Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 39 (vecka 38+...)

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

Skriv en kommentar

Det finns 264 kommentarer

 • Postades 01 Sep
  :s avatar

  Nu är det tredje gången gillt så nu har jag fått Matilda i kroppen och hon fixar med sin minereader så allt kommer gå bra, det blir kejsarsnitt denna gånen med.

  Ett barn har jag flyttat in onda andar i så det lilla barnet ska överges det fanns inget hopp om bättring för dom men alla jag har föintat detta livet så vi skulle få det bra någon gång kommer tillbaka när ni har gjort 25  planeter, den 26 gör vi tillsammans och det blir den sista. Och då tycker alla om varandra så det som avgör vem viska leva med är vilken humor vi har./ Lilla Bus

 • Postades 03 Jul
  :s avatar

  Så magistkt att det kan komma barn när som helst nu men jag hoppas jag går tiden ut för jag bär dom visserligen på bredden men jag är lika stor som flickorna på sidan men dom är ju två. Jag har aningar om att dom måste få vitamintillskott den första två veckorna för att se hur dom växer.

  Jag hört från säker källa att så är fallet och det är min kille som bara vet vissa saker och det slår aldrig fel.

  Jag är lite beskymrad men ändå lugn för saker brukar ordna till sig när tiden är mogen och det är ett pat veckor till så gå och oroa sg ska jag fösöka låta bli att göra men jag har aldrig fött naturligt Michelle kom med akut kejsar snitt. men jag har en otoligt hög smärttröskel men det är nog påverkad av mitt fysiska mående. Så vi får väl se. Det finns ju smärtlindring även om jag hoppas att slipa det.

 • Postades 24 Jan
  :s avatar

  Hej. 14 dagar kvar nu...längtar efter bebis och efter syskon till sonen ☺ Kram

 • Postades 10 May
  :s avatar

  Såå förväntansfull! Undrar hur denna förlossning kommer att bli.. Nr tre ligger i magen och jag tror att den kommer innan bf, kanske i slutet av veckan! Härligt det ska bli att se vem som kommer ut...

 • Postades 15 Oct
  :s avatar

  38+0 Mycket förvärkar. Konstigt att man blir glad när det gör ont, haha. Jag vet ju att när det väl drar igång kommer jag sitta där och böla och snyfta -"Jag vill inte föda barn!" (Trean som ligger i magen.)

 • Postades 30 Jun
  :s avatar

  Nervös inför förlossningen! Så jobbigt att gå och lägga sig för varje natt får jag såna sjuka förvärkar :( Kan inte sova ordentligt så känner mig inte så uppladdad inför förlossningen direkt. Hoppas ändå på lika bra upplevelse som förra gången!

 • Postades 20 Feb
  :s avatar

  14 dagar kvar till bf. Har redan ställt in mig på att jag kanske går över. Man vet aldrig. Min man tror dock att liten kommer tidigare. Ska bli spännande att äntligen få träffa den lille/lilla som snart har varit gömd i magen nu i 9 månader...

 • Postades 05 Dec
  :s avatar


  Nu är det bara dagar kvar till dagen D men dom ligger inte ner med huvudet men dom är små som om dom skulle legat sex där inne färdiga så det blir nog ingen fara att föda i säte på den ena som kan bli möjligt. min kille som vet utan förså varför ibland har sagt att den första kommer i säte och den andra kan vända sig när det blir bättre plats. Jag är inte orolig för smärta för det kan jag hantera bara man inte behöver klippas men det tror jag knappt med dessa storlekar jag är stor från naveln och uppåt lite drykt.

 • Postades 04 Dec
  :s avatar

  s[ forvirrad blir jag. Har gjort UL i Danmark och Sverige. I DK s'ger dom ber'äknat datum är den 12 -17 december, i Sverige 6 december... sitter och väntar. >Blir bara nervös med varje dag=((

 • Postades 07 Oct
  :s avatar

  38+4! Det är verkligen inte lång tid kvar nu :)

 • Postades 12 Sep
  :s avatar

  V38 idag :) längtar nu jätte mkt efter mitt andra lilla barn ❤

 • Postades 17 Aug
  Gäst

  38+5  2a barnet men ändå nervös! Ska packa förlossningsväskan idag....

 • Postades 23 Jun
  :s avatar

  38+0 idag! Tänkte försöka med hallonbladste och mycket ananas för att locka ut den lilla lite tidigare om det går :)

 • Postades 28 Apr
  :s avatar

  Åååh 14 dagar kvar! ...men vill ju såklart att lillefot kommer tidigare! Tappen är mindre å sitt här med molvärk. Min sambo tycker att jag är så konstig som är glad över "mensvärken". Haha, men ja hoppas ju på att tappen bli mindre iomed de. Vill att de ska va dax nu då jag i flera veckors tid kännt på mig att den kommer tidigare. :)

 • Postades 24 Feb
  Gäst

  38+4 Mitt hjärta anis kan inte vänta det kännes nervös och kult samtidig

 • Postades 20 Feb
  :s avatar

  Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar Va? Precis när förvirringen kring förvärkar och sammandragningar inte kunde bli större. Vad menas med detta??

 • Postades 24 Jan
  :s avatar

  12 dagar kvar till bf nu :) Hoppas man slipper gå över bara! Längtar något fruktansvärt!

 • Postades 16 Dec
  :s avatar

  38+0 idag :) nu är de inte långt kvar :D

 • Postades 11 Dec
  :s avatar

  38+5, tycker att detta går riktigt segt nu, kom ut nu lillen!

 • Postades 06 Nov
  :s avatar

  vecka 38+4 så nu börjar de närma sig för min del, eftersom jag vet när han ska komma ut..

  Pyret kommer redan imorgon.. Eftersom jag har planerat kejsarsnitt pga han ligger i säte långt ner i mitt bäckenben... Mindre skönt..

  Så imorgon kommer man vara super nervös... 

 • Postades 30 Oct
  :s avatar

  38+5 idag vårt lilla knyt får mer än gärna komma ut nu, men känns som han har det väldigt bra därinne han tycker dock det är trångt;) så kul när han sträcker på sig:) längtar tok mycket!

 • Postades 14 Aug
  :s avatar

  38 + 4! Jag vill ha min bebis liggandes mot mitt bröst nu! Denna långa evighetsväntan,  tycker jag har väntat tillräckligt länge nu på mitt lilla hjärta <3 

 • Postades 24 Jul
  :s avatar

  idag 38+5   no baby än :( 

 • Postades 06 Jul
  :s avatar

  Såsom idag 38+3 kom mitt första barn, men ingen bebis nr två har kommit än.. Hoppas det blir snart!

 • Postades 09 Jun
  :s avatar

  Nu får vi snart träffa vår lilla sessa <3 så otålig nu så det är galet det ska bli riktigt mysigt, tyvärr känns det som om det fortfarande är en hel evighet kvar trots att det bara är två veckor kvar till bf, om man bara kunde få tiden att gå lite fortare nu :P

 • Postades 04 Jun
  :s avatar

  38+0. liten får mer än gärna titta ut nu, om hon hade varet som sin mamma sk ahon komma imorgon- men det känns som om hon har det alldeled för bra där inne så jag får väl vänta =)

 • Postades 20 May
  :s avatar

  38+0, kan knappt fatta det :D va in på förlossningen förra veckan 36+6, hade öppnat mig en cm ungefär och så kan man ju hålla på i några veckor.. vill inte gå över tiden, men räknar med de.. vill Hä dig här nu :D

 • Postades 11 May
  :s avatar

  Härligt! Ännu en vecka har gått och vi kommer närmare målet!! :D Spännande! Blir bara mer och mer verkligt! Kom ut nu då!!! Hoppas och ber för att jag inte ska behöva gå över tiden, så nu bebisen har du två veckor på sig! :P

 • Postades 10 May
  :s avatar

  Jaha :) då har vattnet gått. . Bara å vänta på värkar nu då :) åkte in igår kväll på kontroll och allt såg bra ut. Ska på ny kontroll kl ett idag.och om inte kroppen sätter igång allt själv så hjälper de till om tre dagar. Så till helgen är vi en till här hemma :) konstigt läskigt härligt!

 • Postades 05 May
  :s avatar

  Acceptera. Ja jag får acceptera att beben inte vill komma nu som stora syster hon kom v 37+4 och nu är jag i v 38+0 så jag får vakert vänta på när bebben själv vill komma kan tyvärr inte skynda på processen. Jag får acceptera och vakert vänta bebben kommer när den själv vill.

 • Postades 26 Apr
  :s avatar

  38+0 Idag. Kan knappt vänta tills min lilla bebis kommer. <3.

 • Postades 18 Apr
  :s avatar

  38+0 idag... *tick tack* tiden går ju framåt trots att de känns som en evig väntan. Nu har jag lust att springa i trappen tillls vatten går men fogarna tillåter inte. Bebis ska komma när hon/han själv är redo!

  Har fått pirr i magen, sonen föddes 38+4... så har jag tur så kanske på söndag :) Känner mig nervös inför att itne veta könet på bebis... VIll bara att allt ska vara över... längtar till förlossningen och att få se min lilla krabat och pussa och krama honom/henne...

  Blir nyfiken på slemproppen varje gång jag känner en flytning! HAHA Nu e de inte långt kvar.. Åh ja längtar så ja blir snurrig... Är så fruktansvärt trött och öm nu, vill ha min bebis utanför kroppen NU! Välkommen ut när du e redo lilla bebis, mamma vill se ditt ansikte och bli förälskad!

 • Postades 17 Apr
  :s avatar

  38+1 idag och mitt vatten gick i natt.. Fortfarande inga värkar men blir igångsatt imorgonbitti om mitt värkarbete inte startar! Hoppas på att värkarna startar. Men nu vet vi att det bara är 1 dag till tills vi får träffa vår efterlängtade lilla pojke. Oj vad nervös jag är!! 1:a barnet vet inte riktigt vad som väntar....

 • Postades 14 Apr
  :s avatar

  38+1 idag :) Är så lycklig. Snart kommer lillprinsen ut <3<3

 • Postades 21 Mar
  :s avatar

  38+0 idag! 95%av graviditeten är avklarat och nu känns det att det börjar närma sig. Konstigt nog känner jag mig inte så trött på att vara gravid ännu. Med sonen längtade jag i v 25 och ville att det skulle vara över. Ja, alltså längtar gör jag ju men det känns ändå ok att bebis ligger där i magen någon vecka till. Men jag vill ju helst inte gå över denna gång!

 • Postades 16 Mar
  :s avatar

  38+3 idag. Väntan är olidlig, känns som att man alltid kommer att vara gravid. Inga tecken på att liten vill komma ut. Måtte man bara slippa gå över tiden! Lycka till alla!!

 • Postades 11 Mar
  :s avatar

  Är i vecka 38+5 idag och jag längtas väldigt mycket efter att bebisen ska komma. Önskar lycka till alla andra marsmammor.

 • Postades 09 Mar
  :s avatar

  V38+0

  Nu kan beben titta ut tycker jag.

  Hej klockarkatten!

  Jag ska skriva lite i din gästbok om hur det gick hos läkare.

 • Postades 09 Mar
  :s avatar

  38+0!

  Jag vill bli mamma nu!

  Men jag tror denna lilla kommer att hålla på sig :(

 • Postades 13 Feb
  :s avatar

  Nu kan du få komma ut ditt lilla pyre!!! Vi längtar efter dig:)

   

 • Postades 29 Jan
  Gäst

  vilka människor svära åt barnet som ännu inte är fött kolla i dess ögon när det föds du som ångra aborten

 • Postades 16 Jan
  :s avatar

  idag gick slemproppen magen har sjunkit lite.. längtar som faaan.. mamma o pappa vill ha dig här nu våran lilla prins... älskar dig!!!

 • Postades 15 Jan
  :s avatar

  Någon mer än jag som tycker att bebisen kan stanna i magen minst 2-3 veckor till? Visst e de jobbigt att vara gravid nu på slutet, men jag känner inte att jag har landat i att det redan är dax ännu.

 • Postades 08 Jan
  :s avatar

  38+0 i dag bara 13 dagar kvar tills min lille prins är beräknad att komma så nu kan han komma vilken dag som helst :) <3

 • Postades 28 Dec
  Gäst

  38+6 idag. Börjar bli lite så jobbigt att han aldrig tittar ut så de får han gärna göra. längtar efter honom så otroligt mkt så ord kan inte beskriva!! kom nunununuun! raska promenader kanske?:)

 • Postades 20 Dec
  Gäst

  Trött på att vara gravid, och trött på bebisen redan innan den ens är född. Ångrar så att jag inte gjorde abort

 • Postades 17 Dec
  :s avatar

  Guuuuuud så jobbigt med graviditet JÄVLA MÄN som inte behöver gå igenom detta skit!!!!!!!!!!!

 • Postades 07 Dec
  Gäst

  38+0 idag!

   

  feelia.blogg.se

 • Postades 11 Sep
  :s avatar

  38+1 Idag :D och om 5 dagar alltså 38+6 så får jag mitt planerade snitt :D shit inte alls länge till, och jag längtar att få ha han i min famn och titta på han :) <3

 • Postades 24 Aug
  :s avatar

  38+3 idag:) nu längtar vi väldigt efter att få hålla om vår lilla skatt. Om bara dagarna kunde gå lite fortare då! Väskan står packad o klar, så nu letar vi bara efter tecken....:)

 • Postades 24 Aug
  :s avatar

  Kom igen nu, älskling! Kom ut till mamma och pappa! Vi längtar så efter att få träffa dig!

 • Postades 09 Aug
  Gäst

  Vad tiden går snabbt fast ändå långsamt...Varje vecka har jag läst om förändringarna och fäljt vecka för vecka. Nu väntar jag på att få åka till BB...

   

 • Postades 09 Aug
  :s avatar

  38+0 idag! Längtar efter att få se hur vår lilla huligan ser ut! :)

 • Postades 30 Jul
  :s avatar

  38+1 idag! Är riktigt trött på att vara gravid nu så det är skönt att det inte är lång tid kvar! :)

 • Postades 28 Jul
  Gäst

  38+3 idag. Vi längtar efter dig älskling! <3

 • Postades 24 Jul
  :s avatar

  38+0 imorn! :-) LÄNGTAR EFTER MIN BEBIS!!! "<3"

 • Postades 13 Jul
  :s avatar

  38 +0, 13 dagar kvar :-) men jag som många andra tycker pyret kan få komma ut nu. Du är så efterlängtad <3

 • Postades 30 Jun
  :s avatar

  18 dagar kvar till planerat snitt om den inte vill kom ut tidigare.kommer vara i vecka 40 när det är dags, känns sent med tanke på att bebisen troligen är ganska stor. Ska bli så härligt att se vem du är

 • Postades 30 Jun
  :s avatar

  38+0

  2 veckor kvar enligt bf datumet. men jag hoppas jag får kejsarsnitt, så då kanske jag redan har en liten bebis nästa vecka. hoppas !! jag längtar sååå efter min bebis.

 • Postades 28 Jun
  Gäst

  38+0 12 dagar kvar till bf

 • Postades 28 Jun
  :s avatar

  Äntligen v 38! Nu kan min bebis gärna få komma ut! :)

 • Postades 25 Jun
  :s avatar

  2 veckor kvar nu :) *längtar*

 • Postades 21 Jun
  Gäst

  Två veckor kvar till BF (6 juli) Längar så SJUUUUUKt mycket nu. Tagga Tagga Tagga :)

 • Postades 21 Jun
  :s avatar

  2 veckor till BF, längtar!

 • Postades 24 May
  :s avatar

  9 dagar kvar :) wiiiiiiiiiiiiiiiie!

 • Postades 22 May
  :s avatar

  8 dagar kvar.........känns som 8 år =( men ut ska hon....

 • Postades 09 May
  :s avatar

  8 dagar kvar till bf! Jag har kännt mig redo länge nu, allt är förberett, packat och klart. Bara bebis vi väntar på... ^^ 

 • Postades 05 May
  :s avatar

  13dagar kvar IDAG!!! :P SÅ himla spännande... Min vän fick i förrigår en liten kille som man redan har snosat på. Så nu får våran komma... Vill bli MAMMA NU!!

   

  http://sannis1987.blogg.se

 • Postades 09 Mar
  :s avatar

  13 dagar kvar, helt ofattbart!

 • Postades 08 Mar
  :s avatar

  Nu är det bara 9 dagar kvar!!!!! Allt är klart så du får gärna komma ut på momangen!!!!

 • Postades 28 Feb
  Gäst

  12 dagar kvar! Vi längtar efter dig.....

 • Postades 26 Feb
  :s avatar

  38+1 idag jag längtar verkligen efter min bebis :). Väntar på datum för igångsättning hoppas jag får reda på tiden nu på måndag hihi. <3 LÄNGTAR!!!!

 • Postades 09 Feb
  :s avatar

  Ååh, måtte jag inte gå över tiden! Längtar ihjäl mig nu! Haha, trodde aldrig jag skulle längta efter förlossningen ;)

   

  http://puxish.blogg.se

 • Postades 04 Feb
  :s avatar

  Oj vad tiden har gått fort. Snart dags och det känns helt overkligt. Går bara och väntar nu könns det som:) 38+1 idag

 • Postades 03 Feb
  :s avatar

  38+5 idag! och alltså 8 dagar kvar till bf!!!! men tror att det kanske börjat hända något nu! om det inte är kroppen som spelar en ett spratt!

 • Postades 03 Feb
  Gäst

  2 veckor kvar!! NU är bebis VÄLKOMMEN! så snälla baby KOM ut... jag orkar inte va gravid meeer.. Så ont:( 

 • Postades 07 Jan
  :s avatar

  11 dagar kvar men du får jätte gärna komma nu min lilla prins längtar tar snart död på oss <3

 • Postades 05 Jan
  :s avatar

  14 dagar kvar till BF, men längtar så jag nästan spricker efter dig så du får gärna komma NU=) <3

 • Postades 15 Dec
  :s avatar

  13 dagar kvar idag längtar så mycket efter våran skatt, men den kan mer än gärna få komma nu då ja verkligen tycker attt det är tungt och riktigt jobbigt...

  lycka till alla blivande mammor <3

 • Postades 13 Dec
  :s avatar

  13 december, Lucia och 38+6 idag! Kan inte fatta att man snart är i mål! Känns ju som evigheter sedan man plussade i april!!

 • Postades 09 Dec
  Gäst

  12 dagar kvar för oss och jag hoppas han kommer tidigare! Snart så lycka till alla ni som också längtar och väntar

 • Postades 03 Dec
  :s avatar

  Varit hos barnmorskan idag. Öppen 1 cm och livmoder tappen är nästintill utplånad.. Får inte sova och har galna förvärkar och sammandragningar och ingen sammanhållande sömn om nätterna.. BM gissade på Söndag lr Måndag :) Så vi får hoppas hon har rätt, nu vill jag ha dig här min älskade :) <3 

 • Postades 03 Dec
  Gäst

  Orkar inte vänta på dig min ängel, du ska komma den 13 dec men har hela tiden haft en känsla av att du skall komma tidigare, suck så man kan längta.
  Önskar att du låg i min famn nu och att vi bara fick se dig.
  Snart så, bara att hålla ut.
  Lycka till alla andra mammor :D

 • Postades 02 Dec
  :s avatar

  Nu vill jag ha dig här <3 13 dagar till bf men du kommer tidigare säger bm så vi får väl se när du behagar att titta ut :) <3 

 • Postades 29 Nov
  :s avatar

  10 dagar kvar!  Kom ut nu lilla bebben :) längtar sååå efter dig <3 <3

 • Postades 25 Nov
  :s avatar

  ingen som har fått barn i vecka 37 här än lr?=)

 • Postades 24 Nov
  :s avatar

  11 dagar kvar, kom nu vi längtar efter dig :)

 • Postades 24 Nov
  :s avatar

  11 dagar kvar, kom nu vi längtar efter dig :)

 • Postades 18 Nov
  :s avatar

  14 dagar kvar! Kom nu bebis!

 • Postades 18 Nov
  :s avatar

  Snart är du här, vårat älskade barn!! Längtar oerhört mycket <3

 • Postades 14 Nov
  :s avatar

  11 dagar kvar till BF. Nu känner man att man börjar bli nervös, och att det kan vara dags närsomhelst!
  Längtar efter dig min lille prins <3

 • Postades 09 Nov
  :s avatar

  Tänk att det bara är 16 dagar kvar nu =O)

 • Postades 09 Nov
  :s avatar

  Tänk att det bara är 16 dagar kvar nu =O)

 • Postades 07 Nov
  :s avatar

  8 dagar kvar till BF

 • Postades 17 Oct
  Gäst

  Oj oj oj nu börjar det bli spännande! När är den redo för ankomst tro?? 

 • Postades 17 Oct
  :s avatar

  Oj oj oj nu börjar det bli spännande! När är den redo för ankomst tro?? 

 • Postades 15 Oct
  :s avatar

  =)

  )=

 • Postades 15 Oct
  :s avatar

  längtan

  rädsla

 • Postades 14 Oct
  :s avatar

  Åhhh.. snart så... längtar sååååååå

 • Postades 10 Oct
  :s avatar

  Nu kan de smälla när som helst! <3

Skriv en kommentar