Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 35 (vecka 34+...)

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Skriv en kommentar

Det finns 199 kommentarer

 • Postades 22 Jan
  :s avatar

  Efter vad det är sagt nu så är det inte långt kvar vi får hoppas det ja tittade på bliderna jag är lika liten som tjejen i mitten så dom är för små tycker jag men jag har inga organ som tar platts i magen så dom kanske inte är så små dom är färdiga sedan länge och då spelar det ju ingen roll hur små dom är igentligen för allt är ju utväcklat det är jag som blir rubbad av alla konstigheter runt denna graviditet. jag får låta tiden utvisa hur det blir för snart kommer det svar på alla mina frågor tror jag och dom är efterlängtade leva så här är olustigt. tålamod är livets dygd och det töjs ordentligt kan vi ju erkänna.

  / Juliet

 • Postades 14 Aug
  :s avatar

  De är nu tiden börjar gå riktigt sakta

 • Postades 26 Sep
  :s avatar

  nu är man i vecka 34 :) livmodertappen är 2.6, normalt?

 • Postades 09 Sep
  :s avatar

  34+4 idag, en vecka var till tul :)

 • Postades 05 Sep
  :s avatar

  v. 34, 6 veckor kvar. Magen växer som ogräs, kroppen känner en massa saker det inte känt innan, trodde jag hade koll på läget men  njaa.. har en del olika moment att styra upp och lägga de sista bitarna på plats! Fick lite skön energi idag som jag hoppas vill hålla i sig lite så jag kan orka få klart allt jag planerat få klart på!  Inte lika mysigt på samma sätt längre med min lilla sprattelgubbe då det gör redigt ont i revbenen nu mer eller mindre konstant. Snart ska jag gå några ggr på föräldragrupp för ensamstående, ska bli intressant.

 • Postades 04 Sep
  :s avatar

  Hänger inte riktigt med!

   Nu räknas jag som höggravid, gravid på riktigt alltså, riktigt på riktigt. Förstår inte, magen känns på tok för liten och tycker jag borde ha större problem. Visst gör ryggen ont ibland och det är svårt och sova och det märks väl att det är en liten människa härinne, men ändå. Om sisådär sex veckor har jag en bebis, eller ja, har det redan, men helt annan sak. Längtar såklart, men jag tror jag precis börjar inse vad som händer, eller inte alls.

   Åh, vill bara spola fram tiden lite så jag får se hur allt är, men tills dess ska jag passa på att njuta av graviditeten som är kvar, tycker det gått så fort! Alla andra verkar redan klara och ha en massa förvärkar och smärtor osv osv, men jag tycker jag precis blev gravid!

 • Postades 14 Aug
  :s avatar

  v34 imon. Var hos bm i tisdags och allt såg bra ut förutom mitt låga järnvärde på 109. Känner mig yr och trött sen magen som känns tung och foglossningen. I morgon ska jag börja med järntabletterna får se om dem hjälper. Bara ca 6 veckor kvar förhoppningsvis. Allt är klart för lillen att komma och min dotter väntar spänt efter sitt syskon.

 • Postades 01 Apr
  :s avatar

  34+1 idag! Hade imorse en riktig hemsk sammandragning elr va de nu va! För den höll i sig i åtminstone en halvtimme, så kanske va de nå annat. Kändes som magknip i hela magen som käntes i ryggen oxå. Precis som min första sammandragning i vecka20nåt. Fast att den höll i sig. I veckan fixas troligtvis de sista åt lillefot å idag ska jag tvinga sambon å välja namn me mig :)

 • Postades 25 Jan
  :s avatar

  34+4 och igår gav de mig en riktig rysare på Spec MVC. Jag satt i lugn o ro o läste min bok kopplad till ctg när det kommer inspringandes 2 BM och en läkare och säger att de är inte nöjda med kurvan så jag måste flyttas till förlossningen och att barnläkare måste tillkallas. Ensam med enorm sjukhusskräk och en sambo som har telefonen avstängd.

  Det var ingen rolig upplevelse men ett ultraljud och 1 timma kopplad till ctg senare så avblåser de allt och jag får märkbart skakig på benen åka hem för att komma tillbaka på nästa kontroll och ul nästa vecka.

 • Postades 20 Aug
  :s avatar

  Ja nu är man i vecka 34. som ni andra har skrivit så e det "bara" 6 veckor kvar. Men jag tror det kommer att gå fort. Min son som är 9 år går i skolan och då blrjar rutinerna igen efter hans sommarlov. Så då tror jag att dagarna rusar. Men visst ibland så känns det segt, men men det e bara att vänta. Sen så har jag förverkar också.

  Men det e som ni säger med, Jag längtar som fasiken nu efter den lille. :) Skall bli jätte kul igen efter 9 år. :) Ha en liten krabat här hemma igen. :). Det är bara barnvagnen som fattas annars har jag allt till den lille. 

   

  Kram :D

 • Postades 13 Apr
  :s avatar

  34 fullgågna veckor!! Jihooo!! "bara" 6 kvar! Som jag längtar nu, har haft lite förvärkar från och till och bara det känns ju lite granna, men vad tusan man överlever! :D Längtar såååå efter min son! <3

 • Postades 10 Apr
  :s avatar

  Nu börjar det närma sig till lillebror kommer. Dags för livet att ta ännu en helomvändning. :) treblir4.blogspot.com

 • Postades 07 Apr
  :s avatar

  Det närmar sig med storm steg, härligt längtar så efter den lille/lilla är nyfiken på vad det är. Är sjuk nu förkyld så graviditeten känns som 7 resor värre just nu.

 • Postades 02 Apr
  :s avatar

  34+4 idag. BB- väskan är packat och allt är köppt till den lille baby. Har svårt att sova om nätterna nu och har mycket förverkar. Kontroll på MVC nästa vecka. Annars känns allt bra. Men tiden tycks gå för sakta. Vill att min baby ska komma nu. 

   

  www.azrahibic.blogspot.com

 • Postades 26 Mar
  Gäst

  hallåå är i vecka 34:-) Så tiden går fort men endå långsamt.

  Har redan en som på snart 2,5 år som håller mig i gång:-)

  Allt känns bra och d  vet jag att d e men har ont. Har som hugg och värk höger sida ben...:-( Kan knappt  vända mig i sängen eller gå ..... men bebis ligger på höger sida mest.

   Fick min son i vecka 36+2 såå man vet inte om d blir så med denna bebis.

  Städar  packar bb väska handlar bebis saker som behövs men det mesta använder vi från storebror....

   Nu bara vänta på att den lilla vill komma och att d går bra.  härligt att våren kommit så man  kan gå ut och leka. bara sitta still vänta blir ju en evighet...

  kram

 • Postades 26 Mar
  Gäst

 • Postades 21 Mar
  :s avatar

  34 veckor idag... tiden tickar på.. men inte tillräckligt snabbt kan ja tycka :/ Igår höll ja på att ge upp!! Jag varken orkade med sonen eller hunden.. knappt så ja pallade med magen.. Nu e ja verkligen less!!! Känns som att bra för de så kommer ja måsta gå över tiden med den här ungen. MEN... högst troligt så blir de ju inte så. Sonen kom 10 dagar innan bf och med tanke på hur bäcken, höft å ligament mår redan nu så kommer den här bebisen vara ute innan 2 maj :)

  Känns konstigt, min storasyster ska ha 2 månader efter mig... känns helt sjukt att de snart kommer finnas tre små som springer omkring :) Spännande å se hur syrrans bebis kommer se ut :) Själv utgår jag från att även denna bebis kommer se exakt ut som sin pappa då ja bestämt att de e en pojke då de inte gick att se på RUL. Men i hemlighet hoppas ja att dena här bebisen vill brås på sin mamma ;)

  Bara å hoppas tiden går fortare å fortare nu.. 40 dagar känns som en evighet men helt plötsligt så är man ju där.. de e ju så... Men jag längtar något så gu' förbannat! Vill bli människa igen å kunna fungera som vanligt.

  Komsi komsi lilla bebis :)

 • Postades 16 Mar
  :s avatar

  34+0 idag :) Längtar efter våran lill prins. I helgen blir det montering av spjälsäng och skötbord. Allt är bara mys <3

 • Postades 07 Mar
  :s avatar

  34 fulla veckor <3 vi mår så bra så. Trötta dock, men det var jag innan också! :) jobbar 100% än och känner att jag orkar i minst 4 veckor till, om inget händer då dvs! Typ som att bebisen till titta ut tidigare! Det skulle inte skada lixom. Saknar dig <3

 • Postades 22 Feb
  :s avatar

  Ååå vad jag vill att tiden ska gå fort nu. 34+0 idag! Har haft extrema sammandragningar med mensvärk. Dock inte regelbundna. Hoppas lill* bebis vill komma lite tidigare. Har redan förberett det mesta så nu ska jag bara vänta i 4-8 veckor till. Är så nyfiken på vem som ligger i magen och bökar runt.

 • Postades 10 Feb
  :s avatar

  Gravid vecka 34+0 idag

  Jag känner mig utmattad redan nu, vet inte hur jag ska orka 40dgr till.

  Tiden gå saaaaaaaaaaaaaakta för mig, som den har stannat stilla.

 • Postades 10 Feb
  :s avatar

  34+0!

  Känns som att alla får bebisar runt mig, å jag går här och väntar och väntar...och väntar lite till...Vill spola fram bandet och få träffa vår bebis!

  Typ 40 dagar kvar, känns som en evighet just nu.

 • Postades 05 Feb
  :s avatar

  Har haft problem, med moderkakan som ligger i vägen.

  Fick en tid för planerat kejsarsnitt den 27 Februari, eftersom jag har haft blödningar till och från.

  Men Söndagen 29 Januari- 2012, så fick jag en störtblödning hemma, fick lägga mig ner på Vänstersida med en handuk i trosan.. vet inte riktigt hur mycket som egentligen kom. Men dom på sjukhuset trodde 500-700 ml..

  Åkte ambulans en resa som brukar ta 75 min till sjukhuset, gick på ca. 30 min.

  Vart ett akutsnitt, ut kom en flicka som vägde 2865gram och var 49 cm..

  Fick ligga 6 dagar på en avd för prematurbarn.. har nu permiss med min dotter Elsa över helgen.. sen får vi se.

 • Postades 22 Jan
  :s avatar

  34+1 idag och bebisen har varit fixerad någon vecka nu. Undrar om det är ett tecken på att lillflickan vill komma tidigare?!  ;) Jag känner av lite förvärkar ibland, mest på nätterna när man sover eller ja ska sova iaf..hehe.

  Imorron ska vi till spec MVC i Ystad och kolla läget. Flickan är 19 % mindre och de vill kolla varför. Alla tester de gjort innan har varit som de ska, så det känns rätt onödigt ändå! Men vi får se vad de säger!

 • Postades 20 Jan
  Gäst

  34 fulla veckor :)  Min bebis är stor och redo att komma ut nu tror jag men han vill sitta i magen lite till, längtar att se hans ansikte =)   

 • Postades 29 Dec
  :s avatar

  Var på TUL i tisdags och det är stora pojkar där inne :) 2 och 2,5 kilo!! Idag har vi bäddat sängen och laddat skötbordet :) Undrar när de tänkt att komma :)

 • Postades 20 Dec
  :s avatar

  34+2 idag, känner mig redo att få min bebis nu, känner mig tung och trött och jag vill bara ha min lilla son i mina armar, han har hittat sitt favorit ställe att sparka sin mamma på, mina reben är väldigt ömmna, men jag älskar honom, mitt lilla hjärta, pappa längtar tills du kommer så han kan hålla om dig och mysa, tänkte passa på att önska alla en riktigt GOD JUL!

   

  // Ida

 • Postades 29 Nov
  :s avatar

  34+0 alltså allt mellan 4-8 veckor kvar innan jag får träffa lillan, 6 veckor om hon kommer på BF. Vi är så nyfikna på att få se ur du ser ut nu, storasyster spricker snart! 2 veckor kvar till lucia, och lussemys, veckan efter är det julförberedelser och på lördagen julafton. Sedan är det 2 veckor och 2 dagar till BF med nyår i mellan - jag tror tiden kommer gå snabbt nu! Så spännande <3

 • Postades 22 Nov
  Gäst

  Tungt och eländigt och inte särskilt kul. Och lång tid kvar. Inte kul med vecka 34. :-(

 • Postades 08 Nov
  Gäst

  Gravid vecka 34

   

  Feelia.blogg.se <- läs

 • Postades 02 Nov
  Gäst

  feelia.blogg.se

 • Postades 04 Oct
  :s avatar

  39 dagar kvar. Sen blir min lilla prins världens bästa storebror. Vi väntar & väntar! 34+2 idag. :)

 • Postades 04 Oct
  :s avatar

  39 dagar kvar. Sen blir min lilla prins världens bästa storebror. Vi väntar & väntar! 34+2 idag. :)

 • Postades 31 Aug
  :s avatar

  34+0 idag whoho! :) åh vad jag längtar efter våran lilla tjej :)

 • Postades 17 Jul
  :s avatar

  vi saknar dig men snart kommer han ut om 5 vecker

   

 • Postades 11 Jul
  :s avatar

  Längtar tills min lilla flicka kommer bara 6 v kvar . Mamma älskar dig

 • Postades 01 Jul
  :s avatar

  34+0 idag! Gud vad vi längtar!

 • Postades 24 Jun
  :s avatar

  34+0 och det kanske är dags att börja fixa bb-väskan snart.. man vet ju aldrig... spännande tid nu, förhoppningsvis är det inte längre än 6 veckor kvar! =) Hoppas hoppas... vill se hur min lilla tjej ser ut =)

 • Postades 04 Jun
  :s avatar

  34+0 idag :D

 • Postades 02 Jun
  :s avatar

  34+0

  6 veckor kvar !!! Längtar !!!!! :)

 • Postades 31 May
  Gäst

  34+0 idag tiden går sakta

 • Postades 28 May
  :s avatar

  34+0 idag! Tider springer verkligen iväg. vill att det ska vara dags nu, även om det är bra om bebisen stannar några veckor till =) Känns vilket fall helt underbart <3

 • Postades 25 May
  :s avatar

  34+1!!! Det närmar sig med stormsteg =)

 • Postades 21 Mar
  Gäst

  34+3 idag... Nu vill jag verkligen att lille Cevin kommer ut.... sådana smärtor hela tiden..   Syskonen tjatar å frågar när lille bror kommer att komma ut ur magen, "han ska inte ligga kvar där, vi vill ha han här nu...  Låter så gulligt ....  Men känns lite lite tidigt än, men å andra sidan har man bara gått upp ca 2kg sen graviditeten började, så man har ju ingen jätte mage direkt, han har väl inte så stor plats att röra sig på tyvärr ...  Jobbigt för oss båda !!!  Men jag hoppas innerligt att bf går bra iaf !!!  Syskona kom på 12, 7 å 4 MINUTER ... Från START tills de va ute !!!!  Helt sjukt att de kan gå så snabbt, men endå skönt !!!!  Lycka till alla blivande föräldrar !!!!

 • Postades 21 Mar
  :s avatar

  34+1 idag, vill att bebisarna ska kika ut nu! Men vore ju bra om de låg kvar ett par veckor iaf men det är ju så förbannat jobbigt... En trycker neråt så att jag måste kissa konstant och en trycker uppåt så att det gör skitont hur jag är sitter/ligger.

 • Postades 16 Feb
  Gäst

  34+1 idag och i natt fick jag träffa våran lilla knodd i mina drömmar. Både jag och min kille har drömt om knodden nu. Vi håller väl på att förbereda oss inför den stora dagen då vi får träffa våran lilla skatt i verkligheten. Jag kan bli rörd och tårögd bara av att tänka på att vi ska ha en bebis. Det är väl hormoner som spökar, men det är också för att jag redan älskar våran bebis så otroligt mycket. Jag trodde aldrig att man kunde känna så starkt för en liten bebis som inte äns är född, innan jag själv fick uppleva det.

 • Postades 12 Feb
  :s avatar

  V 34+0 idag!! :) Längtar!!

 • Postades 22 Jan
  :s avatar

  3 veckor kvar till igångsättning, fixar och packar det som behövs.

 • Postades 17 Jan
  :s avatar

  Nu längtar vi som dårar efter vårat Pyre. Vecka 34+1! Mår jättebra, mitt enda problem är att jag samlar massor med vatten i vader, fötter och händer. Foglossningen håller sig borta. Tycker synd om er andra som har drabbats av det!

 • Postades 16 Jan
  :s avatar

  Ja tiden bara springer iväg märker jag... Tycker synd om er alla man läser om med ont både här och där, man skäms nästan för att man isjälv nte har några besvär. Förutom lite ryggont när jag har suttit för länge på jobbet, och en spänd mage så mår jag strålande! 

 • Postades 06 Jan
  Gäst

  Vecka 34+1 nu!!! Otroligt mkt foglossningar & förverkar!! Så otroligt ont gör det.. Längtar grovt mkt till min älskade bebiiiis

 • Postades 23 Nov
  :s avatar

  vecka 34 är jag i nu då:) har så ont i magen som heter duga.. Barnet får järna komma för mig nu jag orkar inte mer med min foglossning oxå..

 • Postades 15 Nov
  :s avatar

  34+6 idag, och sista föräld.utb. hos MVC. Insåg oxå att det bara är 35 dagar till BF(!!!) Längtar något enormt nu!

 • Postades 11 Nov
  :s avatar

  V 34 inte lång kvar :)

 • Postades 05 Nov
  Gäst

  Åh nu börja de närma sig den magiska dagen <3

 • Postades 05 Nov
  Gäst

  Åh nu börja de närma sig den magiska dagen <3

 • Postades 22 Oct
  Gäst

  Nu börjar det närma sig, är mycket tröttare på kvällarna nu och har en nästäppa som aldrig vill ge sig... Längtar efter våran lilla flicka.....

 • Postades 22 Oct
  :s avatar

  Bara 41 dagar kvar. Nu är det inte långt kvar tills vi får träffa vår bebis :)

 • Postades 15 Oct
  :s avatar

  Hurra :)

 • Postades 05 Oct
  Gäst

  Tiden springer fort snabt kvar 41 dager bara

 • Postades 22 Sep
  :s avatar

  Väntar spänt på nedkomsten...vill att det ska gå fortare!! Önskade dock att jag inte hade sån foglossning och massa sammandragningar...tur att det inte ät jätte långt kvar ;)

 • Postades 18 Sep
  :s avatar

  Massa sammandragningar, men inte så konstigt då det är två där inne som trängs:P Hoppas dock på att de ska stanna ett tag till, lite för tidigt ännu...

 • Postades 18 Sep
  :s avatar

  Vecka 34 nu jaa! ;D

 • Postades 16 Sep
  :s avatar

  <3 Åhhh längtar

 • Postades 10 Sep
  :s avatar

  snart så <3<3<3<3

 • Postades 10 Sep
  :s avatar

  Inga tecken på nedkomst....åh denna eviga väntan. Längtar så tills jag får hålla vårt lilla hjärta i famnen

 • Postades 07 Sep
  :s avatar

  34+2 - Bebisen har varit fixerad sen v.33 men ännu har jag bara känt en pyttespark på revbenet. Skönt! Har inte känt så mycket sammandragningar eller liknande. Mest att den sträcker på sig och att det blir ett obehagligt tryck på urinblåsan. Annars? Ja, svullna fingrar kom idag, så nu börjar man samla på sig vatten. Tröttheten kom förra veckan och den vill inte ge med sig. Kanske börjar det bli dags att dra ner tempot ytterligare. Alldeles strax är det besök till bm. Får se om magen växt något den här gången och om kotten mår bra.

 • Postades 06 Sep
  :s avatar

  Nu är man inne i vecka 35(34+0) en vecka närmare BF :) Vi längtaar som bara den efter dig <3 börjat få en massa mensvärk :/ men Hopas på att han stannar någon vecka till :) <3 41 dagar kvar till BF=)

 • Postades 04 Sep
  :s avatar

  Vissa dagar har jag jättemycket sammandragningar, särskilt då jag anstränger mig, andra har jag knappt något. Känner mig trött mest hela dagarna.. Om två veckor börjar föräldrautbildningen. De har tydligen haft sommaruppehåll, därför är den lagt så sent. Två veckor till BF när den avslutas :) 6 veckor kvar. Hoppas tiden går fort.

 • Postades 03 Sep
  Gäst

  Vecka 35 här kommer vi :) Förra veckan har varit händelserik med sjukhus inläggning, extra ul ect.. Men plutt mår bra och nu har jag också börjat göra de. Längtar som bara den till förlossningen, hade inte klagat om plutt ville komma ut reda nu. Sammandragningar??? jag tror inte jag känt dem men jag vet inte.. kommer kanske sen :)

 • Postades 30 Aug
  :s avatar

  Känner spänningar i magen så fort jag gör något ansträngande och den lill* reagerar på att sparka lite extra :)

 • Postades 29 Aug
  :s avatar

  Säger bara blääääää! Det är jobbigt med sömnen nu så jag befinner mig lite som i ett vakum. O ont har jag hela tiden i sidan av magen, i musklerna. Har typ bristningar på insidan o d gör jätte JÄTTE ont, men inga nästa alls på själva magen så den har vuxit sig stor sakta men säkert. Nu e d bara 39:o) dagar kvar o det känns underbart... känner ett fruktansvärt tryck emellanåt, igår trodde vi det var förlossning på gång men som tur va var det falskt alarm... Det trycker nedåt o känns som att jag behöver gå på toaletten hela tiden fast jag inte behöver! HOn vill nog ut lika mkt som vi vill att hon ska komma ut nu tror jag men lillan får gott stanna några dagar till..... Hoppas ni alla får en bra och underbar förlossning...

 • Postades 29 Aug
  :s avatar

  Jag har nog inte haft en enda sammandragning? Låter inte som nåt jag upplevt än i varje fall.. Men jag antar att det kommer!

 • Postades 27 Aug
  :s avatar

  Tiden har gått så snabbt fram tills nu och man hoppas på att det fortsätter så. Lilltösen trycker ut med både armar och ben och det känns underbart :):):)

 • Postades 16 Aug
  :s avatar

  NU springer tiden 41 dagar kvar till BF och idag va vi på föräldrarträff första gången =)

 • Postades 14 Aug
  :s avatar

  Härligt !!!! Då har man passerat denna vecka med och klampar in med ena foten i v.35. Tiden går så fort :) . Tänk.........41 dagar kvar och man har traskat i ca 240 dagar med förväntan inför stora dagen D. Jag känner kroppsdelarna tydligt och det är helt makalöst roligt. Jag har börjat boa lite med inköp. Än så länge får sakerna inte vara här hemma. Skåckfull som jag är.

 • Postades 06 Aug
  :s avatar

  har haft tiktigt svårt att sova nu, försökt allt. men men det är bara lite kvar :D

 • Postades 29 Jul
  :s avatar

  Känns som det närmar sig nu :-) dock inte en enda sammandragning ännu...kanske kommer senare?!

 • Postades 27 Jul
  :s avatar

  Jag har med massa sammandagningar nu i slutet, speciellt efter jobbet! Men snart snart kommer bebis :)

 • Postades 26 Jul
  :s avatar

  Sammandragningarna börjar bli jobbiga, ont i höfterna och halsbränna dagligen ! Men det är det värt när lillkillen tittar ut :D

 • Postades 17 Jul
  :s avatar

  "Jag har sammandragningar och knivhuggskänslor ner mot urinblåsan" - jag med, flera gånger om dagen. Väntar mitt andra barn och de riktiga värkarna kändes helt klart annorlunda för mig iaf. Jag räknar kallt med att det här bara är kroppen som förbereder sig.

 • Postades 16 Jul
  :s avatar

  Nej, det är inte "gravidhåll", det är riktiga SD, men svårt att veta om det bara är lite förträning eller mer "förlossnings-på-G".

 • Postades 12 Jul
  :s avatar

  augustibarn, jag tror att det kan vara håll du har. Får oxå det ibland och det är ju tusen gånger värre än vanlig "ogravidhåll". det känns typ precis som du beskriver det.

 • Postades 09 Jul
  :s avatar

  /.../ Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever. /.../ Jag har sammandragningar och knivhuggskänslor ner mot urinblåsan. Om jag fortsätter att gå krampar det rejält och blir värre, står jag stilla går det ibland över. Braxton-Hicks eller på riktigt?

 • Postades 09 Jul
  :s avatar

  Ohh jag längtar tills min lilla pojke kommer är så nyfiken på hur han ser ut..... Nu så har jag bara den här månaden kvar och så kommer han... Jag är sååå lycklig nu att allt har gått bra och att det börja närma sig... M.v.h Nitta den lyckligaste kvinnan just nu :)

 • Postades 06 Jul
  :s avatar

  6 veckor kvar nu! :D

 • Postades 18 Jun
  :s avatar

  34+1 idag. Mysigt, veckorna går...

 • Postades 14 Jun
  Gäst

  nu är det inte många dagar kvar det är 38 dagar kvar jag längta så mycket efter pyret se om det är en pojk eller en flicka

 • Postades 11 Jun
  Gäst

  v 34 nu det är det bara 41 dagar kvar tills det är dax jag längtar efter min lilla pyret

 • Postades 30 May
  :s avatar

  Bara 6 veckor kvar och min lägenhet är inte klar alls!! Min nuvarande sägs upp om 4veckor tänk om den inte blir klar..stress stress hoppas lillen vill komma då det är sagt och inte tidigare. Nu börjar det närma sig verkligen drf känner jag en aning stress i kroppen!!

 • Postades 30 May
  Gäst

  Föräldragruppen är nu avslutad. Ska försöka njuta av sommaren och ledigheten och inte bara gå och vänta för då går tiden för långsamt.

 • Postades 18 May
  :s avatar

  Gud vad tiden går långsamt nu.

 • Postades 08 May
  :s avatar

  Nu börjar det närma sej, bäbisen ligger fixerad, ska till barnmorskan igen på tis=). Har börja få sura uppstötningar....blä. Kan inte fatta att de e så kort tid kvar!! :D

 • Postades 06 May
  :s avatar

  UL idag, Lillan har inte vänt på sig ännu. 2000g så hon växer som hon ska, har lagt på sig 200g på 6 dagar. Jag mår bara bra, har börjat bli riktigt stor nu, haha och känner varenda lilla rörelse som stumpan gör. Så mysigt så mysigt :)

 • Postades 04 May
  :s avatar

  Min mage verkar ha sjunkit men lillan ligger fortfarande med rumpan ner... är detta möjligt?

 • Postades 03 May
  Gäst

  v.34 kommer om 7 veckor max

 • Postades 24 Apr
  :s avatar

  Ytterligare en vecka närmre bf - härligt!

 • Postades 20 Apr
  :s avatar

  v34+0 idag o nu går tiden långsamt! vill inget hellre än att hon ska komma ut! men den som väntar på något gott...

 • Postades 19 Apr
  :s avatar

  v34+6, det går så fort nu!!! Max 7 v tills plutten kommer ut, men fr o m nu kan den ju komma närsom.... lite skrämmande!!! Jag längtar ändå!!!

 • Postades 05 Apr
  Gäst

  34+1 idag då:) Har haft ganska mycket smärtsamma sammandragningar de senaste dagarna. Får se om liten nog stannar ända till 16 maj eller om han vill ut tidigare:p Inte alls mycket kvar nu inte! Längtar efter vår lilla unge:)

Skriv en kommentar