Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 8 (vecka 7+...)

Under vecka 8 växer din bebis med en otrolig hastighet. I början av veckan är bebisen 7-8 mm och i slutet har den nästan fördubblats i storlek och ökat till 9-15 mm! Fostret väger ungefär 1 gram.

Bebisen

Din bebis armar och ben är längre nu och har bildat leder. Händer och fötter kommer att bildas, och fingar och tår har redan börjat anläggas. Hjärtat är oproportionerligt stort och ser ut att sitta delvis utanför bebisens kropp, och har nu bildat en höger och en vänsterkammare. Hjärnan fortsätter att växa och luftrörskanalerna till lungorna är synliga. Ögonen börjar utveckla pigment, näsan mognar och början till ett ansikte kan urskiljas. Blindtarmen och mjälten är redan på plats tillsammans med de första anlagen till magsäcken.

Du

De flesta kvinnor vet i det här stadiet att de är gravida. Även om din kropp inte har förändrats så mycket ännu så kan du vara säker på att det kommer. Du kan ha gått upp något kilo i vikt, men det är inte ovanligt att förbli på samma vikt eller till och med gå ned något. Internt så tjocknar slemhinnorna i livmoderhalsen och en slempropp bildas som skyddar fostret mot omvärlden under graviditeten. Denna kommer att lösas upp och försvinna när det senare är dags för förlossning.

Även gravida kvinnor blir sjuka ibland, men det är viktigt att du inte tar någon medicin utan att konsultera din läkare först. Vissa läkemedel kan påverka fostrets utveckling negativt, eller rent av vara livshotande. Ta god hand om dig genom att äta näringsriktig mat, dricka mycket vatten, motionera lätt och se till att du vilar mycket.

Skriv en kommentar

Det finns 394 kommentarer

 • Postades 20 Dec
  :s avatar

  Jag har fått börjaom med början av grav för nu har jag ett förlossningsdatum. Det blir min gubbe från förr som ska förlösa mig med snitt för jag ska bli sydd i livmodern. Eller så ska den ut och jag dö det vet vi i augusti. Idag vill jag leva så vi får se utväcklingen med dessa barn, för när jag var barn ville man att jag skulle bryta naturlagarna vilket jag gjorde när jag gick bakåt i utväcklingen. Så det var så häftigt tyckte oroväckande många att jag skulle göra något som inte går. Så mor och liv har verkligen fått gnuga geniknölarna med denna graviditet, och för att jag inte skulle gå i 15 år så sa jag tio för att stoppa dom på 4, men tänkte 14 så då sa jag tio för att det inte skulle trissas upp hur långtsom helst. men det har gått 5.9 år nu. så vi får se om det blir 4 till eller om det blir som min gubbe sagt och som jag är spådd att dom kommer i år. Jag börjar bli fram tung.

 • Postades 07 Sep
  :s avatar

  Vecka åtta, bara en dryg månad tills jag kan börja slappna av. Ska till första besöket hos MVC nästa fredag och måste få remiss till ultraljud. Har trots allt stor tvillingmöjlighet. Vill veta det tidigt isåfall. Sedan har jag haft framfall som jag oroar mig över nu. Men hoppas såklar att allting ska gå bra. Kan inte den här månaden gå fortare. Hade vart jättekul om storebror får meddela nyheten på sin treårsdag, men känns som en evighet dit, slutet av oktober. Måste bara få göra ultraljud man hör ju så mycket skräckhistirier... pappan verkar tro på detta mer, känns bara så overkligt.

 • Postades 22 Apr
  :s avatar

  Vecka 7+1 idag

 • Postades 13 Nov
  :s avatar

  Hej nu snart blir det barnorske besök på riktigt jag var dit förut tre gånger men specialistbarnmorskan sa att jag skulle vänta med att gå så jag inte längtar för mycket och så det blir rätt. Så jag av avaktar några veckor till. Jag tog test igår men mor måste ha andra hormoner eller bara några få till mig eftersom barnen skulle vara här så länge.

  Idag fick jag ihop sanningen av Stefan vårat barns pappa. Anden i mig går ner i barnet och kroppen får michelles pappa tillbaka det blir en glädjefull återförening det.

  Tio år tog det att få världen att överleva och det är inte färdigt riktigt än men jag kommer inte dö iallafall för då hade allt dött jag har skapat liv.Hon som ville dö för hon är felbyggd och först ville inte göra det ensam utan skulle ta alla med sig. Inget någon ville mer än hon.

  Så jag har hållit fast vid bli mamma sedan jag fick foster i magen för att få en ventil ut jag har gått helt i ovetskap om vad jag gjort för nytta åt andra och bara försökt att överleva isolerad det klarar ingen så nu får ni följa mig kommentera gärna med frågor för mycket jag går igenom är nog svårt att förstå och jag svarar gärna sen är jag en bra vän om någon tycker att det är okej med en till. sköt om era barn och magar kram

 • Postades 29 Sep
  :s avatar

  Är i vecka 7+1 (vecka 8). Var igår på första träffen på MVC. Var väldigt spännad. Var tvungen att fråga varför jag inte känner några symtomer. Inget lllamående eller ömma bröst. Tydligen så var det helt normalt. Inte alla som känner något. Däremot känner jag som mensvärk och ibland som elstöttar i ljumskarna.men det berodde visst på att livmodern växer. Jaha så enkelt var det. Då kanske jag kan släppa all denna oro jag har känt. Imorgon är det ultraljud. Ska bli så härlig känsla att få se det lilla hjärtat slå.

 • Postades 17 Aug
  Gäst

  Är idag i vecka 7+1 alltså vecka 8 :) Är orolig då jag inte alls mått illa eller känt lukter som vid mina 2 tidigare graviditeter. Känner heller inte av hunger och lågt blodtryck som tidigare. Vill så gärna göra ett ul för o se om allt är ok.

 • Postades 04 Aug
  Gäst

  Kom precis hem från ul och vi är nu i vecka 8 (7+3). Har en dotter som är 3 och en son som är 1.5. Vi bestämde oss för ett sista barn (eller jag va väl den som låg på), det visar sig nu vara 2 små pickande hjärtan (två äggs tvillingar). Skrivs in på mvc på torsdag så då får vi lite mer info om vad so blir ❤️

 • Postades 26 Apr
  :s avatar

  Nu kommer en pekpinne!

  var inte så fruktansvärt oroliga för medicin för det är oftast inte så farligt som läkare vill påstå.  Min gubbe är forskare och även jag har gjort medecin så vi kan prata med dom medicinen alltså. det är språk i tabletter och injektionsvätska .

  allting är byggt på språk som förklaring till tvivlare men det finns medicin som man ska i allra högsta grad undvika Jag hoppas bara det blir som det ska vara i våra fazz i framtiden

  För har man en ny medicin och mår på ett annorluda sätt så får medicinen alltid skulden och läkaren är skyldig att rapportera det vidare. så mycket av biverkningarna av medicinen ska bort

  och hur vet man hur medicinen fungerar utan att gravida har provat? Och gissa om det finns frivilliga till att vara försökskaniner tror inte det. Suck världen måste bli annorlunda men det vet jag att det är mycket som händer nu.

  så min vetskap av allt sjukt som var mitt första ord kommer vara till stor nytta för gubben min är lälkare sedan vi använde örter kram .ta en alvedon när ni har ont i huvudet utan problem även något lugnande vid ongest men inga mängder Julieaette

   

   

 • Postades 06 Feb
  Gäst

  Var på VUL idag, det fanns en liten böna där inne, runt vecka 7+6, eller nåt, svårt att verkligen placera tiden eftersom embryot är så liten och jag har ingen aning om när sista mensen var. Jag kan som andra här inte känna mig överlycklig eller lugn vid vecka 12, då jag förlorade mitt förra barn i v.19. Så en graviditet i v.7-8 känns för mig som - jaha ja, får väl se vad detta blir..

 • Postades 12 Jan
  :s avatar

  Imorgon går jag in i vecka 7 (graviditetsvecka 8). Är så spännande! ska ringa MVC imorgon för att boka tid... den här graviditeten kom snabbt på första försöket!! Kunde inte vara lyckligare! :) <3

 • Postades 10 Jan
  Gäst

  oj jag har haft regelbunden mens i stortsätt hela livet ,jag har aldrig hoppat över mer än när jag varit gravid. om någon gång min mens varit försenad högst en eller två dagar. Då jag inte har haft p-piller mm, så har jag nu i 48 års åldern ,börjat om mitt liv ,med sambo. under två år har jag inte blivit gravid. Aldrig under dena tiden har det hoppat över. men runt den 20/11 -28/11 2013 , hade jag 14 hela dagar mens, men brukar ha ca: 5-6 dagar. Så sen dess har jag inte haft mens.

  I dec runt den 20/12 2013 ,trodde jag mensen skulle komma, då det spände och jag över livmodern, och knippsade vid äggstockarna, och då jag under en tid haft enorma svllningar, och mått dåligt.

  Men mensen uteblev.

  samt dåom jag och sambon hat samlag vid den perioden då har mensen alltid kommit dagen efter samlag.

  Men nu har ingen mens kommit,och det är förvisso den 9-01 2014. Jag har varit mycket kissenödig, känt enorm trötthet, men tänkt på att det kunde ha med min järnbrist att göra. Jag tycker magen är svullen, och det håller på. i bland mår jag illa, brösten ömmar,och har gjort sen nov. Men jag har haft sama symtomer ,med ömma bröst och trötthet vid mens.. Men änn har ingen kommit.

  Konstigt, jag mår bättre, och mycket av svallningarna har försvunnit, men börja misstänka gravitet....

  Jag vet inte riktigt,hur man ska tolka singnalerna i kroppen. är man ev gravid?

 • Postades 20 Nov
  :s avatar

  Hej!!!
  Igår kväll tog jag ett test och det visadr pluss.... är då i 7+1 idag.... Jag och min man har försöt sedan januari i år och vi är överlyckliga nu bara invänta till man är i vecka 12 så slipper man vara orolig för missfall

  Kram på er alla

 • Postades 16 Oct
  :s avatar

  7+0 idag och igår fick vi se våran nr tre på VUL hos gyn då jag mått jätte dåligt och oroat mig! Allt såg jätte bra ut, den var på rätt ställe, veckan stämmer än så länge och ett friskt hjärta slog för fullt, kan inte vara lyckligare idag ♥ Nu längtar jag till 5/11 då inskrivningen äger rum, fick turen att få välja bm igen och så klart valde jag henne jag hade med dom andra två barnen :) Så det ska bli så mys, då är detta på riktigt till tusen, igår förstod vi äntligen att vi ska faktiskt ha en till bebis i sommar ♥ Lycka till alla och njut, tiden går alldeles för fort med magen!

 • Postades 02 Jun
  :s avatar

  Är i vecka 7+5 idag!! Tiden rullar på som den ska! Snart säkra perioder!! :D

 • Postades 16 May
  :s avatar

  Igår gjorde jag ett tidigt UL (privatläkare) då jag tidigare haft 3 missfall. Ville kontrollera att allt ser OK ut. Är i vecka 7+1. Det lilla hjärtat slog så fint och allt såg bra ut. Ohhhh jag är så glad!!!!  Kanske äntligen lyckas vi få vår andra lilla älskling..... Ska bara vänta ut de första 12 veckorna innan vi kan känna oss lite mer säkra. Ska på återbesök om nga veckor och göra ett nytt UL för att kolla att det fortfarande ser ut som det ska. Efter det skriver jag in mig på vanliga mödravården.

 • Postades 27 Apr
  Gäst

  hej!

  jag är enligt kalendern 7+1 och just nu mår väldigt dåligt! jag har hjärtklappninar och mår illa jämt! finns det något tips på hur man kan göra för att i alla fall bli av med känningarna från hjärtklappningarna?

 • Postades 06 Apr
  Gäst

  jag ville boka tid för vul pga upprepade MA, men när jag ringde spec mödra var hon som svarad så avig och jag fick tjata mig fram till en tid i början av maj....väldigt konstigt med tanke på 4 mA på raken innan

 • Postades 10 Mar
  Gäst

  Gu vad hemskt.Skulle ta den disskutionen igen med din man och säga till honom hur du känner,att du ångrade att du tidigare gjort abort och att du vill behålla barnet.Älskar han dig så kommer han stötta dig och sen blir han nog gladare när han får se barnet.När man inte ser bebisen så är de lättare att säga att man inte vill ha.Har oxå vart med om de.

   

 • Postades 20 Feb
  :s avatar

  Hej!
   Ska nu enligt kalendern vara i vecka 7+6, men pågrund av smått oregelbunden mens är inget säkert. Jag har i alla fall precis plussat idag för första gången. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, skrattar och gråter vartannat.

   Kommer inte känna mig riktigt lugn förrän jag vet precis hur läget står till med allt, men ska försöka vara glad och bara slappna av nu. Nu är jag i alla fall mer säker än igår. Hihi. Önskar alla lycka till där ute! :)

 • Postades 01 Oct
  :s avatar

  Tjoho!

  Jag är i v 7+2 och blir för varje dag lite lugnare. Om en vecka väntar ul för att se på knoddis. Jag hoppas för allt i världen att det finns ett pickande hjärta. Är faktiskt lite nervös. Så var jag inte med mitt första barn.... =/

  Men jag är sååå lycklig =)

 • Postades 09 Jul
  Gäst

  hej alla blivande mammor.

   

  Vill bara påminna er som går och oroar er för missfall. Kroppen är väldigt bra på det sättet. Anledning till att det blir missfall är att det är något fel på fostret.Kroppen stöter då bort det.  Jag har sedan tidigare två barn och har mitt 3:e påväg. Och vi har kämpat de två sista för att bli gravida. Vid min andra fick jag två missfall. Jobbig period för oss. Men som sagt. Nu håller vi tummarna för att det blir bra den här gången.

  Men det får tiden utvisa. Lycka till nu alla där ute. kom ihåg att lev som vanligt, utan alkohol och röka. Fortsätt träna,göra det ni gillar. Och må bra!

  Meningen med livet är att ge livet en mening;) KRAM!

 • Postades 23 Jun
  :s avatar

  Hej!

  V 7+3 än så länge.. Bara ca 6-7 veckor kvar tills man kan slappna av. Håller tummarna att de går bra för allihop! Själv hade jag ett MA för ett år sen, så hoppas på mer tur den här gången, men är livrädd än så länge. Har ett UL om två veckor :) Hoppas på de iallafall :)

  Ha de bra allihop :)

 • Postades 15 Jun
  :s avatar

  I vecka 8 redan... Tiden går fortare denna gång:) Hoppas att det går bra också;)

 • Postades 07 Jun
  :s avatar

  Hej någon mer som är i vecka 7+5 idag?

 • Postades 22 Apr
  Gäst

  Mariethorn: Man kan faktiskt ha blödningar men även vara gravid... Har en vän som hade en blödning och sen på ul så visade att hon är i vecka 14.... Jag kan själv vara i vecka 6+2... Men när jag gjorde mitt gravtest visade det negativt..

 • Postades 01 Mar
  :s avatar

  Ledsen: Men vad hemskt, förstår att det måste vara ett hemskt beslut.. men skulle han verkligen skilja sig för att du behåller barnet? Hoppas att det löser sig för er!

  Bambi: Hur kan du vara gravid i vecka 7 om din mens är 3 dagar försenad? Då måste du ha en menscykel på typ 50 dagar? Symptomen behöver inte betyda graviditet, och de är olika för alla. Jag fick ömma bröst nästan direkt, men om du är i vecka 7 så borde du ha fått ett positivt testsvar. Hoppas att du får ett positivt svar hos Bm

  AdirF87: Grattis till dig! Jag är i vecka 7+0 idag. också lite orolig för mf emellanåt, men det gäller att tänka positivt! :) Det är ju aldrig helt säkert att man får behålla sitt lilla pyre men risken minskar väldigt mycket efter v.12, så "bara" 5 veckor kvar!

 • Postades 23 Feb
  Gäst

  Är i v 7+0 och min man tvingar mig till abort annars så skiljer han sig, vi har ett barn sen innan och är snart 4 år, jag vill verkligen behålla men vill inte förlora min man! Han har sagt att vi kan skagfa efter sommaren, och jag ser ingen skillnad på nu och då? Har någon vatt med om nått liknande? Jag har gjort 3 aborter innan för min man inte var redo och jag ångrar mig varje varje dag! Fast då använde vi skydd men blev gravid i alla fall men nu har vi inget! Vad ska jag göra

 • Postades 27 Jan
  :s avatar

  Vecka 7+0 idag =) Men ska inte på mitt första möte hos barnmorskan färrän den 6 Februari =( vill dit nu =(

  Är så svullen på morgnarna och kvällarna men det är ju inte en gravid mage tyvärr utan bara massa luft i magen haha..

  Vill inte berätta något för folk än för att mina två andra syskon ska ha barn nu också så alla är så glada för deras skull så jag tror inte att dom tar min graviditet lika positivt, jag är ju yngsta barnet. tråkigt men det är så jag känner..

 • Postades 13 Jan
  Gäst

  Halloj alla där ute!

  Jag är i vecka 7+3. I min hemstad så är det så att man inte får göra ultraljud förrens v.18 :(, känns inte kul alls. Jag har fått 2 positiva svar när jag gjorde gravtest som man testar hemma. Jag har många graviditetssymtom, så ´min sambo kan väl bara hoppas. Tack vare en kvinnoklinik, så kan jag som tur är göra ett ultraljud om ca 2 veckor :). V.15 så ska vi få höra på hjärtljudet. Hoppas att allt går bra, så jag inte får nåt missfall. 

  Ha det så bra alla där ute

 • Postades 11 Jan
  Gäst

  hej alla glada blivande mammor där ute!

  Jag och sambon har försökt i 1½ år och vi plusade 29 december 2012!!Är i v 7+5 nu och vi är superglada! Nu hoppas vi att det går bra under hela gradivitet, blir ju nästan orolig när man får höra hur många det är som får missfall under den här tiden.:(

   

  Kramar till er andra som försöker plussa.

 • Postades 09 Jan
  Gäst

  Hej alla och grattis till er! Jag är också gravid i v 7 och jag väntar mitt andra barn nu. Illamåendet är riktigt illa men jag hoppas att det ska bli bättre snart. Tur att sambon är så stöttande och att man bara mår illa under en ganska kort tidsperiod.

  Hoppas ni får en bra graviditet tjejer! Det är en spännande tid! :)

 • Postades 03 Jan
  Gäst

  Hej! jag är sååå orolig hehe, asså jag har testat mig idag ( imorse ) men det visade sig neg. men jag vill ha barn, jag har nästan alla symtom förutom att jag inte har ömma bröst, när får man det? för om jag räknat rätt så ska jag vara i vecka 7. ringde BM förut och ska testa mig igen närsta vecka. jag hoppas !!! =) någon som har liknande som jag? har försökt 2 månader med min sambo, men inget svar än.. min mens är 3 dagar försenad. kan det vara ett tecken på graviditet?

  tack för svar =) kramar

 • Postades 02 Jan
  :s avatar

  Hej alla gravida!

  Fick veta för ett par veckor sen att jag och sambon väntar vårt första barn. Är i v 7 och imorgon ska vi till MVC och få det "bekräftat". Det känns oehört spännande! Och som nästan alla säger så längtar man så klart tills att det börjar synas.
  Jag är väldigt "svullen" över magen och har svårt att knäppa knappen på mina favorit jeans. Någon mer som har det problemet?
  Annars mår jag bra, mår illa på morgonen men jag äter som en häst! Har alltid varit glad för mat, men nu är jag hungrig hela tiden.
  Jag vet att det finns risk för missfall dessa första veckor, men när är det "säkert" att man får behålla det lilla pyret?

 • Postades 14 Dec
  :s avatar

  Skönt att vara i vecka 7+0 nu. 

  Första UL ikväll. Vi längtar =)

 • Postades 28 Nov
  :s avatar

  Hej Jag är gravid och så lycklig.Jag undra om hur man kan ändra graviditetkalender som står vecka 10 på mig men jag är i vecka 7 Hoppas någon kan svara mig. Kexet73

 • Postades 24 Nov
  :s avatar

  Jag är i vecka 8 (7+2) och är riktigt känslig haha sambon får tänka sig lite för vad han säger just nu haha! Sen har jag haft riktiga illamående men det är det värt såklart! :) Längtar så otroligt mycket tills magen börjar växa :D

 • Postades 22 Nov
  :s avatar

  Längtar tills den dagen min mage börjar synas ordentligt.

 • Postades 11 Nov
  :s avatar

  oj hade ingen aning om att det lilla pyret växte så fort! längtas så till magen börjar komma fram och man får ligga och gosa med den!

 • Postades 09 Nov
  Gäst

  Hej alla!

  Är i vecka 5+2 (tror vi) mår kanon inget illamående, inga större smärtor endast några få kramper i livmodern då och då men det är inget farligt. Den bara tränar inför det som komma skall :D Nästa vecka är det dags för första samtalet på MVC SPÄNNANDE!!!! Det är väldigt jobbigt att hålla tyst på jobbet men jag kämpar. Vi ska berätta efter jullovet för alla :D Å va roligt det ska bli!! 

   

  Hoppas att njuter av att få vara gravid! Kram Kram!

 • Postades 26 Oct
  Gäst

  Hej alla, Jag väntar mitt första barn och sitter nu illamående på ett tåg i Italien. Är jättelycklig, men trött och längtar hem till soffan och kramar av pojkvännen! Tiden sniglar sig fram, jag önskar det gick fortare, rädslan för missfall är stor... Snart ska alla prover tas och jag hoppas allt står bra till där inne... Längtar... Ha en bra dag alla magar! Sofie

 • Postades 11 Oct
  :s avatar

  7+0 idag, BM och UL 1/11^^ längtar (=

 • Postades 11 Oct
  :s avatar

  7+0 idag, BM och UL 1/11^^ längtar (=

 • Postades 01 Oct
  :s avatar

  7+0 idag skönt med ett höger tall 4 5 6 känns så lite men vecka 7 känns bättre att säga :)

 • Postades 24 Sep
  Gäst

  Hejsan alla! Jag går in i vecka 7 nu. Men har så otroligt ont på väster sida nertill i ryggen o smärtan strålar ner till svanskotan :/ någon som vet vad detta kan vara.

 • Postades 22 Sep
  :s avatar

  Hejsvejs igen!
  Jag skrev sist att jag var i 7+1, meeen visade sig att jag fick missfall & det var en tvilling vi misste, så nu är jag tillbaka i vecka 8, 7+6 idag!
  Blev tillbaka flyttad en vecka....
  Men, huvudsaken är att en bebis finns kvar där inne & nu mår vi alla bra igen :)
  GRATTIS till er alla!
   

 • Postades 09 Sep
  :s avatar

  Jag är i vecka 8 (7+1) idag med baby nummer 2, har en dotter på 16 månaderen sedan innan & kan knappt vänta tills magen kommer &man får uppleva allt igen :)

  Mår kanon förrutom hormonerna som krigar där inne!
  Lite illamående om jag blir hungrig men precis som med dottern!
  JAG ÄLSKAR!!!

  Kraam

 • Postades 27 Aug
  Gäst

  Carro83. Eller hur va. Jo, de har varit sjukt många känslor. Världens lycka till världens oro och nervositet. Nu längtar vi bara till ul den 12/9 så vi får se dem igen och hoppas båda mår bra. :) så jävla rädd att de händer något. :( Men hoppas på de bästa. Tack iaf. :)

 • Postades 27 Aug
  Gäst

  Rizze: Tack ska du ha. Jo jag hoppas allt går bra och de brukar lösa sig. Nej. Funderar på att göra en anmälan, Men nu när vi träffade läkaren så kom detta upp och hon är chef över dessa, och hon skulle ta upp detta med dom för hon blev förbanad och tyckte inte heller man behandlar folk på de sätt de gjorde. Men nu väntar vi på nästa ul den 12/9. Härligt. Så ofattbart att man har två liv i sig. Har nog inte riktigt smält allt än. :) Tack iaf.

 • Postades 17 Aug
  Gäst

  Hej alla,

  jag är i v.7, mår jätteilla och kan inte äta. Hoppas det blir lite lättare snart, vet inte hur jag ska orka må så här i 5 veckor till...känns som magsjuka. Försöker vara lycklig, men mår så dåligt.

  Jag och min man (vi gifte oss i lördags) plussade i måndags, trodde inte det var sant. Så himla glad att jag inte mådde så här dåligt på bröllopet! Jag har sjukdomen ME (Myalgisk encefalomyelit, kroniskt trötthetssyndrom) och var så lycklig att jag orkade med vårt bröllop, ville så gärna fira med familj och vänner. Nu hann jag knappt hämta andan och känner mig extra orolig för hur jag ska orka en graviditet. Men många kvinnor har ju klarat det innan oss :) Och denna gång får jag ju en belöning av min smärta, en liten ny människa!

  Är det nån som har erfarenhet av ME och graviditet? Eller om det blir bättre med illamåendet med tiden? Tar redan postafen.

  Kram!

 • Postades 16 Aug
  :s avatar

  Hahaha! Visst känns det länge kvar tills v 12. Roligt att vi kan följas åt här:-)

 • Postades 16 Aug
  :s avatar

  Mam83: Vi verkar ligga på exakt samma dag. Så roligt. :) Önskar bara att tiden går lite fortare. Fast iofs ... att vara inne på denna sida är som att titta på när färg torkar.

 • Postades 16 Aug
  :s avatar

  7+0 idag. HÄRLIGT!!

 • Postades 15 Aug
  :s avatar

  Tiza85: WOW, vilket historia! Skulle ju platsa i vilken kvällstidning som helst=) Förstår att du säkert upplever eller har upplevt typ alla känslor en människa någonsin kan känna men jag håller tummar krampaktigt för att allt kommer att gå bra för er, för självklart kommer det att göra det!! Önskar er ALLA lycka!

 • Postades 11 Aug
  :s avatar

  Tiza85: Herregud vilken historia! Dubbelt grattis till bebisarna :) tufft såklart, men allt har ju en tendens att lösa sig till det bästa ändå! Otroligt tråkigt att höra om deras bemötande, det är så himla vanligt att man blir behandlad illa av dom. Där om någonstans borde man ju veta att gravida kvinnor är extra känsliga för hur folk bemöter en! Det är så otroligt oproffsigt, man måste alltid bråka och tjata för att dom ska lyssna på en.. Och du hade ju faktiskt rätt i detta läget :) lycka till med allt!

 • Postades 11 Aug
  :s avatar

  HJÄLP! Födde en son den 7/4-2011. Fick min blödning sen 3 veckor senare. I maj kom ingenting. Strax innan midsommar började man undra. Vi köpte grav test som visade positivt. Blev chockad. Men sen midsommar afton så fick ja akuta mag smärtor. Va då tvungen att gå på toa och då helt plötsligt kom de ut en stor blod klump. Klart man blev orolig. Ringde då 1177 å fråga dom vad de trodde. De misstänkte att man blivit gravid och fått en missfall, men för säkerhet så kopplade dom upp en till gyn. Gyn sa samma sak. Men oxå att gör de jätte ont i morgon med så kom upp. Dagen efter kändes lika dant så vi åkte upp dit. De gjorde en gyn undersökning. Tog grav test samt ett blod prov. Men inget visade på att man hade varit gravid eller var gravid. Varken jag eller dom förstod någonting. Sen dess har man tagit ett x antal grav tester efteråt, och de är fortfarande positiva. Förr förra fredagen va ja uppe hos dom igen för ja börjar bli galen på alla positiva tester och dom säger att de ej va något. Men kärringen på gyn menade då på att du va ju här för en månad sen och då va de inget så de kan de inte vara nu heller. Jätte otrevlig och allt. Kollade ingenting och bad en gå. Vända sig till mödra på måndagen om ja ville prata mer. Förbannad gick ja där ifrån. Helgen gick och måndagen kom. Fortfarande förbannad på hennes beteende. För vad ja vet så har du riktig riktig otur så kan de bara skilja på en dag. Åkte upp till mödra. Förklarade för dom hur de betett sig på gyn och sa att ja ville ha en klarhet i de hela. Ja hade då tagit samanlagt 30 tester. Och alla var positiva. Barnmorskan höll ju med om att så många tester bör ju inte visa fel. Så hon visste ju inte riktigt var hon skulle boka in en. Så hon beslöt sig för att börja boka in en läkar undersökning samt ett ul. Vi var där idag. (10/8-2011) hon gjorde undersökningen och började med ul. Såg att hon såg väldigt fundersam ut, och körde väldigt mkt med ul apparaten. Sen hör man. Ja du, ja ser två foster. Två foster, två hjärtan med jätte fina hjärt slag. Å får de till ca 7 veckor. Då sa ja bara: VA? Vad sa du nu? Ja, du väntar tvillingar. Då brast ja ut i gråt. Har ju använt prev medel sen sonen kom men tydligen hjälpte inte det. Är jätte nervös nu. Har ju 4 barn innan och ingen av de är tvilling. 2 av dem är seddo tvillingar. (för er som ej vet vad de är så är de när två barn inte är tvillingar, men är födda inom ett år. Så dom är födda juli-06-maj-07. Då har de ju inte gått ett år. De kallas seddo tvillingar) alla bf har varit jätte lätta å snabba. Tro de eller ej. Men första dottern var ute efter 12 min, den andra på 7 min och den sista på 4 min. Bm trodde inte de va sant när de gick så snabbt å enkelt. Värre med sonen då blod flödet sjönk så mkt så de va tvungna att sätta igång han. Kl 12 började de. 17.25 gick vattnet. Då trodde de ju att han snart skulle vara ute. Men nej då. 01.00 avbröt de allt. 09.00 satte de igång igen. Kl 22.00 hör man att de pratar om kejsar snitt. Dom planerade in ett till 23.15. Så va han inte född innan så skulle de ske då. Kl 23.00 tittar min kille kille ut. Va som han kände på sig något. Ler. Föddes med ett brock. Men opererades på us i linköping när han va 2 månader och nu mår han jätte bra. Är lite nervös över denna graviditet pga hur de gick sist samt att de är tvillingar. Men ja hoppas på att båda mår bra å klarar sig hela tiden. Grattis å lycka till alla blivande föräldrar. Först födorskor som fler gångs födorskor. <3 stolt och lycklig mamma till snart 6 barn! <3

 • Postades 18 Jul
  Gäst

  Väntar mitt första barn! v 7+0 idag.. Har aldrig mått så illa som jag gjort idag!! Har väldigt mycket värk i magen så jag antar att det växer så det knakar där inne! Hoppas att tröttheten ger sig snart, för just nu så orkar jag ingenting. Vill mest bara sitta hemma och ÄTA :)

 • Postades 28 Jun
  Gäst

  Är i vecka 7, känner mig väldigt trött annars mår jag bra. Är jätte glad över att vara gravid, känns spännande och bra.

  Jag mår inte illa mer än att jag inte klarar av en del lukter och maträtter jag beställt in. Det sa bara stopp när jag häromdagen beställde in revbenspjäll.

  Lycka till allesammans, :) Kram

 • Postades 28 Jun
  :s avatar

  7+0 enligt mina uträkningar men 7+4 enligt bms och det är hennes uträkningar man följer här så nu är jag ju snart i vecka 9! Tiden går så fort:) Hoppas att lillpyret mår bra där inne<3 Ul om 4-5 veckor:)

 • Postades 08 Jun
  Gäst

  Gjorde gravtest idag , och plussade till min stora förvåning , pojkvännen och jag gav upp för 2 månader sen då de inte fungerat alls.. men då funkade det! Överlycklig... är i vecka 7+4 . längtar mycket tills det börjar synas mera. pojkvännen själv är tvilling , så kanske blir det två småttingar , :) 

 • Postades 15 May
  :s avatar

  7+0 idag och nu vill jag till en BM! Får verkligen inte tag i hon jag haft sen innan så imorn blir det en tur till MVC. Annars mår jag bra, nästan oroväckande bra eftersom jag inte mådde så bra förra veckan :P

  Till dig som undrade om byxor: hittade en "byx-stretchar-grej" på jollyroom.se.

  Önskar er alla trevliga graviditeter :)

 • Postades 12 May
  Gäst

  Jag väntar vårat tredje barn, dom innan är 6 år och 4 år. Jag är idag i v 7+0 och graviditeten har hittills inte varit lik någon av dom andra (och dom två första hade jag exakt samma symptom på) Men nu känner jag mer av yrsel och har mycket svårare för att äta då jag blir illamående nästan på en gång när jag stoppar i mig något. Men det är ingenting som oroar mig, jag har en del hull kvar så bebisen får gärna ta av det ^^

   

  Stort lycka till till alla er som också väntar :)

 • Postades 11 May
  :s avatar

  Hej!

  Jag plussade så sent som igår och räknade ut att jag är i vecka 7+1 nu. Konstant illamående men har lyckats hålla mig från att spy något. Jag hade dessutom tänkt tipsa om sea-band som jag använder som är akupressur armband. Sen jag började använda dem har illamåendet gått över så pass att jag kan få i mig näring i alla fall. Innan åt jag 2 klickar potatismos om dagen, för det var det enda jag fick ner. Något annat som är jobbigt är ju yrseln. Kan knappt resa mig upp ur sittande ställning utan att det blir svart för ögonen och jag måste sjunka ihop i sittande ställning igen. Efter kanske 3 försök kommer jag äntligen upp. Är dessutom så otroligt glad, för jag tog ut p-staven i slutet på januari för att jag och min fästman ville ha barn, och i slutet på mars hade jag sista mensen. Trodde vi skulle behöva försöka i ett år innan resultat.

   

  Hoppas alla får en trevlig graviditet utan bekymmer!

 • Postades 20 Apr
  Gäst

  Jag vet inte om jag är gravid, jag har haft mens, och har nu, iof kan det bara vara blödningar också.. Men är det någon av er som blött i börjar av graviditeten? Isåfall är i ca vecka 7.

  Jag tränar hårt, och äter bra, men magen vägrar minska, lika så vågen, har hällre gått upp lite. Nu har jag haft en släng magsjuka och inte ätit på ett par dagar. Brukar då gå ner flera kilon i vanliga fall, nu har jag tappat bara 1 kg pgr av att jag ej ätit, och måttet runt magen består, även att magen är rätt hård. Den borde ju ändå vara lite mjuk när man inte har ätit på ett tag?

  Någon som tror att jag är gravid? Kanske borde kolla mig, för att vara på den säkra sidan?

 • Postades 17 Mar
  Gäst

  Väntar mitt tredje barn, har en dotter på 16 år, En liten Eddie på 14 månader..och nu en liten krabat i magen på 8 veckor. Är så jätteglad för detta, mår lite illa, men det som är värst är min akuta bronkit som jag haft en vecka nu! Fick pencillin, men är det svårare att bli av med sjukdom när man är gravid?? Så trött på denna hostan nu.

 • Postades 17 Mar
  Gäst

  Väntar mitt tredje barn, har en dotter på 16 år, En liten Eddie på 14 månader..och nu en liten krabat i magen på 8 veckor. Är så jätteglad för detta, mår lite illa, men det som är värst är min akuta bronkit som jag haft en vecka nu! Fick pencillin, men är det svårare att bli av med sjukdom när man är gravid?? Så trött på denna hostan nu.

 • Postades 01 Mar
  :s avatar

  Hej,

  Väntar mitt första barn. Vi lyckades efter vårat första IVF försök. Det var en helt underbar känsla att se det där plusset efter att ha försökt på egen hand i över 1 år och nu betalat en massa pengar för att få hjälp! Helt underbart att vara gravid!!! Tyvärr har jag redan gått upp väldigt mycket i vikt även fast jag bara är gravid i slutet av 7:e veckan. Mina finbyxor sitter väldigt tight och jag får köpa 2 nr förståra tröjor. Lite jobbigt eftersom jag måste klä upp mig för jobbet och vill inte ännu avslöja att jag är gravid.

  Har någon tips på vad man ka göra för att kunna ha på sig vanliga finbyxor? Kan man köpa med stretch i midjan? Jag vill inte ännu börja med mammabyxor eftersom jag inte har talat om för jobbet än.

  Finns det någon som har förslag på vad man kan göra?

  Tack!

 • Postades 01 Mar
  Gäst

  fick reda påför tre veckor sedan att jag väntar mitt första barn, känns helt obeskrivligt! på torsdag ska jag på ett tidigt ultraljud, hoppas allt ser bra ut! grattis till alla ni andra :)

  <3

 • Postades 07 Feb
  Gäst

  Inne på min tredje graviditet, mår rikitgt illa men det kommer och går utan förvarning, äta är det som fungerar. Men man kan ju inte äta hela tiden.....jag gör därför som tidigare, skär och skala en bit färsk ingefära och sug på den när styrkan avtagit kan du småbita i den, starkt men hjälpande!!

 • Postades 02 Feb
  Gäst

  Jag gjorde ett tidigt ultraljud och det gjorde jag när jag skrev in mig i Tisdags, har nämligen väldigt mycket tvillingar på både min och min sambos sida så det var därför men det var bara ett hjärta som slog så en lite knodd ska det bli.

  Det är alltid lika spännande spelar ingen roll om det är tidigt eller senare tycker jag.

  Kram på er

 • Postades 02 Feb
  Gäst

  Hej på er allihopa!Känns sååå bra det här,mitt första så det är extremt spännande!!Är nu i v 7+3 och mår jättebra,hoppas verkligen att det håller i sig,har mkt kundkontakt på jobbet och att må illa då är ju inte prio ett :(

  Kram på er!

 • Postades 02 Feb
  Gäst

  Så skönt att läsa att andra också mår illa så man inte är onormal... jag mår illa nästan hela tiden... mår illa av matos, så illa så jag inte kan äta efteråt... mår illa av bara tanken på viss mat... ex fisk... har ofta ont i magen och mycket ont i brösten... tack gode Gud för sport BH:ar! I morgon ska jag göra mitt första ultraljud. Någon mer som gjort ett tidigt ultraljud? Vad mysigt att vi alla ska bli mammor. Upplever en enorm lycka och Gläds även för er skull.

 • Postades 01 Feb
  Gäst

  Är i 7+4 och mår konstant illa dygnet runt kräker hela tiden orkar ingenting är helt slut.

  Har en dotter på 4 år och den graviditeten var rena dansen på rosa moln, så nu får man igen ALLT och lite till.

  Jobbigt med dofter kan inte äta något annat än lite fruk,t lite jobbigt då jag har eget konditori

  och måste baka dagarna i ända och dessa söta dofter får mig att må ännu värre.

  Hoppas verkligen att jag blir bättre snart står inte uuut!! Har provat tabletter men de hjälper inte, är dock överlycklig att lilla loppan ska få ett syskon.

  Kram på er alla blivande mammor

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  är i vecka 7+0 idag och har idag varit på hälsosamtal. tyckte jättebra om min barnmorska och min sambo följde med. nu känner man mer av graviditeten med illamående och akuta hunger-och trötthetsaffacker. köpte idag lite kex jag ska ha med mig när jag är ute och se om det fungerar bättre mot illamåendet. köpt band man har runt handlederna men det har ej funkat. kanske jag inte haft dem på rätt ställe så jag ska ge dem en chans till annars blir det nog tabletter.

  massa kramar till alla septembermammor där ute <3

 • Postades 25 Jan
  Gäst

  Väntar  mitt andra barn är i V 7+0 mår såå illa, har fått tabl som jag hoppas fungerar.

  Men fyy för att må så illa, hoppas det blir bättre snart.  Men jag ska bli mamma igen i sep om allt går som det ska .....!!!

 • Postades 25 Jan
  Gäst

  Väntar  mitt andra barn är i V 7+0 mår såå illa, har fått tabl som jag hoppas fungerar.

  Men fyy för att må så illa, hoppas det blir bättre snart.  Men jag ska bli mamma igen i sep om allt går som det ska .....!!!

 • Postades 14 Jan
  Gäst

  nilssooon: det är ett hån mot oss som är glada över graviditeten att ens skriva nåt så sjukt: abort eller behålla?!! Har efter missfall lyckats bli gravid igen och är orolig för hur det ska gå igen. Anser att detta är ett forum för dem som är GRAVIDA och ska HA barn. Skulle kunna ....... om jag möter nån som utan mycket, mycker bra skäl gör en abort.

 • Postades 12 Jan
  :s avatar

  Precis hemkommen från barnmorskan nu efter hälsosamtal.

  Är i vecka 7+. känns helt ofattbart. Nån mer än jag så har svårt att verkligen förstå?

   

 • Postades 12 Jan
  :s avatar

  v7+5 idag..

  Såfort jag börjar känna mig illamående så tar jag något att äta. Det sker var tredje timme! Har ingen ork i kroppen. Måste diska, städa, tvätta.. Så en sjuk dotter på det, som inte riktigt förstår varför mamma bara ligger på soffan och inte orkar leka och busa, mer än att titta på traktorer och bilar i fönstret. Tur att hon älskar att sitta i fönstret!! ;)

  Måste ringa BM också och fixa en inskrivningstid. Men det är inte så lätt att hinna när pluttan vill vara i famnen och lyssna i telefonen..

  Har så många splittrade tankar om den här graviditeten! Ibland känner jag för att det bara ska va jag, Niclas & Natha-Lee.. Men samtidigt vill jag ju faktiskt ha fler barn! Det stod n ågonstans att det är i den här perioden man kan bli lite splittrad i vad man vill med graviditeten.

 • Postades 10 Jan
  :s avatar

  +'ade nyss, är i v.7+6 idag, wiiie! :D
  Mår illa, trött, ont i korsryggen/svanken, ömma, svullna bröst m.m.. Det finns ett liv i mig, jag längtar! 

 • Postades 02 Jan
  Gäst

   Till Emmeliten

  Ja exakt så har jag med. I natt sov jag från kl 00-16.00. Inte alls likt mig. Sen nu skulle jag kunna lägga mig direkt!! Och klockan e bara 22:30. SJUKT alltså.

  Jag mår även fruktansvärt illa. Har fött 2 barn sedan innan men denna gången mår jag riktigt dåligt.. :(

  Matvrak är jag med.. :( Men när jag har ätit mår jag skit...

   

  Lycka till!!

 • Postades 27 Dec
  Gäst

  Hej'

   

  Jag har barn sen tidigare, denna gång mår jag inte illa vilket jag brukar göra. JÄTTEMKT.

  Jag har hört att man kan ha låg hormonhalt o få missfall då. Stämmer det?

 • Postades 26 Dec
  :s avatar

  Har aldrig mått såhär konstigt! Är i början av vecka 7 och all mat äcklar mig! Inte nog med det så är man i Skottland där all mat antingen är friterad eller hur udda som helst..! Dessvärre är det bara den maten som poppar upp som äckliga bilder i mitt huvud och gör mig konstant illamående! Jag har inte spytt än men det kommer nog... Jag är äckligt trött.. Svårt att veta hur man ska tackla allt.. :/ Häromdan kunde jag bara tänka på Big macs till exempel! Haha! Köpte två st för jag tänkte att jag kan ha den andra senare om jag inte kunde få i mig nå annat då heller.. JAG ÅT UPP BÅDA TVÅ PÅ EN OCH SAMMA GÅNG OCH KÄNDE KNAPPT NÅGOT!! Herregud alltså.. Jag som nätt och jämt får i mig ett meal....?! :) Nån som känner igen sig?? Haha.. Men jag älskar vår bebish så mycket <3

 • Postades 19 Dec
  :s avatar

  Är i vecka 6+5 och som jag fattar har det altså gått 6 fullgågna veckor och 5 dagar in i den 7:de.... (?) =)    Mår sjukt illa och har ingen matlust, men är konstant jätte hungrig, nu i helgen har jag varit soffligandes hela dagarna och inte kunnat laga mat duscha eller knapt ens gått på toa. Jätte jobbigt nu när killen åkt till sina föräldrar och jag är utan någon som kan pyssla om mig här på internatet =/    Mår för tillfället lite bättre och lyckas titta på datorn en stund tackvare att de andra internatarna har kommit tillbaka och lyckades få i mig lite mat, guld!!!!!      HOPPAS det går över snart!

 • Postades 18 Dec
  :s avatar

  Jag mår illa hela förmiddagarna. Får spader snart. Eftersom jag är allergisk kan jag inte ens testa om åksjukepiller fungerar eftersom den enda sorten jag kan äta är så stark att jag börjar ragla runt efter 15min. Har köpt såna där akupunkturarmband. Antingen fungerar dem inte eller så har jag inte hittat rätta punkten att sätta dem på eftersom jag mår illa as hell ändå =( Känns som att jag snart kommer spy igen. Jag HATAR att kräkas. Det hjälper inte att äta smörgåsrån. Bara tanken att stoppa in ett digestivekex får magen att vilja vända sig. Proviva är för starkt/surt för min mage och mun.

 • Postades 17 Dec
  Gäst

  Är i v.7. Märkte jag var gravid för jag hade jätteont i brösten-att de har blitt större (vilket jag inte fick de andra graviditeterna). Jättetrött, humörsvängningar och mår illa lite då och då. Att ha något kex nära till hands hjälper mot illamåendet. Avsmak för kaffe (precis som tidigare) och många andra saker. Och mage har jag redan fått litegrann .. Detta är tredje barnet..  Spännande :)

 • Postades 13 Dec
  Gäst

  Är i vecka 7+0 nu =)

  Vet inte än om jag ska göra abort eller behålla.

  Mår illa som fan på morgonen & har redan börjat gå upp i vikt.

 • Postades 28 Nov
  :s avatar

  Halloj! Idag är jag i v 7+0. Känner mig full av massa endorfiner. Magen putar redan ut, men ser bara lite tjock ut ! :P Ha det gott flickor !

 • Postades 27 Nov
  :s avatar

  Hej alla plussare! Jag är i vecka 7+3(tror jag, eller så är det 6+3) himla konstigt räknande.. 
  Mina symtom är svullen och ont i brösten, svullen i magen + "mensvärk", kissar oftare, tröttare och sugen på massa saker men efteråt blir jag äcklad. :s mår dock inte alls illa.. hm, tror jag ska vara glad över det :D underbart att känna att man har ett litet liv i magen, längtar tills den är redo för att komma ut :)

 • Postades 20 Nov
  :s avatar

  7-0 idag!

  Mår illa, spyr, är dödstrött och vrålhungrig. Jobbiga kominationer... Blir "äcklad" av nästan all mat. :/

  MEN det är UNDERBART att veta att man har en liten bebis i magen som så småningom kommer att komma ut och förändra livet för en! Jag älskar den så mycket redan! :)

 • Postades 18 Nov
  Gäst

  Hej alla, jag förstår inte en sak . Nästan alla som skrivit här under v7 är enligt vad jag förstått i V8, eller hur är det egentligen? Jag blir snart tokig på att jag inte förstår hur man räknar....

 • Postades 15 Nov
  Gäst

  7+0 idag! magen spänner som tusen! igår var jag på tjejmiddag som medföljde mycke skrattt. det vart nästan jobbigt tillslut hur magen spännde hehe :P 

 • Postades 03 Nov
  Gäst

  vecka 7+6

  mår super, förutom att jag blir väldigt trött ibland :) det enda jag känner av är som mensvärk och extremt ömma bröst. var ju 10 och 12 år sedan jag var gravid sist, så då glömmer man ju lätt bort hur allt var :)

 • Postades 29 Oct
  Gäst

  Är gravid 7+4, mår lite illa men det är mera illamående som när man håller på att hungra ihjäl, fast så känner jag jämt så jag äter mycket oftare nu. MEN, jag har gått ner ett halvt kilo..! Inte särskilt trött, snarare ovanligt pigg, sannolikt endorfiner. Såg för första gången i provhyttsspegeln idag när jag skulle prova en tröja att min mage börjar bukta ut mer än vanligt. Otrolig lycka!!!

 • Postades 29 Oct
  Gäst

  Jag är i v 7+2 och mår hur bra som helst! Lite trött men inte så värst! Hoppas jag mår så här hela tiden!

  Utopija: Jag är också rh-negativ men det har ju inget att göra med hur man mår!

  Kram på er alla och hoppas ni mår bättre snart!

 • Postades 29 Oct
  Gäst

  Jag är i v 7 +4 och är helt i chocktillstånd. När jag var gravid med min dotter nu 3 år så var jag inte trött och mådde inte illa. Men nu mår jag illa konstant och det är nästan omöjligt att äta för det bara åker upp o ner, jag konstant trött. Men värst av allt jag är överkänslig för dofter och lukten av mat får magen att vända sig ut o in. Hoppas det går över snart. Hopppas ni mår bra allihopa. Ta väl hand om er.

 • Postades 28 Oct
  Gäst

  illa? skojar ni? jag har RH negativ och redan i vecka 6 spy vidare ens jag ser!!!! hjalp

 • Postades 22 Oct
  :s avatar

  Ni som mår dåligt, pröva med åksjuktetabletter, det hjälper super :) Man tar en var 12:e timme.

 • Postades 22 Oct
  Gäst

  hej alla gravida jag är i vecka 7+4 o mår illa på morgonen fett drygt är seg hela tiden o spelar ingen roll hur mycket ja äter ja e i alla fall hungrig

 • Postades 21 Oct
  :s avatar

  Jag är i vecka 7+1 och är verkligen jättetrött!  sover gärna hela dagarna om ja kan ;)

  Mår illa på morgonen eller igentligen hela förmiddagen, kan inte äta förrän 11-12 på dan, det är ju lite jobbigt med tanke på att ja oftast börjar jobba 7 och blir trött utan mat i mig. känner inte alls för att äta, blir tillochmed lite "äcklad" av att se andra äta ;/

  Annars är jag världens lyckligaste =)

 • Postades 18 Oct
  :s avatar

  Hejsan alla gravida, jag är i vecka 7+4 nu och mår illa o är konstant hungrig, även när jag ätit färdigt...verkar aldrig gå över-har varit så här i 3 veckor..fryser lätt o är allmänt seg..menmen-det kommer ju något gott ut av detta till slut,  jippppiiiiiii!!!!! :D 

Skriv en kommentar