera :D hhaha men tror det är inbillning... men jag hoppas och håller tummarna och ber och hoppas lite till :P

 • Postades 13 Jan
  :s avatar

  hej alla... Lite tidigt än men hoppas ändå.. :) Har "mensvärk" och är hungrigare än vanligt... enligt gubben ;) Hehe.. Sista mensens första dag va den 22/12 så nu håller jag tummarna för att inte mensen kommer nästa vecka.. ;) Hur tidigt har ni känns av att ni varit gravida? Tror att vi kan hoppas lite för mycket nu nu och inbillar oss att det är så att jag har "symptom"... Ja i vilket fall som hellst så håller vi tummarna! :D

 • Postades 07 Dec
  Gäst

  hålller tummarna för er!!

 • Postades 26 Nov
  :s avatar

  Då har vi igen gått igenom en insemination..... Vi fick mens den 12 november, så det va beräknat att ha ägglosning idag! Så nu är det bara att hålla alla tummar och vänta och se om två veckor om det händer nått i magen eller inte!!! Denna gången ska vi INTE ta ett test alls....inte förän det är tre dagar över mensen om den inte kommer den 10 december! Så får se om det blir en mys Lusia!??? /Oss

 • Postades 28 Sep
  :s avatar

  Hej! Går igenom provrörsbefruktning och hade äggplock för 4 dagar sen. Idag ligger 6 embryon i inkubatorn och växer till sig och i morrn sätter vi in 1 eller 2! Hoppas det blir av denna gången.. tredje gången gillt :-) Håll tummarna!

 • Postades 11 Sep
  :s avatar

  hoppas hoppas... Äl igår... å myst nästan varje dag hela veckan! ;-) Längtar så efter en liten till familjen. Nu e det bara å vänta och se...

 • Postades 08 Jun
  :s avatar

  Jag hoppas, jag hoppas. Nu har jag och pojkvännen försökt ett tag och varje månad kommer mensen :( Blir jätte ledsen. Men nu känner jag Molvärk i nedre delen av magen, lite ont i brösten till och från och mår lite illa. Jag hoppas verkligen att det föreligger en graviditet nu :) Vi längtar så efter en liten. Hoppas, hoppas.

 • Postades 16 May
  :s avatar

  Hej alla Blivande! Jag anar att jag kan ha något härligt som gror i mig! Jag har en molande värk i nedre delen av magen och klarar inte av lukten av ost längre... Kan man verkligen börja känna så tidigt då jag troligtvis snart går in i vecka 3? Kram å lycko er ni som redan har fått ett plus på stickan!

 • Postades 10 May
  :s avatar

  stickningar i livmodern beror på att den växer, sen vet jag ej om det går att känna det så tidigt i graviditeten. jag kände det på mig i vecka 5, det är då man kan testa sig och få ett positivt gravtest. min mens var försenad 5 dagar, och sen vågade jag testa mig. Blev jätteglad då det visade att jag är gravid, och igår gick jag in i vecka 7. kram på er alla!

 • Postades 10 May
  Gäst

  Simmaren91 Varför gjorde du abort om du vill ha barn??

 • Postades 01 Mar
  :s avatar

  Jag vet inte alltså jag gjorde abort den 13 februari och vi hade samlag den 21 - 23 februari och hoppas på att jag blev gravid men om jagi nte blev det ska vi försöka igen :)

 • Postades 01 Mar
  Gäst

  när ska ni alla testa er då??? jag har redan fuskat men neg så klart det är ju alldeles för tidigt än!!

 • Postades 01 Mar
  :s avatar

  Hoppas det visar + för mig =)

 • Postades 11 Feb
  Gäst

  Jag hoppas att jag är gravid, lite tidigt än. Men jag är trött (fast det är jag ofta annars också), mår illa ibland, har fått dålig hy och känner mig lustig i magen. Allt dett akan vara inbildning men jag hoppas inte det. Längtar tills den dag jag kan testa mig.

 • Postades 29 Jan
  :s avatar

  Hej allihopa! Jag tror och hoppas att jag har lckats blivit gravid igen. Går in i vecka 3 i morgon i sådant fall. Fick ont i brösten redan 2 dgr efter ÄL och igår 5 dgr efter ÄL fick jag riktigt ont och klämde på brösten och då kom det ut mjölk droppar, det var lte coolt. Jag fick missfall för 2 månader sen väldigt tidigt ( v 5) och blev väl besviken, men var ändå beredd på att det kunde gå illa. Jag har inte haft turen med mig när det gäller graviditeter, jag blir 30 i sommar och har en dotter på 12 år och en son på 6 år. Mellan dessa barn har jag fått 2 st utomkvedshavandeskap, varav den första höll jag på att förblöda. Nu har vi försökt i 4 år att få barn men mensen kom inte efter att jag använt p-spruta i flera år, 2 år gick och ingen mens då gick jag till flera gynekologer och gjorde undersökningar och de sa bara att det kan ta lång tid, men jag kände på mig att nåt var fel. Jag fick göra en konsinering av livmodertappen för ca 3 år sen, jag hade cellförändringar. Samma tur som vanligt. Skälet till att mensen inte kom igång var att mitt hål hade växt igen, och jag hade väldigt låga hormonvärden, detta såg de på min återkontroll i danderyd men 2 andra gyn hade missat att hålet var igenväxt. Vilka idioter!!! Men jag fick hormonbehandling och mensen kom igång, då fick jag akut åka in på op på danderyd för de skulle operera upp hålet igen, det vart inte så lyckat för till nästa mnad när mensen kom igen hade det växt ihop IGEN, så in till danderyd akut för op igen, nu lyckades det. Men det var ett problem kvar, min ÄL ville inte funka så jag har ätit Pergotime i nästan ett år men inget hände jag fick bara ÄL på min högra sida och den funkar inte efter mina utomkved, sen gav jag upp nu i höst och 2-3 mån efter det så hoppade min ÄL igång själv, då blev man ju paff och ok vi försöker igen. Jag blev gravid nu i november men fick då missfall i v,5 och nu tror jag att jag är gravid i v,3 vi får väl se hur det går denna gång, varken jag eller min man vill hoppas för mkt, man blir så ledsen när allt hela tiden går fel. T o m läkarna blir chockade när de läser mina journaler och ser hur himla mkt problem jag haft. Men nu får det vara nog, jag vill ha ett barn till och sen är det jättebra. Hoppas att ni andra har mkt bättre tur än mig. Kram Jojje

 • Postades 12 Jan
  :s avatar

  Jaha....fick igår en vag misstanke om att jag kan vara gravid. Hade ÄL förra veckan, och hade sex med sambon samma kväll och sen ingen mer ÄL. Kollade min ägglossningskalender här på sidan och jag och sambon hade såklart prickat in de datum då det var 27 och 33% chans för befruktning....Igår fick jag en skärande smärta som mensvärk och blodblandade flytningar som dock försvunnit nu. Även brösten är ömma och känns svullna. Så nu är det bara att vänta några veckor innan jag kan testa mig. Vet inte hur detta kommer bli, men jag tror sambon blir glad.

 • Postades 15 Dec
  :s avatar

  Hej allihopa! Hoppas allt är bra med er & att ni får positiva spar på era test :) Jag ska ha min kommande mens under jul, den 23:e är det beräknat till. Ska bli jätte spännande & se om det kan komma ett plus på testet! 50-50 att jag är gravid & jag hoppas att jag får se flera tecken på graviditet :) Skriver & berättar om 1 v & 2 dagar, om det finns en liten bebbe där inne :D KRAM PÅ ER!

 • Postades 10 Dec
  :s avatar

  Hallåå alla funderande! Jag kände inget alls när jag var gravid i v3. Mest en liten mensvärk aktig smärta i underlivet. Sen om det berodde på att jag var gravid eller att jag skulle till & få missfall i v4, det vet jag inte! Men missfall det fick jag i v4...... men visst kändes det som om det var något där inne ialf...:) Jag hoppas ni får se era efterlängtade pluss i slutet av månaden, jag skulle kunna döda för att få ett pluss typ NUU!! Men min sambo vill inte ha barn än, efter missfallet. Det blev jobbigt att försöka & verkligen gå in för det & sen få missfall, det tar på en. Men vi är verkligen jätte oense om barn inuläget, jämt osams om det, jag andas, äter & totalt lever BARN!! Allt jag tänker & drömmer om, ge mig ett barn!!! Så, hoppas ni lyckas!! :) Någon som har lite tips hur man ska komma över barn tänkandet för ett tag?? Jag tar inte bara kål på honom utanom på oss som ett par.... need som help NUU please!! // desperat

 • Postades 09 Dec
  :s avatar

  det gör jag me mår jätte illa ibland på kvällarna men aldrig på morgnarna känner i magen att där är något..

 • Postades 08 Dec
  :s avatar

  jag vet inte men jag tror att jag är gravid jag skjänner det i magen och skjänner mig lustig och jag är mest yr och mår lite illa med vissa dofter det tål jag inte det mår jag illa av. kram

 • Postades 05 Dec
  :s avatar

  varför känner jag stickningar i livmodern? någon som vet? hjälp mig..

 • Postades 03 Dec
  :s avatar

  hoppas verkligen att det visas något på grav testet i slutet av månaden =)

 • Postades 19 Sep
  Gäst

  om man är känslig för hormon förändringar så yes det kan man..

 • Postades 09 Aug
  Gäst

  Kan man känna om man är gravid redan ivecka 3?

Skriv en kommentar