Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 28 (vecka 27+...)

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.

Skriv en kommentar

Det finns 219 kommentarer

 • Postades 20 Feb
  Gäst

  V 27+1 nu. Känner diskreta små puffar o sparkar. Ikväll kände pappan första " puffen " blev helt salig. Vi vet att vi väntar en liten tös. Vad vi längtar efter att få träffa dig❤

 • Postades 31 Jan
  :s avatar

  Det är bra med uppdateringar vad man förstått för länge sedan det twister skrev måste stämmt för det tar en sådan hiskilig tid att få dom färdiga men så ska det vara. dom kommer när dom är färdigskapade den ena till fru fortuna som är gud för djuren den adra tvillingen blir kanske gud i himelen han säger nu att absolut vill han det då blir lillebror tillsammans med abonina som vi döpte henne till.sedan är det två pojkar till en ska försvinna och vad vi gör med den andra vet jag ite ännu.

  / Juliet

 • Postades 06 Dec
  :s avatar

  Är nu i 27 plus 1. Magen börjar bli i vägen när man ska börja sig ner och man blir lätt andfådd. Sen att man har blivit förkyld gör inte saken lättare. Känns konstigt att det bara är 90 dagar kvar. Längtar tll bumlingen kommer ut. Har funderat lite på namn men det känns så svårt att hitta bra namn som både jag och min man gillar.

 • Postades 25 Oct
  :s avatar

  Har gått länge nu men nu vet jag varför, det är andliga barn som en sköterska uttrycke det men det är gudar som kommer nu först och det är andar. man har ju sagt att gud inte finns men det är för han inte har någon ande och människorna säger samma sak om dom själva att anden inte finns så nu när gud får en så kanske människorna tänker till när dom får träffa dom som syns. Jag trodde tv hade kastat ljus över situationen men så är det inte för många . hoppas på bättring visste ni att eran egna ande är den som har alla svar om erat liv och det mesta ni vill veta. min skolsjöterska sa när jag var liten att hon hade kontakt med sin egna gud i kroppen och det var anden det hade jag svårt då att förstå hur hon kunde kalla det gud men det har jag förstått senare att det är den med svaren. nu kommer djurens gudar mikaela och maikel till världen nästa gång kan dom få kropp om dom vill leva som människor men det tror jag inte dom vill bara finnas.

 • Postades 27 Jun
  Gäst

  Är i vecka 27 + 1 idag, det börjar bli lite spännande. Har inga större krämpor, börjar bara känna mig så osmidig, och inte så värst attraktiv mera.. Och så är det mycket stånkande och stönande då jag skall böja mig i jobbet.. :) Vi har inte köpt några bebissaker ännu, endast några klädesplagg i neutrala färger eftersom vi inte vet vilket kön lilla hjärtat är. Sist jag vägde mig, för två veckor sen hade jag gått upp 7 kg, från 52 till 59.. säkert är jag över 60 kg nu.
  Det är nog en liten vild en som gömmer sig i min mage, h*n gillar verkligen att sparkas iaf. :)

  Men ååh, vad vi längtar efter att få hålla lilla hjärtat nu!

 • Postades 25 Jun
  :s avatar

  Tiden går relativt fort. Bara känns långt kvar ändå. Mår illa idag o bebis sparkar hårt. Är nu kissenödig om natten och jätte törstig på vatten. Tror barnet i magen är en pojk o nu har jag råkat köpa bara killkläder..men i natur färger så går att sätta på en tjej oxå. Mitt bröst börjar bli bättre får se hur der håller sig till förlossningen om jag kan amma eller inte.

 • Postades 07 Apr
  :s avatar

  Vecka 27+0 idag! :) Har fortfarande inte så strka sparkar i magen, men känner honom varje dag nu. Läntar tills han kommer ut!!! Har gått upp elva kilo, känns mycket när vissa har gått upp typ 3-5 kg, undrar hur ni gjort, jag menar bara bebisen + blod o annat väger ju 4-5 kilo nu..

  Puss

 • Postades 11 Feb
  :s avatar

  27+1 idag, tiden går så oerhört fort, å vi har varken skaffat saker elr enats, om ens TÄNKT på ett namn.. Känns som om de är dax. Försöker få rutiner me sambon här hemma me å plocka bort efter sig, så de inte fortsätter va ett problem senare då lillefot anländer. Ska bli en vana även om jag gillar å görm på hemma. Men lära bör man. Magen ha varit stor* sen vecka 17 så den ha inte växt nå mycke sen dess. Men ökat i vikt väldigt mycke UTAN att de syns!

 • Postades 31 Jan
  :s avatar

  vecka 27plus 0. Mår prima! tränar typ 2 ggr i veckan på sats. styrketräning blandat med uppvärmning. Har inte ont nånstans :D. Men när jag går långa sträcker får jag fruktansvärt med håll i sidan av magen, ibland vänster , ibland höger sida.

   jag har väldigt lågt hb 90..och behöver järn men har inte varit så bra på att ta järnatabletterna men jag känner mig inte speciellt trött så..Jobbar som sjuksköterska på sjukhem med en massa lyft och spring hit o dit... måste stå ut en månad till! uuffff! Men än så länge går allt bra! 

 • Postades 29 Jan
  :s avatar

  Det känns värt att fira med besök på café att man precis börjat tredje trimestern i lördags. 27+3 idag och börjar längta så mycket mer än någonsin tills vi får hålla om vår lille magmassör och kan bli lite avis när jag ser andra med barn på BVC. 

  +8,5 kg. hoppas på fem kg till så vi når den heliga siffran 12,5. För övrigt tycker jag det är en ganska dum siffra eftersom alla går upp så otroligt olika!

  Lite foglossningar, lite illamående för att livmodern är öm nu efter alla rörelse senaste veckorna. Har lite svårt att hitta bra sovställningar också.

 • Postades 15 Oct
  :s avatar

  Vecka 27 idag då :-) underbart!!!

 • Postades 17 Sep
  Gäst

  vecka 27+0 idag, så snabbt tiden gått (väntar mitt första barn).:) imorgon blir det för andra gången sockerbelastning.:/ mindre kul, men hoppas att allting är bra. beibi sparkar väldigt mycket, speciellt till kvällen och ibland träffar den både revbenen och min blåsa. (tar väldigt ont, men det är värt det). blivande pappan blir alltid lika lycklig då han känner en spark. ont i ryggen har jag haft nu i 3 veckor. tillförst var det bara till kvällen eller efter arbetet, men nu är det hela tiden. måste kolla med rådgivningen vad jag skall ta mig till. allting har annars gått jätte bra  och hoppas att det fortsätter så. längat så efter min lilla beibi. <3 

 • Postades 03 Sep
  :s avatar

  Vecka 27 nu och vi mår prima! Motionerar fortfarande regelbundet med en löpningssträcka på 5 km. Har dock fått sänka temot en aning men det känns naturligt då magen växer för fullt. Sammanlagt har jag gått upp 7 kg, men det mesta har lagt sig på magen dock. Hungern ökar allt eftersom veckorna går och tröttheten har börjat komma tillbaka. Har lyckligtvis inga fysiska åkommor utan mår bra. Ingen foglossning eller ryggont. Haft lite sammandragningar dock senaste veckan men det är tydligen normalt enligt barnmorskan. Råmjölken har satt i gång ordentligt nu :)

  Bebisen sparkar för fullt och hjärtsekvensen låg på 140/min. :)

  Längtar efter dig <3

 • Postades 30 Jul
  :s avatar

  är i vecka 27+0 och bebisen är jätte livliig speciellt på kvällarna. bara sparkar och sparkar haha rätt härligt ändå :)

 • Postades 26 Jul
  Gäst

  27+3 idag! Sjukskriven och har börjat få väldigt mkt sammandragningar nu....klarar inte av att göra så mycket.....men mannen är snäll och låter mig vila :) Tråkigt dock eftersom flickan är 3 och full av energi! Har gått upp 15kg från 55 till 70! Känns väldigt mycket när andra bara gått upp 3kg!!

 • Postades 22 Jul
  :s avatar

  V27+0 idag full fart på mina små flickor :) imorgon är det ultraljud igen :) då får vi se dom igen. :) tiden får gärna gå lite snabbare :) längtar så <3

 • Postades 07 Jul
  :s avatar

  27+0! <3  

  Bebis har under veckan hittat sig upp till revbenen, mindre roligt tycker mamma! ;-)

   

 • Postades 29 Jun
  :s avatar

  Är i v.27+4 nu och har så mkt sammandragningar hela tiden :/
  Vaknar på morgonen av att magen är stenhård!

  Bebis sparkar konstant och verkar väldigt livlig just nu iallafall:)

 • Postades 17 Apr
  :s avatar

  27+0 idag! Tiden går fort som bara den, häärligt :) Har dock ont i exakt heela ryggen och går inte över vad jag än gör, bläää .. Men det är de värt, inte långt kvar nu! :)

 • Postades 02 Apr
  :s avatar

  Vecka 28 (27+0) nu.. Va tiden går fort nu. Börjar så smått med barn rummet och det är så roligt. Har gått hem lite tidigare från jobbet än planerat, men det känns bra. Har en JÄTTE vaken bebbe i magen och det är underbart. Vi längtar så otroligt mycke efter det lilla livet som växer så det knakar därinne i magen =) 

  Lycka till alla =)

 • Postades 18 Feb
  :s avatar

  Vi knallar på som vanligt sjukskriven nu för fogarna skönt, går på vattengymnastik och akupunktur för att underlätta det onda. Gott upp 9 kg vilket är normal och enligt BM bra ;) ska ju gifta oss två månader efter bebisen kommer så för mycket vill man inte gå upp så man kan va snygg på bröllopet... Stora syster säger att bebisen heter lille bror, det är bara jag och en kollega som tror att det är en flicka vi får se om några veckor :)

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  Värken sprider sig, men snart är belöningen här! :) *längtar* Nu e de inte bara ryggen och fogarna... Nu är hela kroppen ett enda stort ödem. Dagar utan sammandragningar är trevliga :D Har fortfarande fastnat på tanken att vi inte fick veta vilket kön bebisen har... Jag e ju så nyfiken! Känns betydligt viktigare än första barnet... Men jag ska härda hela vägen, kan dock inte låta bli å bara önska lite grann att det blir ett TUL ;) *tihi*

 • Postades 18 Jan
  :s avatar

  27+0 <3 vi mår toppen och vi jobbar på som bara den! Motionerar varje dag och längtar tills vi får krama varann <3

 • Postades 04 Jan
  :s avatar

  27+0 idag! Förutom ryggvärk mår jag prima! Längtar efter bebis nu.

 • Postades 01 Jan
  :s avatar

  Är i v.27+1 å längtar massor nu <3 det är ju mitt första barn så känns extra spännande. Har gått upp 3kg totalt, alltså från 64 till 67kg nu.  =) 

 • Postades 01 Jan
  :s avatar

  Är i v.27+1 å längtar massor nu <3 det är ju mitt första barn så känns extra spännande. Har gått upp 3kg totalt, alltså från 64 till 67kg nu.  =) 

 • Postades 31 Dec
  :s avatar

  Gått från 102 kg till 115/116, detta trotts GBP. Tung som attans i gumpen och ont i venusberget som attan.

 • Postades 31 Dec
  :s avatar

  27+1, veckorna bara springer iväg. Var ju nyss på RUL v20. Bebis sparkar hårdare och hårdare. Pappa får känna ibland, men hinner oftast inte. Har fått några fina bilder på sned mage (trotts jag är stor i normala fall) och filmat några sparkar. På julaftonsnatten var det aerobicspass i magen, ont gjorde det.

 • Postades 21 Dec
  :s avatar

  Oj vad tiden rinner iväg. Känns som vi nyss fick reda på de. Är nu i v27+0 och lill prinsen värkar ha det roligt där inne undra om de är en blivande fotbolls spelare det känns då så iallafall :-)

 • Postades 01 Nov
  :s avatar

  v27 nu min lilla prins mår super och är stark fast mamman mår skit :(.. var för 3dje ggn till förlossningen för att göra nya tester och är nu sjukskriven halvtid.. 13v kvar bara längtar sååå... <3

 • Postades 15 Oct
  :s avatar

  27 + 0 idag.. längtar sååå tills om 2 veckor. då har jag gått över 29+0 då "storebror" föddes. han blir 2 i december och i januari ska vi få lillasyster. vi var på UL häromdagen för att kolla att de inte hade satt igång än. men allt såg lugnt ut. och lagom i storlek och vi är ganska säker på att de är en liten tjej.. ska bli så mysigt att få ha 2 små sötnosar. men jag har ingen bråska att hon ska komma ut. mår jättebra, och vill inte ha en till prematur.

 • Postades 13 Oct
  Gäst

  v.27+0 Idag. Kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Finns nog inte ord för hur mkt jag längtar efter våran lilla pojke<3 +7,mår bra. dock grävt lite i trädgården idag så är lite stel i ryggen. men annars är det helt underbart=)

 • Postades 27 Sep
  :s avatar

  27+6 o +12kg. Mår bra i kroppen o e gravid m andra barnet. Första blir 2 i november.

 • Postades 19 Sep
  Gäst

  feelia.blogg.se

 • Postades 19 Sep
  Gäst

  har gått upp 8 kg

 • Postades 15 Aug
  Gäst

  Också i vecka 27, men jag ligger på minus -6,3 kg, men större blir jag på magen, det är väl det som är viktigast :)

 • Postades 21 Jul
  :s avatar

  Jaha då var man inne i vecka 27 nu... Fy vad tiden den går snabbt :) men den här veckan har man inte fått mycket sömn alls :( Men det mysiga är ju att man känner henne där inne hela tiden nästan + att hon gör små ninja sparkar där inne som kanske inte alltid är så trevligt... :D

  Ha det bra bra alla...

 • Postades 17 Jul
  :s avatar

  Sover dåligt  på nätterna...Vill ju sova nu när man inte kan sen...är det någon som ska ha barn i oktober som bor i Lillestrøm eller Oslo området??

 • Postades 14 Jul
  Gäst

  27+6 idag och vi håller på att längta ihjäl oss efter dig vår lilla skatt! Det är full fart hela tiden och i natt vaknade pappa av att vår lilla sparkade honom i ryggen när vi låg sked, Själv är man så van så man sover som en stock. Värsta karatesparkarna dygnet runt. BM nästa vecka. Ska bli kul att se vad vågen sttår på denna gången, sist stod den bara på plus 5 kg.

 • Postades 05 Jul
  :s avatar

  vecka 27+3 idag och bebben mår bra, sparkar som bara den och älskar alla sortsers choklad ^^, Mamma och pappa längtar efter dig älskade skatt <3

 • Postades 27 Jun
  :s avatar

  27+2 idag :) börjar närma sig andra ultraljudet :) längtar.. har gått upp ca 15 kg redan, undra hur mycket mer man kommer gå upp...

 • Postades 27 Jun
  :s avatar

  27+2 idag :) börjar närma sig andra ultraljudet :) längtar.. har gått upp ca 15 kg redan, undra hur mycket mer man kommer gå upp...

 • Postades 27 Jun
  :s avatar

  27+2 idag :) börjar närma sig andra ultraljudet :) längtar.. har gått upp ca 15 kg redan, undra hur mycket mer man kommer gå upp...

 • Postades 27 Jun
  :s avatar

  27+2 idag :) börjar närma sig andra ultraljudet :) längtar.. har gått upp ca 15 kg redan, undra hur mycket mer man kommer gå upp...

 • Postades 27 Jun
  :s avatar

  27+2 idag :) börjar närma sig andra ultraljudet :) längtar.. har gått upp ca 15 kg redan, undra hur mycket mer man kommer gå upp...

 • Postades 27 Jun
  :s avatar

  27+2 idag :) börjar närma sig andra ultraljudet :) längtar.. har gått upp ca 15 kg redan, undra hur mycket mer man kommer gå upp...

 • Postades 20 Jun
  Gäst

  27 +5 idag

  Har gått upp 25 kg .........undrar hur stor han e när han kommer ut? 15 kg o redo för gymnasiet kanske

 • Postades 19 Jun
  :s avatar

  27+1 idag

  längtar så jag snart går sönder <3

 • Postades 05 Jun
  :s avatar

  27+3 idag. Vad fort tiden har gått..känns som om det inte var så länge sen man plussade ;). Hoppas att jag får må så här bra hela tiden ut. har ju haft en riktigt bra graviditet denna gång knappt något illamående alls :)

 • Postades 31 May
  :s avatar

  Herregud, 27+0 idag då. Tredje trimestern. Nu räknas man visst som höggravid. 

 • Postades 28 May
  Gäst

 • Postades 24 May
  :s avatar

  imorgon 27 v

 • Postades 23 May
  :s avatar

  Jag tycker veckorna bara springer iväg nu. Men det kan vara sommaren som är påingång som gör att allt känns bättre och snabbare. :) Är mycket piggare än tidigare. Har mängder med energi. Vecka 27+1 idag.

 • Postades 10 May
  :s avatar

  ny vecka nya tag! oj va magen växt den sista veckan bara, nu går de undan! hade oxa värkar i lördags men efter några timmar gick de över, blev lätt orolig ett tag! på måndag är de nytt rul för mina töser, ska bli superkul!:)

 • Postades 05 May
  :s avatar

  Jösses tiden bara flyger fram. Fått kommentar ifrån några håll om att jag har stor mage för att ha 3 månader kvar. Jaja alla bär barnen olika i magen. Min råkar ligga långt ut uppenbarligen =) För det är inte bara kakor därinne.

  Igår var det ett väldigt sparkade och viftande därinne. Det var så jag undrade vad pyret höll på med. Häromdagen tyckte h*n det var skitkul att sparka på min urinblåsa. Det gjorde ont så jag var inte riktigt lika road av det kan jag lova. Halsbränna kommer och går. Liksom foglossningar som ena dagen inte känns alls men dagen efter inte känns gemytliga.

  Lite trumpen över att behöva tacka nej till spännande studiebesök och grejer på jobbet. Jobbar med ritningar på broar och tunnlar så när det är studiebesök är det mycket klättrande och riskabel miljö... = sånt där mina fogar inte gillar.

 • Postades 14 Apr
  :s avatar

  Jag och sambon är på semester. Varit i Tyskland i några dagar och det var trevligt. Bäst att passa på innan vecka 28 passerar, än så länge är har vi kommit in i vecka 27 och det känns underbart. Ska till bm + barnläkaren på tisdag igen då hon tyckte att min mage var liten och de vill kicka på den igen. Tycker allt att den har vuxit, känns bra att de kollar upp att bebisen mår bra. Så det blir en del besök nu varje vecka inkl ultraljud.

 • Postades 14 Apr
  :s avatar

  27+0 idag  (v. 28)

  tiden går för sakta!!! jag vill så gärna hålla min lilla bebis.

  Än så länge har jag inte haft några större graviditets problem. Nu börjar jag svettas lite mer men det är allt.

 • Postades 12 Apr
  Gäst

  vecka 27+0 idag tiden går så fort

 • Postades 12 Apr
  :s avatar

  27 idag! Längtar efter min lilla plutt! bara 13 veckor kvar nu..!

 • Postades 09 Apr
  :s avatar

  vecka 27 idag =)

 • Postades 23 Mar
  :s avatar

  Vecka 27!! Vad tiden går snabbt. Längtan så enorm. Vill träffa min bebis snart;) Just nu mår jag toppenbra. Bara ryggen värker en aning.

 • Postades 21 Mar
  :s avatar

  Vecka 27 härligt vad tiden går fort :D..

 • Postades 18 Mar
  Gäst

  27 veckor och 3 dagar in i cirkusen :) Inga direkta krämpor förutom lite ryggont och småstela muskler. Gravidyoga är dock otroligt skönt och energigivande *tips*

  Även om jag har en rätt skön graviditet med en livlig unge där inne som utövar kickboxning på hög nivå så längtar jag tills hon är ute! Juni månad kan inte komma fort nog :)

 • Postades 02 Mar
  :s avatar

  27+0 om 2 dagar o halsbrännan e enorm! fyyyyyyyyyy

 • Postades 01 Mar
  Gäst

  Ja nu börjar det närma sig även om det känns långt borta fortfarande, har fått lite foglossningar nu och får håll i sidorna om jag går för fort, annars mår jag bara bra. Vi ska ut och kolla barnvagnar idag :-) Lycka till alla!

 • Postades 17 Feb
  :s avatar

  Oj..! över 1 kg! :)

 • Postades 17 Jan
  :s avatar

  27+0 Idag :) Tiden bara rinner iväg <3

 • Postades 10 Jan
  :s avatar

  Vecka 27+0 (26+0) Känns så otroligt underbart :) Vi vill så hemskt gärna att tiden ska gå undan så vi får ta dig i våran famn underbara lilla Theodor <3

 • Postades 02 Jan
  Gäst

  Hej på er

  om två dagar går frugan in i v28...känns så otroligt och overkligt att vi skall ha en liten Tindra.Är enormt spännande o följa varje vecka och vi har även köpt litta flickkläder *ler* bara det kändes hur häftigt som helst sen har vi även skaffat en spjälsäng o skötbord och givetvis en superfräck barnvagn nu e frågan om vem som kommer få köra Tindra lol...man vill o längtar fast det kommer bli tufft men det kommer gå hur bra som helst.

  Ha det redigt bra och lycka till allesammans'

  Thomas

 • Postades 22 Dec
  :s avatar

  Woohoo igår gick vi in i vecka 27! (Mitt datum stänner inte här)
  Känns helt otroligt att det gått så snabbt..nu är det inte så långt kvar! Vi längtar efter dig bebisen och du ska bara veta hur många det är som älskar diig!! <3 <3

 • Postades 18 Dec
  :s avatar

  Helt otroligt att bebben blivit såå stor :) längtar tills vi får träffa dig <3

 • Postades 10 Dec
  :s avatar

  om 2 dagar går man in i vecka 27! snart är du hääääär :)

  mycket kvar att förbereda, har bara köpt lite kläder och en spjälsäng utan allt. Så ojoj .. Dags att sätta fart :)

 • Postades 06 Dec
  :s avatar

  Är jag i v.28 om 2 dagar :) Va skönt hehe, det är inte så mycke kvar tills jag får hålla min ängel i min famn längtar såå mycke :D

 • Postades 04 Dec
  :s avatar

  Har fått problem, bebisen trycker på röret från njuren så jag har fått sätta kateter. Inte kul alls.

 • Postades 19 Nov
  :s avatar

  så härligt att tiden går så snabbt =D Nu står det verkligen inte på förän h*n är här <3

 • Postades 17 Nov
  Gäst

  Nu är det 13 veckor kvar ! Hoppas att de sista tiden ska gå fort nu fan, längtar så otroligt till min älskling<3

 • Postades 25 Oct
  :s avatar

  Hoppas den sista tredjedelen går snabbt nu. Längtar såå mkt efter dig därinne!!

 • Postades 17 Oct
  :s avatar

  Ja, nu är det "bara" 1 tredjedel kvar av tjockis tiden :p Foglossningen å ryggontet blir inte bättre med dagarna men tiden knappar in och man känenr sig lite nervös snart... längtar sååå tills jag får se hur den lilla krabaten ser ut och vad de e för sort....

  Vill bara pussa å krama de lilla livet :D

 • Postades 21 Sep
  :s avatar

  Oj, då klev man in i v.28 då. Känns fantastiskt! Liten trycker sig dock upp mot revbenen, men det är bara så härligt att känna Liten röra och böka runt! :)

 • Postades 19 Sep
  :s avatar

  Känns underbart när min älsklings pojke sparkar och har sig där inne:) Längtar sååå!

 • Postades 16 Sep
  :s avatar

  borjar kanna mig nervos nu nar tiden borjar narma sig

 • Postades 16 Sep
  Gäst

  Lillan är i full action om dagarna. Dock känner jag av hur magen blir hård som sten och trycker upp vid revben och bröstkorg. Men längtar ändå lika mycket till den 15 dec.

 • Postades 14 Sep
  :s avatar

  inte långt kvar nu.. :)

 • Postades 07 Sep
  :s avatar

  tjoho! "bara" 3månader kvar nu då..och idag på posten kom ett godkännande på hel havandeskapspenning fr.o.m. nästa månad-gutt! Jobbar endast 20dgr till nu. :-)

 • Postades 03 Sep
  Gäst

  va segt de går... vill ha november nuuu!!!

 • Postades 02 Sep
  :s avatar

  exakt 3mån tills våran snutte tittar ut :)

 • Postades 26 Aug
  :s avatar

  13 veckor kvar tills min lilla gubbe tittar ut :-)

 • Postades 12 Aug
  :s avatar

  Oj oj vad tiden går :D

 • Postades 02 Aug
  :s avatar

  13 veckor kvar! :D

 • Postades 29 Jul
  :s avatar

  oj va tiden går... =)

 • Postades 27 Jul
  :s avatar

  Tiden bara går o går för fullt !

 • Postades 24 Jul
  :s avatar

  nu börjar det gå löjligt långsamt:S

 • Postades 20 Jul
  :s avatar

  Redan i vecka 27+1 i dag gud va tiden går fort nu är det bara ca 13 veckor kvar :) I morgon ska man in på 3d ultraljud skojjigt :P Längtar efter dig bebis :) <3 Hoppas resten av grav går lika fort :) <333

 • Postades 19 Jul
  :s avatar

  27+1 - Det börjar verkligen hända saker & ting med kroppen nu. Häromdagen fick jag sendrag i tån. Kunde inte röra den. LÄSKIGT! Det gjorde inte ont, men tån böjde sig nedåt och var låst så. Dessutom har de svullna fötterna och vaderna kommit. Känner mig SÅ fin. Blir påmind om det av pappan, så det känns ändå helt OK :) Har även fått en sammandragning eller vad det nu kan ha varit. Med några sekunders mellanrum så hade jag en stickande känsla i nedre nelen av magen. Det gick över när jag hade gått omkring en stund och sen satt mig ner. Foglossningen i benet känns inte längre, vilket är superskönt! Kotten sparkar och har sig nästan hela tiden och fortfarande känns det bara mysigt :) Förutom när den trycker ordentligt på blåsan, då kan det emellanåt göra lite ont. Oj, oj vad man skriver *fniss* Händer så mycket nu! Tiden går dessutom jätte fort! Snart ska vi få träffa vår lill* kotte - Längtar <3

 • Postades 18 Jul
  :s avatar

  Magen växer, så mycket att jag har ett område på revbenen som har domnat bort helt. Först blev jag rädd när jag märkte det, tänkte vad f*n? Men det är tydligen helt normalt. Nerverna hänger helt enkelt inte med. Har börjat känna hur livmodern drar ihop sig ett par gånger om dagen. Känns inte särskilt förutom att magen blir stenhård. Den tränar sig :) Tänk vad veckorna rusar förbi nu..... Längtar efter bebis <3

 • Postades 16 Jul
  :s avatar

  lillskurken våran sparkar nu som ett helt fotbollslag och gör sig påmind många gånger varje dag! Njuter i fulla drag, dock är sömnen ganska rubbad och jag är vaken från 05.00 på mornarna men det är ganska okej då jag är ledig om dagarna. Ska fara ikväll och hämta upp massa bäbisgrejer från sambons familj.. hihi! Kram.

 • Postades 15 Jul
  Gäst

  Jag har tjuvläst en dag för tidigt för vi ska åka bort :) Men jisses redan vecka 28 här, sista veckan har bara flygit iväg--- sista delen av graviditeten inleds nu :D Snart snart är liten här hos oss.. tänk om 9 veckor är bebis färdigbakad (i vecka 37) och bara väntar på att startskottet ska gå :) längtar efter min liten

 • Postades 12 Jul
  :s avatar

  Då va 27 veckor avklarade och jag går in i vecka 28, bara 13 veckor kvar :)

 • Postades 28 Jun
  :s avatar

  Jisses...då har man passerat v.27 oxå. Pluttan är fortfarande lugn i magen, men har en tendens att trycka upp sig under revbenen, vilket inte är så skönt:). Ja då vankar jag nu i v.28 och bara 12 veckor kvar. Var tog tiden vägen????

 • Postades 07 Jun
  :s avatar

  Nu börjar tiden gå fort... ca 13 veckor kvar... oj oj... nervöst :)

Skriv en kommentar