Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 13 (vecka 12+...)

Foster i graviditetsvecka 12. Fotograf: Lennart Nilsson Fostrets längd är denna veckan ungefär 50-60 mm och väger c:a 40 gram, mer än en fördubbling på bara 3 veckor!

Bebisen

Vid den här tiden börjar fostrets skelett att bildas och förkalkas så sakteliga, även om ändarna förblir mjuka och flexibla ända upp i tonåren för att kroppen ska kunna växa. Matsmältningssystemet förmår nu göra sammandragningar som för maten genom tarmarna, och det kan också tillgodogöra sig socker. Hypofysen har börjat producera hormoner och det är vanligen möjligt att höra hjärtslagen med en doppler hjärtmonitor. Bebisen har också börjat utveckla reflexer och dess hud är väldigt känslig. Hjärnan är fullt utvecklad och detta gör att den nu kan uppleva smärta. Ögonlocken har bildats och täcker ögonen men kommer att förbli stängda fram till den sjunde månaden för att skydde de ännu inte färdiga ögonen. Även om du inte kan känna bebisen röra sig ännu så kan man stimulera honom så att han öppnar munnen och rör fingrar och tår.

Du

I slutet av veckan är din livmoder för stor för att rymmas helt och hållet i ditt bäcken. Det är möjligt att du kan känna livmodern strax ovanför blygdbenet. Livmodern fortsätter att växa genom hela graviditeten, och återgår till  normal storlek inom några veckor efter förlossningen. Innan graviditeten är livmodern nästan solid och väger c:a 70 gram, men vid förlossningen väger den omkring 1.1 kg och innesluter fostret, fostervattnet och moderkakan! Det kan hända att du börjar känna dig bättre och inte lika illamående då denna hos många kvinnor brukar avta omkring vecka 12. Det är också möjligt att det börjar synas på din mage att det finns en liten bebis därinne, särskilt om det inte är din första graviditet. Rymliga och löst sittande kläder känns bäst nu. Det är inte bara magen som växer, utan också dina bröst, höfter och midja ökar i omfång.

Skriv en kommentar

Det finns 221 kommentarer

 • Postades 11 Jan
  :s avatar

  Jag fick just veta att jag ska gå ett år med dessa pojkar vi får väl se om det blir så för det här är så mysko så ja tror ingenting förrän jag får min gubbe till mig som kan säga vad som är sant och inte annars med spådamer är jag spådd till tre år det berorju på dimmentionen också om dom är i en men det får jag veta i vecka 18 när dom tar ultra ljud.

  / Juliet

 • Postades 22 Oct
  :s avatar

  V. 12+3 idag. Är fruktansvärt trött och mår illa. Var på kubtest förra veckan och fick se vårt lilla mirakel! Bf blev framflyttat en vecka. Så 3 maj är det nu :)

 • Postades 19 Oct
  :s avatar

  Väntar vårt andra barn o är from idag i vecka 12+0. Var på första UL förra veckan o konstaterade då att ja var 11+2 o flyttades fram mot vad vi trodde ja var i. Trodde ja var 12+4. Men bebis mådde kanonbra där inne magen och lekte rövare. Längtar man ännu mer till det riktiga UL som jag kommer ha i början av december. Mår fortfarande illa och kräks minst 1 gång varje kväll. Är även trött konstant. Hoppas det släpper snart så man kan njuta av graviditeten.

 • Postades 29 Mar
  Gäst

  Är jätteledsen. Det är 3 i min omgivning som väntar barn pluss mig. Jag är den enda det inte syns på. Jag är omföderska och då brukar det ju gå lite snabbare. Att jag dessutom fick börja använda mjuka kläder redan V 8 förra gången men inte märket ett piss än gör mig ledsen. Jag vill också ha en fin liten plutande mage nu, om är inte så stor. Vågen står stadigt på samma kilo som i V 4+5 då jag plussade. Iof en hel del illamående så jag har inte ätit som "normalt". Då jag dessutom haft magsmärtor misstänker jag ett eventuellt missed abortion. Men barnmorska tycke bara jag skulle avvakta. Är det MA så kommer det ut av sig självt förr eller senare var hennes ord.

 • Postades 22 Jan
  :s avatar

  Ännu en vecka avklarad!! Skönt! Idag ska jag in och lämna blodprov inför KUB test nästa vecka, börjar bli lite nervös inför det, precis som med första. Hade super lågt förra gången så det är säkert ingen fara men jag nojjar upp mig ändå :P

  Längtar redan tills graviditeten är över, för mig är det bara en jobbig fas tills man får sin lilla älskling!

  Kram

 • Postades 08 Jan
  :s avatar

  v13 (12+3) med BF 19e juli. Var på KUB ul idag och allt såg jätte bra ut och sannorlikheten för kromosonavikelse är låg. :D 
  Nu kan jag slappna av, njuta och längta. <3

 • Postades 19 Nov
  :s avatar

  Är i v 12+5  har klarat mig ganska bra mot illa mående  bara kanske var 3:dje dag och det började inte förrän v 10. men sen jag gick in i v12 har jag kräkts precis varje dag... helt tvärt om vad man läser överallt...

 • Postades 21 Oct
  :s avatar

  Från vårdguiden för vecka 13

  Risken för missfall minskar betydligt. Mycket är färdigt och fostret koncentrerar sig nu på att växa. Huvudet växer däremot lite långsammare nu. Få missbildningar tillkommer efter vecka 13. Fortsätt vara försiktig med vad du äter och dricker. Det påverkar fostret under hela graviditeten.

  Nu börjar de mänskliga dragen träda fram allt tydligare.

  Längd huvud till stjärt 74 mm vilket man också kan läsa på fler ställen utom här...

 • Postades 02 Oct
  Gäst

  Är i v 13 oxh har varit konstant illamående sedan v 7. Kräks var oxh varannan morgon, vissa dagar håller det i sig ända till kvällen. Tränar normalt mkt men kan/orkar knappt röra mig längre. Får ont i ryggen, hjärtklappning oxh skyhög puls bara av att promenera. När är denna period slut?! Jag vill att den där mysiga tiden ska komma nu.

 • Postades 02 May
  :s avatar

  Äter mina små mål med mycket färsk frukt m.m kröks ibland men mer van på nå vis. Ja magen den e där liten med bullig hahaha. Känns Chill detta!

 • Postades 02 Apr
  :s avatar

  Idag är vi i 12+0, snart ska jag fotografera magen (gör alltid det på tisdagarna), sedan fyller jag 26 år idag och på torsdag ska jag på kontroll nr. 2 hos bm. Jag hade min inskrivning v. 4.

 • Postades 29 Mar
  :s avatar

  Var på vul igår, så blev tillbakaskjuten så att säga någon vecka, hon kunde tyvärr inte mäta, för det är en riktigt liten buse jag har där inne som skulle dra igång värsta gympapasset, men jag är bara så lycklig över att ha fått sett min lilla nu, men pumpande hjärta och fingrar och tår och allt. Nu kommer jag garanterat och stolt kunna berätta för världen :D

 • Postades 23 Mar
  :s avatar

  Vill också verkligen göra ultraljud, som alla andra verkar få göra nu. Men jag funderar på andra som inte gör det, vågar man berätta ändå? Om man liksom inte riktigt förstår själv. Jag själv vill vara helt säker, men orkar inte vänta. Hur gör man?

 • Postades 20 Mar
  :s avatar

  Vecka 12 idag:) Kräks fortfarande på morgonen nu men under dagen är det betydligt bättre nu. Livmodern känns mer och det kliar mer på brösten. Har ont i slutet av ryggraden om jag varit aktiv längre under dagen och sen lagt mig i soffan blir lite svårt att ta sig upp...kan ju se att detta med foglossningen kan bliva värre..hopp men så är det bara bita ihop.

 • Postades 26 Jan
  :s avatar

  v.12+0 eller 12+2 (enl. VUL) idag då.

  Illamåendet är nästan helt väck, dock fortfarande trött å behöver sova 9h natt-morgon för att vara utvilad, helt galet, sen behöver jag dessutom vila en timme mitt på dagen nästan varje dag. Hoppas även att detta går över.

  Dock har jag rälig foglossning, en del dagar kan jag inte gå utan att det gör så ont att jag grinar illa. Men just idag så känns det inte av så mycket. :)

  Ser fram emot RUL.. men känns inte som att jag gläds så mycket ännu, kommer väl sen när magen börjar komma och man känner den lille mer. Kan redan nu förnimma små fiskskvalp/bubbel, eller så är det inbillning, vet iaf. skillnad på tarmar och bebis iom att detta är tredje gången gillt.

 • Postades 08 Dec
  :s avatar

  12+0 inskrivning och prover i går. läge att börja slappna av.

 • Postades 04 Dec
  :s avatar

  Min bebis vägde 19 gram i ultraljudet V.12 (=

 • Postades 11 Oct
  Gäst

  hej är i vecka 12+ 3 men mår fortfarande jätte dåligt av illamånde vet ej vad jag ska göra.

 • Postades 18 Sep
  :s avatar

  Hej! Är i vecka 12+0 idag, känns lugnare nu, jag ska inte oroa mig mera. Har varit på första inskrivning i vecka 8, och nu blir det fortsättning med prover osv i vecka 14. UL blir i vecka 19. Kram på er!

 • Postades 03 Sep
  :s avatar

  Vecka 12+0 och pa ul,kub och ar jatte radd att hitta nagot ovanlig.onskar allA det basta

 • Postades 24 Jun
  :s avatar

  12+3 idag, börjat må mycket bättre. Men spyr nästan varje dag. Oftast på morgonen. Men hellre de än att må illa hela dagarna.

 • Postades 23 Apr
  :s avatar

  Vecka 12+2 idag =) skönt!! men nu börjar jag bli hungrig på allvar.... men illamåendet är nästan borta och tröttheten är lite mindre, skönt! imorgon ska jag på KUB och UL. ska bli spännnande, hoppas bara allt ser bra ut!! lycka till till er andra!

 • Postades 24 Mar
  :s avatar

  Ja då e man i vecka 12+2. Det känns bra så här långt :) 

  På torsdag nästa vecka den 29:e skall jag på ULJ. Det skall bli spännande. :D 

 • Postades 26 Jan
  :s avatar

  Äntligen vecka 12, det känns bra:) jag ska inte på ultralyd före vecka 18-20. Det var det BMM sa. Det är så himla länge till.

 • Postades 26 Jan
  :s avatar

  Äntligen vecka 12, det känns bra:) jag ska inte på ultralyd före vecka 18-20. Det var det BMM sa. Det är så himla länge till.

 • Postades 06 Dec
  Gäst

  Jag e på 12+0..det känns så skönt och slippa o vara orolig..fast orolig e man alltid..ska göra Kub tetstet imorn...önska mig lycka till...är lite nervös... :(

 • Postades 03 Dec
  :s avatar

  Vecka 12+0 idag! Bara 28 veckor kvar! :D

 • Postades 25 Nov
  Gäst

  Vilken tur ni har... Ni som inte är illamående längre jag har varit det sen dag ett :S, fast det finns bättre och sämre dagar nu för tiden... =) Känns jättebra att ha gått med en liten bäbis där inne i exakt 12veckor (vad man vet om) många verkar få göra sitt UL så tidigt jag kommer bara få göra det i v18-20 :( bor ni i så fall utanför sthlm? Känner igen huvudvärken och tröttheten! Å att inte längre få plats i sina kläder... Kram på er alla!

 • Postades 04 Nov
  :s avatar

  Vecka 12 skönt nu är oron för missfall borta lite iallafall :)

 • Postades 30 Sep
  :s avatar

  troddejag var i vecka 14 nu då barnmorskan sa det innan, men gick på ul igår och fick se bebisen och var tydligen bara i vecka 12, känns lite jobbigt , då man läst veckovis hur bebisen utvecklas, då ska man hoppa bak två veckor igen, blir lite otålig, måste tiden gå så segt ^^

 • Postades 15 Sep
  :s avatar

  12+0 idag! Härligt!!! Har sån jobbig huvudvärk till och från. Någon som känner igen detta?

 • Postades 29 Jul
  :s avatar

  Vecka 12+0 idag! Äntligen!:) Och igår hörde jag bebisens hjärtljud för första gången, så det finns en bebis där inne! Känns helt overkligt:) 4 dagar kvar till UL. Jag mår mycket bättre nu och har mer energi än på flera veckor:) Är så lycklig nu<3

 • Postades 17 Jul
  :s avatar

  27 januari :)

 • Postades 17 Jul
  :s avatar

  Jag har inte fått något datum ännu. Du då?

 • Postades 16 Jul
  :s avatar

  jasså :) när ska du på din första ul då?? 

 • Postades 14 Jul
  :s avatar

  Sammanträffande där Katten81, jag går med in i vecka 12 på lördag ;D

 • Postades 14 Jul
  :s avatar

  v12 på lördag :) hoppas på det bästa och att jag slipper må illa så mycket..

 • Postades 15 Jun
  :s avatar

  12+1 idag, magen är svullen, speciellt på kvällarna men annars inget illamående =)

 • Postades 29 May
  Gäst

  v 11 v 12  på månad=)

 • Postades 15 May
  Gäst

  min mage är inte så stor som på den bilden

 • Postades 04 May
  :s avatar

  Vecka 12+1 idag enligt senaste UL. En vecka kvar till RUL :-)

 • Postades 31 Mar
  :s avatar

  nu e man i vecka 12 (11+3) missfallsrisken har minskat och det lättar oron som jag har haft,

  har börjat känna barnets rörelser då och då inga sparkar men känner att det e något som rör sig där inne :D väldigt skön känsla.

  har oxå hört hjärtljuden med min egen Angelsound . bra att ha hemma som man kan lyssna på då och då för att lätta oron över att barnet kanske e död. 

  nu längtar jag till ul som e den 18/5 2011 :D det ska bli skönt att få se barnet andra gången men att få veta att barnet mår bra:D

 • Postades 20 Feb
  :s avatar

  Dock känns de lite skumt eftersom ja inte mår illa hela tiden utan bara till å från :S känns skumt. De här är den enda graviditet ja mått bra i... känns skönt men ändå lite skrämmande... hmm Skrämmer dock bara upp mig själv tror ja

 • Postades 20 Feb
  :s avatar

  Går in i vecka 13 nu på tisdag :) Känns underbart :)

 • Postades 08 Feb
  :s avatar

  12+0

  Mådde sjukt illa hela dagen igår orkade inte ens kolla på tv.

  Sov nästan hela dagen, men känner mig mycket bättre idag.

  Hoppas jag slipper illamående.

  Om jag hostar för kraftigt knyter det sig i magen o det känns jätte jobbigt.

 • Postades 08 Feb
  :s avatar

  12+0

  Mådde sjukt illa hela dagen igår orkade inte ens kolla på tv.

  Sov nästan hela dagen, men känner mig mycket bättre idag.

  Hoppas jag slipper illamående.

  Om jag hostar för kraftigt knyter det sig i magen o det känns jätte jobbigt.

 • Postades 25 Jan
  :s avatar

  12+5. Känns bra. Just nu undrar jag dock vad pyret gör därinne eftersom det gör lite ont.

   

  Har börjat få en nerv i kläm emellanåt i vänstra höften.

   

  Jag är iaf glad över att jag fick byta marnmorska. Den första jag hade lyssnade inte riktigt på vad jag sa och hon ljög för mig. När vi träffades första (och förhoppningsvis sista) gången sa hon att jag skulle få göra ett sånt där ultraljud via livmodertappen. Men jag skulle INTE se något utan jag skulle bara få lyssna på hjärtslag. Behöver jag säga att jag blev chockad när det plötsligt dyker upp ett foster på skärmen. De hade inget ljud på så det var precis tvärtom mot vad hon sa. Egentligen borde jag ha tyckt att det var en trevlig överraskning men jag blev så chockad så jag glömde be min sambo att ge mig min mobil så jag kunde ta en bild på skärmen... Han gjorde visserligen det med sin men det blev en riktigt usel bild.

   

  Mår inte illa lika ofta som förut. Jag vet inte om det är för att jag fått till någon form av timing på att äta i precis rätt ögonblick eller om illamåendet faktiskt börjat lägga sig. Emellanåt mår jag riktigt dåligt. Som igår eftermiddag på jobbet. Och nu under två timmar.

   

  Sambon jobbar över. Jag måste lägga mig om 1,5 timme. Jag har inte ätit eftersom vi inte har någon mat hemma. Vi måste handla. Men vi hinner inte handla, laga mat och äta på den korta tiden.....

 • Postades 04 Jan
  Gäst

  12+0 idag! Känns underbart att ha kommit över den mest kritiska gränsen! På fredag ska vi på ultraljud (KUB-test) och det känns pirrigt - jag önskar mer än allt att allt ska vara bra med lilla bebben! Börjar bli lite småtjock om magen nu - mest som att man har ätit för mycket under julledigheten... :-) Har blivit väldigt känslig för småsaker och blir rörd till tårar för ingenting... :-) Får lätt hjärtklappning och det kliar på magen men mår inte lika illa längre. Lycka till allihop!

 • Postades 03 Jan
  Gäst

  Grattis alla!! Känns skönt att ha kommit så här långt !! Tyvärr så måsta jag vänta till andra veckan i februari för UL :( tack o lov så har jag inte mått så illa men jag börjar få mer o mer ont vid höfterna!!! Är det någon annan som känner så?? Jonna- jag har också blivit rätt känslig!! Här om dagen pratade jag med mamma, en helt vanlig konversation och jag höll på att gråta bara så där.. Samma sak på jobbet så kan jag bli s**t irritated av ingenting!! Får hoppas att det inte håller sig resten av graviditeten!!

 • Postades 01 Jan
  :s avatar

  12+0 idag!!! fin sint sätt att börja året på!!  Håller tummarna för att vår älskling ska stanna kvar hos oss!!

 • Postades 29 Dec
  :s avatar

  12+0 idag känns helt underbart !

 • Postades 24 Dec
  Gäst

  12+0 idag 

 • Postades 14 Dec
  :s avatar

  vecka 12+0 idag =)

 • Postades 14 Dec
  :s avatar

  Äntligen 12+0!!!!

 • Postades 10 Dec
  :s avatar

  var på inskrivning igår. och min BM tror jag gått längre än 12 veckor. just pågrund av min mage e såpass stor redan och hon fick lätt höra bebisens hjärtljud och så tydliga ska de ydligen inte vara så här tidigt. men det är bara o vänta till UL i januari så vi får mer korrekt då.

 • Postades 27 Nov
  :s avatar

  äntligen 12+0, illamående borta wihoo men istället kom yrheten. hoppas alla mår toppen

 • Postades 19 Nov
  :s avatar

  Vecka 12+0 Yeeeiii

 • Postades 19 Nov
  :s avatar

  Vecka 12+0 Yeeeiii

 • Postades 28 Oct
  Gäst

  Jag bor utomlands sa jag har inte dom sista tre bokstaverna i alfabetet. Jag har inga fysiska symptom men daremot kanner jag mig som en hormon-bomb. Jag grater latt, om nagon ar vanlig aller dum. Spelar ingen roll. Jag ar ledsen och deprimerad for att nasta dag ma som ett solksken. Ar radd att min pojkvan inte orkar med. herre gud, jag ar 33 ar och kanner att jag inte har nagon kontroll over mig sjalv. Ar jag ensam om detta?

 • Postades 20 Oct
  Gäst

  11+ 5. Har gjort mkp idag. Det gjorde vansinnigt ont o därefter fick jag otroliga smärtor som höll i sig två timmar. Efter värktabletter har det lagt sig men jag känner fortf av det. Känner mig lite rädd! Har varit / är dessutom otroligt illamående trots lergigan. Mycket värre än med de stora barnen. Är helt däckad! Kan det bero på åldern (43)? Hoppas allt går vägen, att babyn är frisk o att jag snart mår bättre. Kan vara skönt för resten av familjen.

 • Postades 14 Oct
  :s avatar

  Oj vecka 12, känns jätte bra. Men det är svårt att fatta att man ska bli 3, längtar sjukt mycke. Vi ska vänta till efter nästa besök hos barnmorskan, sen berättar vi för alla. =) Lyska till alla mammor.....

 • Postades 04 Oct
  :s avatar

  12 fulla veckor på torsdag.. Känns skönt. Även om jag inte gått å nojjat över att d kan bli missfall, så e d skönt å veta att man gått över den tiden. Är lite förvånad över hur pass lugnt jag tar allt det här.. Hade kunnat tänka mig att jag skulle vilja göra tidigt UL osv. Men har tagit allt med ro verkligen. Nu när jag inte ens mår illa längre så mår jag toppen ! Är glad och skrattar hela tiden.. Visst, humöret kan tryta ibland. Men inte alls ofta.. Känns skönt oxå, för det blir inget tjafs mellan mig och killen. Vi e båda lyckliga och kära :)

  Längtar ju sjukt mycket efter UL, man vill ju se sin lilla skapelse där inne :) Kommer bli fantastiskt !!!

 • Postades 14 Sep
  :s avatar

  äntligen v 12 fullbordad! Bara 6 månader kvar! :D Dottern kommer vara 16 månader ca, andra barnet men det är lika kul att kolla dagar m.m. :D Längtar tills mars och vi är 2 barns familj! <3

 • Postades 11 Sep
  Gäst

  jaha då e man i v.12 och man kanske skulle vara lugnare o inte räckna dagarna , men jag kan inte ta det lungnare längtar bara till VUL igen , huvudvärken e kvar inge förbättring med det , trött och illamående fast jag tar tabbleterna jag fick + ökad dos . Lite bättre e det men endå e det där, börjar jobba på måndag 2-3 timmar sen tisdag börjar det som vanligt. hur ska det gå , känner inge lust alls nu börjar all stress och iritation vilket händer på min arbetsplats :O( . pratat med min läkare om allt och han säger det att fortsätter det såhär som du berättar att dem inte täncker på din sitvation så sjukskriver jag dig deltid, vilket passar mig bra VI VILL JU behålla babyn nu då det e sissta försöket för oss ;Ó(. magen växer på ömar lite och alla mamma kläder har kommit fram nu , kommer inte in i mina vanliga inte ens mina tröjor osv. E det nån i samma sitvavtion som mig ha det bra alla /kram

 • Postades 21 Aug
  :s avatar

  11 + 3 .. det går framåt. tänkte höra, någon mer som lider av fruktanvärd huvudvärk?? Innan jag blev gravid hade jag inte huvudvärk mer än max 1 gång per år. Nu har jag haft konstans huvudvärk i nästan 2 veckor... vill gärna höra om andras erfarenheter.. illamåendet som jag hade i 4v är nästan som bortblåst i a f .. skönt = )

 • Postades 18 Aug
  Gäst

  Äntligen i vecka 12 ;D känns underbart hihi .. Börjar bli lite mullig om magen :P Längtar tills jag har en riktig kula :) Hoppas allt går bra för er andra också :)

 • Postades 14 Aug
  :s avatar

  äntligen i vecka 12.... orolig va man hela tiden.. men nu e man här o ser fram emot vecka 18 så man kan se lillen oxå hehehe.. fast ja,... ont har man,, redan nu så har jag fått foglossning.. usshhh inte kul.... lycka till

 • Postades 31 Jul
  :s avatar

  Okej, äntligen en förklaring om detta: "Det är också möjligt att det börjar synas på din mage att det finns en liten bebis därinne, särskilt om det inte är din första graviditet." Klart att det syns, VÄLDIGT MYCKET, att jag är gravid.... Under min första graviditet kunde jag använda mina vanliga jeans tom v.11, denna gång (2:a) slutade jag använda dem redan v.4 hahaa!

 • Postades 30 Jul
  :s avatar

  Var på inskrivning den 26/7, det var riktigt roligt. Har gjort 2 UL redan men nu längtar jag till vecka 18 så man får se bebisen när h*n är lite större. Ska bli riktigt spännande, men lång tid tills den 6/9. Men man får stå ut, vill att bebisen ska komma ut snart :)

 • Postades 26 Jul
  :s avatar

  Ja nu börjar det kännas okej att berätta för familjen. Iofs så ser alla att jag är gravid, för jag har fått sån kulmage, så behöver inte säga så mycket :)

 • Postades 20 Jul
  :s avatar

  äntligen i v12, längtar bara till ultraljudet nu. ibland så undrar man om man verkligen e gravid, känner inte av illamående eller något och syns i stort sett inget på magen än :(

 • Postades 14 Jul
  :s avatar

  Åh, äntligen vecka 12+0, igen. *L* Vi trodde ju att vi hade passerat vecka tolv för två veckor sedan, men fick veta på UL att vi bara var i vecka 10+5 Känns otroligt skönt att passera den magiska gränsen igen.

 • Postades 07 Jul
  :s avatar

  Åh det känns skönt att det är i vecka 12 nu! Nu vill jag att tiden ska gå fort så att jag kan få se den lille igen. ( 6 veckor kvar )...

 • Postades 04 Jul
  :s avatar

  Åh, äntligen. Har gått tolv hela veckor nu. Vecka 12+0 idag. Ska göra ett tidigt UL, privat på tisdag. Man borde kanske inte, jag vet. Men jag vill göra en koll nu innan semestern och få veta om allt är bra. Sedan är det ord UL i vecka 18+5 först. Någon mer som har reagerat på strålskyddsmyndighetens nya rekomendationer om UL? Grattis alla andra som äntligen har passerat vecka 12. Lycka till framöver!

 • Postades 19 Jun
  :s avatar

  Hoppas att mitt illamående försvinner snart! Än sålänge sitter det starkt i!

 • Postades 07 Jun
  :s avatar

  12+1 idag och redan inne på v.13! Otroligt vad snabbt det går!!

 • Postades 06 Jun
  :s avatar

  Äntligen v. 13! Tiden får gärna gå snabbare:)

 • Postades 23 May
  :s avatar

  wow! 12 hela veckor nu! Kan man slappna av lite nu? hoppas det..lite mer än en vecka till NUPP. Ska bli härligt att se pyret igen!

 • Postades 14 May
  :s avatar

  Antligen vecka 12! Langtar tills illamaendet forsvinner totalt bara...

 • Postades 13 May
  Gäst

  Äntligen har man gått 12 hela veckor, o på måndag blir de att titta på lilla pyret,LÄNGTARRR!!

 • Postades 28 Apr
  :s avatar

  5 veckor kvar till ultraljudet , hoppas tiden går någorlunda fort :D

 • Postades 17 Apr
  :s avatar

  Vecka 12 idag! gud vad tiden går fort..! :D

 • Postades 10 Apr
  :s avatar

  Vill att tiden ska gå fortare! =)

 • Postades 07 Apr
  :s avatar

  Puhh man kan nästan inte fatta att det redan gått tolv veckor det har gått så fort. och jag misstänker att dom kommande veckorna kommer att gå minst lika fort:D fast att man inte riktigt fattat än att man ska bli mamma i oktober. ha det bra allihopa

 • Postades 07 Apr
  :s avatar

  v.13 (12+0) Känns som att man kommit till den första milstolpen! Skönt! Lycka till alla blivande mammor!!

 • Postades 01 Apr
  :s avatar

  vecka 12 i dag :) börjar må mycket bättre nu :) Nu längtar man till ultraljudet :)

 • Postades 01 Apr
  :s avatar

  12+1 :) Snart går man in i 2:a delen av graviditeten! Längtar oxå till ultraljudet :) Ska bli SÅ spännade! Vill gå NU *fniss* Men först är det inskrivningen nästa vecka 8/4. Får se hur det går, pirrigt! Jag har nog inte riktigt fattat att jag faktiskt ska bli mamma :)

 • Postades 31 Mar
  :s avatar

  Hihi.. vecka 12+0... längtar sååå till ultraljudet! Hoppas ni andra fått må bra! Tänk er... vi ska nog bli mammor!!!

 • Postades 22 Mar
  :s avatar

  Hihihi jag håller med:)

 • Postades 22 Mar
  :s avatar

  tiden går fort asså.. :)

 • Postades 11 Mar
  :s avatar

  Yippie! Vecka 12+0 idag, känns jätte bra! :)

 • Postades 10 Mar
  :s avatar

  ÄNTLIGEN som man har väntat i morgon ska jag på Inskrivning, ska bli så spännande =) Men längtar ju tills man får göra UL =) Iaf nu har jag väntat i 7 veckor på detta så ska bli nice =) SOLEN SKINER och VÄRMER! Helt underbart nu ska jag ut en sväng med vovven och hästen Bye!

 • Postades 27 Feb
  :s avatar

  12+2 och vi berättar för fler och fler. Berättade för min chef igår och han gratulerade så mycket. Han är själv småbarnspappa och tycker att det är det bästa som finns. Jag försöker känna efter min livmoder på magen, men jag är jämnhård från blygdbenet ända upp över naveln. Har inte kännt så mycket på min mage innan graviditeten, så jag vet inte om det är någon skillnad. Kan det vara olika beroende på hur vältränad mage man har? Tjockare är jag i alla fall, men det beror nog inte på bebisen... Lycka till alla som kan pusta ut något efter första trimestern och värsta missfallsrisken.

 • Postades 26 Feb
  :s avatar

  Jag är sååå tacksam över att jag mår bättre. Mår endast illa om kvällarna nu. "Värsta tiden" börjar vara över och det är även en psykisk lättnad. Längtar tills man fåren ordentlig mage. Själv tycker jag ju att det putar mkt mer, men när jag skulle fota magen igår såg det bara mesigt ut, haha. Kram på alla.

 • Postades 24 Feb
  Gäst

  Äntligen börjar jag må bättre, sedan v 4 och fram tills nu (v 12) har jag mått kass på alla sätt; otroligt trött men sover dåligt på nätterna, mår illa hela dagarna och har känt mig hängig samt gått upp 5 kilo!! Har dock inte rört på mig de senaste två månaderna.. Bara ett par av mina jeans som fortfarande passar så jag kör bara leggings nu. Man vill ju ha en liten fin klump på magen och inte en badring runt hela midjan. För mig är det fortfarande svårt att fatta vad som händer, att det är sant

 • Postades 20 Feb
  :s avatar

  12+0 idag, äntligen!!!! Känns så skönt. Kanske inte andas ut ännu utan väntar några dagar till men fasen vi är äntligen här. Kommer ihåg när jag gjorde mitt test och vi var 4+5, kändes som en evighet till vecka 12 då :-)

 • Postades 12 Feb
  Gäst

  Jag hade också upptäckt detta kostrea, du har helt rätt :) Bäst är att läsa i Vårdguiden, det är tillförlitligast.

 • Postades 12 Feb
  :s avatar

  hmmm en liten tanke om informationen på sidorna läser man under: Gravid vecka 11 Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cm från huvud till rumpa och så läser man här på vecka 12... Fostrets längd är denna veckan ungefär 4-5cm och väger mellan c:a 40 gram, mer än en fördubbling på bara 3 veckor! Krymper fostret och blir tjockt istället??? :) Ja det blir väl bra i slutändan... Som sagt bara en tanke utav en som läser allt allt allt hon kommer över...

 • Postades 10 Feb
  :s avatar

  TJOCKIS!!! sa min pappa till mig idag. Så jag kanske börjar få lite mage? Äntligen, i så fall!

 • Postades 09 Feb
  :s avatar

  Jag försökte förklara detta för min syster som inte blev mycket klokare men BM räknar fullgångna veckor och dagar så när du är i vecka 13 har du varit gravid i hela 12 veckor. Sedan lägger man till de dagar som du fullbordar i vecka 13 vilket i ditt fall resulterar i 12+6. Detta innebär att du är inne på sista dagen utav v13 och nu ska påbörja vecka 14. Detta är väldigt förvirrande för många men man vänjer sig. Man ska ju vara gravid HELA 40 veckor så räknesättet stämmer :)

Skriv en kommentar