Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 31 (vecka 30+...)

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Skriv en kommentar

Det finns 204 kommentarer

 • Postades 28 Dec
  :s avatar

  Ja nu är jag i vecka 30 och det närmar sig nu kan man ju se slutet. Och det känns skönt för dena grav. har varit jobbig ont och dom rör sig nästan ingenting längre. Det gjorde dom som riktigt små men nu är det väl för trångt för mina trllingar. skulle tro det.

  Jag får tillbringa mindre tid vid datorn för jag får så ont i ryggen av den. sitter väl inget bra fotöljen är skönare för ryggen men det är så tråkigt där men mycket vatten blir det så jag springer på toa hela dagarna tycker jag. Har lite socker men det är gravditeten tror jag så det går över sedan.

 • Postades 09 Nov
  :s avatar

  nu sedan några dagar börgar jag känna kroppen i magen den börgar bli stor det är roligt men det gör ont och som det stog bibehålla en god hållning tjena det gör ju inte jag så jag får nog skylla mig själv lite och dålig på att vila om dagarna är jag med. det är revbenen både bak och fram som känns mäst så nu börjag jag verkligen känna mig gravid. jag behöver nog lite smärta och problem för det ska bli verklighet av det jag är konstig men jag är född ur smärta från livet start så det sitter nog bara i min natur att det är så. nu ser jag verkligen fram emot att få träffa dom två små liven det ska bli underbarn bara julen passerar fort som fanken. kram .

 • Postades 08 Aug
  :s avatar

  30+0 idag!!! Äntligen, bara 10 veckor kvar!! Ul om ca 6 veckor och får då se om det kanske blir igångsättning en nån vecka före bf :)

 • Postades 05 Aug
  :s avatar

  går in i vecka 30 idag. låg igår i nästan en timme och filmade 1-2 minuters sekvenser med mobilen när han gör volter och sparkar här inne så hela magen rör sig åt alla håll och kanter! Så jävla häftigt!! <3 

 • Postades 17 Jul
  :s avatar

  Känns mer annorlunda i magen bebisen rör sig mer lugnare men starkare och känns som den puttas nu och grejar. Får starkare sammandragningar i bland och har som mensliknande ont ibland med kanske livmodern som växer..nu är det slutspörten kvar av graviditeten och min bebis ska få flyga nästa torsdag då jag går in i v31 hoppas det inte blir jobbigt att sitta i flygplanet bara..

 • Postades 17 Feb
  :s avatar

  30+2

  10 veckor kvar...är så spännande....Pyret lever rövare i magen...:)

 • Postades 12 Feb
  :s avatar

  välkommen v 30 idag längtar så himla mycke efter att få hålla i dig  famnen

  mamma & pappa längtar otroligt mycke

 • Postades 22 Jan
  :s avatar

  är jag den enda som knappt rört mig i vikt? v 30+2

 • Postades 08 Nov
  :s avatar

  v 31 och har börjat kunna njuta nu hela graviditeten har varit så orolig. Rädd för allt min lilla skatt

  Förra veckan blev jag bjuden på sallad med ost så gott efter en brak portion blev jag livrädd för listeria usch sån e jag

  Ska bli så underbart att se babyn lukta mysa hon va ju omöjlig, ingen ägglossning eller menstraution men här är hon snart vårt lilla mirakel

  Har skit dåliga järnvärden som vägrar gå upp e trött som ett vrak och blev sjuk skriven förra veckan

  Konstant äcklig mättnads känsla men äter ändå har gått upp 11 kilo suck

 • Postades 24 Sep
  :s avatar

  V. 30 + 2 idag och dagarna tycks bara försvinna, tacksamt är väl det så vi snart får träffa får älskling. Illamåendet har kommit tillbaka lite och tröttheten är enorm redan kl nio på kvällen. Annars mår vi alla fint, ingen foglossning eller övriga komplikationer. Sambon har dessutom börjat förstå graviditetens realitet nu, klappar ständigt på magen och pratar med bebisen. 

  Har sammanlagt gått upp nio kilo men vikten lär väl öka dem närmaste veckorna. :))

  <3

 • Postades 23 Aug
  :s avatar

  Tiden börjar gå fort nu.. Härligt <3 :D

 • Postades 23 Jul
  :s avatar

  Är nu äntligen i v 30  och känner oj vilken bekväm graviditet detta ändå varit jämfört med förra gången... Har visserligen genomgått ett tarmvred under denna graviditeten med påföljden akut operation men det är inget mot all värk jag hade sist. Inte alls så mycket foglossning nu och inte alls så mycket ryggsmärtor.

  Däremot mer sammandragningar och övriga magproblem men inget som jag inte klarat av att hantera..

  Bävar lite för kommande veckor och för att jag skall ta fel på värkar och övrig buksmärta.

  Hoppas verkligen jag skall känna ordentlig skillnad när det är dags.. Buksmärtan har annars tidigare liknat värkarbete fast egentligen varit pga tarmarna.

  Bebben i magen är iaf livlig till max och jag har som skönt är inte gått upp mer än 2 kilo hittills.. Mår väldigt gott av detta....

  LÄNGTAR NU!!!

 • Postades 10 Mar
  :s avatar

  Kanske bara 7 eller 8 veckor kvar. Som jag längtar två veckor till UL iallfal så då får vi se vår skatt igen. Längtar så och ska bli mysigt med en liten till. Nu är ju vår dotter stor:) 2,5 år stora tösen. Har gott upp 12 kg vilket jag inte är så förskyst i gick upp 12 kg på hela graviditeten med dottern. Och om jag har gått upp 12 kg nu så kommer det att öka i med att där är 7 eller 8 vecko kvar. Efter beben har jag två månader att gå ner för vi ska gifta oss och då vill man inte ha för mycket grav kg med sig i bagaget:)

 • Postades 21 Feb
  :s avatar

  Äntligen!! vecka 30 är här :) Med lite tur bara 8 veckor kvar till dagen D :)

  Sitter å väntar på att tröttheten ska ta övertag så RLS inte besvärar mig längre... Är dötrött men lägligt nog kan jag inte sova... precis som många andra dagar nu mot slutet....

  Läker mjölk hela tiden och har börjat få äta alvedon innan läggdags och innan jag ska iväg på något så simpelt som att handla. Men de va lika med förra ungen så... Det e väl ett gott tecken ;) ?

  Näe nu vill ja bara ha ut lilla bebis så detta kan få va överstökat snart. LÄngtar å längtar men samtidigt väldigt skrämmande...

 • Postades 18 Feb
  :s avatar

  ÄNTLIGEN vecka 30+0!!
  Längtar efter den lilla fotbollsspelaren i magen, haha! ( könet=överraskning)
  Så som den lever runt, skulle det inte förvåna mig om det är en liten kicka till, dottern snart 2 år, härjade riktigt rejält där inne hon med ;)

  Foglossning som vill få mig att försvinna från denna jord vissa stunder, en mage som väger BLY redan & en bebis som börjat sjunka ner redan i vecka 29, vilket ger det där underbart sköna trycket stundvis :)
  MEN, i slutändan får vi träffa våran nummer 2, helt klart värt det <3<3

 • Postades 08 Feb
  :s avatar

  30+0 vi ar pigga och glada! 100% jobb an och vi vantar pa att fa krama varann :)

 • Postades 25 Jan
  :s avatar

  30+0 och bara 10 v kvar till BF. Är så fruktansvärt trött idag så jag orkar knappt hålla ögonen öppna!! Värken i ryggen på nätterna gör mig galen!!! Längtar efter lite ledighet och bebis.

 • Postades 13 Jan
  :s avatar

  V/30+0 idag och bara 10/V kvar.

   

 • Postades 11 Jan
  :s avatar

  Oj nu är det bara 10 veckor kvar. Känner en lite lätt panik över det :-P men lill prinsen härjar på

 • Postades 02 Jan
  :s avatar

  v 30+3 idag :)

  helt helt! sjukt att de bara är 10 v kvar. :D Lill fisen härjar runt som attan. dock börjar bli lite jobbigt nu när man ska lägga sig på kvällarna. verkar som att h*n har så mycket energi så h*n vill inte sova när jag vill sova :P hehe.. Sambon är helt uppgaistrad med nu när han verkligen känner redigt att de e hans lilla krabat som ligger där inne och bara vill ut! :) ifr! fortsatt gott nytt år på er alla 2012 mammor detta året kommer bli de bästa! :)

 • Postades 29 Dec
  :s avatar

  30+4 idag och den lilla krabaten lever om som sjutton där inne! Han sparkar och flyttar sig hit och dit, ligger med huvudet neråt sa barnmorskan förra veckan. Läntar tills vi får träffa vår lilla prins!!

 • Postades 03 Dec
  Gäst

  V 30 i dag!! Men har dragit på mig jordens förkylning, spydde som en gris för några dagar sedan också. Så bättre kunde de ha varit.. :/

  Men lillkillen härjar där inne som aldrig förr så på honom är de inget fel på trots mammas förkylning! :) Attans vad tiden går fort, snart är han här, längtar. <3

   

 • Postades 01 Dec
  :s avatar

  Det är så underbart och obegripligt!! Snart är vi föräldrar till två små krabater, fulla med kärlek! Jag längtar efter er så jag blir tokig <3

 • Postades 22 Nov
  :s avatar

  30+2 Idag, längtar mer och mer efter att lilleman ska komma ut så mamma får gosa med honom, hans pappa vill ha ut honom nu så han kan gosa och prata och hjälpa till, har lite ont pga foglossningar och min man känner sig väldigt hjälplös, pojken i min mage tycker det är väldigt kul att trycka ut sina fötter och sparka mamma på rebenen, vilket gör väldigt ont ibland, ca 2 veckor tills vi ska få se zacke igen ska bli mysigt och se honom igen, får även veta då om det blir ett kejsarsnitt eller inte, är lite nervös,

 • Postades 14 Nov
  :s avatar

  Vecka 30+1 i dag :) bara ca 10 veckor kvar till bebisen är beräknad :)

 • Postades 04 Nov
  Gäst

  Är 30+2 idag, men hon har inte rört sig lika aktivt i magen sedan igår morse, borde jag kolla upp det?

   

  /E

 • Postades 16 Oct
  :s avatar

  30+1 idag. Tiden går så fort! Jag trodde att man verkligen skulle lägga märket till varje minut under hela graviditeten och att dagarna skulle kännas som veckor nästan, och nu är det inte långt kvar. Även fast det känns lite stressigt så är det så fruktansvärt roligt. Och det ska bli så mysigt att snart få träffa honom :)

 • Postades 22 Sep
  :s avatar

  30+1 idag:) nu börjar man ju känna sig något tung och osmidig:D Men vart har tiden tagit vägen? Jag längtar till den kommer ut, tanken på Förlossning har också surrat i huvudet, men jag vet inte om man behöver oroa sig.. Ut kommer den:D De fixar vi brudar!!!

 • Postades 06 Sep
  Gäst

   

  1.  
  2. 30 + 0 idag..

  3. inte långt kvar nu ;)

  4.  

   det känns spännande att bli mamma

  5.  
    

 • Postades 15 Aug
  :s avatar

  30 + 3 idag.. inte långt kvar nu :-D

 • Postades 13 Aug
  :s avatar

  Kan inte fatta det... nu är man i vecka 30+2.... bara 10 veckor kvar... tiden bara springer iväg. Jag och min sambo har en busig liten bebis som ligger i magen... busar med sin mamma varje dag och rör på sig så det gör ont ibland... :) Börjar väl bli lite närvös inför förlossningen. Det är nog det man har i tankarna just nu...

   

  Ha det gott alla mammor :D

 • Postades 12 Aug
  :s avatar

  30+5 i dag, nu börjar det närma sig =) Jag längtar mycket men är också nervös inför mamma rollen. Var till bm för 3 dagar sen och då var bebben fixerad, kändes som det var snabbt. Bm verkade lite brydd också =) Hoppas h*n ligger kvar så hela vägen ut nu! Man börjar känna sig lite halv tung nu alltså och tyngre ska man bli, ojojoj! Men bara drygt 9 veckor kvar nu! =)

 • Postades 31 Jul
  :s avatar

  30+1 och det känns som en evighet innan det är dags att få se det lilla knytet!

 • Postades 25 Jul
  :s avatar

  30+2 idag, sätan vilken längtan man har :D

 • Postades 20 Jul
  :s avatar

  Jag börjar bli trött =(

  Tungt varmt och har sammandragningar.

  Var hos BM och vår lilla bebis har fixerats sig med huvudet nedåt, så plus det andra så ligger hos och rycker på mitt bäcken och kissblåsa.

  Plus att jag uppfattar henne osm lite stökig ibland, det är jätte bra att hon rör sig men ibland rör hon sig så mycket att jag tror hon ska göra hål på magen =) hon trycker ut armbågar och hälar hej vilt =)

  Kan inte tänka mig att jag ska kunna bli större än detta??

  Men dom här 30+4 veckorna har gått fort.

 • Postades 05 Jun
  :s avatar

  30+2 idag! Känns otroligt spännande och nervöst. Känns som att jag får starkare och starkare sammandragningar för varje dag som går! Och mer tryck neråt, han har legat med huvudet nrråt i 2 veckor nu! Ska snart börja fixa baby rummet :)

 • Postades 29 May
  Gäst

  Går in i vecka 30 idag! :) Känns som om det börjar närma sig nu! :)

 • Postades 19 May
  :s avatar

  Äntligen 30+1!  Bara 10 veckor kvar nu :) Längtar

   

 • Postades 05 May
  :s avatar

  30+0 

  Äntligen!! Har länge längtat till den här veckan.

  10 veckor kvar .......Det känns som en evighet !!! :(
   

  Längtar efter dig min bebis !!!

 • Postades 04 May
  Gäst

  30+3 idag, känns otroligt.

 • Postades 03 May
  :s avatar

  30+0 idag! känns jätteskönt! Vill ha ut ungen NU. magen spänner och bebisen sparkar onådigt där inne...

 • Postades 03 May
  Gäst

  30+0 idag

 • Postades 30 Apr
  :s avatar

  Vecka 30+0 idag! Helt fantastiskt att det nu är "bara" 10 veckor kvar. kan knappt tro det. Längtar oerhört efter min lilla tös =)

 • Postades 12 Mar
  :s avatar

  helt otroligt vad fort tiden går, 30 veckor har redan gått! är så himla förväntasfull och längtar såå tills jag får se mitt lilla karateproffs ;)

  dock har jag dragit på mig en förkylning och det märks att kroppen inte är lika fokuserad på bara mig, för såhär seg har jag aldrig varit av bara en förkylning! men men, man står väl ut med allt när man vet vad man väntar sig om 10 veckor :)

 • Postades 10 Mar
  :s avatar

  Imorgon Fredag går vi in på V30. Jösses, bara 10veckor kvar tills man får möta ens eget barn. Skrämmande och fantastiskt på samma gång :)

  Ni kan följa oss på Http://sannis1987.blogg.se Om ni vill :)

 • Postades 20 Feb
  Gäst

  Hej!  29+3 idag det går bra tills nu .men jag har diabets litte högt + jag har två disk bråk 

  jag undrar om hu jag föder barn om någån har mycket ont i rygen .i dag jag gick upp i vikt 7 killo .

   

 • Postades 08 Feb
  :s avatar

  29+6 idag! nu vill jag bara att tiden ska ruuuusa iväg så att detta blir överstökat! Det är jätte mysigt att vara gravid, men det börjar gå'en på nerverna i vardagslivet :P

 • Postades 20 Jan
  Gäst

  Åhh! På söndag är det vecka 30 för mig och jag tycker att tiden har gått så läskigt fort! Nu är det bara 10 veckor kvar, jisses så man börjar lääängta nu!!

  Väntar en liten tös, och oss kan ni följa på http://theresemessing.blogg.se ;=)

 • Postades 29 Dec
  Gäst

  Just nu känner jag mig bara tung och tjock:( önskar att dagen då han ska födas kommer snart......tiden går för långsamt.....längtar.....vill se det lilla miraklet!!! Tycker synd om mitt första mirakel min son samuel 3 o ett halvt....för känner mig mest trött och hängig och orkar inte nånting och så ärmitt tålamod intesom det var....jaja men snart är väntan över och dåblir det mycket att göra och det gillar jag.........Längtar såååå mycxket

 • Postades 25 Dec
  :s avatar

  Vill ingenting längre, är trött less och ledsen.

 • Postades 08 Dec
  :s avatar

  Åh gud! kan inte förstå hur långt in i graviditeten man äntligen har kommit =D Är i vecka 30+4 idag! Längtar så efter vårat lilla mirakel <3 Mindre än 10 veckor kvar nu förhoppningsvis =)

 • Postades 08 Dec
  Gäst

  Vecka 30+0 =D 10 Veckor kvar till hjärtat kmr till oss. Längtar såååå Mkt!!!

 • Postades 30 Nov
  Gäst

   

  Vecka 30 dag 2, - 8veckor  till att  kjesarsnittet ska ske, Jag har nu valt att bli snittad, då min första förlossning inte kändes så bra. 

  Första förlossningen tog 20 timmar  men det kändes som en evighet. Hjärtat åkte på en del knockar,  Det gjorde så ont att jag var säker på att slutet på denna jord var strax runt hörnet.(bokstavligen). Men jag kämpade på, tapper som jag är.  

  Efter förlossningen mådde jag bra och var jätteglad över min lilla Alisya, Hjärt problemet fick jag lägga åt sidan för en liten stund, det var dags att få njuta av min lilla flicka som var så söt och fin.  

  Så snart är det dags för mitt andra barn att komma ut till världen. Kjesarsnitt är det jag valt då jag inte klarar av en normal förlossning.

  Hjärtproblemet: Efter mycket tjat om att läkarna ska  magnet röntga mig så gjorde dom det till slut, fast dom var helt säkra på att det var panik ångest, 

  Mot deras förvåning så hittade dom tre hål i hjärtats förmakare. Livet frystes till. 

  Efter ett års väntan i kö, var det dags för operation. 

  Jag låg vaken på den kalla och obekväma operations sängen och tittade på alla doktorer och sjukhus personal som stod runt omkring mig. 

  Dom skulle operera mig i vaken tillstånd. 

  Forsättning följer. 

  Mvh Viktoria 

 • Postades 30 Nov
  Gäst

  Vecka 30 dag 2, - 8veckor  till att  kjesarsnittet ska ske, Jag har nu valt att bli snittad, då min första förlossning inte kändes så bra. 

  Första förlossningen tog 20 timmar  men det kändes som en evighet. Hjärtat åkte på en del knockar,  Det gjorde så ont att jag var säker på att slutet på denna jord var strax runt hörnet.(bokstavligen). Men jag kämpade på, tapper som jag är.  

  Efter förlossningen mådde jag bra och var jätteglad över min lilla Alisya, Hjärt problemet fick jag lägga åt sidan för en liten stund, det var dags att få njuta av min lilla flicka som var så söt och fin.  

  Så snart är det dags för mitt andra barn att komma ut till världen. Kjesarsnitt är det jag valt då jag inte klarar av en normal förlossning.

  Hjärtproblemet: Efter mycket tjat om att läkarna ska  magnet röntga mig så gjorde dom det till slut, fast dom var helt säkra på att det var panik ångest, 

  Mot deras förvåning så hittade dom tre hål i hjärtats förmakare. Livet frystes till. 

  Efter ett års väntan i kö, var det dags för operation. 

  Jag låg vaken på den kalla och obekväma operations sängen och tittade på alla doktorer och sjukhus personal som stod runt omkring mig. 

  Dom skulle operera mig i vaken tillstånd. 

  Forsättning följer. 

  Mvh Viktoria 

   

   

   

 • Postades 17 Nov
  :s avatar

  30+0 Idag :) längtar sååå efter våran lilla babyBoY <3 han väcker mej nåstan varje dag runt 4-5 på morgonen å sparkar runt å lever rövare i mammas mage :)) puss på min älskling!!!

 • Postades 15 Nov
  :s avatar

  Helt plötsligt går tiden så himla fort...! SHIT.... bara några veckor bort nu... känns helt sinnessjukt... helt galet! Snart får man titta och röra vid den lilla krabaten... GALET!!  Längtar efter lilla bebis men samtidigt blri amn mer orolig för förlossningen...

 • Postades 15 Nov
  :s avatar

  29+0 idag. Nu orkar jag snart inte längta längre. Vi börjar bli riktigt otåliga, och nyfikna på våran lilla baby.

  Fast den får allt stanna i magen några veckor till, så att den är stor och stark när den kommer ut till oss. Men jobbigt är det att vänta och längta i så många veckor till... =)

 • Postades 10 Nov
  Gäst

  30+0 längtar så efter min bebis nu!!!

 • Postades 05 Nov
  :s avatar

  Vecka 30+0 idag.. bara 10 veckor kvar tills lillkillen är beräknad att titta ut.. :) Tycker dock att magen har börjat bli mindre nu.. känns inte okej. - http://NathyDeMecho.blogg.se

 • Postades 23 Oct
  Gäst

  känns konstigt att man bara har 9 veckor kvar, samtidigt som det känns hur bra som helst!

  längtar så efter min lilla bebis!

 • Postades 14 Oct
  :s avatar

  Vecka 30+0 kändes som en evighet innan man skulle vara här 10 veckor kvar och dom får gärna gå fort fort fort!

 • Postades 13 Oct
  :s avatar

  30+1 idag! Det känns som det har gått så himla fort! 75% avklarat, endast 25% kvar! Känns nära men ändå långt borta. Har ju minst 1½ månad kvar på jobbet(!)

 • Postades 09 Oct
  :s avatar

  Jag kan inte förstå att de har gått så fort :/ Har ju inte hunnit med.. Men snart en min skrutt här. E så galet nyfiken på förlossningen, hur de känns, hur just min förlossning är, hur ser bebis ut, pojke lr flicka, osv.. Ja ni förstår.. :) Helt fantastiskt <3 

 • Postades 08 Oct
  Gäst

  Längtar efter min prinsessa <3

 • Postades 07 Oct
  :s avatar

  Snart kommer min lilla prinsessa :)

 • Postades 24 Sep
  Gäst

  10 veckor kvar nu! :)

 • Postades 17 Sep
  :s avatar

  Oj så fort tiden går =)

 • Postades 16 Sep
  :s avatar

  Kan inte vanta tills du kommer till oss lilla prinsen :-)

 • Postades 08 Sep
  :s avatar

  Bara 2 månader kvar!! Jag längtar så mycket!;-)

 • Postades 01 Sep
  :s avatar

  Jag längtar något enormt!! :D :D

 • Postades 19 Aug
  :s avatar

  ÅHHHHH Längtar!!! =)

 • Postades 18 Aug
  :s avatar

  Snart är han här.. Bara 74 dagar kvar nu. Kan inte fatta att tiden har gått så fort! Minns dagen då vi fick plusset, som det vore igår. Längtar som en tok efter honom!

 • Postades 09 Aug
  :s avatar

  nu är man äntligen i vecka 31(30+0) känns helt sjukt att man har 10 veckor kvar längtar efter dig min prins <3

 • Postades 07 Aug
  :s avatar

  Längtar efter bebis <3 70 dagar kvar.

 • Postades 06 Aug
  Gäst

  Nu har verkligen den stora nedräkningen börjat :) Hoppas de kommande veckorna bara svischar förbi, fast de kommer de nog att göra för jag kommer ha fullt upp med allt som jag planerat :) Lyckligast i världen är jag, längtar efter mitt skrutt

 • Postades 04 Aug
  :s avatar

  Hoppas att det 10 veckor som är kvar går lika fort som det veckor som gott!!!

 • Postades 31 Jul
  :s avatar

  Gämfört med andra verkar ju jag må toppen! :) Svullna fötter ibland och aningen ont i ryggen. Men jag kan jobba som vanligt och mår i övrigt bra, tycker tiden går så fort så man hinner ju inte riktigt med!

 • Postades 20 Jul
  :s avatar

  Tiden bara springer iväg, helt sjukt snart är det bara 2 månader kvar till min bebis kommer =) Vad jag längtar, älskar att mysa med gravid magen, men nu vill jag faktist börja rida och träna igen så lääängtar till mitt <3 kommit ut =)

 • Postades 18 Jul
  :s avatar

  Denna vecka har flugit förbi som en stormvind. Tänk att man redan har passerat v.30 och nu sätter foten i v.31. HÄRLIGT :) . Jisses, bara 10 veckor kvar till bf. Magen växer och grynet gör sig påmind allt oftare, men hon är fortfarande lugn. På onsdag är det dax för 3D/4D ultraljud och det ser vi fram emot hela familjen. Hoppas att han får en bild på könet så man kan vara helt säker på att det är en liten flicka jag bär.

 • Postades 01 Jul
  :s avatar

  Vecka 30! Underbart! Ska göra ett kontroll UL idag för jag har varit sjukskriven pga sd, hoppas att allt står rätt till och att bebis vill stanna inne i några veckor till iaf... någon mer som haft stickningar i nedre delen av magen? Som små hugg?

 • Postades 28 Jun
  :s avatar

  magen blir bara större och större och ryggen värker dagligen, men det är det värt sen :D

 • Postades 20 Jun
  :s avatar

  Drygt 2 månader kvar. Hoppas att det går fort längtar sååå otroligt efter lillen/lillan :) Är väldigt stor så börjar få onte i ryggen nu, 3 veckor kvar att jobba, blir skönt när man kan ta de lugnt sen.

 • Postades 12 Jun
  :s avatar

  Snart bara 2 månader kvar! Hoppas att tiden går fort för jag är stor som en luftballong och kan typ inte gå.

 • Postades 11 Jun
  :s avatar

  Fasen vad huden börjar stretchas ut. Jag har börjat på domningar i huden på magen liksom. Någon annan som kännt likadant? Tror det beror på den växande magen eller kan det vara något annat?

 • Postades 10 Jun
  :s avatar

  jaa nu så har har man kommit in i vecka 30 och nu börjar allting närma sig och jag längtar sååå ,mycket efter min lilla bebis <3

 • Postades 09 Jun
  :s avatar

  v30+1 idag och nästa vecka ska vi på amningskurs och föräldrakurs :) Har bäddat i vaggan och lagt alla små kläder i en egen byrålåda och så var vi och köpte en jättefin skötväska på babyproffsen för några dagar sen. Gud vad jag längtar!

 • Postades 20 May
  :s avatar

  10 veckor kvar. Hoppas dom går fort! Längtar så otroligt mycket!! <3

 • Postades 19 May
  Gäst

  nu är de inte jättelångt kvar!...:) I morron ska vi på nytt ultraljud o kanske då att vi får se om det är en pojk eller flicka! Oooo nu längtar vi här hemma efter vår lilla älskling ska komma till världen:)

 • Postades 19 May
  :s avatar

  Tiden bara springer iväg, bara 10 v kvar! :D

 • Postades 11 May
  Gäst

  Jag väntar mitt 3:e barn men det känns som det är första. Man känner sig lite pirrig man går och pillar på kläderna som vår första lille son ska ha:) Allt känns så extra viktigt den här gången eftersom det är sista barnet. Veckorna känns långa 10 st kvar phu.

 • Postades 11 May
  :s avatar

  Åh vad jag LÄNGTAR NU :D Jag kan inte förstå att det är så nära nu tills man får hålla om sitt lilla mirakel. och säga om och om igen - ''Min Ängel Jag Älskar Dig'' <3

 • Postades 09 May
  Gäst

  Det är som svårt att förstå att det bara är 10 veckor kvar tills det lilla livet kommer ut! Otroligt spännande :)

 • Postades 08 May
  :s avatar

  Åh vad härligt, ja nu har verkligen nedräkningen börjat på riktigt... Börjar bli lite pirrigt faktiskt. Jag längtar såå efter förlossningen!

 • Postades 06 May
  :s avatar

  3D UL i morgn!!!! hoppas lilla "knotten" visar sig från sin bästa sida!!! ;)

 • Postades 03 May
  Gäst

  Wow, vecka 30! Nu börjar verkligen nedräkningen på riktigt. Det sparkar hela tiden i magen och nu har föräldragruppen på vårdcentralen dragit igång! Kul!

 • Postades 01 May
  :s avatar

  Äntligen V30!!! SKönt att man gått så länge och nu är det bara 10V kvar och min lilla bebis växer till sig och blir allt större och mer påtagligare..Det börjas snart nalkas Bebis!!!

 • Postades 14 Apr
  :s avatar

  Det står överallt där jag läser att man ska sova så mycket som möjligt. Va fasen jag får nästa inte sova någonting och har inte gjort på ett halvår. Konstigt att jag känner mej som en zombie!Först sömnbrist på grund av stress och press på jobbet. Sen på grund av flytt och ny miljö och nu på grund av sjuk hund som ska avlivas. man ska vara så harmonisk och behaglig under en graviditet. Och inte känner man en käft där man bor heller. Ne nu vill jag bara lägga mej under täcket och vakna om ett halvår.

 • Postades 13 Apr
  :s avatar

  Helt underbart vad fort tiden går! =) Ska på första föräldrargruppen i morgon, det ser vi verkligen fram emot! =) Och efter det så ska vi till BM o mäta magen o lyssna på hjärtat o så som vanligt! =) Alltid lika spännande!

 • Postades 10 Apr
  :s avatar

  Hej Bebby83! Ja läkaren sa att krampen jag får i underlivet är pga att hon ligger med rumpan ner och sparkar neråt men att det är inget farligt och jag kan fortsätta promenera som jag gör så länge som det inte känns obehagligt. Krampen i vaderna är ju normalt, men det visste jag ju, och han sa att jag skulle ta en extra magnesium+vitamin C brustablett om dagen!

 • Postades 10 Apr
  :s avatar

  Vad kul poureki! Frågade du läkarn om dessa kramper, vad de kan bero på?

Skriv en kommentar