Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 2 (vecka 1+...)

Ägg med näringsceller. Fotograf: Lennart NilssonSå du vill ha barn? Då kan det vara dags att fundera på kostvanor och livsstil. Att skaffa barn är ett stort ansvar, som ger mycket glädje, men som också är något av det viktigaste du kan göra i ditt liv.

Om du tror att du redan är gravid så är det egentligen inte! Eftersom graviditeten räknas från din senaste menstruations första dag dröjer det ännu en vecka eller två till din ägglossning. Men var beredd. När ägglossningen väl sker får ni vara beredda att skapa er lilla kärleksbebis!

Skriv en kommentar

Det finns 21 kommentarer

 • Postades 19 May
  :s avatar

  jobbar på vår andra nu... hoppas, hoppas, hoppas :) Inom två veckor borde jag plussa, eller så inte :/ Jag orkar inte vänta, jag vill veta redan nu hur det går :)

 • Postades 19 Mar
  :s avatar

  är gravid i vecka 2 men det är bara en vecka sedan jag visste för jag kände äggen fästa i livmodern och har kännt det till och ifrån sedan dess. har spytt från knäväcken trodde jag och är lite öm i svank och bröst så gravid Javisst kul spännande och härligt.

 • Postades 08 Sep
  Gäst

  Svar till Pennie. jag själv användent P-stav. Det tog ett år efter för att jag bliv gravid. Men det är helt och håller induvelet. det jag kan råda dig är att ta ett akut-piller.... men det måste tas inom mellan 24-34 tima...... Det du kan göra är att ta ett ägglossnings test ser om du har ägglosning. Sedan finns det ett så kallat tidigt gadivetet test som finns att köpa i affären...jag vet att coop har det och maxi...är balnd hälso kost hos oss i Ängelholm.... Lycak till.... MVH jenny

 • Postades 08 Sep
  Gäst

  Har ett barn sedan tidigare. Nu hoppas jag att det blir en till det hade ju varit roligt. Jag är så orsäker i detta fallet...fattar inte varför eftersom jag vill ha barn. Jag kanske är rädd för något, jag vet inte??? är det som har haft denna känslan eller har den.... Nu när man ska ha semester i en månd så känner att det är läglit eftersom det är jobbigt den första månaden med trötthet och så vidare..... >3Jenny<3

 • Postades 16 Aug
  Gäst

  jag undrar om nån vet när man får ägglossning och mens efter att man har tagit ut en p-stav. jag hade sex med kondom men den sprack och nu är jag orolig att vara gravid igen (jag gjorde en abort för ett tag sedan när jag va i fjärde månaden) tacksam för svar!

 • Postades 09 Aug
  :s avatar

  Jag håller tummarna för er som försöker och glädjs med er som lyckas <3 :)

 • Postades 09 Aug
  :s avatar

  ÄL beräknad igår :) Hoppas att vi blir gravida nu och får behålla det!! 3e gången gillt nu :) <3

 • Postades 09 Aug
  :s avatar

  ÄL beräknad igår hoppas verkligen att jag blir gravid och får behålla det!! 3e gången gillt nu :) <3

 • Postades 16 Apr
  :s avatar

  Om 2 dagar är det dags för vårat första försök. Hoppas att det ger resultat.

 • Postades 16 Apr
  Gäst

  alltså jag är ............ väldigt förvirrad...... jag borde typ imorgon eller efter 2-3 dagar ha ÄL jag och min sambo har haft oskyddat för ca 2 dagar sen. nu tror jag att jag kan möjligen bli gravid. det skulle vara de bästa som hänt mig men min sambo är fortfarande i skola (men jobbar alla lediga dagar) vi har inga ekonomiska problem men oh jag vet inte. jag är väldigt ivrig på att ta ett test efter några veckor för att veta säker. Troligen är jag inte gravid men tillika vill jag vara. men jag tror att jag inte är för jag har allti "otur" och det händer alltid motsatsen till vad jag vill :D Jag kommer få "god" panik om testet visar positivt och gråta i 100 år om det är negativt. vill bli en januari mamma 2011 :)

 • Postades 25 Jan
  :s avatar

  Vi jobbar på det här... Det här blir nog fjärde försöket tror jag.

 • Postades 24 Aug
  :s avatar

  fasiken. testar igen då =/

 • Postades 20 Aug
  :s avatar

  Har äntligen börjat jobba efter alla år av studerande... så nu är bebisverkstaden igång :-) Längtar längtar... vet bara inte när jag kommer att ha min ÄL då det blev lite knas i systemet när jag tog ut min cu-spiral för två veckor sedan... Men hoppas att allt snart är igång som det ska :-)

 • Postades 15 Aug
  Gäst

  Tänk att tiden går så fort. Idag är det ett år sedan vi blev gravida :)

 • Postades 26 Jun
  Gäst

  Hej! jag undrar om nån kan svara på min rfåga jag har gjörd befruktning den 18 juni och jag har inte fått mens kan det var att jag är gravid tack får svaret.

 • Postades 23 Jun
  Gäst

  Vill ha plus ja me!!:) Vet inte när jag har bim, men chansar att det är i början av juli:p Håller tummarna för oss!!:)

 • Postades 17 Jun
  :s avatar

  Beräknad "icke" mens den 24e.. Håller både tummar och tår att det blir ett plus.. Har nu bara försökt i två månader, men gud så ivrig jag är :D

 • Postades 17 Jun
  :s avatar

  Jag vill ha ett plus! hoppas hoppas hoppas.

 • Postades 13 Apr
  :s avatar

  Hej :-) Vet inte hur jag hittade denna sida men här är jag .. :-) Vi ska presis starta vår bebisverkstad om ca 7 dagar (ÄL). Någon mer som går i samma tankar eller som kanske redan lyckats???

 • Postades 09 Oct
  Gäst

  Hej o välkommen. Verkligen kul, stort grattis. Och oroa dig, ingen är "redo" att bli förälder, men på något sätt så går det ändå... ;)

 • Postades 09 Oct
  :s avatar

  Har anat det här en vecka. tog ett test igår och lös starkt plus.. Känns så otroligt stort... Detta är en planerad graviditetet men vi undrar ändå till och från om vi vet vad vi ger oss in på :)

Skriv en kommentar