Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 25 (vecka 24+...)

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

Skriv en kommentar

Det finns 162 kommentarer

 • Postades 27 Dec
  :s avatar

  Det skiftar i tlden då jag ska gå med barnen, men det var min gamla gubbe som jag varit ihop med tidgare livsom sagt aug. och jag har haft hans svarta i kroppen detta livet innan jag blev gravid. Men mor har hela tiden sagt mars till mig men det sista fostret är 9 månader den 18 april så jag följer hans utväckling. Han kommer födas sex veckor för tidigt en det gör ingenting det går jättebra nu börjar jag känna mig gravid och börjar få en längtan till barnen och min karl som inte dykt upp ännu.Vi får se när han kommer och tar mig härifrån.

 • Postades 14 Aug
  :s avatar

  i vecka 24 nu. min BMI ligger på 22 nu, som är helt perfekt, innan graviditet var det 18. Har gott up 11 kg sedan vecka 19. mår jätte bra! tränar yoga, går minst 2-5 timmar varje dag och vilar 1 till 2 dagar hemma.

 • Postades 14 Aug
  :s avatar

  man skall tänka först å främst på barnet och hälsan, inte på vikten.!! 

 • Postades 19 Jul
  Gäst

  Alien? Haha

 • Postades 06 Mar
  :s avatar

  Idag går jag in i vecka 24+0. Vägde mig förra veckan och har redan gått upp 10 kilo :S Får hoppas det inte fortsätter så. Vägde 55 innan graviditeten och hoppas jag kommer ner dit igen.

  Mår väldigt bra förutom att jag lätt blir trött i ryggen och att jag måste kissa typ varje timme :)

  Han sparkar mer och mer och känner de blir starkare sparkar.

  Längtar tills vi får träffa vår lille Vincent <3

 • Postades 28 Jan
  Gäst

  Mår i stort sett perfekt, lite flåsig bara. Tränar styrka, yoga och hopptränar med hästen som vanligt enda problemet är att det börjar bli lite knöligt att bära större saker med båda händerna. + nästan 5 kg och BMI på 22. Lyrisk blivande mamma och lyrisk bm :-)

 • Postades 05 Nov
  Gäst

  Åkte hem från jobbet idag pga foglossning, inte känt av det tidigare men idag var det dags. Ingen rolig smärta de här men får ta det lungt på jobbet tills man går på havandeskap den 22/12. Sen e det inte långt kvar tills jag får uppleva det lilla livet...Åååååå :)

 • Postades 05 Oct
  :s avatar

  Gick in i vecka 24+0 idag. Halvtidssjukskriven pga. ischias och foglossningar. Men tiden går fort nu tills man går hem på gravidpenning den 26/11.

  Känner av bebis mer och mer för var dag. Känns ibland som den kittlas där inne. Hehe

  Trötthet och illamåendet har blivit bättre men man orkar inte så mycket längre ändå.

   

  Finns det några januarimammor 2013 i Skaraborg här inne så hör gärna av er:)

 • Postades 14 Aug
  :s avatar

  Jaha, då har man varit på hälsoundersöking hos barnmorskan idag...allt såg bra ut, fina hjärtljud, magen har växt som den ska och blodtrycker var bättre än förra gången.

  Nu börjar magen synas ordentligt...roligt när folk äntligen vågar fråga om man väntar tillökning...

  Vår lille/lilla knodd är som mest livlig på kvällarna när jag gått och lagt mig, framför allt nu när man börjar jobba igen efter semester...

 • Postades 19 Jul
  :s avatar

  24+2 idag! nu äntligen börjar magen att ta sin form:)

 • Postades 19 Jul
  :s avatar

  24+1 och det märks absolut att man är gravid. Ryggen känns av, likaså börjar höfterna krabba igen och hälsbrännan e aldrig långt borta. Ständigt trötta är vi också å den lilla Loppan där inne har världens party på kvällarna.
  Men det är lika underbart för det. Dra ner på tempot en aning och saker å ting löser sig finfint (:
  Kan inte vänta tills hon kommer ut, börjar bli otålig nu!

 • Postades 01 Mar
  Gäst

  24+0 känns helt klart underbart

 • Postades 23 Feb
  Gäst

  Har ännu inga problem med foglossningar eller annat. Känner mig däremot ganska trött och drar på mig småförkylningar hela tiden. Hade en hosta som satt i i 10 veckor, trodde bebisen skulle hoppa ut när det var som värst. Hoppas jag slipper få problem med rygg och annat, känner att jag vill jobba hela vägen fram.

 • Postades 21 Feb
  :s avatar

  24+0 idag och sedan några veckor har jag inte fått mycket sömn då h*n inte vill ligga still och sedan i helgen började sammandragningar. Är så trött men ändå så glad att min lilla Alien ♥ verkar må bra och om drygt 16 veckor kommer finnas i min famn. Längtar så mycket ♥

 • Postades 21 Feb
  :s avatar

  24+0 idag och sedan några veckor har jag inte fått mycket sömn då h*n inte vill ligga still och sedan i helgen började sammandragningar. Är så trött men ändå så glad att min lilla Alien ♥ verkar må bra och om drygt 16 veckor kommer finnas i min famn. Längtar så mycket ♥

 • Postades 05 Feb
  Gäst

  24+1 och vår prins är helvild i magen, så mysigt. Bara ca 16 veckor kvar tills lillemannen kommer ut<3

 • Postades 03 Feb
  :s avatar

  24+0 idag, härligt! Lilleman mår bra och kör sitt race där inne medan jag kör på så gott som, här ute, då jag har vart nästan sängliggande sen 19e nov så har min kondition försvunnit helt..
  Längtar tills mitt hjärta kommer ut 25e Maj, bf.  
   

 • Postades 29 Jan
  :s avatar

  :)

 • Postades 17 Jan
  :s avatar

  24+6.. tiden tickar på... Buffar å knuffar gör de i magen speciellt på morgonen efter frukost :) Fogarna har gett upp helt nu så de e bara å börja gå som en anka igen. Försöker jämföra allt med hur de va å vänta sonen å de e så kul när man ser att skillnaden märks redan i magen. Sparkarna är annorlunda :) Trevligare sparkar med denna lilla då storebror va en sådan som pressade och tryckte med benen åt olika håll (väldigt oskönt) Denna lilla ger ifrån sig små skutt och små korta sparkar. Ska bli så kul å få se vad de blir för en liten en :)

 • Postades 28 Dec
  :s avatar

  24+0 idag!!! veckorna går jätte fort och jag känner av värk i benen om jag inte har gått på ett tag. ont i svanken nu i 2 dagar samt ljumskarna :/ hoppas det går över snart. men har inte mer ont än att jag kan gå ut en mindre sträcka och shoppa haha :) annars mår vi jätte bra bebis och jag <3

 • Postades 14 Dec
  :s avatar

  24+0 idag. Bebis Sprallar på och halsbrännan gör sig konstant påmind. Nu räknar jag ner för fullt. Kanske lite tidigt men ändå!

 • Postades 10 Dec
  :s avatar

  24+1 Bäbis sparkar varje dag och påminner mig om att äta och dricka. Gillar fortfarande inte att man lägger handen där h*n sparkar. Pappa/Peder är snäll och smörjer mammas/min mage och bröst. Kliar något ofantligt annars och ibland trotts smörjning.

  Har en känslig livmodertapp, så jag måste ta det lugnt, nu gör sambon allt utom tvättar, viker tvätt och lägger in i garderoben. Lyx!

 • Postades 03 Dec
  :s avatar

  åsså v.24 :S borde gå fortare haha. e nog lite väl bebissjuk då mina närmsta två kompisar har fått sina små för inte så länge sedan :P

 • Postades 12 Oct
  :s avatar

  Tokigt formulerat. Menar ju att jag ser höggravid ut :P

 • Postades 12 Oct
  :s avatar

  Vecka 24 imorgon (23+0) och nu är magen nästan så stor som på en kvinna som bara väntar ett barn, bebisarna vägde 408 och 416 förra veckan, blir UL och gravkoll nästa vecka. Får då mitt efterlängtade fogbälte (med hängslen, haha).

 • Postades 08 Oct
  :s avatar

  v24 idag.. jr e hur pigg som hälst sparkar o leker för fullt i magen.. han har fått för sig att vända på sig så sist låg han med huvud ner så ja kunde knappt gå.. stackars mig o min foglossning.. längtar sååå 16v kvar <3

 • Postades 28 Sep
  :s avatar

  Sparkar, nja... 

  Hon rör på sig dagligen, men inga direkta sparkar.. :(      på ultraljudet va allt bra, men det var ju 2v sedan...  2v igen, sen blir det läkar besøk så får bara hoppas junior mår bra. :) 

 • Postades 19 Jun
  :s avatar

  2/3 avklarade...nu börjar den jobbiga tiden med en växande mage. Nu börjar det verkligen kännas att man är gravid!

  Karatelektioner ges i magen då det sparkas för fullt. Härligt!!

 • Postades 16 May
  :s avatar

  Är i v 24 + 4 dagar idag. Känns bra. Men åkte på njursten i onsdags, var ingen trevlig historia. Blev inlagd över natten på Varbergs sjukhus. De tog jätte bra hand om mig! Funderar på att bli förlöst där faktiskt, eller i Halmstad. Har aldrig haft så ont i hela mitt liv! Det var fruktansvärt, särskillt innan vi klargjort att det inte var något problem med bebisen!! Var väldigt orolig för att den lille kanske var påväg ut.. Men det var "bara" njursten, som tur var!

 • Postades 10 May
  :s avatar

  24 fulla veckor idag. Kan inte fatta att jag har varit gravid i ett halvår! Bara tre månader kvar nu då ^^ Lillan kickar och sparkar som hon ska. Jag börjar känna mig fet som en val. Har fått foglossning så kan knappt gå, en mindre motionera, mn det är väl för den goda sakens skull :) Inga bristningar här heller, ännu. Håller tummarna men det är ju långt kvar och man blir bara större....

 • Postades 06 May
  Gäst

  24 veckor idag! och sparkarna är kraftigare och kraftigare. Jag har känt sparkar redan sedan 2 veckor sedan då det blev uppenbart att bebisen finns där och gör massa kullerbytor och pirtuetter men igår hade det varit cirkus i magen då jag kunde se att magen fick plötsligt en bula på väster sida. Jag tror att bebisen kröp in där med sin lilla kropp, det var helt otroligt jag blev nästan orolig och undrade vad den höll på med. Jag mår relativt bra och har inte fått några strior någonstans på kroppen så jag hoppas att jag inte heller får några men har däremot fått synliga blodkärl och ont i underlivet när jag är på toaletten. Ser fram emot bebisens utveckling! :)  

 • Postades 26 Apr
  Gäst

  har haft spännigar vid livmodern när ja rör på mig för snabbt. går över efter ett tag men de tär riktigt obehagligt.

 • Postades 24 Mar
  :s avatar

  24+0 idag :)

  för ett par dagar sen, så sparkade/boxades lilla bebisen så att jag kände det ordentligt.

  Det var helt underbart! Längtar tills det blir lite starkare sparkar :)

  <3 Älskar dig min bebis!<3

 • Postades 24 Mar
  :s avatar

  24+0 idag :)

  för ett par dagar sen, så sparkade/boxades lilla bebisen så att jag kände det ordentligt.

  Det var helt underbart! Längtar tills det blir lite starkare sparkar :)

  <3 Älskar dig min bebis!<3

 • Postades 16 Mar
  :s avatar

  Har aldrig varit så mycket sjuk som nu när jag är gravid. Har legat i maginfluensa sedan lördags, var hos doktor igår & han skickade mig till arbetet?! Dumhuve ! Jag har ju diaree?! Mår illa?  Imorgon (17/3) är jag i vecka 24 ! Pojkvännen ligger & är dålig nu. Jag kan iaf röra mig, Men dom ska inte skicka iväg en magsjuk gravid kvinna till arbetet?! SPEC INTE om man jobbar inom livsmedel?! Hur tänker dom? IAF varje gång jag varit inne på sjukhuset så har dom kollat bebis, Allting har varit jätte bra ! Fisungen sparkar & det är så himla kul & bara ligga & glo på magen ! :) Bebis, Mamma Äskar Dig.

   

  Måste också berätta en sak. Jag har varit rökfri i 17 dagar ! Ja , jag vet. Det är jätte dåligt att röka när man är gravid. Men. Jag har tagit tag i saken & OJ , Jag klarade det ! Synd bara att det tog tid att fatta hur dum i huvudet men är som röker när man annars bär på ett friskt barn?! Dumgök ! Men ,jag är rökfri & mitt barn mår bra ! :) Grattis på oss imorgon , vecka 24 ! <3 :)

 • Postades 03 Mar
  :s avatar

  vecka 24!!! Tiden springer iväg. Bebis är tokig i magen och boxas för fullt! Nu är det inte så många månader kvar! Jag längtar!

 • Postades 01 Mar
  :s avatar

  Vecka 24 idag då:D, helt underbart <3, snart är våran andra bebis här eller det närmar sig iaf:). hoppas vi får den 3:an så vi får plats alla i lägneheten kommer bli jobbigt att trängas 4st plus en hund i en 2:a :(.

  Får små sparkar nästan dagligen nu helt undebart att känna sambon har även han känt lite små knuffar ifrån lilleman där inne.

 • Postades 27 Jan
  :s avatar

  hihi nu känner man ju sej verkligen gravid på riktigt, visst har jag mått illa och varit trött o bla bla bla, men det har inte synts så mycket innan men det gör det nu och nu förstår folk att man inte orkar lika mycket eller dom ställer sej på spårvagnen för en, vilket är riktigt gulligt!

  Man blir bara tjockare och tjockare och får svårare att hitta ett gott sätt att sitta och ligga på!

  Har haft en helt underbar graviditet! Trodde allt skulle vara jobbigare ;P

  V 24+2 idag och kunde inte vara lyckligare... ♥

 • Postades 02 Jan
  :s avatar

  24+1 idag!! Känns hur bra som helst när man känner pyrets rörelser...:) Bara myser. Börjar dock få foglossning men har fått en uppvärmingsbar madreass av min pappa så ja sover gott om natten i allafall!!

 • Postades 15 Dec
  Gäst

  Tiden bara springer iväg!!  24 veckor ... tyckte inte det va så länge sedan man tittade på stickan :)    Jag längtar sååå mycket,   Det är en väldigt lugn liten krabat i magen, och denna gången mår jag helt suveränt bra :) till skillnad från när jag väntade mina andra små troll då jag fick kräkas genom 9 mån....

 • Postades 12 Dec
  :s avatar

  24+4 idag! Känns underbart! Bebisen rör sig en massa i magen och sparkarna blir allt hårdare =D Vi längtar efter diig! <3 <3

 • Postades 27 Oct
  Gäst

  24+0 idag då  (:  Hjärtat mår bra i magen &  rör på sig känner jag. Nu är det mindre än halva tiden kvar.. Längtar såå !!

 • Postades 27 Oct
  Gäst

  15e februari

 • Postades 25 Oct
  Gäst

  går inte in i vecka 24 förrän på fredag men det är roligt att läsa lite i förväg ;)

   

  beräknad den 24 februari

  www.mandyys.devote.se

 • Postades 11 Oct
  :s avatar

  Oj, nu börjar tiden faktiskt gå fort.

 • Postades 08 Oct
  :s avatar

  Går in i vecka 24 på söndag. Bebisen är beräknad att komma ut den 29:e jan. Men barnmorskan tror att det blir ett februaribarn. :)

 • Postades 05 Oct
  Gäst

  ååhh va jag längtar efter min lilla flicka, på fredag är det hela 24 veckor för mig. tjuvkikade lite på den här veckan ;) beräknad till 27 jan. När ska ni få era småpluttar?

 • Postades 27 Sep
  :s avatar

  Nu är den lille skrutten i magen 1 vecka äldre =). Har varit och lyssnat på hjärtat idag och det var så coolt att höra!!!

 • Postades 06 Sep
  :s avatar

  Vill ha min lilla flicka hos mig nu! 24+4 idag och ett tag kvar till fl.. suck och stön :)

 • Postades 26 Aug
  :s avatar

  Oj oj.. 24+0 idag :) Tiden springer iväg. E nu sjukskriven fram till fl :/ pga förvärkar och kraftiga smärtor i livmodern.. Inte så kul men allt för de lill* ska stanna kvar ett tag till.. Gått upp 10kg hittills.. Älskar mitt liv som växer i magen och sparkarna är så verkliga nu när man ser de på utsidan :) <3

 • Postades 25 Aug
  Gäst

  Underbart ytterligare en vecka har gått. Lillfis sparkar på och älskar allt som är sött. Vikten för mig är INTE viktig huvudsaken är att min bebis mår bra :)

 • Postades 06 Aug
  :s avatar

  Den här veckan har gått ganska så fort, men jag har inget emot om det kunde gå fortare ;-)

 • Postades 11 Jul
  :s avatar

  Weii ännu en vecka har gått... =)

 • Postades 07 Jul
  :s avatar

  Vill att tiden ska gå fortare! Längtar så =)

 • Postades 05 Jul
  :s avatar

  =)

 • Postades 30 Jun
  :s avatar

  Vecka 25.. och snart inne i vecka 26.. På måndag är det dags för mvc igen. Har gått upp nästan 7 kg.. men jag tycker inte det är så illa.. jag kommer då defenitivt inte svälta mig bara för att slippa gå upp i vikt! Hoppas ni andra mår bra! Kram!

 • Postades 27 Jun
  Gäst

  veckorna bara flyger fram, på tisdag blir de mvc igen och träffa nya bm :) Lillen/lillan mår bara bra verkar de som iaf :)

 • Postades 27 Jun
  :s avatar

  Två dagar kvar till besök på mvc, hoppas på att få höra hjärtljuden :)

 • Postades 26 Jun
  :s avatar

  24+0, och mår jättebra! ställde mig på vågen i veckan, viktuppgång på 8 kilo. Kanske lite mycket? Men det struntar jag i. Jag mår bra, äter hyfsat nyttigt och rör på mig varje dag.

 • Postades 06 Jun
  :s avatar

  bara jag som tycker det går så långsamt?! längtar så tills september (: en varm sommar ser jag dock inte fram emot! hehe

 • Postades 06 Jun
  :s avatar

  Känner mig fortfarande smidig och snärt. Viktuppgång 3,7 kg. Huvudvärken är som bortblåst men höft och rygg bråkar lite. Skrotan är fortfarande lugn men har starkare rörelser. Denna vecka har flugit förbi och nu klampar jag in i v.25. Helt makalöst. 15 veckor kvar:) .

 • Postades 02 Jun
  :s avatar

  oj oj va tiden flyger förbi! Ja känner mig klumpig redan nu hur ska detta sluta.. å varm sommar ska de bli de kommer att bli en utmaning! kram till alla mammor där ute!

 • Postades 28 May
  :s avatar

  Ja tiden går fort! Har nys fått veta att jag är Gravid då :P. Dom torde jag hade miste båda på en gång i magen men det vissa sig att jag hade miste ett inte så vanligt dock men hemskte kul ska det bli faste man hade ställts in sig på att de inte skulle bli något

 • Postades 24 May
  :s avatar

  Börjar känna mig riktigt otymplig redan nu... ändå är det rätt lång tid kvar. Undrar hur det kommer bli i sommar när det är så varmt också. Men det är otroligt härligt att känna av henne så ofta som jag gör nu.

 • Postades 19 May
  :s avatar

  Denna vecka började med lite drama. Vid inköp utav barnvagn drabbades jag av en blödning och blev inlagd i två dagar. Konstigt att ligga på sjukhus när man förutom blödningen mår bra. Man kunde bara konstatera att jag hade haft en blödning men inte vart det kom från. Nu är jag ordinerad vila och sjukskriven i två veckor. Känns väldigt konstigt då kroppen mår super men man glömmer ibland att man är gravid. TYckte att jag tog det ganska lugnt innan så det blir en utmaning att ta det ännu lugnare. Men med en härlig sambo ska det nog gå. Fick lysnna på lillkillens hjärta och se honom på UL igen så det var något positivt i det hela. Ska iväg till min egen BM nu och se vad hon säger. Andra gången jag träffar henne nu och hoppas hon är lite trevligare än sist.

 • Postades 12 May
  :s avatar

  Va på BM i dag o allt e super :) Våran lille Danilo bara växer o växer o han rör sig o sparkar som att de vore 5 ungar där inne :) hehe O nu den 29 maj blir det de 4 ultraljudet fast denna gången i 3D/4D :D :D Läängtar så mk :)

 • Postades 08 May
  :s avatar

  Jag har också bara träffat min BM två gånger (en gång vid inskrivning och ett besök). Gjorde ett UL vid inskrivning (vilket tydligen inte är vanligt) och sen har jag bara gjort RUL. Tror att standard är att man bara gör ett om inte något är fel. /C

 • Postades 30 Apr
  :s avatar

  Jag undra hur många gånger ska man träffa sin barnmorska när man är gravid?? För att jag har träffat min 2 gånger och nu på onsdag ska jag träffa henne igen... och hur många ultraljud ska man gå på?? Jag har bara vart på en nu.... Kram Nitta

 • Postades 18 Apr
  :s avatar

  V24, tiden går så fort. Igår var vi och kollade könet. Det blir en liten pojk ((Leo) busfrö. Han sparkar hela tiden...hela tiden alltså. Jag har ont i höger sidan och har svårt att går. Men allt såg bra ut så det känns skönt.

 • Postades 08 Apr
  :s avatar

  Så är man i vecka 25 (24+0) Känns underbart och pyret sparkar så hela magen studsar. Härligt! Nästa vecka är det dax för koll hos BM, spännande att se hur man ligger i vikt-kurvan osv. Vår är det också, livet leker måste jag säga =)

 • Postades 06 Apr
  Gäst

  Var hos BM idag och allt var bra! 6kg+ så de går uppåt. lyssna på bebbens hjärta me, 135 slag så de känns lugnande att allt är bra!:) Nu hoppas jag att tiden rullar på fram tills vecka 30 sen är det inte långt kvar!:)

 • Postades 04 Apr
  :s avatar

  V. 24+1 nu, sparkar som attans!! Nästan alla som känner på magen får sig en spark! Speciellt mannen, verkar som om liten tycker om att sparka på pappa... Inga krämpor, lite tröttare, lite lättare anfådd, så gött! Man hör ju alla andra med både foglossningar och ryggsmärtor, lycklig över att detta inte dykt upp hos mig (än)!

 • Postades 24 Mar
  Gäst

  Åh, besöket hos barnmorskan var toppen. Så mysigt att lyssna på hjärtat och alla prover såg bra ut. Hade gått upp 5,6 kg totalt och det var visst lagom för vecka 24 så jag ska fortsätta äta bra och promenera mycket. Längtar så mycket efter lillen/lillan.

 • Postades 22 Mar
  Gäst

  Vecka 24 har inte gått ett kilo sedan jag blev gravid, undrar vad det beror på, ska faktiskt fråga barnmorskan om detta. Magen bara växer och växer och nu har jag så ont av insidan av låren :( Tiden går så himla fort, har liksom passerat halva tiden!!

 • Postades 21 Mar
  :s avatar

  V 24 bebis veckan säkrare för varje vecka..Ivrig till v 30 bara 6v kvar då=) Älskar dig min bebis i magen!!

 • Postades 19 Mar
  Gäst

  Besök hos bm nästa vecka. Spännande!

 • Postades 26 Feb
  :s avatar

  Var på första besöket efter UL och inskrivning igår.Hade bara gått upp 5.8 kg är i 24+5 och blev supernöjd!!!Jag är ingen viktfanatiker men går i vanliga fall upp 2kg bara genom att lukta på en semla så jag är glad att det inte var mer.Ska kanske inte rop hej ännu för det är ju som sagt ett bra tag kvar innan lilla Pyret behagar komma ut.Ha det gott! T

 • Postades 26 Feb
  :s avatar

  Jag håller med er ! =) Tiden bara rusar iväg! Underbart är det :D

 • Postades 24 Feb
  :s avatar

  Vecka 24. Denna veckan har gått snabbt, knappt koll på vilken vecka jag är i, hihi. Önskar också att vågen kunde lugna ner sig lite och inte rusa iväg så in i norden... Doktorn kommer att klaga igen..hmm. Ute och går en 45 min om dagen, det är allt jag orkar sen är jag slut. Tänk vad lite man orkar jämfört med innan!

 • Postades 13 Feb
  :s avatar

  Bara vecka 24 och redan en massa extra kilo att bära på, när ska vågen sakta ner i sin ständiga och snabba kurva uppåt!?

 • Postades 11 Feb
  :s avatar

  24+2 idag. vart tar tiden vägen?! bara lite drygt en vecka kvar, sen e det första riktiga mötet med BM sen inskrivningen. på riktigt börjar mödravården... bara det kommer "skynda på" veckorna när man har möten inbokade...

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  OJ vecka 24 hinner knappt märka att tiden går, har bara gått upp 5-6 kilo. verkar lite, men allt är normalt där inne, hoppas det går fort den sista tiden också : )

 • Postades 31 Jan
  :s avatar

  Tiden går fort.. =) Längtar såååå mycket..

 • Postades 29 Jan
  :s avatar

  Tiden går fort.. =)

 • Postades 28 Jan
  Gäst

  det går så himla fort :) Vem vet innom 16 veckor kanske han är här !! Längtar så efter att få träffa honom.

 • Postades 25 Jan
  Gäst

  24+1! Tiden går så otroligt snabbt fram! Helt otroligt:) Om 16 veckor kanske vi har vår lilla bebis här hos oss:) Wow. Han sparkar jättemycket och ofta nu:) Längtar så efter dej!!<3

 • Postades 18 Jan
  :s avatar

  redan v.25!!härligt!!

 • Postades 16 Jan
  :s avatar

  Jahopp..24+0 idag då :) Längtar så efter min bebis <3

 • Postades 14 Jan
  :s avatar

  wohoo, ett steg närmre min älskling <3 24+0 i dag (v 25)

 • Postades 14 Jan
  :s avatar

  v 25 nu då =) 24+0 och ökat en del redan i vikt! 15 kg, och jag mår otroligt bra känner nästan ingenting, lite sparkar då och då men ingenting konstigt =P idag ska vi på föräldrar gruppen också hihi =D

 • Postades 12 Jan
  :s avatar

  v24+3 var hos BM igår har redan lagt på mig 12kg känns så där! Tycker inte att jag är tjock men.... Undrar hur mycket man kommer och väga innan det är slut ? Hur har ni det med vikten?

 • Postades 12 Jan
  Gäst

  Hur fort går inte tiden då? :D Härligt! Vecka 25 redan. Alltså.. Det var ju nyss vi var på ultraljud!

 • Postades 05 Jan
  :s avatar

  Längtar till april :)

 • Postades 28 Dec
  :s avatar

  Idag är det v 24+1 och det känns helt underbart. Var hos BM idag och lyssnade på hjärtat och mätte magen. kan man bli lyckligare?

 • Postades 22 Dec
  :s avatar

  Härligt att ha kommit så här långt. Det var en jobbig vecka, men lillan hjälpte mig igen det värsta =) En muskelbristning i en magmuskel som gravid är ingenting att önska ens sin värsta fiende. Kändes som att bli knivhuggen om och om igen, verkligen den värsta smärtan jag nånsin varit med om. Åkte till sjukhus för att få en vettig smärtbehandling och för att se att lilla mår bra. Nu är jag hemma och skall vila och smärtan har minskat efterhand (2 veckor sedan muskeln skadades...) Lite orolig är jag över att äta stark värkmedicin, men medicineringen är specialanpassad till gravida och utan klarar jag mig inte ännu... Hoppas ingen annan hamnar ut för det här! (jag steg bara lite snett ur bilen) Så rör erförsiktiga med era värdefulla magar!

 • Postades 16 Dec
  :s avatar

  24+1:D Kan inte fatta att tiden går så fort. Var på MVC idag och hjärtljuden låg på 156 och den lilla levde rövare där inne:P Men jag börjar vänja mig... Så spännande!!!

 • Postades 08 Dec
  Gäst

  Jippi 24 fullgångna och in i 25 veckan...tur för mig - för jag känner mig verkligen stor som ett hus...Undrar hur stor magen kommer bli egentligen???

 • Postades 07 Dec
  :s avatar

  Det går fort nu :)

 • Postades 03 Dec
  :s avatar

  Då var v 25 här då, nu är det inte så lång tid kvar.. Julafton och nyår är snart här och sen är 2010 och då är det rätt år för lillan att komma till världen!! :)

 • Postades 30 Nov
  :s avatar

  Så skönt att läsa om alla krämpor som andra gravida har. Då är jag inte ensam! Tredje barnet och jag tycker att alla krämpor kom fort och slog hårt... Halsbrännan från helvetet kan jag också kryssa för. Men om det är värt det sen! Jag ska fokusera på det lilla söta livet som kommer som resultat. 16 veckor kvar!

Skriv en kommentar