Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 30 (vecka 29+...)

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.

Skriv en kommentar

Det finns 206 kommentarer

 • Postades 02 Dec
  :s avatar

  nu har jag varit i denna veck sedan dom blev klara för ett och ett halvår sedan.                        då ville dom inte ta ut dom. Jag vet inte varför men allt har ju sin mening.

  men min mage är lika stor som en jättemage med en bäbis fast dom är två som vuxit dom andra är så pyttesmå forfarade och om alla ska överleva vet jag inte det måste vi vara två om att bestämma ,                                                                                                                           det krävs ju en del både av mig och pappan.

  Klockan är mitt i natten ch jag vill inte gå och sova men sitta och skriva ger mig värk runt hela revbenen för barnen trängs med mig där och frampå magen. En idiot till personal här sa att det är magsäcken som kan ge sådan värk i revbenen hon må ju vara knäpp på något sätt. Men hon är långt ifån ensam att inte tro att dom existerar i magen.

  För det aldrig hänt förut men när jag var barn då det bestämdes att jag skulle genogå detta idiotiska prov om det går så älskade dom leka med naturlagarna och göra något med mig som för andra är omöjligt.                                                                                                            jag blir så ledsen på sådana människor var finns det roliga att störa det som vi behöver för att upprätt hålla ett bra liv för alla?

  / Juliet

 • Postades 03 Jul
  :s avatar

  nu är det så det verkligen syns att jag är gravid det har varit lite i och så med det förut. jag bär dom på bredden. men jag är stor nu kan inte ha mina byxor och så. det rör sig ibland och det klämmer mycket när jag sträcker mig över en bänk eller nåt det gör mycket ont i ryggen. jag ska ligga ner fem minuter varge timme men det gör jag ju inte slarvig där. tar kalk och folsyra och multivitamin. så jag försöker sköta mig där.

 • Postades 04 Nov
  :s avatar

  Jag har alltid tyckt jag ser liten ut men det gjorde jag med min dotter också dom ligger på bredden och nu även på djupet,för att inte störa dom som ligger framme i magen. Jag har tittat på bilder och det är nog väldigt olika hur man bär sina barn. Jag fick veta av mor att dom kan bli små väga under tre kg så då är det inte konstigt min dotter blev 3,5 kg. det är hennes insida som ligger i magen nu jag pratade med henne förut och hon ska pigga upp barnen i magen när hon gått och lagt sig för då sa hon att hon är mer harmonisk det ville hon va när hon pratar med dom små bäbisarna. det har nog inte varit lätt för dom när jag försvann ifrån lillstumpan men det var så mycket som skulle göras så jag kunde inte dra ner dom i det. Nu är jag på väg upp så det är bara härligt.

 • Postades 28 Sep
  :s avatar

  29+1 tusan vad det närmar sig. nu klämmer jag barnen när jag lutar mig frammåt. Tidigare var dom så små så det gick inte men jag har en mjuk mage när jag ligger ner och när jag sitter eller böjer mig frammåt så går det också. Inte så lämligt längre. jag skände en spark eller knuff förut dom rör sig inte så mycket men det är okej ändå fast det är kul när dom gör. Tidigare så sa dom att dom gjorde det synkat så hela magen gungade till. Skithäftigt men nu har dom delat sig lite och sparkar var för sig. Lite om läget köpt en tvillingvagn som kommer nästa vecka kul.

 • Postades 19 Sep
  :s avatar

  sommaren har gått otroligt snabbt. vecka 29+1 nu. mår såå fantastikt bra  fysisk under hela graviditeten, mindre bra psykisk, men den går att hantera. Barnet sprakar mest på nätterna, då är det svårt att sova. 

 • Postades 09 Sep
  :s avatar

  Tiden bara springer iväg och snart kommer den söta ut:) Har börjat känna att de svider/sticker långt ner i magen?? Gör lite ont och känns obehagligt att röra på sig. Nån som har samma elr vet vad det är? :)

 • Postades 09 Jul
  :s avatar

  28+5 idag en vecka kvar sen har man nått upp till v30! Sen kan hela sommaren gå snabbt tycker jag så jag får hålla om mitt knyte :)

 • Postades 22 Apr
  :s avatar

  Vecka 29+1 idag! Känns så skönt att det "bara" är tio veckor kvar! :) Kanske kommer ändras när dagarna räknas ner men just nu känns det inte som om det är så himla långt kvar..

  Har 7 dagar kvar med 100% jobb sen kommer jag gå ner till ca 60% så skönt och efterlängtat!

  Kram

 • Postades 15 Apr
  Gäst

  29+4:: det är helt underbart att vara gravid. Jag längtar jätte mycket efter min lilla ängel!! Vises om 10 veckor min bästa dotter<33 kram

 • Postades 25 Feb
  :s avatar

  De närmar sig! Tänk att de är ca 10veckor kvar bara...måste fixa alla saker! Har ingenting än!!

 • Postades 09 Feb
  :s avatar

  29+1 idag,  Pyret har intervall pass i magen och vill gärna väcka mammma med ett nytt pass vid kl.04.00 varje natt :)

  Livlig bebis längtar efter dig //Kram

   

 • Postades 05 Feb
  :s avatar

  29+0 Idag Jag & Min Underbara Pojkvän Längtar Så Himla Mycke Efter Dig Vår Lilla Bebis . Bara Vänta Tills Du Är Klar

 • Postades 15 Nov
  :s avatar

  Tiden har gått så fort.. Känns som om det bara var några veckor sedan man gjorde grav.testet  =)

  Men allt känns helt underbart och jag har mått riktigt bra under hela graviditeten..

  Just nu när jag sitter och skriver känns det som om jag har en boxare där inne i magen.. Kan sitta och skratta åt hur magen hoppar till och hur den formas när det lilla miraklet där inne rör på sig  =)

  Nu längtar jag bara tills den lille/lilla vill komma ut så man får börja det nya livet som mamma  =)

 • Postades 17 Oct
  :s avatar

  29+0 i dag! Läängtar längtar så efter att det hoppar fram tiden 1 månad eller två:-) har mycket jag vill och bör hinna med innan gossen kommer , så är inte riktigt redo ännu! Längtar å ser fram emot tul den 9 nov å läkare den 26 nov:-)

 • Postades 05 Aug
  :s avatar

  29+0 idag då Lill prinsessorna är i full gång i magen varje dag. I morgon är de ultraljud igen ska bli skönt att se om minstingen har lagt på sig lite hon vägde 945 gram för två veckor sen medans syrran vägde 1180 gram hoppas dessa 10 veckorna går snabbt för mig får dom gärna komma ut i v 37 så att dom slipper i trängas där inne. Längtar så tills dom kommer ut och jag får ha dom i min famn och får pussa på dom. Allt är nästan fixat spjälsäng uppsatt skötbord är målat ska bara sättas ihop kläder köpta ( inte tvättade dock men de gör vi kanske nästa vecka) vagnen är köpt ( ska bara hämta den) babyskydd köpta :) vi är så gott som redo :) de är bara bebisarna vi väntar på ;)

 • Postades 11 Jun
  :s avatar

  Äntligen graviditetsvecka 30! :D Jag och min sambo var på TUL i förra veckan för att se att allt var bra och vi fick ävenb veta att det är en flicka som vi väntar på! ^^ Stackars min sambo som bara kommer ha massa flickor runt om sig :P Alla djur är typ honor som vi har här ^^ Men vi är väldigt glada! Det ska bli kul med vårat första barn, det är väl alltid lite speciellt. :) Känns bra nu när vi fick missfall förra året att vi snart får se den här lilla i min mage födas och växa upp tillsammans! Längtar så otroligt! <3

 • Postades 11 Jun
  :s avatar

  Äntligen graviditetsvecka 30! :D Jag och min sambo var på TUL i förra veckan för att se att allt var bra och vi fick ävenb veta att det är en flicka som vi väntar på! ^^ Stackars min sambo som bara kommer ha massa flickor runt om sig :P Alla djur är typ honor som vi har här ^^ Men vi är väldigt glada! Det ska bli kul med vårat första barn, det är väl alltid lite speciellt. :) Känns bra nu när vi fick missfall förra året att vi snart får se den här lilla i min mage födas och växa upp tillsammans! Längtar så otroligt! <3

 • Postades 28 May
  :s avatar

  Vecka 29+0 idag ! Har varit på 3D/4d ultraljud och sett min lilla bebis , Även kollat upp könet och jag väntar en liten pojke ! :D Varit på föräldragrupp idag men tyckte inte det var något för mig .. Tycker det borde vara för gravida i ungefär samma ålder ..

 • Postades 02 Mar
  :s avatar

  Skönt går in i vecka 30, om man ska räkna som stora syster kom så är det 7 veckor och 4 dagar kvar:) man längtar så mycket, det är en saknad man känner på något sätt.

 • Postades 15 Feb
  :s avatar

  tick tack, tick tack... Skönt att vecka 30 inte är långt borta nu!... :) Förra bebisen föddes 38+4 så jag hoppas och vill att även denna vill komma ungefär då :) Vet inget kön på bebisen då det inte gick att se.. Gör saken bara ännu mer spännande och jag blir som sagt snart tokig av väntan!!!

  Tänker fortsätta i samma spår nu, bara vara och hoppas tiden går lika fort som den gjort hittills :)

 • Postades 12 Feb
  :s avatar

  Äntligen!!
  Vecka 29+1 idag <3<3
  Den lilla ligger neråt sedan 1 vecka tillbaka & har börjat sjunka ner, kan inte fatta att det bara är mellan 8-10 veckor kvar nu, om man inte går över tiden då ;)

  Min dotter föddees vecka 38, så vi hoppas det är mellan 8-9 veckor kvar bara ;)

  LÄNGTAR efter våran nummer 2 <3
  Mest spända på att se vilket kön det är, valde att inte ta reda på det denna gång, mega spännande, kan knappt vänta till dagen är kommen.....

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  29+0! Längtar ihjäl mig efter dig underbara du <3

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  29+0! Längtar ihjäl mig efter dig underbara du <3

 • Postades 13 Jan
  :s avatar

  v30 nu (29+0). Blev sjukskriven igår och blir sängliggande resten av graviditeten. Kommer vara välvärt det när lill*n kommer ut, men kommer vara 2 tuffa månader.

 • Postades 04 Jan
  :s avatar

  Jaha är vi redan här 29+0 :-) tiden går fort nu och ännu snabbare kommer det gå då vi håller på att flytta. Lill prinsen gör sig påmind hela tiden. Än så underbar känsla :-)

 • Postades 29 Dec
  Gäst

  Jag är i vecka 29 nu.. med mitt första barn en underbar liten dotter ska vi få. jag längtar jätte mycket men är oxå skit rädd... kommer allt gå bra? kommer jag bli en bra mamma? jag har ingen aning....

 • Postades 28 Dec
  :s avatar

  Min dotter föddes den 13e juli 2011 i v29+5 och hon var 42cm o vägde 1640gram

 • Postades 24 Nov
  :s avatar

  Inte klokt!! Det är 6-7 veckor kvar ca tills våra pojkar är hos oss :) Tiden har gått så fort!

 • Postades 14 Nov
  Gäst

  Vad konstigt, tyckte jag läste lite knasigt denna veckan.. förra veckan i vecka 28 stod det att min bebis var ungefär 40 cm lång och denna veckan är den ungefär 39 cm? har den krympt tro? =)

  Dessutom har den eventuellt gått ner i vikt också, då den förra veckan skulle väga ungefär 1300-1400 gram och denna veckan ungefär 1300...

  det är så mysigt att läsa detta och jag vet såklart att detta är ungefärligt, men märkligt skrivet ändå!

 • Postades 14 Nov
  :s avatar

  yeyy =)) vecka 29 och still going strong!

 • Postades 12 Nov
  :s avatar

  v 29 idag :) 11 v kvar längtar sååå...

 • Postades 30 Oct
  :s avatar

  Är så NÖJD att ja fått komma ända hit. med min son (snart 2 år) kom ja inte längre än till ikväll.. han kom redan i v 29+0. men nu jävlar ska ja gå många fler veckor.  imorron fyller jag år, och de ja önskar mig mest är att bäbisen är kvar i magen och mår bra.

  längta inte för mycket. då kan dom komma ut bara för att vara snäll och de blir inte bra.. kram

 • Postades 29 Oct
  :s avatar

  Är så NÖJD att ja fått komma ända hit. med min son (snart 2 år) kom ja inte längre än till ikväll.. han kom redan i v 29+0. men nu jävlar ska ja gå många fler veckor.  imorron fyller jag år, och de ja önskar mig mest är att bäbisen är kvar i magen och mår bra.

  längta inte för mycket. då kan dom komma ut bara för att vara snäll och de blir inte bra.. kram

 • Postades 25 Oct
  Gäst

  Är nu i vecka 29, längtar så mycket till bebisen kommer den 12 Jan :)

 • Postades 25 Oct
  :s avatar

  En vecka närmre att få träffa min prinsessa <3 Vi längtar efter dig!

 • Postades 18 Sep
  Gäst

  Jag är i vecka 29 nu. Hade vattenavgång vecka 26 och har varit sängliggande på sjukhuset sedan dess. Jobbigt som F... har någon varit med liknande situation? 

 • Postades 14 Sep
  Gäst

  Nu är det bara 11 veckor kvar tills min prins kommer! Synd att man har så jäävla ont i bäcken o blygdbenet bara.. Gråter när jag ska resa mig osv .. Är det verkligen normalt med sån svår foglossning redan? Kommer den inte typ sista veckan annars?

 • Postades 07 Sep
  :s avatar

  tiden gåt SÅÅÅÅÅ saktaa....vill bara ha bebben o hålla os =( men rörelserna känns OTROLIGT

 • Postades 16 Aug
  :s avatar

  Vecka 30 snart 31 :)) 

 • Postades 06 Jul
  Gäst

  Det är månad 7 :))

 • Postades 13 Jun
  Gäst

  Heej !! Jag undrar vecka 29 vilket månad blir det ? Fattar mig inte på det hehe :$

 • Postades 08 Jun
  :s avatar

  nu har det gått 29 v och man längtar nu när pyret kommer

 • Postades 23 May
  :s avatar

  hoppas tiden går fort till v 30 och att mina små älsklingar stannar kvar där inne och växer och blir stora iallafall till v32! fortfarande kvar på sjukhuset och bara ligger.... hoppas på ny kontroll i morgon och håller tummarna för att läget är oförändrat. orolig till 1000 men får ta en dag i taget, sakta men säkert! älskar er mina små troll

 • Postades 17 May
  :s avatar

  Vad jag längta efter min lilla bäbis....

  Hoppas nu den sista tiden går fort fram.Jag vill har dig i min famn och gosa....

  <3<3<3<3

 • Postades 29 Apr
  Gäst

 • Postades 29 Apr
  Gäst

  hej...

  jag har en fråga om ni kan svara på den jag är i vacka 29 och 3 dagar. Kan ett barn i vecka 29 och 3 dagar leva eller??

 • Postades 28 Apr
  :s avatar

  29+0

  Tiden går sååå sakta !!! Längtar efter dig min älskade bebis !!!

 • Postades 26 Apr
  :s avatar

  29+3 idag =) känns underbart <3 tiden får gärna gå fortare. Har en aktiv en som tusan. man ser magen sticka ut fler ggr per dag. Vilket känns jätte häftigt =)

 • Postades 26 Apr
  Gäst

  29+0 idag

 • Postades 19 Apr
  :s avatar

  29+0 idag!

  Känns som veckorna bara flyger förbi, och bebisen är helvild i magen, så mysigt att se hur det rör sig utv. åxå! =)

 • Postades 19 Apr
  :s avatar

  29 fulla veckor idag!
  Jisses vad tiden går fort , känns som om att det var igår (nästan) som man fick ett positivt besked. 
  Men nu är det inte alls måga veckor kvar tills min lilla sessa är ute hos mig :)
   

 • Postades 08 Apr
  :s avatar

  beställt/bokat barnvagn nu känns skönt o ha det gjort. hämtar den när bebis kommit... lagomt till skattepengarna kommer =)

 • Postades 05 Apr
  :s avatar

  Vecka 29 och bara 11veckor kvar helt undebart:D.

 • Postades 20 Mar
  :s avatar

   Vecka 29 idag :) bebisen lever om i magen och ibland käns det som den ska trycka ut en fot genom magen, så himla mysigt.

  Alla bebisar är ju olika, ligger olika i magen och har olika mycket plats att röra sig på så man ska inte oroa sig om det inte rör sig jätte mycket hela tiden.

 • Postades 09 Feb
  :s avatar

  29+0 idag<3 längtar!

 • Postades 07 Feb
  Gäst

  jävla ugglor gå och lägg er fy fan....

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  29+4! 
  Och som linamaria83 sa, konstigt att bebis krymper 1 cm.. 

 • Postades 31 Jan
  :s avatar

  Bebisen har tydligen krympt en cm från förra veckan....? konstigt...

 • Postades 31 Jan
  :s avatar

  29+0  idag :) otroligt mysigt <3

 • Postades 21 Jan
  :s avatar

  ja, tio gånger per timme låter ju mycket, jag kan däremot känna min bebis vissa tider på dagen, o då kanske den rör sig 20/30 gånger då istället. vissa dagar inte alls.

  men ska ju inte oroa sig så mycket, känner man bebisen någon gång då och då så vet man ju att den lever :)

 • Postades 15 Jan
  Gäst

  29 fulla veckor imorgon! Herrejisses vad tiden går fort :)
  Längtar som en tok efter min lilltjej nu <3

  Ta er gärna en titt in hos min blogg, och bloggar du själv så lämna gärna en kommentar med länk. Alltid kul att läsa om andra mammor/graviditeter :)


  http://theresemessing.blogg.se

 • Postades 14 Jan
  :s avatar

  Det måste vara fel skrivet.  Att man ska känna sitt barn 10ggr/timme.

  Den sover ju den också ju...

   

 • Postades 13 Jan
  :s avatar

  Jag som är lite nojig över att bebisen inte röde sig så mycket i går som den brukar blev ännu nojigare nu när man ska känna den typ 10 gånger/timma. så mycket tror jag aldrig att den har rört sig

 • Postades 03 Jan
  :s avatar

  Dumt skrivet om bebisen denna vecka, som upplagt för att man ska bli orolig och nojja över om den rör sig tillräckligt eller ej.

 • Postades 19 Dec
  :s avatar

  Börjar vara riktigt nyfiken på vem det är därinne i magen. Den rör på sig mycket och förra veckan vände den sig med huvudet neråt och har hittils legat så, känner mycket sparkar. Har foglossning även framåt...får ta små steg.

 • Postades 18 Dec
  :s avatar

  längtar hoppas det går fortare ny efter vill se min bebis

 • Postades 17 Dec
  Gäst

  Tiden går så fort nu hoppas att det fortsätter så.

 • Postades 15 Dec
  Gäst

  Jag är i vecka 29+3. Det är otroligt spännande nu, inte långt kvar. Längtar!

 • Postades 01 Dec
  :s avatar

  Det är ungefär bara 10 veckor kvar nu!!!!! helt otroligt! är i vecka 29+4 idag! Längtar så till vårat lilla mirakel <3

 • Postades 01 Dec
  Gäst

  Nu har det gått 29 veckor !! 11 Veckor kvar till lilla hjärtat kmr : )   Längtar sååååå <3

 • Postades 06 Oct
  :s avatar

  Tiden bara rusar iväg nu! Det är typ bara 10 veckor kvar nu, det är ju ingenting! Längtar efter dig nu Liten!

 • Postades 04 Oct
  Gäst

  Mamma Älskar sin sessa <3

 • Postades 18 Sep
  :s avatar

  10 veckor kvar :) Det går så fort! Hoppas det fortsätter så!

 • Postades 13 Sep
  :s avatar

  Längtar så fruktansvärt mycket efter det lilla knytet =) <3

 • Postades 10 Sep
  :s avatar

  :-) 10 veckor kvar ;-)

 • Postades 04 Sep
  :s avatar

  Inte många veckor kvar nu..

 • Postades 01 Sep
  :s avatar

  Wow!!! Tiden går fort!! :-)

 • Postades 25 Aug
  :s avatar

  Tiden går fort , snart är det dags :)

 • Postades 19 Aug
  :s avatar

  Ååh, vad man lääängtar <3

 • Postades 12 Aug
  :s avatar

  Åhhh längtaar!!

 • Postades 11 Aug
  :s avatar

  längtar så efter dig <3<3<3<3<3<3

 • Postades 03 Aug
  :s avatar

  Jag undrar jag med...Bebis krymper väl ändå inte? Haha!

 • Postades 02 Aug
  :s avatar

  hm förra veckan var bebisen 40 nu rä den helt plötsligt 39 . barnet krymper väl inte? Men när är man äntligen i en ny vecka :) 30 (29+0) känns så skönt att komma allt närmare förlossningen :) Hoppas resten av domma 10 veckorna går lika fort :)

 • Postades 30 Jul
  Gäst

  jag börjar bli skeptisk emot att läsa de här veckogrejerna, har bebisen krymp 1 cm sen förra veckan? de är inte första gången som jag reagerat på såna "fel"... Vilket fall som helst bara 10 veckor kvar nu till vecka 40 :) :)vi mår bra och längtar sjukt sjukt mycket efter skrutten

 • Postades 30 Jul
  :s avatar

  Allt såg bra ut på mvc i tisdags men blev ändå besök på förlossningen för en koll på onsdag kväll då vi blev oroliga när bebisen inte rörde sig som vanligt, som tur va så såg allt bra ut:)

 • Postades 27 Jul
  :s avatar

  Mvc idag för koll och urinprov

 • Postades 11 Jul
  :s avatar

  Underbart härligt:) ! Då har man passerat v.29 oxå med stormsteg. Och har nu med ena foten klivit in i v.30. Bara 10 veckor kvar:). Lillsnuttan gör sig till känna ofta genom en liten buff eller spark. Visar tydligt hur hon ligger och det är huvudet upp och fötterna ner :) LÄNGTAR !!!!!

 • Postades 17 Jun
  :s avatar

  Ojoj detta gör alldeles för fort nu, säkert bara för att man har en liten hemma att ta hand om med! Är helt inställd på att gå över tiden denna gången med, men tänk om jag får tidigare bara för det då blir jag chockad ;) Det kanske blir det augustibarn vem vet :P

 • Postades 08 Jun
  :s avatar

  Snart bara 10 veckor kvar, underbart :)

 • Postades 04 Jun
  :s avatar

  Så har nedräkningen börjat. 10 veckor kvar!

 • Postades 30 May
  :s avatar

  snart bara 10 veckor kvar! Längtar efter liten... =) Han rör sig mkt, speciellt när jag är stilla, eller ska sova... men mysig känsla...=) Mkt hicka har han också, säkert minst en gng om dagen. Har också fått några kickar på revbenen, inte skön känsla alls...=( Själv jobbar jag på på jobb men känner att svanken gör ont efter en dag av stående och gående... Nu får tiden gärna gå på lite fortare =)

 • Postades 30 May
  :s avatar

  "Bara" ca 10 veckor kvar tills underbara mini är i mina armar =) Det här med att känna bebbe 10 ggr/timme är nonsens. Min bm började nästan skratta högt, bebben bör dock ha ett någorlunda rutinmässigt rörelsemönster. Huvudsaken är att man känner bebben minst 2-3 ggr/dygn. Lycka till med alla magar!!

 • Postades 14 May
  :s avatar

  I morse kände min sambo tydligt en liten fot som tröck mot hans hand när han höll den på min mage. Underbart att han får vara med om sånt han med!! Åhh vad vi längtar nu!

 • Postades 13 May
  Gäst

  sen ska vi på ultraljud igen nästa torsdag så då kanske vi får se va de e för kön på vår lilla älskling. ville inte veta de först men känner nu att nu har vi ändå hållt oss så länge o råkar vi se de nu så tar vi de som en bonus:) inte långt kvar nu o då kanske tiden rullar på lite fortare när man vet att de e en ozzian eller en liten smilla som sparkar:)

 • Postades 13 May
  Gäst

  håller med om dedär med revbenen! usch kan inte sova på nån sida längre å detta börjar bli riktigt jobbigt:D Nu ere ju iallafall inte så långt kvar o man kan ju hoppas på nån elle ett par veckor tidigt me lite tur;)

 • Postades 11 May
  :s avatar

  Aj mina revben på högra sidan blir helt mosade. Han hickar som tusan och jag vaknar mitt i nätterna av att han ligger och buffar och bråkar ned lungor magsäck mm.

 • Postades 28 Apr
  Gäst

  Enligt min barnmorska så är det ett tillräckligt gott tecken att man känner bebisen sparka någongång under ett dygn. Om det går mer än 24 h mellan fosterrörelserna så ska man kontakta barnmorskan för rådgivning. Jag har även lärt mig att man ska ta det som står på denna sida med en nypa salt för det står en hel del strunt här som man inte ska lyssna på för då blir man alldeles nojjig av oro. Landstinget rekommenderar istället sajten http://www.growingpeople.se/

 • Postades 28 Apr
  Gäst

  står här att man ska känna bebisen sparka ca 10 gånger på en timme.. stämmer verkligen detta för er andra - jag känner bara av på kvällen att lille bus blir aktiv, känner knappt något under hela dagen. Jag är v 29

 • Postades 25 Apr
  Gäst

  Ja, vecka 30 känns som en riktig milstolpe. 3/4 av graviditeten är snart avklarad och snart drar föräldragruppen för julimammor på min vårdcentral igång. Kul!!!

 • Postades 24 Apr
  :s avatar

  V 29 idag och solen lyser..:) 1 Vecka kvar till 30..

Skriv en kommentar