Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 10 (vecka 9+...)

Din bebis är nu stor som en genomsnittlig grön oliv. Ländgen huvud till stjärt är nu 22-30 mm och väger c:a 3 gram. Din kropp avslöjar utåt ännu inte att du är gravid, men din läkare skulle vid en undersökning kunna känna att din livmoder är förstorad. Hormonet hCG är på sin högsta nivå och du har förmodligen märkt av någon eller några av följande förändringar; din hud kan bli mjukare, du kanske får finnar, ditt hår kan ha blivit fetare eller torrare och du kan också märka av ökade flytningar från underlivet (dessa är vanligvis inte något att oroa sig för).

Bebisen

Foster i vecka 9Trots att din bebis är mycket liten så börjar den alltemer att likna en människa. Ryggen rätas ut och svansen krymper. Huvudet är fortfarande oproportionerlig stort i förhållande till resten av kroppen.

Bebisens ögon är redan väl utvecklade och täcks av ett skyddande membran, och ögonlock som öppnas och stängs är fortfarande några veckor avlägsna.

Vid den här tiden börjar också bebisen att göra små rörelser för att träna sina muskler. De är ännu för små för att du ska kunna känna dem men om du gör ett ultraljud så kan du förmodligen se dem. Armar och händer utvecklas snabbare än ben och fötter på det här stadiet.

Det är fortfarande inte möjligt att se skillnad på pojkar och flickor eftersom de externa delarna av könsorganden ser mycket lika ut. I vecka 9 kan man tydlig se fingrarna.

Du

Ditt cirkulationssytem ändras under graviditeten och ditt blod ökar i volym med hela 50%. Volymökningen är viktig för att kunna tillgodose fostrets behov. Volymen kommer att börja öka redan under första trimestern och ökningen fortsätter under hela graviditeten. Denna utspädning av de röda blodkropparna kan leda till anemi och att du känner dig trött och orkeslös, något man kan åtgärda genom att se till att äta järntillskott.

Det är förmodligen snart dags för inskrivning på MVC (läs om vad man gör på MVC)

Skriv en kommentar

Det finns 218 kommentarer

 • Postades 14 Mar
  Gäst

  Hej. Tänkte bara höra eftersom jag enligt graviditets kalendern är i 9+3 samtidigt son det står v 10. Betyder det att jag är 3dagar efter v 9 (3dagar in i v 10? Tacksam för svar

 • Postades 04 Jan
  :s avatar

  Vecka 10 nu.. skulle bra gärna få reda på redan på KUB testet vad jag har i magen, blir det en till pojke eller en flicka? Spännande!!! Min lilla son som blir 6 månader imorgon börjar bli så stor och smart, känns konstigt att tänkta på att om ett år har vi en ny som är nästan lika gammal som han är nu och att han kommer springa runt och leka.. haha

 • Postades 10 Dec
  :s avatar

  Är i v 9 idag och känner inte så mycket . inget illamående.. mest trött ,, och har inte heller varit på ul. vill göra det med tanke på att jag fick missfall tidigare och orolig att det inte växer som det ska ? 

 • Postades 25 Oct
  :s avatar

  Jag kom in i vecka 9 idag men jag har inte blivit erbjuden nån UL hur kan andra göra det så tidigt förstår inte det... skulle nån snäll person förklara det för mig :) Tack!!!

 • Postades 02 Sep
  Gäst

  Är i dag i vecka 10, gjorde ett Ul förra veckan å där låg lilla pyret o hjärtat slog. Gravid med nr 3 o mår kalasbra :) Hoppas ni alla andra mår bra!! :)

 • Postades 11 Aug
  :s avatar

  Vecka 9+6 med barn nr 3. Mår ganska så bra. Inget är likt mina tidigare två graviditeter. Har två flickor på 8 och 5 :-) inväntar kub-test i slutet av aug. Fyller 35 till hösten.

 • Postades 14 Jun
  :s avatar

  v9+3 (v.10) idag! :D

 • Postades 25 Apr
  :s avatar

  Snart avklarat vecka 9 =)

 • Postades 19 Apr
  Gäst

  Man får hoppas att illamåendet går över snart för att kunna äta o dricka som man ska.

 • Postades 02 Apr
  Gäst

  V 9 börjar för oss idag, är jätteglad fast hela illamåendet, trodde aldrig man skulle kunna vara så lycklig fast man mår så illa jämnt, väntar med spänning för den 12e veckan för att kunna slappna av lite. Hälsningar

 • Postades 17 Mar
  :s avatar

  V9+1 idag! Bara 2 dagar kvar tills vi får se den lilla igen :)

 • Postades 06 Mar
  Gäst

  Är i v 9+3 är 22 snart 23 och väntar mitt första barn.har en kille som inte riktigt stödjer mig. Vet inte riktigt vad som kommer hända under tiden men älskar redan detta lilla barn.

 • Postades 27 Feb
  :s avatar

  Är i v9 idag ;) detta kommer ta sin lilla tid men veckorna går ändå relativt fort..illamåendet är bättre nu tycker jag. Ingen direkt mage än men fylligare bröst dock ;)

 • Postades 08 Oct
  :s avatar

  Är i v 9 och ska på ul idag! bara 2 timmar kvar! är skitnervös! =( hoppas hoppas att allt ser bra ut! Är som ni andra otroligt rädd för missfall, men det viktigaste 'r nu att man kan se ett hjärta. då blir jag lugn i nån vecka iaf!

 • Postades 03 Oct
  Gäst

  Hejsan!
  Är 18 och väntar första barnet, Var ej planerat men  vlde att behålla det. är jätte rädd att få missfall elleer liknande. Har ofta ont i äggstockarna och så.

 • Postades 11 Jul
  Gäst

  väntar ju första barn är 41 så är orolig för missfall är i v 8

   

 • Postades 01 Jul
  Gäst

  undrar varför jag inte mår illa jag mår jättebra bara  bränner i äggstockar på båda sidor

 • Postades 01 Jul
  Gäst

  Hej .Är 41 år väntar mitt första barn helt otrolig känsla.Är däremot jätte orolig att nåt ska gå fel är i 8 v.På gyn fick jag en broschyr och dom sa i stort sett loppet var kört .Skit dåligt bemötande.Nu är jag så ivrig hoppas ni vill följa med hur det går för mig.Tyvärr stöttar ej killen mig men det var nästan väntat.

 • Postades 01 Jul
  :s avatar

  v 9+3idag=) ÅH vad jag vill att tiden ska gå fort:d

 • Postades 26 Apr
  Gäst

  Då gör vi ett nytt försök, v9+4 idag. Förra gången dog barnet i v 7, men det upptäcktes inte förrän vid rul i v 19. Har lite svårt att tro på det denna gången förrän jag ser eller känner att den lever! Men har som tur är två fina flickor redan <3

 • Postades 07 Apr
  Gäst

  Jessis - Inget att oroa sig för, jag har också mår illa fram till vecka 9,sen avtog det, även brösten och tröttheten,.fullt normalt!

 • Postades 03 Apr
  :s avatar

  Är i 9e veckan och har mått väldigt illa tills förra veckan... blir lite orolig då jag hört att minskade symptom kan vara dåligt tecken... är det normalt att få mindre illamående redan nu? Bör man vara orolig...? har mkt mindre ont i brösten, de ömmar men inte farligt längre. tröttheten har också försvunnit lite, är inte superpigg men det har definitivt blivit mindre...

  har iof börjat med vitaminer inkl järn i dem... kanske påverkar? men har läst att det är vanligt med missfall i v 9-10... blir orolig men försöker att inte vara det... 

  tror det är att man är gravid i 9e veckan plus 3 dagar men är ej säker riktigt... 

 • Postades 03 Apr
  :s avatar

  Är i vecka 9+1 .
  Känner inte någonting. Har haft lite mensvärksliknande men det har avtagit. Mår tiptop ! känns jätte underligt och man blir orolig om allt står rätt till men det får vi hoppas. vi längtar som tusan efter våran lilla skatt  !

 • Postades 08 Mar
  Gäst

  Jag är gravid v 8+4 och hade inte alls planerat att bli gravid, jag och min pojkvän har nämligen inte varit ihop länge alls...blev typ gravid på direkten :) grät som bara den när jag fick veta, var då i v 5...jag visste att jag ville ha barnet men var osäker på vad min kille ville....men han ville ha vår lilla skatt lika mkt som jag och nu klappar vi på magen varje dag och längtar ihjäl oss! Abort var något som vi inte kunde genomföra eftersom vi skulle ångra oss så mkt efteråt.

   

  Jag mådde illa till en början, men nu har det avtagit lite. Jag är fruktansvärt svullen om magen och har lite ont i brösten.....tröttheten ska vi inte tala om, herregud! Går jag och lägger mig kl halv tio på kvällen så har jag varit vaken länge! Vill gärna sova kl åtta redan....längtar tills tröttheten går över, börjar trötta riktigt mkt på det nu....kissar grymt mkt också....har sprungit hela natten och kissat som en galning....men som sagt, vi längtar efter våran plutt <3

 • Postades 10 Feb
  Gäst

  hej

 • Postades 10 Jan
  :s avatar

  Är i vecka 9+1 har haft lite problem med ont i magen o ömmande bröst sen innan jag fattade att jag var gravid......

  Kan bara säga att jag trodde ej man kunde vara så trött som jag är....

  Jobbar bara 4timmarsdagar och när jag kommer hem äter jag och sen sover jag ca 1,5timme men kan ändå gå och lägga mig vid kl 22 och sova hela natten.

  Hoppas det lättar lite längre fram för att sova så mycket i ca 7månader till kommer ej att funka.

   

 • Postades 06 Jan
  :s avatar

  Gick idag in i v 10. Känns helt underbart att veckorna hittills har gått rätt så fort. Trots att jag mått jätteilla och kräkts nästan dagligen sen v 6. Allt det onda har ju något gott och underbart med sig. Äter åksjuketabletter och olika vitaminer som barnmorskan rekomenderat för att försöka lindra illamåendet. Men än så mår jag pyton. Ska på MVC den 16 och det ska bli skönt att få ta lite kontroller för att se att allt är okej trots att man känner sig så sjuk. Det är också skönt att veta att man inte är ensam med sina besvär. Då är det lättare att tänka positivt. Tack alla blivande mammor där ute. :) /Linda

 • Postades 04 Jan
  :s avatar

  Vecka 9+0 idag äntligen vecka 10:-), tänk att tiden går så fort:-)

 • Postades 05 Dec
  Gäst

  Jag går in i vecka 10 den här veckan och har varit illamående till och från sedan v. 7. Har avtagit lite, vet inte om det är något jag inbillar mig men det avtog något när jag började äta folsyra-tabletter?! Tar en tablett dagligen. :) Om jag ändå skulle bli illamående funkar saltlakrits för mig.. kanske inte så bra för vikten men illamåendet avtar iallafall ;)

 • Postades 28 Nov
  :s avatar

  Hej allihop!
   

  Jag är nu i vecka 9+1 och har inte känt av något illamående alls, vilket jag är så tacksam för, har läst mycket om hur jobbigt det är för många, känner med er.

  Jag har än så länge bara en värk i magen till och från, ömma bröst och så är jag så oerhört trött, är vanligtvis en rätt så trött person men det här övervinner allt. Har lust att gå och vila efter att ha varit vaken i endast några timmar och ögonen bränner hela dagarna.
  Och det värsta är att jag inte kan sova om nätterna, efter att ha sovit ca 4h så ligger jag sedan och vänder på mig och halvsover resten av timmarna, stackars min sambo som vaknar varje gång jag gör det, det är inte lätt..
  Började äta ACO Gravid vitamin + mineraler för 5 dagar sen så hoppas att det blir lite bättre av dom, dom innehåller ju mycket som man behöver.

  Fortsätter inskrivningen nästa vecka då jag även ska ta första proverna också, ser jag fram emot :) Veckorna går fort nu, hoppas allt går som det ska, bara 3 kvar så kan man känna sig lite lugnare sen :)

  Lycka till allihop och hoppas allt går bra för er :)
  /Stephanie

 • Postades 25 Oct
  :s avatar

  9+3 betyder att man gått gravid i 9 veckor och tre dagar. Om jag är i v 9+3 så säger jag att jag är i v 9. Men vissa säger v 10, för att man har ju gått mer än 9 veckor och är inne i tionde veckan. Alla säger olika och spelar inte så stor roll egentligen. :) Ja man räknar från sista mensens första dag.

 • Postades 25 Oct
  Gäst

  Hej

  Är gravid i vecka 9 men förstår inte riktigt när ni skriver v 9 + 3 dagar
  Vad är dessa tre dagarna för något? Min BM sa att det är svårt att veta exakt när själva befruktningen ägde rum. Räknar ni från sista mensens första dag eller?

   

   

 • Postades 18 Oct
  :s avatar

  Någon som kan hjälpa mig? är i vecka 9+3 idag, det jag undrar är om man då ska gå efter vecka 9 eller 10? För jag har väl gått 9 fulla veckor och 3 dagar in på min 10:de vecka? Men varför säger man då vecka 9?

  Lät förvirrande detta, men någon som förstår vad jag menar?

   

 • Postades 15 Oct
  :s avatar

  Vecka 9 går in i vecka 10. Är super glad att allt går bra och att inskrivningen är på torsdag, mun sambo är till ett stort stöd när jag inte mår bra. Alla är lyckliga och glada över att vi ska ha ett barn till. Om två veckor är man i vecka 12 och oron släpper nog lite för missfall :)

 • Postades 03 Oct
  :s avatar

  Är i v 9+1 idag och jag märker hur jag och sambon slappnar av mer nu. det ha gått rätt så snabbt dessa veckor trots allt. Om 6 dagar ska vi göra VUL (bor i Portugal där det är rutin i v 9-10) och det ska bli så skönt att få veta om allt är som det ska. Man oroar sig ju trots att det inte finns några tecken på att det skulle vara några fel.

 • Postades 28 Sep
  :s avatar

  Är gravid 9+2 idag och har mått superilla senn vecka 6-7, nu börjar de dock avta LITE. Tröttare än nu har jag dock aldrig varit. Alla symptom tar jag faktiskrt positivt även om de är jobbigt, de är ju trots allt ett tecken på att allt är som de ska :)

   

  Slutade också röka direkt när jag fick reda på att jag va gravid, ca 4 veckor utan cigg och jag är sjukt stolt :)

  Grattis till alla er andra också :)

 • Postades 23 Sep
  :s avatar

  Hej Allihop o Hej Simone..

  Känner som du, osäker på vad jag vill o vad jag måste göra. Har dock en make som stöttar mig men en kropp som inte är på samma våglängd. Helt fel tillfälle att bli gravid, även om vi båda vill ha barn.

  Har inte heller åldern på min sida så sett och med kommentarer som "detta kanske är enda chansen ni får" från läkarkåren går hjärnan på högvarv för fullt. Kaos med andra ord. Ingen rim och reson. 

  Mår apa både fysiskt och psykiskt och önskar att jag bara kunde vara glad och lyckligt över detta besked som så många andra. Men ibland är det inte bara hjärtat man kan tänka med, ibland går hälsan emellan.. ändå är det ett enormt svårt beslut att ta. Oavsett vart det barkar. Har själv varit inne på abort men inte klarat av att genomföra det då hjärnspökena hela tiden dyker upp. Tänk om man kunde få leva här och nu och inte hela tiden behöva kämpa sig igenom allt. Lycka till alla ni därute och hoppas ni slipper dessa kval. De är inga jag önskar min värsta fiende. 

  /M31

 • Postades 30 Aug
  :s avatar

  9+0 idag. Är så jäkla nervös inför VUL på torsdag! Hoppas att allt ser ok ut. Har inte lika mycket symptom nu som tidigare mer än att man är like konstig och uppsvälld i magen, lite illamående ibland och väldigt lite molande värk! Hoppas det inte är ett dåligt tecken utan att det kanske är spökveckorna! Någon som bet när man går in i dem?

 • Postades 27 Aug
  :s avatar

  Hej Allihopa!

  Undrar om det är någon som har tips mot illamående samt världens halsbränna? Jag är i v 9 +5 och spyr dagligen i 3 veckor nu och inte nog med det så har jag världens halsbränna. Använder postafen och åksjukeband. Försökt med massa olika maträtter att minska symptomen men funkar inte.   Har ingen ork kvar snart!

  MIn BM säger att det är positivt att jag mår så här det betyder att jag är gravid...den kommentaren hjälpte inte! hmm :-)

  Någon själ som har bättre tips?

   

 • Postades 22 Aug
  Gäst

  Hej alla.

  Vill önska er alla lycka till, och gratulera till det underbara ni har inom er.

  Jag har en dotter på 7,5 år som jag har ensam vårdnad om, är arbetslös och går på soc, har inget fast förhållande, har inte berättat för någon utom de närmaste att jag väntar barn.

  Imorgon ska jag ringa BM och få en tid. Jag hoppas på att jag kan få ett ultraljud så snart som möjligt, som kanske kan hjälpa mig att ta reda på vem av de två kandidaterna som är mest trolig BF.

  Även om jag är glad över att få ett barn till kunde denna graviditet knappt kommit på en mer oläglig tid.

  Jag kan inte söka jobben jag brukar, då miljön jag jobbar i inte är den bästa, särskilt inte när man är gravid och känslig.

  Jag ska donera en njure, men måste nu skjuta upp detta ytterligare, och hoppas på att min kompis inte blir ännu sämre kommande år, hon går redan på dialys tre ggr i veckan.

  Mitt ex, 7,5-åringens pappa; bråkar med mig och vill ha delad vårdnad och ha henne hos sig var annan vecka; efter sporadiskt umgänge och bristande engagemang. Dottern vill INTE till pappa, jag har erbjudit honom varannan helg, men han tänker gå till rätten med detta.

  Jag känner mig oftast ensam, ledsen och trött, vill bara dra något gammalt över mig, men eftersom min dotter börjar skolan på onsdag är det mycket att pyssla med.  Hoppas att jag får socialbidraget imorgon, så jag kan köpa en skolväska åt henne. på onsdag ska jag också försöka få hem en begagnad men någorlunda ordentlig soffa, vilket jag inte haft någon på ett och ett halvt år. Bara att passa på att bära nu innan magen blir för stor!

  Åter igen vill jag lyckönska er alla, ursäkta att jag sitter här och gnäller; ville bara ösa ur mig lite...

  Best wishes /Ensamma Mamman

 • Postades 11 Jul
  Gäst

  Är i vecka 9+4, mår illa och spyr ofta. brösten är ömma, magen putar, är jätte trött och behöver sova mkt.

  Har en underbar kille spm stöttar och finns där för mig, allt känns underbart!

  Önskar alla lycka till, - Simone, hoppas d gick bra för dig och att du gjorde ett val du inte ångrar. Synd att behöva genomlida något så jobbigt. De finns bra killar där ute.. lycka till med allt

  /Natta

 • Postades 08 Jul
  :s avatar

  9+0 idag och jag tror inte att vi kommer att få en bebis av den här graviditeten. Det känns inte så. Symtomen har avtagit. 3½ vecka kvar till ul.

 • Postades 30 Jun
  :s avatar

  jag gjorde ett teset i v3, min mens skulle komma veckan efter igentligen men min kropp sa bara typ nu är det dax att göra ett teset så gjorde jag det, nu är man i v9+5 :) dom här 6 v har gått jävligt fort o illa har jag mått jätte mycket tappade matlusten också men mamma tvinga mig att äta :P.. 

 • Postades 23 Jun
  Gäst

  Tänk vad märkligt att nästan alla är osäkra och förvirrade i det här stadiet! Det är jag också kan jag lova. Barnmorskan trodde jag var i vecka 9, men kan lika gärna vara sju eller tio, har inte gjort ultraljud än. Men oj vad konstigt allting känns ändå! Brösten gör ont, jag har mått illa men det har gått över..dock är det svårt att äta fastän man är hungrig för helt plötsligt tar dte bara stopp och hela magen känns tjock och tung och hemsk. Sedan är det väl inte lättare när man "förstör" hela ens pojkväns liv nästa år, ja det känns sådär. Men vet ni vad, vad kan hända tänker jag? Okej, han gör slut. Okej..jag får leva på en mammapenning, ha bostadsbidrag och mitt barn får bidrag från sin pappa=vi överlever. Det är läskigt men så mycket mer är det ju inte. Det är ett barn, massa ansvar och mycket att göra, men ändå.. det är ju ett barn, det är ingen svår rebus, vi ska inte räkna ut en matematisk formell eller stå på scen inför 3000 pers. Det är ett barn! =))

 • Postades 08 May
  Gäst

  Hejhej alla blivande mammor (= jag är en ung tjej som fyller 19 år om bara några dagar. ja är gravid i vecka 9 och har nydligen kommit hem från akuten.. jag svimmar och spyr så otroligt mycket att jag kan inte ligga på rygg, stå, sitta och såvidare.. jag måste ligga på sidan hela tiden.  jag hade två stora blödningar och mår verkligen jätte dåligt. men på ultraljudet hörde jag hjärtat slå perfekt, och jag fick se min baby <3  allting va normalt, men de beror på stress... så alla gravida därute! sluta stressa... de skadar ditt barn tiogånger värre.

 • Postades 16 Apr
  Gäst

  Jag är i vecka 9+1 och jag har inte mått illa någon gång och undrar om detta är ok?

  Lite trött är jag på dagarna och sover ganska dåligt på kvällarna och jag går på toa typ 3 ggr om natten men det är inget jag klarar av :D

  Ps, slutade röka så fort jag hörde att jag var gravid, känner mig stolt :D ,  me fyyy va jag hostar efter 30 dagar...  =/

 • Postades 14 Apr
  Gäst

  Hej Cina, 

  Jag känner som du. Jag har ingen aning om vad jag vill. Har pratat med kurator och barnmorska men ej blivit klokare. Är i v 8 nu. 

  Jag står själv i detta, då min sambo gjorde slut på vårt förhållande när jag berättade att jag var gravid. Detta då han plötsligt ej vill ha fler barn. Han har 3 sedan ett tidigare äktenskap, och han kommer inte ha kontakt med varken mig eller barnet, om jag behåller.

  Jag har inga barn ännu och min ålder börjar nu bli kritisk för barn, 35. 

  Jag hade inbokad abort denna vecka men kunde ej genomföra den, så har flyttat det till nästa veckan. 

  Helt oklar med vad jag vill. Vill ej bli själv med ekonomi och ansvar, leva själv på en mammapeng är inte mycket.

  Gör jag abort blir det kanske ej fler chanser. Totalt kaos i hjärnan.

  Men vi löser säkert det, vi har ju valet i vårt land att göra som vi vill, till skillnad på många andra länder. 

  Har märkt på senaste år att kvinnor är j-t starka och att vi löser det mesta. :) 

  SM

 • Postades 08 Apr
  Gäst

  Har också precis gått in i vecka nio! har jätteont i brösten och mår illa nästan hela tiden!! det är skitjobbigt..

  men jag är ändå lyckig och längtar efter lilla bebis! synd att jag måste vänta till november bara.. :)

 • Postades 11 Mar
  Gäst

  Cina!

  Jag förstår att du mår dåligt. Jag tror att de som låter säkra antingen har planerat att skaffa barn, eller tänkt att det inte skulle göra så mycket om det hände. När något oplanerat sker så är det klart att man kan få panik. Och speciellt när det handlar om att man blir gravid. Känn dig inte hemsk, för det är du INTE! Du är fullt normal! Har du pratat med någon om det här? Barnmorska, kurator eller liknande. För att få rätsida på dina tankar och känslor. Vilken vecka är du i? Finns det någon partner som kan stötta och som du kan prata med? Det finns hjälp att få och olika alternativ. Jag tror även att det finns en anledning till att man ska vara gravid i 9 månader. Man får mogna, och växa in i det som komma skall.

  Jag hoppas att det ordnar sig på något sätt!

 • Postades 02 Feb
  Gäst

  Jag e i fjärde veckan typ och kanske är i fel forum men tänkte ocksa dela med mig. Blev ocksa plötsligt sugen pa svensk mat och rätter man at under gymnasiet som potatis, köttbullar, brunsas och lingonsylt.  Mycket sugen pa korv och korvbröd och gör alltid hemgjorde hamburgare med svensk Kavli dressing.  Snart ska jag till Stockholm.  Det är häftigt att vara gradvid. Men mina bröst gör jätte ont när jag rör de.  är det verkligen viktigt att träna och röra pa sig i detta stadie för jag känner att jag inte kan fa nagot gjort och bara ligger hemma och är trött.  Ilamaende pa morgonarna, när blir symptomen bättre?I vilken vecka börjar illamaendet och tröttheten avta?

  Lycka till allihopa

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  9+1 idag och jag mår ganska bra. Mår lite illa på kvällarna precis innan jag ska gå och lägga mig, yr, rapar ofta och har börjat tappa matlusten.

  Men nu längtar jag bara till v.12 så jag kan slappna av, och dels får slippa gömma mig i mina trånga kläder. 

 • Postades 19 Jan
  :s avatar

  Haha fick precis veta att ja var gravid förra veckan och idag fick ja göra ett ultra ljud för de skulle se hur långt gången ja var 9.0+ skrev dom upp på en lapp sen var det bara att ringa barnmorskemottagningen, när de ringde upp mig o ja sa 9 veckor skällde hon i telefon typ ut mig för att ja var seg med att reagera att min mens inte kommit sen sucka hon över att det inte fanns nåra tiden. Så ja ska skriva in mig först när ja är i vecka 14, men men så länge ja mår bra så! Mår väll livet som pumpar på i magen bra.

  Jag äter bara saker ja tycker är goda, inget annat går ner :p

  i dag har ja ätit 1 kg morötter typ och en pizza restorante, mitt luktsinne är för bra och allt kött luktar som rena avfallet, det går bara inte att äta. och massa godis.

  Varieradkost javisst!

 • Postades 17 Jan
  :s avatar

  Längtar oxå till v 12!! tiden går så långsamt just nu =(

 • Postades 06 Jan
  Gäst

  Hej! Alla låter så lyckliga å säkra på sin sak...att man vill ha barn. Själv är jag helt knäckt...mår riktigt dåligt psykiskt. Hade inte alls planerat att bli gravid...Är inte redo för det här...är livrädd å fruktansvärt osäker. Bara för nåra år sedan ville jag inte ha barn alls, tycker d överlag är tidskrävande å jobbiga. Men hade väl just kommit på att jag nog vill bli mamma nån gång men inte NU! Känner mig så hemsk som inte vet vad jag vill, önskar varje dag att jag ska vakna å känna att allt känns ok i allafall men just nu har jag 1 av 7 dar som känns ok, resten av dagarna gräver jag mest ner mig å ältar fram å tillbaka, gråter å avskyr mig själv för att jag inte bara är lycklig....Vad är det för fel på mig? Finns d någon därute som är lika rädd å osäker som jag? Känner mig så ensam...

 • Postades 07 Dec
  :s avatar

  9+2 idag :) WOHO känns som jag fick veta igår att jag var gravid har inte sjunkigt in än :) är sjuk oxå på köpet :( har feber och en kraftig förkylning :( men lika glad ändå och idag röker jag min absolut sista ciggarett !!!!! :D För All framtid!!!! Tackar min sambo för att han stöttar mig genom att oxå slutat röka :) /// Kramar

 • Postades 24 Nov
  :s avatar

  Redan i vecka 9=), eller jag 10=), hehe. mår illa lite då och då annars så är allt prima=).

 • Postades 29 Oct
  Gäst

  kal mat har funkat mycket bra för mig men all mat som är uppvärmd eller varm så är det som att det växer i munnen och jag får springa på toan på en ggr. är i v9+2 nu och längtar nå så otroligt! önska varje dag att det inte ska bli missfall och drömmer på nätterna att det ska bli tvillingar.

 • Postades 26 Oct
  :s avatar

  9+1 idag.

  Känns som att jag blivit större snabbare denna gång än när jag väntade min son. Känns som att jag är i vecka 18 redan.

  Ful fet och äcklig = där satte jag fingret på hur jag känner mig just nu. :/

 • Postades 18 Oct
  :s avatar

  Illamående delux idag, klarat mig så bra nuu nder helgen.... Men det är väl kanske något med att man håller på att få förkylning med.... Usch, tycker inte om att må illa, känns som om det kommer upp snart......

 • Postades 14 Oct
  :s avatar

  Va in på vul idag och fick se lilla miraklet. Hjärtat pickade på jättefint, och navelsträngen pulserade. Bebisen hade ett gympass därinne, den sparkade och kickade på som f*n, hahah så jäkla häftigt att se. Hon trodde jag va i 9+6 :)

 • Postades 08 Oct
  :s avatar

  Är nu i vecka 9+3 och blev idag sjukskriven för foglossning... Har haft problem i 3 veckor redan och nu är jag ordinerad vila, höftbälte och kryckor i minst 2 månader framöver...

  Andra symptom är att jag är trött och illamåendet fortsätter och ibland är jag rätt yr. Mindre matlust så jag äter det jag blir sugen på helt enkelt...

 • Postades 20 Sep
  Gäst

  Men om v 12 kunna komma nångång..det går ju så sakta =(

 • Postades 16 Sep
  :s avatar

  Varit på inskrivning på MVC idag, alla värden var bra. Fick ett recept för mitt illamående. Hoppas att de hjälper, börjar bli jobbit att må illa och kräkas alla tider på dygnet.

 • Postades 31 Aug
  :s avatar

  äntligen inne i vecka tio :) nu är det ett foster där inne som börjar röra sig, det känns helt underbart :) längtar

 • Postades 23 Aug
  Gäst

  idag e vi i vecka 9+1 , och mår enu väre nu huvudvärk , yrsel , trött ,illamåendet tillbaka och resept fria hjälper inte . Ska på mitt andra UL 25 agusti då får vi se mer av utvecklingen och om det är två eller en . Hon misstänkte 2 första besöket då var jag i vecka 7+1 , hinnan den låg i var stor som till tvillingar , aja jag e glad bara det e baby som vill komma till oss . Mitt fall e litte spesiellt ska inte ta upp detta här . Men så skönt att se den och att jag hoppas att utvecklingen går bra . 2 dar kvar bara . Så varanan vecka ska jag på UL för att följa graviditeten. + då se om hormon behanlingen funkar . lycka till alla och hoppas alla som mår dåligt blir bättre snart /kram

 • Postades 01 Aug
  :s avatar

  Ryktet går på byn att vi skall ha ett barn till, och ingen av oss har sagt något om det. Så jag antar att det syns på något sätt... Mår lite bättre nu, men är förkyld. Har semester i 2 veckor till, och det känns välbehövt. Väntar på inskrivning nästa vecka. Här får man dock inget UL förrän v.18, synd för det skulle kännas bra att veta om den lille lever och har det bra. Har ångest för jag har varit på tivoli och åkt karuseller, det kanske inte var så bra kom jag på senare, men det lär ju visa sig... Ha det bra alla! =)

 • Postades 22 Jul
  :s avatar

  Illamåendet är så olika från dag till dag. En dag kan jag må pyton och nästa dag känns det hur bra som helst. Och väldigt annorlunda från då jag gick med första barnet. Skönt att det snart är dags för ledigt!

 • Postades 15 Jul
  :s avatar

  jag har mitt UL först om 2 veckor :( vill ha de nuuuuu.. är i 9+2.. skulle ha fått första rådgivningsdagen tidigare men neeej alla e på semester.. "jaha... nog är jag gravid för de" så till rådgivningen den 20.7 och UL 27.7.. tiden går så långsamt!

 • Postades 08 Jul
  :s avatar

  Avslöjar INTE? *skrattar* Jag har iaf jättesvårt att dölja denna här *pekar på maggen*

 • Postades 06 Jul
  :s avatar

  Blääää, vadå inte ser att man är gravid. Jag är ju jätte rund om magen, det är lixom det enda som syns när jag för övrit e smal som en pinne! Jag hatar de här veckan, man e trött, illamående, tjurig å allmänt hormonsubba :P

 • Postades 27 Jun
  :s avatar

  Längtar tills ultraljudet. är bara i 10 veckan (9+0) .- Tycker fortfarande det känns så overkligt när man inte ser att man är gravid eller varit på ultraljud !

 • Postades 17 Jun
  Gäst

  jag gjorde mitt 1.a UL v 10(9+2) men de såg mest ut som en räka :)

 • Postades 17 Jun
  :s avatar

  jag håller me jag e oxå sjuuukt trött :( håller oxå på so somna flera ggr om dan sen efter jobbet e d bara hem sov nån timme lr två haha hoppas d blir bättre snart... fast d e klart man får ju passa på o sova nu medan man kan ;)

 • Postades 15 Jun
  :s avatar

  Hur klarar ni tröttheten? Jag somnar på jobbet=(

 • Postades 14 Jun
  :s avatar

  vecka 9+0 idag, bara läängtar till vecka 12 nu!!

 • Postades 08 Jun
  :s avatar

  det beror på vilket mvc du går på, jag går på ett privat och fick göra ett på inskrivningen, men vanligast är att man gör ett runt vecka 18.

 • Postades 07 Jun
  :s avatar

  Någon som vet när man brukar göra första ultraljudet?

 • Postades 03 Jun
  :s avatar

  Gjorde ett gravtest hos bm idag, för att vara säker på att jag inte inbillade mig... Och det gjorde jag ju inte:) Så till nyår blir vi fyra i familjen :D

 • Postades 25 May
  Gäst

  Tycker också att det går låååångsamt. Samtidigt befinner jag mig i en riktig lyxig situation. Som flygvärdinna får jag inte jobba efter att graviditeten har blivit känd och därför kan jag njuta av min ledighet. (det negativa är naturligtvis att alla vet om det på jobbet och massa människor som står närma mig vet inte om det. Men så snart doktorn har satt ett beräknat förlosningsdatum måste man enligt lagen säga till, annars kan man förlora jobbet) Jag har inga som helst symptom och jag är så otroligt tacksam över detta. Men ibland blir jag nästan lite orolig över det! Jag har redan fått höra den lilla olivens hjärtslag (dessa saker verkar göras tidigare utomlands). Härligt!!! Är det någon mer än jag som inte känner "någonting"? Kram och lycka till

 • Postades 18 May
  :s avatar

  9+1 nu skönt att ha kommit in i vecka tio..men segpropparna här gör inget ul innan v.18!!! orka vänta!!

 • Postades 16 May
  :s avatar

  V.9+4 nu. Illamåendet e som de varit nu i ett par veckor.. Magen växer redan, kan inte dölja de :/ Ska på UL på tisdag för att exakt kolla hur långt gången jag är och om där e mer än 1 bebis då de e "rätt" linje för de.. Drömmer om fyrlingar, men håller tummarna på en liten jordgubbe i magen :)

 • Postades 12 May
  Gäst

  Uj illamående till tusen. Jobbig nog håller det i sig hela dagarna. Dock brukar varmt vatten med lite socker och mjölk i hjälpa väldigt gott en liten stund i alla fall. :)

 • Postades 02 May
  :s avatar

  Redan första dagen i vecka 9, det går ganska fort ändå! :)

 • Postades 02 May
  :s avatar

  Sluppigt i stort sätt illamåendet :D muhahah

 • Postades 02 May
  :s avatar

  Går nu in i v.9 men är super-orolig! Har haft lite beiga flytningar i veckan som varit som gör mig rädd. :-( *håller tummar och tår*

 • Postades 29 Apr
  :s avatar

  9+4 idag :) så det är snart vecka 12. Skönt :)

 • Postades 23 Apr
  :s avatar

  Tiden gar sa sakta! Och illamaendet blir bara varre o varre, usch! Och att ga pa toa kanns omojligt :-( Kommer inte ihag att jag madde sa har illa med min tjej. Langtar tills det blir battre!

 • Postades 22 Apr
  Gäst

  V 10 idag (9+0) o dax för mej o lillskruttan som redan sover i vagnen att bege oss till MVC för inskrivning. Ska bli riktigt kul att träffa min BM igen.

 • Postades 14 Apr
  :s avatar

  :)

 • Postades 31 Mar
  :s avatar

  31 oktober kommer min bebis :) Var gravid för några månader sen, fick missed abortion i vecka 9 så jag känner mig lite skeptisk, och även orolig. Jag har inte börjat hoppas än.

 • Postades 29 Mar
  :s avatar

  åh, vad jag längtar tills den 30 oktober! :D

 • Postades 28 Mar
  :s avatar

  Jag ska också ha barn den 30 oktober :) Längtar!

 • Postades 28 Mar
  :s avatar

  Jag vill oxå att tiden ska gå snabbare! Ska ha bebbe den 30 oktober men jag vill bara komma över v.14 så känns det tryggare. Och så kan man berätta för folk för nu så ser man att en del undrar, min mage e redan stor o svullen och den brukar vara platt. Jag har bara stora tunikor o sånt för att ingen ska se. Längtar tills man kan slappna av. kram!

 • Postades 23 Mar
  Gäst

  Jag vill bara att dagarna ska gå förbi vecka 12 så man kan känna sig lite säker.. allt känns så läskigt nu om man skulle få missfall.. hemskt... Men jag hoppas på att allt ska gå bra ! :-)

 • Postades 22 Mar
  :s avatar

  V. 9 nu... och tiden går fortfarande hur långsamt som helst... 9 dagar kvar till UL... hihi längtar... =)

 • Postades 16 Mar
  :s avatar

  Min inskrivning blir den 8 april och bara Det känns som en evighet!!! Vill gå på ultraljud och veta könet och allt det där NU :) Längtar!

 • Postades 16 Mar
  :s avatar

  Jag håller med! tiden kryper verkligen fram!

 • Postades 15 Mar
  :s avatar

  längtar vill att bebisen ska vara här med mig nu, tiden går så fruktansvärt sakt... hoppas allt är bra med er där ute :)

 • Postades 15 Mar
  :s avatar

  Inskriving 8 april - Längtar <3

 • Postades 12 Mar
  :s avatar

  9+0 Håller med alla andra här om att tiden går vääääldigt långsamt. Har en vecka kvar till inskrivningen.

Skriv en kommentar