Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 32 (vecka 31+...)

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

Skriv en kommentar

Det finns 194 kommentarer

 • Postades 21 Jan
  :s avatar

  Skriver här igen och dottern ska bli storasyster igen, till tvillingar dessutom. Är i vecka 31+5 idag och mår väl sådär! Tar en dag i taget och vi kämpar på efter att barnens pappa har valt en egen väg! Vi längtar efter våra nya familje medlemmar som förhoppningsvis stannar inne tills efter sonens 2 års kalas som är om några veckor!

 • Postades 15 Aug
  :s avatar

  V 31+0 idag och 1 vecka och 1 dag kvar till vi gifter oss, sen börjar nedräkningen till pyrets ankomst. Vi längtar efter att få träffa den som kurar där inne. Speciellt storasyster =)

 • Postades 21 Nov
  :s avatar

  Vecka 31+0 idag och 62 dagar kvar tills dottern ska få träffa sin lillebror <3 Hon kommer att vars nästan precis 18 månader när han är beräknad! Vi längtar efter att få se vem våran nya familjemedlem är <3 Har jätte ont och är galet trött, men det är helt klart värt det <3 Nu är det inte länge kvar <3 Men först ska vi fira jul och nyår och avsluta detta året, med att välkomna det nya, som kommer att bli ennu bättre <3

 • Postades 20 Aug
  :s avatar

  Idag är det ett halvår sedan jag plussade, och imorgon går jag in i vecka 33, fattar ingenting.

   Livet där inne är märkvärdigt mer än någonsin tidigare och det är hur härligt som helst och jag längtar mycket, även om jag inte ens kan förstå vad som är på väg. Börjar få problem med ryggen, annars är nästan allt bra än så länge.

   Fattar inte att det bara är två månader kvar, till och med mindre, mindre och mindre ju fortare dagarna går, börjar bli lite skrämmande.

 • Postades 14 Aug
  :s avatar

  9 veckor kvar, och jag börjar längta nu till att min lille grabb ska komma ut o umgås med mig. Rädslan kanske kommer tillbaka, vem vet, men nu är jag faktiskt inte rädd för första gången, av tanken på att jag snart kommer att ha ett barn. Ensam. Men som sagt, längtar tillochmed nu!

 • Postades 25 Jul
  :s avatar

  Idag v 31 och idag har vi flygit ner till kosovo :) var något nervös innan starten men väl uppe i lyften gick det bara bra..bebis sparkar något hårdare och bestämt mer nu..:) 2 veckor här sen flyger vi hem igen hoppas det går likadant tillbax!

 • Postades 05 Mar
  :s avatar

  31+0 idag! Det ska jag "fira" genom att besöka läkare och hoppas på sjukskrivning pga foglossningar... Försäkringskassan tyckte inte att jag har ett fysiskt ansträngande jobb även fast det inte är ovanligt med 20kg lyft så jag fick bara 1/4 gravidpenning... Är så otroligt nyfiken på bebis, är det en flicka som dom sa på rul. Är hon lik sonen på snart 4 år? Vad ska hon heta? Ja, frågorna är många men "snart" får vi veta :)

 • Postades 19 Feb
  :s avatar

  v 31+0 idag välkommen går fort längtar så himla mycke redan . även ska man gifta sig den 28 mars innan lillen kommer

 • Postades 24 Dec
  :s avatar

  Längtar jag med....men är det ingen som börjar bli typ rädd eller nervös inför förlossningen. Jag bor födde min första tjej k.snitt....hade.ont som fan efteråt. Men nu kan jag födda normalnt om allt går bra....hursom jag börjar känna mig räddd o nervöööös. hur är det med er?

 • Postades 26 Oct
  :s avatar

  v 31 idag nu längtar jag verkligen efter vår lilla tjeja<3 dax att komma ut snarttycker jag <3

   

 • Postades 04 Oct
  :s avatar

  31+5 idag och längtan är enorm efter vår bebis! 

  Har inga besvär alls mer än detta ständiga tryck på revbenet. Tydligen är det livmodern som trycker på och expanderar. Barnmorskan uppmätte mitt SF mått till 29 vilket var helt inom dem acceptabla gränsvärderna. Bebisen sparkar för fullt och nu är det fullt möjligt att avläsa en liten fot. Dessutom har bebisen lagt sig med huvudet nedåt och fixerat sig vilket känns lugnande. Har sammanlagtvis gått upp nio kilo hittills men det kan ju ändras nu framåt slutet. Motionerar fortfarande regelbundet med löpning och cykling. Allt är färdighandlat sedan länge till bebben. <3

 • Postades 19 Aug
  :s avatar

  31+0 idag . Ultraljud på tisdag igen :) då får vi se om båda tvillingarna växt sen sist ( två veckor sen) det börjar bli trångt i magen nu. Längtar så otroligt tänk dom kan ju komma när som hellst typ ;) Max 8 veckor kvar :)

 • Postades 20 Apr
  :s avatar

  31+0 idag :) Tiden har gått galet fort :) En vecka kvar att jobba nu bara sen är det bara till att njuta av magen och fixa med allt som man vill få gjort här hemma. Längar nått så enormt efter vår lilla prinsessa, är så nyfiken på henne :D

 • Postades 18 Mar
  :s avatar

  Jippy!

 • Postades 29 Feb
  :s avatar

  31+0 idag, tänk att ännu en vecka har flugit förbi :) på fredag är det besök hos barnmorskan vilket kan kännas skönt då familjen blivit tungt förkylda och gjort bort magsjuka under veckan som varit... magsjuka må så vara förutom att de blev jobbigt för lilleman men förkylning är inte vad man behöver nu när man knappt får luft ändå :p

  Magen är STOOOR och jag känner mig precis så... kroppen är tung och värker precis överallt. Nu har bebis börjat sparka otroligt hårt och jag börjar fundera vad de e för en liten en där inne. Är fortfarande lite bitter över att vi itne fick se vad de skulle bli på RUL men som sagt... Jag känner mig inte som en hemsk människa för att jag "hoppas" lite på att vi får ett TUL ;) *hihi*

  Nu e de slutsprurt snart och jag bara hoppas på att tiden rusar ännu fortare... nu längtar ja efter min bebis... Hoppas i hemlighet att denna bebis ser ut precis som jag ;) Sonen såg och ser fortfarande precis ut som sin pappa. Men han e så söt ändå ;p

 • Postades 24 Feb
  :s avatar

  idag v 31+3 känner mig så tung och  trött och helt slut min lille e bara 10 månader och ska snart  bli store bror  ,stora syster  längtar nu såå efter lilla syster hon hoppas det inte blir lille bror igen såååååååå söt mina solstrålar mamma älskar er Elina Florian  <3

   en fråga till alla som ska ha flicka har ni bestämmt namn eller funderar ni än ??

 • Postades 16 Feb
  :s avatar

  31+0 idag <3 börjar bli tungt nu och får en del sparkar på höger sida i revbenen! Längtar efter min plutt

 • Postades 16 Feb
  :s avatar

  31+0 idag <3 börjar bli tungt nu och får en del sparkar på höger sida i revbenen! Längtar efter min plutt

 • Postades 15 Feb
  :s avatar

  Vecka 31 <3 jag eller vi har aldrig mått bättre. Jag kan nog jobba de sista veckorna med. Trots det är industri. Ska prata med chefen. Bebis sparkar på och det kittlas oftast när bebis kommer åt vissa punkter haha! Som nu.,. Hela magen rör sig och det kittlas som bara den hihi! Inte många veckor kvar! Längtar! <3

 • Postades 27 Jan
  :s avatar

  31+0. Hemma och sjukskriven pga halvt öppnad cervix och förkortad livmoderhals. Dagarna går så långamt när man bara ska ligga och vila. Jag är sådan som vill ha saker gjorda på en gång. Blir en bitch när sambon är för långam när han städar/diskar/lagar mat.

  Vi båda har en jobbig graviditet, jag sliter med att inte få sova (kramp i benen och kan inte lösa det med att ligga på magen, katten jamar och är mattig samt sambon är orolig och skriker i sömnen). Sådan foglossning att jag drar mig för att gå i trapporna här hemma. Min sambo har blivit min packåsna och betjänt.

  Nåja, älskar att lillis sparkar och lever rövare i magen. Bara runt 60 (62) dagar kvar.

 • Postades 23 Jan
  :s avatar

  Vecka 31+5. Jag har börjat att få så otroligt ont men ingen BM eller nån på försäkringskassan tar en på allvar. Jag klarar inte av att jobba så jag har ett stående jobb. Blir så trött men vilken tur är att det inte är så jätte långt kvar! =)

 • Postades 20 Jan
  :s avatar

  31+0 jag med, tiden går saktar tycker jag.

 • Postades 20 Jan
  :s avatar

  31+0 idag och jag är så glad att jag fått havandeskapspenning, hade inte orkat/kunnat jobba nu! sover dåligt och trött trött trött.

  Längtar som barra den nu efter vår lilla familjemedlem!

 • Postades 13 Jan
  Gäst

  v 31+5 bebis nr 3! Är tacksam eftersom jag inte (än) har någon form av smärta  : )  De andra 2 barnen har jag haft grym foglossning med! Denna graviditet har jag "bara" haft sjukt ont i svanskotan, men det var för att jag ramlade  ; )  

 • Postades 11 Dec
  :s avatar

  Det har varit SÅ tungt och jobbigt, ont i rygg, mage, revben, rumpa och haft svårt att resa mig och ibland gå... Men så VIPPS i torsdags vaknade jag, inte NÅGON smärta, lite stel och otymplig ännu men inte ett spår av smärta?? Uuuunderbart :) Nu njuter jag och vi längtar efter att våra gossar ska komma ut till oss <3 Att tiden gått så fort är helt obegripligt :)

 • Postades 08 Nov
  :s avatar

  Vecka 31+0 eller 32 beroende på hur man väljer att se det ;) 1 vecka kvar till TUL då jag får se <3 igen. November sniglar sig fram men jag tror december kommer blåsa över på ett ögonblick! Halsbränna, sammandragningar och huvudvärk har tillkommit de sista veckorna, men man bör kanske inte klaga för mycket ;) Det är ju något fint och vackert samtidigt att man kan bära fram ett barn <3<3<3 Mamma älskar dig!

 • Postades 29 Oct
  :s avatar

  Nu börjar det verkligen bli tungt och jobbigt, vill bara att tiden ska gå snabbt som bara den. Lägntar tills jag får se henne, orkar inte gå runt såhär mer uschhhh! 

 • Postades 26 Oct
  Gäst

  Jag är v.31 +2 ( v 32) känner mig som ihoppblåst balong...

  lite hals ont, tjocka vader och ben :) känner att barnet börjar bli stort nu.

  Längtar också en del..

 • Postades 20 Sep
  :s avatar

  åhhh v.31 nu... inte långt kvar... hoppas den sista tiden går fort...

 • Postades 07 Sep
  :s avatar

  Äntligen vecka 31 =) inte långt kvar nu

 • Postades 01 Aug
  :s avatar

  Veckan31 äntligen längtar så ont i ryggen gått upp 5 kg än så länge bebisss kom

 • Postades 19 Jul
  :s avatar

  Gick in i vecka 31 idag <3 Längtar bara mer o mer tills bebisen tittar ut :)

 • Postades 19 Jul
  :s avatar

  Gick in i vecka 31 idag <3 Längtar bara mer o mer tills bebisen tittar ut :)

 • Postades 24 Jun
  :s avatar

  31+2 nu är det bara 9 veckor kvar eller 60 dagar

 • Postades 07 Jun
  :s avatar

  Tiden bara flyger fram. Jösses. Det är inte lång tid kvar nu men hoppas pyret ligger kvar åtminstone tills jag går på semester. Jag börjar verkligen se fram emot den nu.

  Benen och fötterna och händer svullnar och gör ont. Trött i ryggen. Foglossning fram som kommer och går. Jag kan bara ligga på ett sätt i sängen när jag ska sova=jag vaknar och har ont i nacken, lägger jag mig på rygg pressar pyret ihop min pulsåder så jag mår illa och hör pulsen slå i örat. Jag börjar bli trött. Semester sista månaden känns verkligen asbra just nu. Efter att ha sovit jättedåligt inatt pga pollenallergi och en förkyld sambo plus åska så undrar jag lite hur jag ska fixa att jobba i fyra veckor till bara.

 • Postades 05 Jun
  Gäst

  Går in i vecka 31 idag. Nu börjar det bli riktigt tungt tycker jag. Morgonillamåendet har börjat hitta tillbaka och har nu gått upp ca 15 kilo.. Längtar såå efter den lille.

 • Postades 12 May
  :s avatar

  31+0

  9 veckor kvar !

 • Postades 10 May
  Gäst

  31+0 idag 

 • Postades 07 May
  :s avatar

  V.31 Idag =) 9 veckor kvar ( förhoppningsvis) längtar som tusan.

 • Postades 19 Apr
  :s avatar

  V 31!! Det börjar närma sig med stormsteg!!=) DU är så välkommen!

 • Postades 16 Apr
  Gäst

  Några 9-12 kg har jag ju då inte gått upp. Snarare 17! Hmm, å inte e det klart än..

 • Postades 18 Mar
  :s avatar

  Åh gud.. Vad det pressar hit och dit... Märks tydligt att maten ej får plats i matsäcken längre.. *buhu* :)

  Men välkomnar v 31, snart är detta över.. TACK!!!

   

  http://sannis1987.blogg.se

 • Postades 15 Feb
  :s avatar

  blääää. nu börjar jag bli riktigt riktigt RIKTIGT nervös :( självklart underbart och jag längtar, men är nåt så fruktansvärt rädd!!

 • Postades 07 Feb
  :s avatar

  5 veckor kvar till planerat kejsarsnitt. Längtar verkligen efter att få träffa min blivande gullklimp och dessutom att slippa gå gravid längre. Börjar bli lite tungt att arbeta trots allt. Känns som att magen är i vägen för det mesta trots att den rymmer något väldigt kärt. :)

 • Postades 04 Feb
  Gäst

  Nu är det 6 veckor kvar för oss. Det blir planerad kejsarsnitt. Lite nervös...men det skall nog gå bra.. längtar efter beben!

 • Postades 28 Jan
  Gäst

  soodivine.blogg.se

 • Postades 15 Jan
  :s avatar

  Nu känns det som tiden står still! Längtar så efter den lilla och vill bara spola fram tiden. Har vansinnigt ont i revbenen nu och kan knappt röra mig utan att kippa efter luft pga smärtan. Inget vidare, så nu får tiden gärna rulla på snabbt :)

 • Postades 05 Jan
  :s avatar

  9 veckor bara men tycker dagarna går så sakta jag längtar så mycket! Har ont i revbenen och äggstoickarna så det märks att det börjar bli trångt där inne. <3

 • Postades 04 Jan
  :s avatar

  Börjar vara trångt i magen nu, det trycker på uppåt och jag mår illa.

 • Postades 29 Dec
  :s avatar

  Oooh nu är det nio veckor kvar för mig med! Kanske är dags att med allvar sätta igång och leta efter barnvagn.. Man vet ju aldrig när lillen har planerat att komma!

 • Postades 22 Dec
  :s avatar

  Toklängtar nu! 9 veckor går ju galet fort också  =)

  Lagom tjock är man också, haha! Mys-tjock <3

 • Postades 22 Dec
  :s avatar

  Toklängtar nu! 9 veckor går ju galet fort också  =)

  Lagom tjock är man också, haha! Mys-tjock <3

 • Postades 21 Dec
  Gäst

  Drygt 9 veckor kvar, åh va spännande det känns och va man längtar : ) : )

 • Postades 15 Dec
  :s avatar

  nu är vi snart inne i vecka 33 <3 Tiden går så fort!! Älskar det! Magen har växt 3,5 cm på två veckor! =D

 • Postades 15 Dec
  Gäst

  31+0 nuu :DD:D 9 Veckor återstår !! Längtar så mkt efter lillhjärtatttt.. <3<3<3

 • Postades 29 Nov
  Gäst

  Åååå 9 veckor kvar och idag ska vi göra 3D/4D ultraljud, längtar så mycket!!

 • Postades 23 Nov
  :s avatar

  9 veckor kvar... LÄNGTAR sååå efter dej <3 <3 <3

 • Postades 23 Nov
  :s avatar

  9 veckor kvar <3

 • Postades 18 Nov
  :s avatar

  Då har man inte så lång tid kvar 10 veckor så får man hoppas att lillen kommer ut :D <3

 • Postades 16 Nov
  :s avatar

  9 veckor kvar, gud vad jag längtar efter dig nu<3

 • Postades 30 Oct
  :s avatar

  9 veckor kvar:) snacka om att man längtar nu tills den lilla kommer :)

 • Postades 17 Oct
  Gäst

  längtar <3<3

 • Postades 12 Oct
  :s avatar

  8 veckor kvar!

 • Postades 06 Oct
  Gäst

  Längtar <3 Längtar, bara 8 veckor kvar 

 • Postades 24 Sep
  :s avatar

  Kan inte tiden gå fortare!!! Massa med ny akläder är inköpta till lill prinsen, och idag tvättas dem oxå.Så vi är redo för dig lille prins när du än vill komma :) , hoppas att det blir innan vecka 40 i allafall ;)

 • Postades 08 Sep
  :s avatar

  Oj oj , snart bara 8 veckor kvar :) Det går undan nu ! Snart är du här lilla älskade bebis <3

 • Postades 08 Sep
  :s avatar

  31+4 :) Nu är det inte långt kvar! Det är otroligt vad tiden går fort.. som tur är ska vi börja med bebisrummet och så nu, så tiden kommer nog inte stå stilla! Tur det :-) Jag är så lycklig!!

 • Postades 26 Aug
  :s avatar

  vill att tiden ska gå fortare... =) längtar o längtar

 • Postades 19 Aug
  :s avatar

  Tiden har gått så fort!!! Bara 9 veckor kvar nu... :D Lycka till ni andra lyckliga!

 • Postades 19 Aug
  :s avatar

  Oj vad mycket som har hänt de senaste veckorna. P.g.a datahaveri har jag inte kunnat vara inne här.. buhu.. Men nu är man lycklig i 32:a veckan och än så länge tycker jag inte det känns jobbigt och tungt. Lite foglossningar och jag har insett att jag inte kan gå på långa promenader längre. Det brukar straffa sig på kvällen. 8 veckor kvar till beräknat nedsläpp!!

 • Postades 16 Aug
  :s avatar

  vecka 32(31+0) nu har tiden börjat sakta in . men hoppas på att resten av veckorna kommer gå fort nu fram till förlossningen :) Längtar så mycket efter den lille på torsdag är det dags att åka till barnmoskan igen :) hoppas att allt ser bra ut :)

 • Postades 16 Aug
  :s avatar

  Längtar!

 • Postades 13 Aug
  Gäst

  Vecka 32 är här :) vi är i månad 8 som bebis legat i magen.. bara 2 små kvar, bara 8 veckor sen kommer nog bebis ut.. Längtar himla mycket, skönt att den här veckan bara flugit fram :) hoppas följande veckor går lika fort

 • Postades 25 Jul
  :s avatar

  31 fulla veckor :) Attans så fort det går. Nu sätter jag i stället första steget i v.32 och bara 9 veckor kvar. Lilla vaggan är köpt, barnvagnen beställd och lite kläder inhandlade. Nu väntar jag ett tag med shoppandet för än är det inte dax. Har varit på 3D/4D ultraljud denna vecka vilket var helt fantastiskt ! Lillla skruttan i magen är fortfarande lugn med rörelserna mer kraftfulla.

 • Postades 23 Jul
  :s avatar

  Nu börjar de närma sig.. Herregud va tiden har gått fort.. Sparkarna är inte lika bekväma heller numera.. Börjar göra lite småont. T.o.m sambon blev jätte chockad igår när han kände hur stark bebben har börjat bli. :) Spjällsäng klar, barnvagn klar, kläder klart, skötbord klart, hmm, ngt mer jag har missat förutom nappflaskor å nappar å hygienartiklar.. förslag?

 • Postades 07 Jul
  :s avatar

  Oj oj nu börjar tiden gå fort :-) Härligt!! Längtar så efter vår lilltjej!! 7 dagar kvar att jobba sen är det semester och mammaledighet för 14 månader framöver :-) tjohooo

 • Postades 05 Jul
  :s avatar

  Visa dagar känns det som om det är evigheter kvar medans andra får mig lite panikslagen... vi har ju inte flyttat ännu (29/7) och inte köpt allt vi behöver... Fast nu känns det ändå lite som om jag varit gravid i n evighet... BM på fredag och UL 2 i nästa vecka.. mkt att se fram emot :)

 • Postades 04 Jul
  :s avatar

  Bara några veckor kvar, sedan är man tvåbarnsmamma :)

 • Postades 03 Jul
  :s avatar

  Mamma längtar efter dig Leon, kom ut till oss!

 • Postades 25 Jun
  :s avatar

  åh, vad jag längtar nu...

 • Postades 15 Jun
  :s avatar

  Vagn inköpt! Står så fin i vardagsrummet och väntar - skulle det va jättekonstigt att ta ut den på en provtur?? haha :) BM befarar -igen- att lillkillen är i minsta laget så ikväll är det dags för ytterligare ett tillväxtul... Vi börjar alla vänja oss ;) Bra att de följer upp, men alla är vi ju olika, min lilla grabb är helt enkelt, ja, liten. Men aktiv som sjutton, inte undra på att han inte hinner lägga på sig! Mamma längtar nu skutten! <3

 • Postades 30 May
  :s avatar

  2 månader kvar bara!

 • Postades 28 May
  :s avatar

  Känner mig verkligen osmidig nuförtiden. Konditionen ligger verkligen på 0. Men nu är det bara två månader kvar. Lääängtar!!!!!!

 • Postades 25 May
  :s avatar

  Har så himmla ont i revbenen på hö sida. Svårt att andas svårt att gå det känns som det är evigheter kvar.

 • Postades 25 May
  Gäst

  usch nu gåre segt igen! trött har man blivet ont i fötter o foglossning sen dom där jäkla kramperna man får i vaderna på nätterna o inte tala om revbenen när man ska sova! Ooo livet e underbart!:)

 • Postades 22 May
  Gäst

  jag fick för värkar och sammandragen i fredags men det var ingen fara det var att jag fick urin inflamanskon det var det som ut lösde det jag är i v 31

 • Postades 10 May
  Gäst

  Denna vecka ska vi åka till IKEA och inhandla skötbord och spjälsäng. = ) Det börjar närma sig!!

 • Postades 08 May
  :s avatar

  Snart är du här min älskade lilla skit unge;) Du och jag har klarat av 31 hela veckor tillsammans bara 9kvar då;)

 • Postades 18 Apr
  :s avatar

  Njuter verkligen av att vara gravid men längtar så efter att få se min lilla flicka så jag kan nog inte säga att jag kommer att känna vemod. Så mycket annat underbart kommer ju sen :) .. och jobbigt..hehe.

 • Postades 17 Apr
  :s avatar

  Spännande nu när det börjar dra sig mot slutet.... Är det bara jag som känner lite vemod i att det inte kommer sparka i magen mer sen när bebisen faktiskt kommit ut...? Visst det är jobbigt med alla besvär man fått iom tyngden mm men det är ganska mysigt att känna sitt barn röra sig inne i magen... Lycka till allihopa, man vet aldrig när det kan bli dags att föda!

 • Postades 17 Apr
  :s avatar

  babyshower i veckan med massa överraskningar sen är det bara att köpa resten som ska inhandlas och sen är allt klart! Hehe. Ska ju ha snitt i v. 38 så för mig återstår nu bara 6 och en halv vecka.. ahhhhhhh!

 • Postades 14 Apr
  :s avatar

  yes! 2 mån kvar! helt galet!:D , har oxå börjat inhandla, köpt barnbilstol, kläder, vagn!, ska bara hitta en fin spjälsäng. Jag har nog inga jätte jobbiga symtomer, förutom att jag inte kan stå allt för länge utan måste typ sitta hela tiden! får ont i benen, man känner sej som en lat mask på jobbet hahha. Ska försöka jobba så långt in på maj som jag orkar:)

 • Postades 13 Apr
  :s avatar

  Har börjat få mitt första jobbiga symptom.. kan inte sitta på en stol under en längre tid utan att jag får ryggvärk.. måste då lägga mig ner för att den ska gå bort. sOM tur är så jobbar jag inte, hade varit svårt att ha ett jobb där man måste sitta eller stå hela dagarna..!

 • Postades 03 Apr
  :s avatar

  2 månader kvar. Nu har jag börjat att förbereda för att min lille kille ska komma; spjälsängen är fixad, vagnen beställd och en del kläder inhandlade.

 • Postades 26 Mar
  :s avatar

  Tjiho!!!! Tiden bara rusar iväg, bara två månader kvar. Jag kan knappt vänta tills jag får träffa min dotter eller son.

 • Postades 19 Mar
  :s avatar

  Ny vecka.. :)

 • Postades 15 Mar
  Gäst

  Redan ny vecka! Tycker att jag byter vecka hela tiden:p Undrar om tiden kommer att gå lika snabbt hela vägen? Inte alls mycket kvar nu:) Börjar bli lite smått nervös! Men det har äntligen blivit verkligt för mig att vi ska få en bebis:p Sambon har nog inte riktigt fattat det ännu tror jag:)

 • Postades 14 Mar
  :s avatar

  men.. bytte jag inte nyss vecka? tiden går otroligt snabbt spec. nu på slutet =)

 • Postades 13 Mar
  :s avatar

  Nu börjar boandet verkligen sätta fart på hjärnan. Vill fixa allt på en gång, tvätta kläder, städa ur skåpen, köpa spjälsäng, köpa vagn, möblera om... :)

 • Postades 08 Mar
  :s avatar

  Vecka 31 och redan 32:a graviditetsveckan...det närmar sig hela tiden. Vill att det ska bli vår nu och att all denna snö smälter bort! Väntar och längtar tills bebisen kommer ut:)!

Skriv en kommentar