Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 38 (vecka 37+...)

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

Skriv en kommentar

Det finns 238 kommentarer

 • Postades 20 Nov
  :s avatar

  Nu har min dotter och hennes pappa tillsammans med solen tagit reda på när barnen ska komma dom sa att vi ses när vi ska till sjkhuset för att få ut dessa barn två är små och två ganska stora det blir neonatal för pojkarna om dom överlever annars gör mina änglar det.

  Jag fick veta att barnen har bytt dimmention nu det gjorde mamma när on gick in i kroppen vi var ett innan big bang då avlöste hon mig lite för jag levde i den. Jag dog i den också men fick mammas alla kärlekskänslor så jag blev levande igen nu är honi min kropp för att stanna här. så nu kan jag vara säker på att det stämmer det har varit så mycket hit och dit med dom här ungarna så en annan har blivit tokigare än förut oj.Det ska bli spännande.

  / Juliet

 • Postades 29 May
  :s avatar

  37+5 och förvärkarna avlöser varandra hela nätterna! Trycket neråt gör att man springer på toa hundra gånger om dagen och natten :S Dottern är född 38+4 och sonen 39+4 så kom gärna ut kommande vecka eller nästa ;) ♡

 • Postades 01 Jan
  :s avatar

  vecka 37 och förvärkar delux! Nu får han gärna ta och komma ut! Hade det såhär med min förra oxå men hoppas på att jag inte behöver gå i 3 veckor till utan att han kommer ut snart! längtar tills vår lilla bebis kommer! storebror längtar efter honom oxå! Får väl se när han får för sig att komma ut!

  fick tipset av min barnmorska under min förra gravididitet att när man har förvärkar och kanske är öppen 1-2 cm Ha sex med sin partner,ett ämne i mannens spärma om man använder när man sätter igång en förlossning! Funkar ganska bra mina värkar blir starkare, vet dock inte om det var pga det som min första son kom som han skulle! men man kan alltid hoppas! 

   

   

 • Postades 12 Oct
  :s avatar

  37+1 idag :) Har inga känningar på att han vill komma ut tidigare, mer än att det är väldigt trångt i magen. Njuter fortfarande av att vara gravid, har inga större krämpor mer än lite halsbränna ibland på nätterna, men inte värre än att en tuggtablett hjälper!

  Längtar så mycket efter vår lilla prins, har närstan allt klart. Väntar bara på att vagnen ska komma nästa vecka. Sen får han komma när han vill! Ska ta o packa bb väskan så gott som det går i morgon tänkte jag :)  Kan vara bra att ha det gjort, då min mammas kille känner på sig att lillen kommer den 14 okt, alltså om 2 dagar :P haha men vi får se :)

 • Postades 27 Sep
  :s avatar

  37+2 idag. Lillen rör sig mycket härinne och det är fortfarande så mysigt, kommer sakna det, men längtar såklart otroligt att få träffa honom utanför. Mer och starkare mensvärk, som mamma säger är förvärkar men då ska man ju ha sammandragningar samtidigt, väl? I alla fall så är jag inte alls glad över att min kille ska jobba tre hela nätter i Göteborg nästa vecka och vi ska föda i Uppsala. Läst så mycket så ver hur "akut" det kan bli... dessutom med den här känslan i kroppen. Ingen slempropp som gått än iaf eller så men enligt sista mensen är jag redan beräknad på onsdag!!! Så nervös, tänk om han missar allt, behöver honom här då! Går ju inte att hålla igen om det väl sätter fart. Gillar inte alls det här. Vill bara kunna slappna av nu :/

 • Postades 04 Sep
  :s avatar

  Imorgon v37 skönt att bebis räknas som fullgången och inte fick en för tidig förlossning :) tycker det känns bra inte så jätte jobbigt. Bebis är fixerad och har sjunkit kanske deg det känns bättre. Nu är det bara få veckor kvar.

 • Postades 21 Aug
  Gäst

  Är i vecka 37 just nu, känner mig mer kissnödig än vanligt och då och då trycker det neråt men foglossningarna har gett med sig en aning. Trodde ett tag att jag skulle föda för flera veckor sedan, hade foglossning och hade ont i magen och det kändes som att nånting var på gång, men icke. Nu är det istället så lugnt som det kan bli och det känns som att lillan har hittat sin plats och inte kommer komma ut. Haha. Men det är skönt att inte må så dåligt som jag gjort utan har nu har hittat ett inre lugn. Fast mitt humör är lite upp och ner och jag har mer humörsvängningar än vanligt. Kanske vanligt på slutet?

 • Postades 14 Aug
  :s avatar

  37+2 idag! Nu närmar det sig verkligen, håller på att packa bb-väskan och pysslar inför bebisens ankomst =) kommer säkert gå över en del denna gång med, men det har jag inget emot än så länge, mycket att fixa med än hemma!

 • Postades 18 Jul
  :s avatar

  nästa ons är man v 37 o magen har inte sjunkit än men barnet är fixerat iaf, så den får komma nu eller stanna n¨n vecka till...

 • Postades 16 Jun
  :s avatar

  37+0 Idag! Så skönt att närma sig slutsträckan, försöker upptäcka tecken till att han ska vilja komma tidigare men inget har hänt ännu :) Idag ska jag packa väskan, vet inte riktigt vad jag ska ha i den så kommer lägga i det viktigaste och sen kanske lägga till ta bort tills det är dags.. :)

   

 • Postades 04 Apr
  :s avatar

  Vecka 37 nu :) nu börjar allt kännas verkligt och snart är det dags //Linda

 • Postades 10 Jan
  :s avatar

  37+0 idag... Den lille har legat med huvudet nedåt de senaste månaderna och vid förra besöket hos bm den 28/12 var huvudet fixerat..

  Magen har sjunkit de senaste veckorna och nu känns det verkligen att det är nära... Känner att kroppen gör sig redo dels pga lite molande värk men även känns det som om underlivet håller på att förbereda sig då det flera gånger om dagen kommer som en molande värk i underlivet..

  Så nu får den lilla bebisen gärna komma ut för jag längtar som bara den  =)

 • Postades 09 Dec
  :s avatar

  37+0 idag :) nu tycker jag att jr och amys lillebror kan komma :)

 • Postades 25 Jul
  :s avatar

  men gud vad tiden har gått fort! Nu är det inte alls länge kvar innan bebis kommer :)

 • Postades 26 Jun
  :s avatar

  Äntligen vecka 37 och graviditeten räknas som fullgången! Jippi!

  Nu är det bara att invänta förlossningen! Hoppas att även detta barn vill komma i vecka 38 som mitt första barn gjorde (38+2) :)

  Lycka till alla blivande mammor!

 • Postades 14 Jun
  :s avatar

  37+5 idag...=)  Kan och får gärna komma vilken dag som helst! Som vi längtar! Men det är ju ganska stor risk att gå över tiden med sitt första så inte vet man. Känns som att bebben är väldigt stor/lång(!) Inte vet jag om man kan känna sådant heller? 

   

  Lycka till alla!!

 • Postades 14 Jun
  :s avatar

  37+5 idag...=)  Kan och får gärna komma vilken dag som helst! Som vi längtar! Men det är ju ganska stor risk att gå över tiden med sitt första så inte vet man. Känns som att bebben är väldigt stor/lång(!) Inte vet jag om man kan känna sådant heller? 

   

  Lycka till alla!!

 • Postades 13 Jun
  :s avatar

  Vecka 37+2 idag och vi längtar galet mycket efter att få ha bebben i våra famnar =) Äntligen är vi inne på slutspurten och nyfikna som bara den på vem som har växt i magen =) Har inget emot att h*n kommer ut tidigare =) 

  Lycka till alla =)

 • Postades 19 May
  :s avatar

  v 37+4 och jag tror jag längtar ihjäl mig .

  Kom ut nu lilleman så du får sträcka på dig utan att ha mammas revben ivägen <3

 • Postades 14 May
  :s avatar

  37+1! snart är du här min älskade Oliver <3 Låg på förlossnigen i lördags(36+6) hade öppnat mig endast en halv till 1 cm! du får gärna komma ut nu gosebubblan<3

 • Postades 07 May
  :s avatar

  Oj oj va fort allt har gått! Vecka 37+6 idag :) Jag har haft en bra och väldigt smidig graviditet hittills och har knappt märkt av det. Det är först nu Det börjar kännas tungt och klumpigt. Sover dåligt och springer på toa HELA tiden :) men på nåt konstigt vis är det också en härlig känsla :) Undra vem som gömmer sig där inne? Ska bli så kul och mysigt när han/hon kommer ut! Jag känner och tror att det är en liten kille men de kan ju va fel! Och vilket som är välkommet och helt underbart! Det har varit kul att höra alla olika runt omkring "tjej - typisk tjejmage" "kille - typisk killmage" :) snart snart får vi se. Underbart!

 • Postades 04 May
  :s avatar

  Äntligen vecka 37+0 nu då! lilleman kan alltså komma när som nu utan att räknas som för tidigt född! Så älskade barn, kom nu!! Mamma och pappa längtar efter dig! <3

 • Postades 27 Apr
  :s avatar

  JA vecka 37 äntligen:) bör man blev gravid tyckte man är det är en evighet till vecka 37 men ni äntligen är jag här. Nu vill jag bara ha ut den lilla/lille vissa gånger känns det som att bebben aldrig vill komma och andra gånger så känns det oj vad snart. Dottern kom i 37+4 och om man räcknar som hon kon är det bara 4 dagar kvar. Hoppas hoppas att du kommer om några dagar:)

 • Postades 23 Apr
  :s avatar

  v 37+4 och har stannat upp i väntandet just för att njuta av att vara HÖGGRAVID!!! Något jag längtat efter hela graviditeten, sett andra mammor vara och bara önskat att jag varit där. Det är en så enormt kort tid av ens liv man får uppleva att vara det, så nära målet och ändå i ett helt magiskt tillstånd!!! Och stor som ett hus, med denna otroliga utbyggnad till mage!!! Jag vill träffa vår bebis, men jag har ingen brådska dit, det kommer snart oavsett!!!!

 • Postades 11 Apr
  :s avatar

  37+0 :) Härligt! Det tickar på bra nu å jag längtar tills allt är över :)

  Börjat packa väskorna och väntar väl egentligen bara ut dagarna... Sonen föddes 38+4 och det får gärna denna lilla krabat också göra. Nästan så den får komma tidigare för mig del då jag är fruktansvärt less på all värk och dålig sömn.

  RLS håller på driva mig till vansinne och humöret är botten. Välkommen ut när du känner dig redo lilla bebis! Mamma har många pussar som väntar :)

 • Postades 07 Apr
  :s avatar

  Oh idag är det 37+0 även för mig :)
  Som jag längtat till dessa sista ynka veckor alltså!
  SNART kan jag få träffa min lilla nummer 2, när som helst nu! *spännande värre!*

  Dottern på 2 år, föddes i 38+4, kan ju alltid hoppas att det bara är 1 vecka kvar på onsdag, OM den lilla vill komma samma vecka+dag som sin storasyster ;)

  KOM UT BEBIS! :D


   

 • Postades 01 Apr
  :s avatar

  37+4 ja du är nu välkommen bebis lille, men du får gärna vänta i 17 dagar till :) vill känna dig i magen ett tag till. <3

 • Postades 14 Mar
  :s avatar

  37+0 och jag längtar ihjäl mig!!!

 • Postades 09 Mar
  :s avatar

  37+0 .. tung och mentalt trött på att inte kunna göra det jag vill pga smidighetne är som ett kylskåp.

  Har skrubbat köksluckorna och rensat under diskbänken. Blev chockad för jag har inte städat så på flera månder.

  Lillis får komma ut, helst nyss. Mamma och pappa mfl vill träffa dig. Samt att mamma vill kunna ligga på mage och slippa att ha kramp i benen.

 • Postades 03 Mar
  :s avatar

  Färdigbakat!! Komsi komsi :-)

 • Postades 02 Mar
  :s avatar

  Kassline! skrev nån rad i din gästbok:)

  37+0 å inte tillstymmelse till bebis!

  Jag har inte ont, känner mig piggare än på länge, det kommer nog ingen bebis, det är nog fejk hela grejjen, har nog bara ätit en klocka som ligger å  tickar som bm lyssnar på.

  eller nåt sånt.

 • Postades 02 Mar
  :s avatar

  V37+0 idag.

  Nu kan bebis komma när som helst, den är bakat klart och redo för leverans.

  För min del blir det igångsättning om hon inte tittat ut f.o.m nästa fredag.

  Jag kommer att träffa min läkare nästa fre den 9/2 och bestämma dagen för igångsättning.

  Därför räknar jag 1vecka kvar Istället för  3veckor.

  Jag läääääääääääääängter så mycket, bli glad att få en bebis efter alla mödan jag har gått igenom. Inte ett lätt grav den här gång NEJ. Inga mer barn för min del iaf

   

  Klockarkatten: Hur läget?

  Ha det gott alla mammor!

 • Postades 25 Feb
  :s avatar

  Skulle vara gött om bebben vill titta ut nu! Storasystern, mamma och pappa börjar bli otåliga. :-)

 • Postades 01 Jan
  Gäst

  v.36+4 bara 3veckor ock 3 dagar kvar. Tyckte att det gick fort.

 • Postades 01 Jan
  :s avatar

  vecka 37+0 i dag nu kan prinsen komma vilken dag som helst :) mamma ,pappa och storebror längtaar efter diig <3

 • Postades 26 Dec
  :s avatar

  ja jag tog och väckte sambon och så kom vi in till förlossningen kl 7. var öppen en cm. sen gick de segt. men på slutet gick de undan och 15:36 kom lilla Nathalie 2760 gram, 48 cm.

  åkte hem idag efter lunch och nu har hon fått träffa storebror. och just nu sussar hon sött. god jul på er alla.

   

 • Postades 25 Dec
  :s avatar

  5:43 är idag i 37+ 0.. funderar just nu på att väcka sambon och åka till förlossningen..

   

 • Postades 30 Nov
  Gäst

  feelia.blogg.se

 • Postades 27 Nov
  :s avatar

  Då va man i vecka 37 :) Synd bara att man har en envis bebis som int vill svänga sig med huvudet neråt. Har varit på 3st vändningsförsök, och en magnetröntgen för att kolla om bäckenet är tillräckligt brett för att föda bebin med rumpan före. Men tyvärr...om den inte ha vänt på sig före 7.12, så blir det kejsarsnitt 13.12...Nå vi e hemma till jul då iallafall :)

 • Postades 20 Nov
  :s avatar

  20 dagar kvar....

 • Postades 23 Oct
  :s avatar

  20 små dagar,kvar.. Nu får Theodor komma ut till mamma, pappa & storebror. <3

 • Postades 14 Sep
  :s avatar

  Oj, nu är tydligen bebben fix och färdig för leverans. Känns helt otroligt. Nu måste den bara vänta en dag så bebisens pappa hinner hem från en arbetsresa i Tyskland. :)

 • Postades 11 Sep
  :s avatar

  37+2 allt känns så overkligt, tiden har gått galet fort o snart ska jag för första gången i mitt liv få kalla mig för mamma, och jag kommer bli en mamma. Längtan är jätte stor o samtidigt lite läskigt eftersom allt kommer att förändras, o att få ut trollungen kommer ju vara helt galet underbart o läskigt. Men det kommer att gå bra allting men känns lustigt att h*n kan komma när som. Kom nu trollunge mamma och pappa o så klart strumpan (katten) längtar efter dig <3

 • Postades 10 Sep
  :s avatar

  ♥ Bara 20 dagar kvar idag, men du kan lika gärna komma ut nu

 • Postades 29 Aug
  :s avatar

  går in i vecka 37 idag !
  Helt sjukt vad tiden gått fort men nu vill ja att dem här sista veckorna ska gå ännu fortare.
  Vill ha dig här o nu lilla vän <3

 • Postades 11 Aug
  :s avatar

  37+4 idag, underbart och lite skrämmande! Nu kan bebben komma när som! :) längtar mer o mer nu !

 • Postades 11 Aug
  :s avatar

  37+0 idag!! :D Nu tycker jag att lillen kan bestämma sig för att titta ut snart ;) Känns både lite skrämmande och spännande att det snart är dags...eftersom man vet hur jäkla ont det gör, och hur fort allt kan gå.. men det är värt allt!  <3

   

 • Postades 27 Jul
  :s avatar

  fixerad och färdig! Nu väntar vi!!!!!!! =D

 • Postades 22 Jul
  :s avatar

  37+0 idag :)

 • Postades 22 Jul
  :s avatar

  v. 37+5 idag. Börjar bli enormt rastlös och magen börjar bli tung att bära på. Längtar så fruktansvärt mycket efter bebisen, nu får den komma ut!!! :)

 • Postades 18 Jul
  :s avatar

  37+0 idag! Whihooooo! Nu är det nära!! :-D Längtar efter min bebis och att få tillbaka min kropp och slippa foglossningen! :-) Känns fortfarande sjukt overkligt, kan inte fatta att jag ska få en bebis snart!!! <3

 • Postades 15 Jul
  :s avatar

  åååh, 37+0 idag, nu kan hon ju komma när som, rena lotteriet varje dag nu o kanske fram till 5 veckor.. vem vet... hoppas dock hon tänker komma snart, typ om två veckor hade passat bra =)

 • Postades 02 Jul
  :s avatar

  37+1 Kooooom nu min älskling!!!

   

 • Postades 23 Jun
  :s avatar

  37+0

  hoppas min älskade Liam mår bra och överlever......

 • Postades 21 Jun
  Gäst

  37+0 idag

 • Postades 18 Jun
  :s avatar

  37+0 idag <3 Känns helt underbart och jag längtar som tusan tills våran tös kommer.

 • Postades 14 Jun
  :s avatar

  37+0

  Börjar få mer ont lite här och där...men bara 3-5 veckor kvar att härda ut, belöningen kommer snart!!! =)

 • Postades 02 Jun
  :s avatar

  v37+0 idag och längtar som en tok... trött på att ha dessa smärtor i bäcken och alla sammandragningar.....

 • Postades 28 Apr
  :s avatar

  Lääängtar tills allt är över, vill ha min kropp tillbaka NU! :)

  Det är mysigt att vara gravid, känna sitt eget barn böka runt i magen. Men allt det andra kan vi få gärna skippa och få bebben direkt i handen :)

  Vi räknar ner nu... :P SPÄNNANDE! Det är ju som att vinna på lotto!

   

  http://sannis1987.blogg.se

 • Postades 26 Apr
  :s avatar

  Njuter av att må bra just nu. Längtar tills jag kan ta påmig vanliga kläder, sova på magen eller ryggen igen och kanske ta ett glas vin ngn gång =)

 • Postades 13 Apr
  :s avatar

  37 + 0 idag...  Hoppas  min lilla prinsessa kommer till oss snart...

  Vill HELT INTE GÅ ÖVERTIDEN snälllaaaaaa <3 hahaha

  http://blivandemami.blogg.se

 • Postades 08 Apr
  :s avatar

  v. 37+0 idag då. :) Ska bli kul att se när du kommer, längtar hemskt mycket nu! Och det gör pappsen och alla vänner och bekanta med för de frågar heeela tiden hur det går, haha!

  Jag mår rätt bra med tanke på att jag knappt sover och ryggen gör ont konstant, men jag lider ingen nöd inte. Känns så underbart och fint med denna resan så.

   

  Kram till alla andra mammor där ute!

 • Postades 26 Mar
  :s avatar

  37+2 idag.. !!! åhhh vad vi längtar efter dig <3

 • Postades 10 Mar
  :s avatar

  wiiieee v. 37+1 idag! =D
  21 dagar kvar till bf men bebis får heemskt gärna komma ut nu =P

 • Postades 05 Mar
  :s avatar

  37+0 idag... MAX 5 veckor kvar innan bebis kommer.. 3 veckor kvar till bf... Tkr bebis kan komma tidigare :)

 • Postades 16 Feb
  Gäst

  37+1 idag

  Trodde att jag skulle föda inatt... jisess vilka sammandragningar/förvärkar... aj aj!!
   www.virrisbyvirris.se

 • Postades 14 Feb
  :s avatar

  2 dagar till igångsättning.

  Har svårt att gå då det hugger till i ljumskarna och skär i livmdertappen.

  Igår var en kompis till barnen här och fikade, och talade då om att mamma orkade inte skjutsa henne för hon var hemma med lillebror som hade magsjuka. Blev så arg så jag blev skakis. Har ingen lust att skjuta upp detta och bli magsjuk.

  Ringde upp mamman för att kolla om det stämde och ja lillebror är sjuk, men hon är ju frisk....grrr....tror mycket väl hon vet att man kan vara smittbärare utan att vara sjuk själ, och vem vet det kanske bara inte hunnit bryta ut.

  Fick magsjuka strax innan jag skulle få mitt andra barn och då hade jag inget fostervatten kvar när jag skulle föda.

  Jaja, får väl se hur det blir nu på onsdag, kräk =P eller bebis =D

 • Postades 11 Feb
  Gäst

  37+2 idag... Hoppas att du vill komma ut snart. Börjar bli lite jobbigt. Jag längtar såååå efter dig =)

 • Postades 02 Feb
  :s avatar

  Åååh, herregud! Vecka 37+0 idag! Inte liiiite pirrigt alltså! =D Weeii!

   

  http://puxish.blogg.se

 • Postades 27 Jan
  :s avatar

  37+5 idag! Imorgon är det 2 VECKOR kvar till 11 februari! gud va jag längtar!!!!

 • Postades 26 Jan
  :s avatar

  ÄNTLIGEN v. 37+0!!!! Gud vad jag längtar efter min lilla tös nu... kan knappast gå längre (har ont i vänstra ljumsken) men tänk att det är snart dax ;-) Nu är bb-väska klar till 85% så, det är bara å vänta några dar till............

 • Postades 08 Jan
  :s avatar

  37+3 Nu är det spännane nära... längtar efter min lilla baby <3

 • Postades 02 Jan
  :s avatar

  Nog inte bara jag som är less nu... Bara att vänta på startskottet.. kom igen nu!!

 • Postades 14 Dec
  Gäst

  Jaha ja då var man i vecka 37-38, Det skall bli kul att bli mamma igen, men jag har så ont i mag delen så jag vet inte vad jag skall göra....

  jag  har BF den 30/12

 • Postades 01 Dec
  Gäst

  37+0 Här också..

  Nu väntar jag tålmodigt på lilleprinsen :) 

 • Postades 30 Nov
  :s avatar

  37+0 idag! Jaa, bara 4 dagar kvar på jobbet innan det är dax att förflytta sig hemåt och "vila upp sig" ;) Hoppas väntan inte blir alltför lång, för nu längtar vi efter dig!

 • Postades 23 Nov
  :s avatar

  nu är jag trött så hon är jätte välkommen nu :)

 • Postades 05 Nov
  Gäst

  V 37+1 idag =D

 • Postades 05 Nov
  :s avatar

  ÄNTLIGEN så närmare sig tiden och lillprinsen kommer att komma snart :)
  Längtar så oerhört mkt till dig min lilleprins.
  Det är väl dags att packa BB-väskan i veckan då-...

 • Postades 28 Oct
  :s avatar

  37+0 idag :D wohoo! tre veckor kvar nu! åhhh vad jag läängtar till mig bebis hihih

 • Postades 22 Oct
  :s avatar

  Fick veta i onsdags att vi väntar en liten Lukaz:) Han är varmt välkommen ut om han önskar. Börjar ledsna på graviditeten nu... <3

 • Postades 15 Oct
  :s avatar

  Har fina förvärkar och jag hoppas att h*n vill komma ut snart =) Är inte nervös inför förlossningen utan mer rädsla för smärtan, är så fruktansvärt smärträdd... Men det kommer säkert att gå bra =)

 • Postades 12 Oct
  :s avatar

  Ja tänka sig att det redan har gått 37 veckor! helt ofattbart. Ville att lill*n ska komma ut men samtidigt vill man inte det, lite skrämmande ju (första barnet) Men det är tungt och klumpigt och allt det där! Nä nu bär det av för en visit hos barnmorskan!

 • Postades 11 Oct
  :s avatar

  har egentligen bf den 31:e okt men förra veckan beslutades att jag ska sättas igång imorgon, usch jag börjar bli nervös, är ju ändå 3:e barnet men blir ju lite skillnad denna gången när man vet när förlossningen ska börja... lycka till alla andra oktober-mammor

 • Postades 07 Oct
  :s avatar

  Ohh inte många dagar kvar.. hihi längtar

 • Postades 05 Oct
  :s avatar

  Ok, 37+4 idag.  Har sovit bra i natt så idag har jag haft en bra dag. Gjort köttbullar och haft en kompis över på middag.
  Väskan är packad, har ett par bodys, ett par små mössor och strumpor samt en liten varmare dräkt som vi tänkte att lilla bönan ska resa hem i. Ja jösses, tänkt att vi ska få en liten bebis och att bebisen ska åka hem med oss!!!
  I mitt förlossningsbrev har jag skrivit lite om ställningar jag kan tänka mig och att jag gärna provar akupunktur samt att jag gärna vill fokusera mycket på andningen. Min BM skrev in lite saker vi talade om sist i min journal också som de kan läsa på KK när det blir dags. Men just andningen har jag tänkt (men vem vet hur det blir!) satsa mycket på.
  Tänk att det är så tungt! Känns som att hela min överkropp balanserar i hängmattan som är mina bäckenbottenmuskler! Lyckades undvika förtidsbörd i v 33, just nu känns det som att jag säkert kommer gå över BF, men får jag bara fortsätta må så här bra så ska det nog gå, har jag klarat 37 veckor, så ska jag nog klara 4 veckor till om det blir så... Kramar alla oktobermammor!!

 • Postades 04 Oct
  :s avatar

  Nu är det bara 20 dagar kvar, orkar inte med denna tyngd mer.

 • Postades 03 Oct
  Gäst

  Min bebbe är beräknad till den 31a men ligger ännu med huvet upp så gör den det nästa måndag då jag ska till bm o kolla så blir det vändningsförsök på SÖS.
  Hoppas den vänt sig själv tills dess...
  I värsta fall blir det snitt men det är ju inget man vill, hu...

 • Postades 27 Sep
  :s avatar

  Nu är man i vecka 38(37+0) 21 dagar kvar tills den lille är beräknad att komma :))  Längtaar så :) fast han får gärna stanna 2 veckor till så man hinner med flytten som börjar torsdag lr fredag :))  Längtaaar efter dig lillen <333

 • Postades 26 Sep
  :s avatar

  Bara 20 dagar kvar! Fullt upp med att få i ordning allt här hemma.

 • Postades 24 Sep
  Gäst

  Färdigbakad :) Äntligen... nu är de bara vänta å se.. längtar efter liten så jag tycker du kan komma nu... är fasansfullt trött på att vara gravid :)

 • Postades 19 Sep
  :s avatar

  Har gjort klart hels37 veckor imorgon och klampar in i vecka38, ta och kom nu, din storasyster föddes i vecka 37+ 5 så hoppas du oxå vill komma lite tidigare :)

 • Postades 09 Sep
  Gäst

  37 hela veckor då... Nu får du ta och komma till oss.. ;) Kanske man förresten skulle packat väskan?! Så vi inte står där utan att ha packat den. Förra gången var väskan packad i v 35 och nu är det knappt packad.. haha 21 dagar kvar för min del...

 • Postades 07 Sep
  :s avatar

  Nu har vi minsan gått hela 37 veckor och du räknas nu som färdigbakad, hoppas du lilla bebis vill komma ut i stora världen snart, väntan är olidlig och magen tung och stor =) <3

 • Postades 04 Sep
  :s avatar

  Sådär ja !! Då är denna vecka oxå passerad och sätter glädjeligen ena foten i v.38 :) . Dagarna går fort om man håller sig sysselsatt så här plockas det kantareller för fulla muddar. Stumpan i magen knölar nått alldeles förskräckligt där inne och trycker på. Tror att jag kan få någon dag tidigare, men man ska aldrig säga aldrig. Hoppas kan man alltid göra!!! Nu är jag mentalt förberedd att du ska komma så komsi komsi till mamma. Mamma, pappa, storasyster och storebror vill träffa dig nu :)

 • Postades 25 Aug
  :s avatar

  nu är det inte länge kvar,tror lilla Knodden kommer tidigare då det är min 3:e förlossning.. längtan är stooor av systrarna och oss föräldrar..

 • Postades 19 Aug
  :s avatar

  Längtar längtar längtar!!! Så nära men ändå inte! Tänk att hon är klar nu och kan komma när som helst. Tror inte hon gör det men ändå :-)

 • Postades 12 Aug
  :s avatar

  Åhh dax att packa väskan så den är färdig. Förhoppningsvis kommer bebis tidigare denna gången än förra då jag gick över 11 dagar!!

 • Postades 09 Aug
  :s avatar

  Nu är det inte långt kvar! 29e är det planerat, hoppas hon kommer lite tidigare!!

 • Postades 07 Aug
  :s avatar

  Dags att packa det sista, förvärkar och en del av slemproppen har gått :) hoppas det händer någonting snart! mamma&pappa längtar efter dig

Skriv en kommentar