Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 5 (vecka 4+...)

Embryo 22 dagar. Fotograf: Lennart NilssonI slutet av vecka 5 väntar du dig antagligen att din menstruation skall börja. Men om du är gravid så kommer du med sannolikt inte att uppleva en vanlig mens, även om en del kvinnor får lätta blödningar eller till och med en starkt reducerad menstruation. Det är också möjligt, om än ovanligt, att vara gravid och få sin mens som vanligt.

Medan graviditetstest för hemmabruk är inte lika pålitiga som blodtest så kan båda påvisa förekomsten av hormonet human Chorionic Gonadotropin (hCG) som nu verkar i din kropp för att förbereda den på graviditeten.

Fostret är denna veckan mycket litet, endast c:a 1 mm stort, ungefär som en punkt i en bok, och kallas blastocyst innan det omvandlas till ett embryo. Massor av aktivitet pågår inne i din mage. Embryot bäddar ned sig djupare i livmoderns vägg och moderkakan som skall förse fostret med syre och näring börjar växa till.

Embryot består av tre distinkta lager som kommer att bilda olika typer av vävnad; det inre lagret bildar lungor, lever, matsmältningssystemet och mjälten. Mellanlagret bildar skelett, muskler, njurar, blodkärl och hjärta, medan det yttre lagret bildar hud, ögats linser, hår, tandemalj och nervsystem.

image

Bilden visar ett positivt graviditetstest. Du är gravid och nu måste du äta för två, och även om det inte innebär att du ska äta dubbelt så mycket så behöver du i alla fall se till att det växande embryot får alla näringsämnen det behöver.

Näringsrik mat som grönsaker, frukt och en balanserad kost är nu viktigare än någonsin. Det finns dessutom speciella kosttillskott som man med fördel kan ta för att komplettera sin kost. På apoteket hjälper man dig gärna att välja ett lämpligt alternativ.

Skriv en kommentar

Det finns 432 kommentarer

 • Postades 18 Jun
  Gäst

  Hej Jag hade mens 21-25 maj sen den 30 maj va jag på vul, där visade sig svullna ägg, vi har efter det haft sex vid fler tillfällen, jag väntar nu mens den 21 juni, jag har sen den 3 juni haft ömma bröst mått illa vid vissa tillfällen, haft järn smak i munnen, kossan nån gång ner än vanligt per dag! Hur stor är chansen att man blev gravid efter vi va på vul

 • Postades 30 Jun
  Gäst

  Jag ha tagit test och visar negativ och inte fått min mens den hade jag den 2017-05-30 skulle få den när som helst undra vad ska jag göra

 • Postades 29 Sep
  Gäst

  Jag ha tagit ett gravidettest och inte fått något plus ännu då få se om jag ta ett nytt kanske jag se att jag är gravid hoppas på det

 • Postades 26 Aug
  Gäst

  ja har en dotter på 5 månader snsrt 6 månader och min mens skulle ha kommit den 22 augusti men inte kommit ännu.

 • Postades 17 May
  Gäst

  Jag vet inte om jag är gravid för min mens är försenad

 • Postades 30 Mar
  :s avatar

  Testade den 28/3 och fick ett plus

 • Postades 18 Feb
  :s avatar

  Jag skulle få min mens 16/2 har inte fått den ännu! Vi har en son på 7 månader nu så vi har inte planerat detta som med sonen då

 • Postades 18 Jan
  :s avatar

  Plussade idag ❤️❤️ Ser framemot detta år

 • Postades 01 Jan
  :s avatar

  bf 070915 =)

 • Postades 31 Dec
  :s avatar

  Bf 150904 =) 

 • Postades 26 Nov
  :s avatar

  plussade idag :D fick ett MF förra månden och vi har försökt nu i 8 månader men äntligen, och hoppas verkligen det håller i sig nu

 • Postades 19 Oct
  :s avatar

  Jag har fått svaga streck på alla 6 tester jag har tagit och mensen är nu 3 dagar sen. Är jag gravid??

 • Postades 19 Oct
  :s avatar

  Jag har fått svaga streck på alla 6 tester jag har tagit och mensen är nu 3 dagar sen. Är jag gravid??

 • Postades 19 Jun
  :s avatar

  Tig två tester för några dagar sedan och fick två positiva!! :)

 • Postades 14 Feb
  :s avatar

  Jag plussade igår & har aldrig förut fått så tydligt streck så efter alla (18mf) hoppas jag att det är vår tur att få barn via magen! Bild finns i mitt galleri :-)

 • Postades 25 Dec
  :s avatar

  Tog testet den 19de och väntade mens den 23de. Visade gravidmed råge så nu hoppas vi att allt går som det ska :D LYCKA!

 • Postades 19 Nov
  Gäst

  Plussade idag och fick ett jätte starkt plus! :D Har verkligen känt i kroppen att något var på G. Ska bli så kul att få en liten till sommaren, sonen på 3år lär bli överlycklig. :)

 • Postades 28 Aug
  :s avatar

  Hej jag skulle haft min mens i måndags men det kom inte så jag tog 2st test och dem visade positivt så jag är i vecka4+3 kram på er

 • Postades 17 Aug
  :s avatar

  Igår + jag på 3 olika tester :) ska bli såå kul att få bebis och ett syskon till min underbara son på 2,5 <3

 • Postades 17 Aug
  :s avatar

  lycka till allihopa.. ! jag har längtat så och nu har jag ett litet kryp i magen o vill bara att det ska ut nu så man får gosa och pussa på den är nu i v. 4 + 1 :)

 • Postades 17 Aug
  :s avatar

  jag fick idag den 16/8 gravid raskanaa 2-3  :) jätte kul

 • Postades 17 Jul
  :s avatar

  Hej alla! Jag testad igår mitt på dagen med ett Clearblue digital test där det stod Gravid 1-2. Blev överlycklig då detta är barn nr 2 isåfall :) Meen! I morse tog jag samma sorts test och där stod det - Inte Gravid.. :/ förvirringen är på topp!! Vet inte alls vad jag ska tro och tänka om detta:( Känner mig ju gravid.. Nåja får vänta någon dag till.

 • Postades 16 Apr
  Gäst

  Herregud vilken eufori! Jag +ade igår kväll och imorse när jag testade igen så visst fanns det ett streck, om än j*vligt svagt. Men samtidigt som lyckan inte vet några gränser så gör inte rädslan det heller... Har haft många missfall och är livrädd att "kramperna" i magen ska vara ytterligare ett missfall trots att jag vet att det är normalt att ha smärta och kramper i början <3

 • Postades 04 Apr
  :s avatar

  Plussade för fyra dagar sen (BIM+1) och känner mig mer och mer gravid hela tiden! Är så lycklig! Hoppas lill*n har bra att vara där inne :) Lycka till, alla! 

 • Postades 31 Mar
  :s avatar

  Fick ett halvsvagt sträck i morse. Är bim+2 bara. Så ska ta ett nytt om nån dag men hoppas det är possitivt då oxå :D

 • Postades 09 Mar
  :s avatar

  Jag köpte ett "tidigt graviditets test" på bäst på test och tog igår visade negativt. Min senaste mens var den 15.  ska jag ta ett nytt sen tycker ni?

 • Postades 08 Mar
  :s avatar

  Jag har inte fått min mens än och jag är fyra dagarr sen, jag är normalt aldrig sen....

  Men jag har gjort grav,test i onsdags och det var neg....

  Kan jag vara gravid ändå?   Vad tror ni?

  Hoppas på svar! 

  Hoppfulla hälsningar :)

 • Postades 26 Nov
  Gäst

  Hej allihopa Hela föra månader jag kände att jag är gravid , väldig känslig i humör , ont i bröst , känslig i lukt , tröt , mår dålig i magen , gasa i magen . Men jag har inte testat mig , jag ficken lätt mens situation 4 dag tidigare och bara på 3 dag istället för 8 dagar . Efter min lätt mens är slut ,en morgon jag har kollat men jag var inte gravid . Kan jag fortfarande vara gravid men testen visa fel eller ? Lycka till alla mammor

 • Postades 23 Nov
  Gäst

  3de försöket plussade för några dagar sedan. Vecka 4 enligt kalendern. väldigt trött och små öm nere i magen. Aldrig varit gravid förrut och önskat mig detta något enormt. Livrädd för missfall. Vet inte hur jag skulle kunna hantera om det händer.

 • Postades 22 Nov
  :s avatar

  plussade för 5 dagar sen! wiho det är så spännande med första :) någon annan som har känt molvärk i ca 2 veckor? men jag antar att det är vanligt!

  Lycka till alla julimammor :)

 • Postades 22 Nov
  :s avatar

  plussade för 5 dagar sen! wiho det är så spännande med första :) någon annan som har känt molvärk i ca 2 veckor? men jag antar att det är vanligt!

  Lycka till alla julimammor :)

 • Postades 13 Nov
  :s avatar

  Oooh! Vilken lycka jag gravid! Min dotter redan15 år pojkar9och8 år 3 och 2 år. Och nu väntar jag mitt nr 6 med tredje pappa som jag alltid har sakt ! Uch jag ska inte skaffa så många olicka pappor till mina barn! Annika32år:D

 • Postades 08 Nov
  :s avatar

  wiiihoooo fick mitt livs första plus igår är så glad men chockad. har inte känt något speciellt..

  känn helt underbart..  o ofattbart...

  efter nästan 1 1/2 års försök så ..

  hoppas lill*n håller sig kvar!!!

   

  kram

 • Postades 03 Nov
  :s avatar

  Fick två klara sträck igår efter flera missfall och 1 års försök Bf 11-12 juni 2013

 • Postades 17 Oct
  Gäst

  Hej tjejer jag vet inte om ni fortfarande är på den här tråden men jag kan ju iaf försöka. Jag stressar och vet inte om det kan vara möjligt, den 2 oktober tog jag ut min koppar spiral och satte in en p-stav (3år) vid samma tillfälle. Jag hade samlag med min pojkvän utan att han kom i mig den 6 oktober då jag hade ägglossning. Nu har jag riktigt svullna ömma bröst, är extremt trött och får attacker med yrhet och frossa, har även halsbränna och tjocka vita flytningar. Är det någon av er som tror att det ens är möjligt att jag skulle vara gravid??? Eller har någon av er haft dessa symptom så tidigt i er graviditet? Väldigt tacksam för svar eller reflektioner!! :)

 • Postades 06 Sep
  Gäst

  åh väntar på att mensen INTE ska komma :P den bör komma i helgen om den håller sig som vanligt, jag önskar innerligt att jag är gravid !!!!

   

  Har en son på 11 månader och vill ha ett syskon nu tätt inpå =)

   

  har mensvärk men hoppas den hör till något annat fenomen i kroppen än mens...

 • Postades 26 Aug
  :s avatar

  Vilken lycka Jag är gravid :) Har 2 barn flicka på 6år och en pojke på 5 år! Och i juli bestämde vi oss att jag ska plocka bort spiralen.. Direkt nästan efter vi gift oss i maj !! Det tog inte länge innan vi prickade rätt på Ägglossnings dagen ! och det Blev positivt grsvtest efter 10dagar!!!!!! Kände direkt "att det tog" Kunde inte hålla mig att göra gravtest!! Gjorde det i Digitala Clearblue Testet,, dom är jätte bra visar tidigt!!! Dom är suveräna visade direkt i v3 !! Är så lycklig.. Idag den 26/8 är jag i v 4+4 ;)) Mensen borde jag haft den 29/8.. Alltså hoppas att den håller sig undan på minst 10 månader!! Lite nervöst innan man passerat den första känsliga perioden då missfall är lätt att bli drabbad sv tyvärr.... Håller tummar och tår.. Grattis till alla andra som plussat! Och lycka till er som försöker Bamse Kramar!!!!

 • Postades 07 May
  Gäst

  Har 3 barn sen innan en på 4, 3 och 1 år och nu är jag gravid igen!!!

  Och detta var inte något vi ville...

  Till dig som skrev att din sambo reagera med F A N så var de nog choken, Låt de gå någon vecka till. Min man blev inte heller jätte gald men efter några veckor så börja han gilla tanken. 

   

  Lycka till alla!!!

 • Postades 16 Apr
  Gäst

  Jag väntar på min mens sen några dagar tillbaka. Har en son på 11 månader och hade ett missfall i v.8 för några veckor sedan,vågar inte riktigt hoppas på att vara gravid nu men det visar sig snart... Denna gång kommer jag känna så mycket mer oror efter mitt missfall men har en fin frisk son så vet ju att mamma kan jag iallafall bli =)

  All lycka till er som plussat! Det är fantastiskt att vänta & föda sitt barn men allra roligast är när dom är ute och man får vara tillsammans var eviga dag,det är det bästa med att ha barn,att se dem utvecklas för varje dag! All Lycka! Kram!

 • Postades 14 Apr
  :s avatar

  Fick pluss igår, sonen är 6 månader imorgon så det gick fort och det var planerat med tätta barn :)

 • Postades 09 Apr
  :s avatar

  Jag väntar också på min mens ska komma, men den har inte gjort det ännu. Skulle komma idag men det har den inte gjort, och jag känner inget där nere heller. Har bara ömma bröst och ont i min svank idag, började igår. 

  så man får se vad som händer i natt och i morgon... Men jag hoppas på att den inte kommer för vi har försökt så länge och vi vill så gärna ha en liten. 

  Har inte gjort nått test ännu, men har beställt några. så dem ska komma i veckan så då får man väll göra ett test om inte mensen kommer.

  Lycka till er som har plus

 • Postades 29 Mar
  :s avatar

  plussade i lördags, blir en bebis i dec 2012

 • Postades 24 Mar
  Gäst

  vicky- här är en till blivande novembermamma om allt går som det ska..detta till trots för cerazette minipiller! jag tog väl test egentligen bara av en slump, tänkte i tisdags att sjutton, hade inte jag mens senast runt 18 februari...? kollade först med rfsu som jag köpte snabbt på ica, negativt fast anade et liiiitet närmast genomskinligt streck..sen på onsdagen köpte jag clear blue plus och jorå, positivt..va tvungen att kolla med digitalt med och visst var det så...maken fick en rejäl chock men nu har det lagt sig, nu försöker vi vänja oss... har en dotter sen innan, makens första...så oplanerat men ändå så hände det trots skydd så det är nästan kusligt. maken tror på ödet och han kanske har rätt :) nu känns det bra iaf, hoppas allt går vägen nu.

 • Postades 19 Mar
  :s avatar

  Det har inte gått till på vanligt vis men vanlig har jag aldrig varit.

  Så....... va häftigt för maria ***** josef som alltid när dom träffats för dom har varit ihop sedan tidernas början av kolatomen.så nu när har är ur bilden så blir det verklighet av era fantasier vänner eller vad ni nu vill vara till mig .Jag hoppas iallafall det för nu kommer det två änglar till världen för att hjälpa till på alla vis. Min första som många barn känner heter Michelle Bridell och har gort bravader genom livet gullunge kram från mamma.

 • Postades 12 Mar
  :s avatar

  Hej. Har inte haft min mendms på över 3 veckor. Och gravtesterna visar negativt. Magen växer o brösten är ömma. Va tror ni?:)

 • Postades 12 Mar
  Gäst

  Har gått över menstiden med 3 dagar. Gjorde två test förra veckan men båda va negativa. Imorse kände ja att ja bara va tvungen å ta ett tredje å se man på.. två streck. Min sambos reaktion va "FAN"

  Hur tar man en sån reaktion? Kaninte riktigt tro de förrens jag vart hos BM och fått de klart. Just nu ser ja bara två ljusrosa streck på en sticka.

  Men är de så att ja verkligen är gravid så blir ja en november mamma.. Finns de fler???

 • Postades 07 Mar
  Gäst

  MIn mens är 6 dagar föresenad men testade mig i måndags och då var det negativt.. kan det ha varit för tidigt att se? vi vill ju så gärna!!! vad tror ni?

 • Postades 01 Mar
  Gäst

  Jag skulle ha fått min mens idag, går egentligen och intalar mig själv att den kommer när som helst, så att jag inte blir så besviken ( som jag blivit i 1 år nu)

  Har beställt hem grav.test, hoppas dom kommer imorn :) min man är bortrest, säger inget än så länge, det ska bli en överaskning :)

  Brösten växte nämligen typ 1/4 kupa i helgen, typ över natten ;) och magen har varit superuppblåst i över en vecka nu... lite illamående oxå, men bara liiite, så tar det med en nypa salt då jag alltid varit lite känslig mot lukter..

  kommer man få sova inatt?? :)

 • Postades 01 Mar
  Gäst

  Jag skulle ha fått min mens idag, går egentligen och intalar mig själv att den kommer när som helst, så att jag inte blir så besviken ( som jag blivit i 1 år nu)

  Har beställt hem grav.test, hoppas dom kommer imorn :) min man är bortrest, säger inget än så länge, det ska bli en överaskning :)

  Brösten växte nämligen typ 1/4 kupa i helgen, typ över natten ;) och magen har varit superuppblåst i över en vecka nu... lite illamående oxå, men bara liiite, så tar det med en nypa salt då jag alltid varit lite känslig mot lukter..

  kommer man få sova inatt?? :)

 • Postades 01 Mar
  Gäst

  JAAAA!!! Har försökt i ett år att få ett syskon till våran dotter som blir 2 i maj, skulle ha fått mensen under helgen o plussade i måndags. Blev så otroligt glad och lycklig!! Grattis till alla er andra som plussat och hoppas resten som vill gör det snart, all lycka till!

 • Postades 01 Mar
  Gäst

  Jippiiiiiii! Jag plusade idag! Är så lycklig! Men rädd! Har haft två missfall tidigare. Det senaste för ett år sen. Vi har längtat så mycket efter barn! Nu hoppas vi på tredje gången gillt. Och att våga vara lycklig! Det är ett mirakel i sig att få vara gravid igen. :) Stor Kram till alla!! Kärlek till Världen! Jippiiii!

 • Postades 28 Feb
  Gäst

  Plussade i morse och jag är så otroligt lycklig!

  Min lilla son ska bli storebror! En enorm känsla.

 • Postades 28 Feb
  Gäst

  Tog ut min k-spiral i nov å nu i morse fick jag dt underbara svaret jag är gravid ;)

 • Postades 28 Feb
  Gäst

 • Postades 26 Feb
  Gäst

  Min mena är försenad 3v, är jag gravid?

 • Postades 26 Feb
  :s avatar

  fick mitt plus idaaaaaaaaaaaaag så underbar :)

 • Postades 21 Feb
  Gäst

  Min mens är försenad med 3 dgr. Men det har den varit innan oxo. Förväntar mig ingenting. Vi har provat bli grvida i snart 1 år :/

 • Postades 12 Feb
  Gäst

  Min mens försenar 4-5 dagar. Jag hoppas jag är gravid. Skulle bli femte gången. De fyra var alla missfall. Imorgon går jag göra graviditetstest.

 • Postades 12 Feb
  Gäst

  jag plussade igår! :) Hoppas allt går vägen. Slutade med ppiller för 4 veckor sedan och är redan gravid :)

 • Postades 09 Feb
  Gäst

  Är lite förundrande skulle ha min mens igår men höge tecken på att den ska komma. Har försökt i 5 år nu. Hoppas hoppas jag är gravid min dotter som fyller 5 nästa månad kommer bli super glad om hon får ett syskon. Men jag är rädd att jag tänker så mycket på att jag vill vara gravid att min mens skjuts upp.:-( men hoppas kan jag lova. Och om det är någon där inne hoppas jag den vill stanna kvar. Har fått så många missfall så jag kan inte räkna dom på tår eller fingrar:-( kram till er som är och vill vara gravida.

 • Postades 03 Feb
  :s avatar

  Plussade i tisdags :) men kan inte fatta ändå :) gjort två olika test olika dagar o dom säger samma sak :) är så glad . Iomed att vi försökt i snart ett år så va de verkligen skönt o se två streck på Stickan .

 • Postades 30 Jan
  Gäst

  Fick positivt svar i onsdags. Har försökt i 6 månader. Nu äntligen ! Men tänker på missfall hela tiden. Så jobbigt att inte kunna njuta. Tips?

 • Postades 24 Jan
  :s avatar

  testade positivt idag :) stod gravid 1-2 .. :) så ja är i vecka fyra ... Såååå lycklig

 • Postades 19 Jan
  :s avatar

  Fan va arg jag e. Min mens e sen tre dagar :( Gjorde 3 cb gravtest alla va tråd smala vet ej hur jag ska tolka :(

 • Postades 18 Jan
  :s avatar

  Plussade i måndags! 4+6 idag. Många tankar som far runt i mitt huvud just nu. Jag kommer vara tvåbarnsmamma innan jag fyller 29 och det kommer vara knappt ett år mellan barnen. Det kommer bli spännande. Jag ser så fram emot vårt nya oplanerade men älskade barn. Jag vet att min son kommer bli världens bästa storebror!

 • Postades 01 Jan
  :s avatar

  Skulle fått mensen idag men istället kom en liten klar dygnsblödning den 27:e. Jag har inte plussat idag. Undrar om det händer något i kroppen? Jag gjorde ett gravtest idag, när ska jag prova igen för att vara helt säker?

 • Postades 01 Jan
  :s avatar

  Är en dag sen, ont i brösten å har känsliga bröst vårtor... Hoppas hoppas....

 • Postades 25 Dec
  Gäst

  Den bästa julklappen har anlänt, ett plus! Jag trodde jag skulle svimma! Första barnet så detta är mycket spännande, dessutom ser men (redan) en rundning på magen! V.4 beräknas jag vara i

 • Postades 24 Dec
  :s avatar

  Jag fick ett + i julklapp :)

 • Postades 21 Dec
  :s avatar

  ÄNTLIGEN!!! Idag plussade jag. i v. 4+4! Hurra!!!! Äntligen får lillan ett litet syskon!!!

 • Postades 20 Dec
  :s avatar

  ÄR en dag SEN nu, HOPPAS vekligen detta blir 8 försöket, så det är efterlängat :) Men ska inte hoppas för mycket, har blivir lurad förr. Någon annan som försökt länge?

 • Postades 17 Dec
  :s avatar

  + idag =D 4+3

  Är gör glad! blir min andra bebis då , min första är en tös på 3 år. ska bli helt underbart!!!

  Grattis till er o lycka till

 • Postades 16 Dec
  :s avatar

  Äntligen testa jag POSITIVT!!!!!! :D Gravid 2-3 veckor stod det..

 • Postades 13 Dec
  :s avatar

  Äntligen ett plus idag!!

 • Postades 09 Dec
  :s avatar

  Vi har äntligen fått possitivt resultat! är så lycklig. kan inte tro att det är sant. otroligt.

 • Postades 06 Dec
  :s avatar

  Jag testade och fick ett plus i morse+++++++++++++++.Jag är överlycklig, Ska prata med banrmorska i morgon. Känner fortafarande smärte på ryggen med det är vanlig sa barnmorska. Hallelujah:)

 • Postades 29 Nov
  :s avatar

  Jag plussade när jag va i v 3+6 :) nu är jag i 4+5 :) idag är det hälsokontroll hos barnmorskan.

 • Postades 25 Nov
  Gäst

  Grattis alla!! Själv plussade jag i tor! Är i vecka 4! Vi har en son på 16 mån! Vi har försökt i 6 mån nu, så det var efterlängtat,men nu är man orolig för missfall!! Lycka till!!

 • Postades 23 Nov
  :s avatar

  Jag plussade häromdagen och är i vecka 4+4 .. Idag har jag fått små blödningar. Hoppas på att det inte är något farligt. Pratat med BM som sa att jag skulle avvakta att det kan vara livmodern som växer. Men man blir endån orolig. Kram till er alla !

 • Postades 20 Nov
  :s avatar

  Jag plussade den 17e november. Så är väl enligt mätningen här i v 4+3. Känns lite overkligt. Kommer nog kännas mer verkligt när jag har fått prata med barnmorskan och hon också säger att jag är med barn. Det är mitt andra barn, har en son som blir ett år i december så han längtar efter ett syskon :)

 • Postades 15 Nov
  :s avatar

  Hej. Är tre dagar efter BIM och har inte fått någon mens ännu, och jag har alltid haft väldigt regelbunden mens! Tog ett test en dag innan BIM, men klumpade till det och hoppas på att det inte är gitligt. Ska banne mig göra att test till imorgon, och om det blir negativt igen kommer jag inte tro på det! Jag varken vill eller kan tro på det då. Ska köpa clearblue digital tror jag, senare, som ska vara tydligt och bra.

   Jag orkar knappt vänta, och tiden går otroligt långsamt nu. Är i vecka 4+6 enligt sista mens. Så är i alla fall glad att mensen inte kom då den skulle, men oroar mig hela tiden att jag plötsligt ska få en liten överraskning i trosan ändå. Haft lite mensvärksliknande smärta då och då, vissa dagar, men inte på samma sätt då jag brukar få mens på riktigt, men oroar mig ju ändå, kan inte låta bli.

   Vill bara att dagarna ska gå nu, så jag inte behöver vara osäker i onödan! Så svårt...

   Och har en massa symptom, så om de är pga nåt annat blir jag otroligt ledsen!

   Har i alla fall aldrig tidigare haft så här mkt försenad mens, förutom då jag hade p-stav, och hade inte mens på ett år (exakt!), oroar mig också om det kanske därför den blivit oregelbunden, tog ut staven i augusti och hade bara mens en gång sedan dess, i oktober... åh, nu fick jag mer hemska tankar.

   Skönt att skriva lite i alla fall. Men ska försöka sova nu, och upp tidigt imorgon och testa!

 • Postades 11 Nov
  Gäst

  Hej!... Jag e lite fundersam... Jag hade mens den 5okt till 10okt O sen har d gått nästan 5veckor o ingen mens kommer, skulle ha haft i tisdags den 8november... Har ända sen förra mensen haft stickningar i bröstvårtorna o vårtgårdarna, e förbannat trött o slut varje dag efter jobbet, spänd mage o ont o nedre delen a ryggen. Jag har testat mej o d visade negativt. Men har fortfarande stickningar i brösten 1gång per dag. D hugger till lite ibland vid naveln oxå!... E d jag som e knäpp! Hehe

 • Postades 07 Nov
  :s avatar

  Håller tummarna denna gång da,,,,,,ber till gudarna att den inte kommer i natt!!

 • Postades 20 Oct
  :s avatar

  tog ett  grav-test idag och är i 1-2 veckor :D

 • Postades 27 Sep
  Gäst

  Hej alla!

  Har kollat runt på den här sidan i några dagar nu sedan graviditetstestet visade positivt i lördags. :) (Är i vecka 4+1)

  Detta blir en liten sladdis, det ska bli så himla mysigt! Har en dotter sedan tidigare (hon är 11) och jag trodde aldrig att jag skulle vilja ha fler barn. Men sedan när jag träffade mina drömmars man så förändrades ju synsättet på den frågan.. ;)

  Vi har försökt i fyra månader så det var verkligan en GLAD överraskning! :D

  Kram från en lycklig blivande tvåbarnsmamma <3

 • Postades 13 Sep
  :s avatar

  Hejsan!!

  Jag är helt förvirrad!
  Jag får väl helt enkelt börja om igen,haha.

  Är enligt min senaste mens i vecka 7+5 ( vecka 8 ) idag, meeen var in till akuten i förrgår med kraftiga blödningar & ont, bebisen var för liten för att vara 8 veckor gammal, snarare 5-6 veckor gammal, så jag fattar inget alls jag :)

  Dom visste inte heller om bebisen levde, var för liten för att se riktiga hjärtslag på enligt gyn läkaren, så jag avvaktar & vilar, är den död, kommer den ut, inom en snar framtid.

  Visar sig, men hur som helst, jag får väl helt enkelt börja om från vecka 5 igen då ;)

  GRATTIS TILL ER!

 • Postades 09 Sep
  Gäst

  Grattis till alla som plussat. Själv så plussade jag för 1vecka sen. Så glad!

 • Postades 09 Sep
  Gäst

  Grattis till alla som plussat. Själv så plussade jag för 1vecka sen. Så glad!

 • Postades 06 Sep
  Gäst

  Ha ännu inte plussat men känt mig "gravid"en stund nu. Små tecken som gör att man örja undra. Hoppas att jag är gravid !!! Inte riktigt planerat men väldigt välkommande =)

 • Postades 06 Sep
  :s avatar

  Hej alla.. grattis till alla som har plussat,, jag har själv väntat i nästan 4 år för att få se detta plus. Kan inte fatta att jag är gravid... 

  Ta hand om er alla fina här.. 

 • Postades 27 Aug
  Gäst

  Hej!

  Har plussat för första gången i mitt liv i torsdags... Försöker sätta mig in i vilken vecka jag är i. Någon som kan hjälpa mig??

   

  Lördag 30/7 sista mensens första dag. Idag är det lördag 27/8.

  Har jag då genomgått 4 veckor och min "bytardag" lördagar. Så idag lördag börjar 5:e graviditetsveckan. Jag är 4+1 idag, eller??

  Tack på förhand om det är någon som vet!

 • Postades 24 Aug
  :s avatar

  Heey!

  Här är en till som nyligen plussat, i måndags 22 augusti 2011!!
  Jag är så mega glad, våran 15 månaders dotter ska bli stora syster i april 2012 :D

  Vi har försökt i 4 månader, bestämde oss när jag fick mensen sist ( 21 juli ) att vi skiter i det ett tag nu, för jag blev så himla deppig av alla bakslag, även om vi bara testat i 4 månder!
  Ja ni vet, man blir faktiskt besviken fast man vet att det kanske inte blev nått...

  Har haft sex 3-4 gånger sedan mensens slut runt den 25 juli & TÄNK, efter alla ÄL dagar som vi prickat in under 4 månaders tid & fått negativa besked, fick vi ett plus när man som mest trodde att det verkligen inte skulle bli nått & det var liksom inte meningen heller....:)

  Livet är härligt, man kan inte styra det, har jag märkt nu ;)

  Glad mamma till snart 2 <3

 • Postades 29 Jul
  Gäst

  hej allesammans :)
  Jag och min man gifte oss förra sommaren och har nu bestämt oss för att bilda en liten familj. Vill bli gravid med detsamma. Finns det ngn som har bra tips pa vad det är jag bör tänka pa. Tack pa förhand!!!
  & grattis till er alla som plussat :D
  hoppas det blir min tur snart :P

 • Postades 28 Jul
  :s avatar

  4+1 idag. Hoppas på att allt ska gå bra. Mår illa vilket jag aldrig har gjort i tidigare graviditeter, inte mycket men lite sådär så man blir påmind hela tiden:-)

 • Postades 05 Jul
  Gäst

  Hjälp! Vi var så oförberedda, en tredje bebis i mars! Har två barn sedan tidigare på 2 och 4 år. Klara vi detta??? Behöver råd från någon med tre småbarn. Glad o lycklig men rädd!!

   

 • Postades 03 Jul
  :s avatar

  Har gjort ett Preg-test som visade Positivt  ...... HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Postades 27 Jun
  Gäst

  Skulle fått mensen igår, hoppas den uteblir!

 • Postades 23 Jun
  Gäst

  Plussade på stickan som jag anade :-) Tänk att lillen ska få ett syskon! Är glad, nervös och förväntansfull. Har inte kontaktat gynekologen än... Med nr två känns det lite lugnare med allt. Det går ju ändå inte att se nått på några veckor. Lite underligt att det blir en till februari bebis. Min första son är också det. Grattis till alla pluss!!!

 • Postades 20 Jun
  :s avatar

  åh jag plussade i morse! är så överlycklig! Min son ska bli store bror =)

 • Postades 20 Jun
  :s avatar

  Idag är mensen beräknad, vi får väl se vad som händer men jag tror inte att den kommer ! Men mens kan dok vara lite sen ibland för mig, men har den inte kommit inom tre dagar då måste jag testa mig :-) (NYFIKEN). Vi håller Våra tummar att det vissas ännu ett plus/två streck, jag och min sambo ! Grattis till er andra som plusat ;-) 

Skriv en kommentar