Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 12 (vecka 11+...)

Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 40 till 49 mm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.

Bebisen

Vecka 12 är den sista veckan innan din bebis lämnar embryostadiet och blir ett foster. Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor.

Antalet blodkärl i moderkakan ökar drastiskt för att kunna försörja bebisen med näring och syre som behövs för den fortsatta utvecklingen. Innuti bebisen uvecklas de intre organen och matsmältningssystemet.

Som en förberedelse för amningen kan din bebis redan svälja. Den kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer. Fostervattnet förnyas kontinuerligt. Den lilla sparkar och rör sig, men är alldeles för liten ännu för att du ska kunna känna det.

Alla viktiga organ har anlagts vid det här laget och fungerar till största delen som de färdigutvecklade organen, men de behöver fortfarande öka i effektivitet och storlek.

Du

Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken.

Det är ännu för tidigt att känna fostrets rörelser; vanligtvis är det gaser eller en felaktigt daterad graviditet.

Du kanske också märker förändringar i tillväxten hos ditt hår och dina naglar. Vissa upplever ökad hårväxt medan den minskar hos andra.

Du bränner kalorier snabbare nu än vad du gjorde innan du blev gravid, och på grund av den ökade mängden blod och ökad blodcirkulation så känner du dig varmare än vanligt.

Skriv en kommentar

Det finns 201 kommentarer

 • Postades 05 Oct
  :s avatar

  Jag börjar undra om de tar bort kommentarer härifrån varteftersom... för jag kan minnas att jag skrev en nästan varje vecka när jag väntade sonen, hade varit så kul att se och jämföra nu. Men aja, får göra igen ;)

   Vecka 12 (11+0), ett stort steg närmre andra tristmestern, den gyllene tiden, hoppas den blir lika fantastisk som jag minns förra gången, för hittills har jag inte mått speciellt bra för det mesta, haft supersvårt att äta, fast jag känner mig sugen på viss sorts mat. Men annat äcklar mig som bara den, känner mig så kräsen, men what to do? Cravings kommer och går, men inget extremt. Dricker mycket vatten, vilar en hel del så det räddar mig. Idag är jag supersugen på vegfärssås med spaghetti, men har bara hjulmackaroner :( Men men, måste ju äta. 

   Må det vända inom en vecka! Börjar känna mig piggare i alla fall tack och lov!

 • Postades 29 Jan
  Gäst

  V 11+2 idag mår jätte illa som man håller o dö. Hoppas det går över snart Roligt o se ul nästa vecka. All lycka till

 • Postades 20 Jan
  :s avatar

  Jag har ju fyllt i på sidan här att jag är i v 12... nu har jag fått missfall (mitt andra) och "kalendern" på sidan här tickar ju vidare... att jag är nu i v12+1... v.12+2.. osv.. hur får jag bort det?? :/

 • Postades 15 Jan
  :s avatar

  Äntligen kom vecka 12. Är lite orolig då jag i nästan en veckas tid ätit största dosen av citadon efter ett läskigt fall i vår trappa då jag skadade ryggen illa. Är orolig för komplikationer för bebisen som kanske inte visar sig fören han/hon är född..

  Försöker att inte tänka på det då det inte är så mycket att göra åt det men såklart att man oroar sig ändå. Har nu dragit ner till 4 tabletter per dygn och även om det gör galet ont så känns det iaf bättre för samvetet än med full dos..

  Snart dags för KUB test, vi ska göra vårt sent i v 14 så om vi har tur får vi redan då veta om det är en liten flicka eller pojke där inne :)

  Kram

 • Postades 18 Nov
  :s avatar

  Då var man äntligen här :)
  Inne i vecka 12 och man kan inte annat än vara hel lycklig över att den lill* fått bo kvar så här länge <3

  Min dotter snart 4 år frågar dagligen om bebisen kommer snart, hihi!!
  Hon ser jätte mkt fram emot ett litet syskon men det ska INTE vara en till lillebror, dom lyssnar inte säger hon så hon är jätte bestämd på
  att det BLIR en lillasyster nu :)
  Vi kommer få det kämpigt med hennes vrede om det inte blir en lillasyster haha!!

  Mår toppen, trött men inte lika, mår illa men bara när jag blir hungrig, känner växtvärken jätte ofta, inte gjort tidigare så det växer väl nudå ;)
  Jobbigt att böja sig framåt/neråt utan att få som värk i magen, börjar minnas hur det känns att ha en stooor boll på magen som är ivägen och
  ger en SD och värk så fort man försöker sig på ett försöka med att sätta på sig skor, byxor strumpor you name it!

  Men, spela roll, i juni har vi våran tredje lilla guldklimp hos oss och vi blir en famillj på 5 pers <3<3   

 • Postades 02 Oct
  :s avatar

  Hej! ingen mer än jag som blöder? blir bara lite rosa på pappret men ändå. :-(

 • Postades 05 Aug
  :s avatar

  11+0 idag mår fortfarande som en prinsessa fick se lill* i tisdags längatr sååå till en den 28aug då blir det lyssna hjärtat :)

 • Postades 13 Mar
  :s avatar

  Vecka 11 idag gå till bm imon ;) mår bättre vet inte om det nu ska vara positivt eller inte..men hoppas jag får komma på ul snart..

 • Postades 13 Mar
  :s avatar

  Vecka 11 idag gå till bm imon ;) mår bättre vet inte om det nu ska vara positivt eller inte..men hoppas jag får komma på ul snart..

 • Postades 22 Feb
  Gäst

  Jag plussade i v.7. och i tisdags va vi på ul. helt underbart att få se det lilla livet i magen. Min son som är 6år blev helt till sig. han trodde det va en älg där inne haha. vi längtar otroligt mycket tills bebisen kommer:)

 • Postades 02 Nov
  :s avatar

  I 11+3 gjorde vi VUL och fick se könsorgan på vårt lilla Kryp. Förra veckan stod det (v10) att de inte skulle gå och se förrän "nästa vecka" och tjena - de syntes ju! :-D

 • Postades 20 Sep
  Gäst

  V 11 mår illa som pesten, hoppas det går över snart,,,

 • Postades 30 May
  :s avatar

  (Svar till 178 ang Järntabletter)

 • Postades 30 May
  :s avatar

  Började med mina järntabletter v9 :p

 • Postades 29 May
  :s avatar

  -idis 87....killar tänker allt som den lilla kommer behöva och om man ska kolla vad vagnar kostar nya förstår jag honom. själv köpte vi allt begangnat och kom undan med vagn under 1000 lappen så du får prioritera och förklara det för honom så han blir trygg.

 • Postades 29 May
  Gäst

  Hej alla underbara gravida! Förra månaden bestämde jag och min Älskade att vi skulle börja bebis verkstaden. Men nu den här månaden har han tagit tillbaka det och vill att vi ska vänta för att spara mer. Men vi har båda fast tjänst och bor bra. förstår hur han tänker, men Blir ändå ledsen. Bõrjade grina imorse för att längtan efter en liten e så stark! Nån som har tips på hur man ska orka vänta? Kram!

 • Postades 27 May
  :s avatar

  jag plussade efter 11+3 veckor. segt men nu skänns det sjönt.

 • Postades 27 May
  :s avatar

  Gick in i vecka 12i dag alltså 11+0. Känns underbart! Magen växer och vi är så glada!

 • Postades 27 May
  :s avatar

  har fått veta idag att mina foster ligger i nästa dimmention vilket innebär att det blir nästa sortens barn som kommer till världen jag sluter ju cirkeln som jag tidigare sagt. det är en form av flytande energier men känner varandras energier när man är nära som att kramas utan att röra varandra. lite svårt att förstå nu men det klanrnar ju fler som blir så där. det är dom som levt lika länge som jag. det är dax för nästa utväcklingsteg har jag hört från så många håll så det är ju bara att hänga med som vanligt när en ny art bildas. jag tycker alltid det är svårt att förstå, men det kanske för det är jag som ska göra det först.

 • Postades 17 Apr
  :s avatar

  Vi var på Ultraljud idag.

  Helt otroligt fantastiskt att se en liten sprattlande minibebis i MIN mage. :)

  Jag är så lycklig!! :) Och lättad!! Så här långt. :)

 • Postades 16 Apr
  :s avatar

  var på inskrivning idag och järn värden och blodtryck etc var bra. skönt att höra. allt verkar bra sa BM... skönt... men längtar till nästa vecka då jag ska göra UL. HOppas bara KUB testet bara visar bra resultat....

 • Postades 16 Apr
  :s avatar

  Grattis till er Gravidsystrar. :)

  Jag är i 11+2, som jag trodde betydde att jag var i Tolfte veckan nu, men ändå kommer jag in på v.11 när jag går in på "min vecka". Hmm, mycket nytt för en som väntar första barnet. :)

   

  I morgon ska jag på Info om Fostervattenprov, då jag är 35. Är skeptisk till att göra testet. Men glad för Ultraljudet de kommer göra imorgon redan.

  Hoppas hjärtat slår, och allt ser ut som det ska. Nervöst!

  Jag äter Järntabletter sen 1 vecka tillbaka, men bara varannan dag. Hade ett värde på gränsen till för lågt.

  Magen har växt. :) Det är underbart att det syns redan! :)

   

 • Postades 15 Apr
  :s avatar

  Är i 11+1. Imorrn är det inskrivning hos BM. och nästa vecka är det KUB och UL ska bli spännande. Hoppas allt ser bra ut! Skönt att snart 12 veckor har gått... 

 • Postades 09 Mar
  Gäst

  Jag är i vecka 11+2 och var hos barnmorskan igår. Visade sig att jag hade lite lågt järnvärde vilket min bm tyckte var lite väl tidigt i graviditeten. Någon annan som har samma problem och vad gör ni åt det? Vill helst inte börja äta järntabletter redan nu but a woman's got to do what a woman's got to do : )

 • Postades 07 Feb
  :s avatar

  Imorgon går jag in i vecka 11. Haft så ont imagen i dag så jag nästan gick hem från jobbet. Tänk vad mycket man glömmer då detta är min nr 2. Inga konstigheter, inget illamående eller något faktiskt. Måste vara mer duktig att inte bära min 2 åring då jag känner av ryggen direkt. Massa fladdrande i magen dock.

 • Postades 30 Nov
  :s avatar

  11+4 idag! Mitt illamående har mer eller mindre gått över, men jag har inte heller något apit och jag har också ont i ryggslutet, svanken och ner mot rumpan... och ibland får jag som kramp under magen.. och ut mot sidorna..

  Magen putar och börjar bli hård :) Och jag längtar hemskt mycket efter att få känna av den lille där inne!  Jag tror minsann att det är en pojke! Men blir glad vilket som :)

 • Postades 21 Sep
  Gäst

  11+0 idag inne i 12 veckan trodde jag bytte av på måndagar jag men de va tydligen fel :)sak samma huvudsaken man har lite hum hur långt gånget man e..men tycker att de e skumt me dessa sidor på nätet som visar lite olika ..har vart på ua kollat allt e ok me bebis de va då jag fick veta ja skulle va inne i v 12 på måndagar men enligt detta e det idag he he...

  har 3 ungar sedan tidigare då kunde man allt om dagar mm snacka om att man kommer av sig me åren :) trodde ju ja va rätt kunnig på detta men näää :)

   

  Svar till Kanske det har exsakt samma som dig har ingen matlust alls ont i ryggen har ja hafft sendan tidigare  men de har blitt värre nu undrar fall detta har med graviditeten att göra ..

  Svar till Tea & katten81 samma problem här med hör ju att vi alla har typ lika måste ju va det att den växer på mera nu & att det sätter sig på ryggen ..

  Är det Någon av er som har samma problem  som mig & blir sjuka hela tiden ?? jag vart frisk från förkylning mm i en vecka sedan va det igång igen tror som sagt att man har mindre emun  då man är gravid ..& innan ja avslutar grattis till er alla ...

 • Postades 08 Sep
  :s avatar

  11+0 härligt att veckorna börjar gå snabbt nu. Längtar tills man börjar känna av plutten i magen.

 • Postades 07 Sep
  Gäst

  11+0 och hungern har börjat avtagit men har väldigt svårt att hålla mig borta från go sakerna och tar gärna en portion extra. Någon mer som gått upp 4-5 kg redan? Vill röra på mig mer och äta normalt igen så man slipper gå upp 37 kg som första graviditeten... Skärpning!

 • Postades 12 Aug
  :s avatar

  11+0 idag på sambons födelsedag! =) På måndag är det tid hos läkaren, hoppas det lilla äggvitan och sockret försvunnit! Vill inte ha havandeskaps förgiftning igen!

  Så nu håller vi tummarna!!

 • Postades 22 Jul
  :s avatar

  Hm... I min gravidbok står det att fosterperioden börjar idag, vecka 11+0. 6 dagar kvar tills jag förhoppningsvis får höra hjärtljuden och 11 dagar kvar till KUB UL:) Känner livmodern sedan några veckor tillbaka:) Ont i ryggen har jag också börjat få. Illamåendet är borta men jag har ingen matlust och får bara i mig små portioner så vikten går ner likadant som när jag väntade sonen.

 • Postades 14 Jul
  :s avatar

  Det är ju under dessa veckor som bebisen växer hastigt och även livmodern, jag tror att det beror på det. Hoppas det snart går över, jag har sluppit det i 2 dagar nu :)

 • Postades 14 Jul
  :s avatar

  aaa ok trode det var bara jag.. ibland känns d som att det hugger till också hoppas det går över snart.. har blivit sängliggandes vissa dagar för att det gör så ont....

 • Postades 12 Jul
  :s avatar

  Japp samma här, har skitont i ryggslutet så det riktigt bränner i musklerna, riiiiiktigt jobbigt är det. När vi är ute och går så måste jag stanna hela tiden och sträcka på mig...

 • Postades 11 Jul
  :s avatar

  är det ngn eller bara jag som e helt upsvullen på svanken typ?? det gör jätte ont o kan knappt ligga på rygg.. :(

 • Postades 12 Jun
  :s avatar

  11+0 idag och första UL på onsdag (om tre dar), längtar jättemkt för nu vill ja ha svar på om det lilla pyret lever! känns så men man vet ju aldrig. ska ja få mf vill ja ha de nu så det blir avklarat! men vill ju så gärna ha min unge :) vi båda längtar efter honom/henne jättemkt!

 • Postades 31 May
  Gäst

  det kan låta domt att inte vet om det men jag hittar inte förkloringen. men jag undrar vad det betyder 11+4? tack

 • Postades 21 Apr
  :s avatar

  hejsan! börjar nästan bli lite orolig för att allt inte är som det ska...är i vecka 11+3 men det känns typ ingenting:/ det enda jag kännt är lite ömma bröst annars inget. nu har jag därsutom gått ner två kilo i vikt=( hur vet man om nåt inte står rätt till??

 • Postades 13 Apr
  :s avatar

  Är i v 11+3, mår fortfarande fruktansvärt illa typ hela tiden. känns bara som om det ökar för varje dag som går:/ 

  Någon annan som känner igen sig?

   

 • Postades 28 Mar
  :s avatar

  Jag gick in i vecka 11 i dag och det känns jätte bra... mitt illamånde har börjat avta och det känns jätte bra.. Jag ser varje dag som ett plus att den lille vill stanna hos mig och min sambo :)

 • Postades 14 Mar
  :s avatar

  bara 1 vecka kvar te frsta UL & KUB-test <3 längtar bara mer o mer

 • Postades 07 Feb
  :s avatar

  Hej.. jag gjorde graviditetstest för ca en vecka sen, och vad jag räknat ut så är jag ca i vecka 12 nu.. Vet inte vad jag ska göra, tycker det är så jobbigt.. Är 19 år, har sambo, bor i hus, har jobb.. Men jag vet inte om det är rätt tid till detta nu, har precis fått nytt jobb.. Och jag vet inte vad de kommer säga om jag säger att jag är gravid.. Har 5 månaders provtid.. Har ni några tips/råd, känner mig jätte förvirrad. Självklart vill jag ha barn, men hade tänkt mig om något år.. Hjälp, vet inte vad jag ska göra? Känns som att jag verkligen måste bestämma mig snarast, är jobbigt att gå och vara gravid om man ändå ska göra abort.. Det syns nu på mig att jag är gravid också.. Hoppas där är någon som kanske varit i samma situation, eller känner någon som varit det.. Tack på förhand..

 • Postades 04 Feb
  :s avatar

  Vecka 11+0 idag! :) Längtar så ofantligt efter att få känna fosterrörelser! Hoppas det blir innan v 19+0 som det var med storasystern :)

 • Postades 10 Jan
  :s avatar

  Vecka 11+0 idag, jippie!! Dagarna går så himla fort. Trotts att jag är mullig, har jag redan en liten bula. Troligtvis eftersom detta är min andra graviditet.

 • Postades 04 Jan
  :s avatar

  Äntligen vecka 12! Hoppas den går fort. Ska på inskrivning i morgon. Köpte mina första mammajeans igår. Fantastiskt sköna! Hoppas allt är bra med alla er andra!

 • Postades 02 Jan
  Gäst

  Är idag på 11+4 Underbart!! Snart börjar fjärde månaden!! Känner mig dock inte alls gravid!! Har i och för sig ganska ont längst ner på min högra sida av magen. Om jag nyser eller snyter mig gör det ont... men, men vi får se, det är väl som det ska! Såg lillen för några veckor sedan när vi var åkte in på gynakuten, underbart att se att det fanns ett liv där inne. Hade en vatten cysta som spruckigt. Men bebben mådde bra :D

  Magen har börjat puta ut riktigt ordentligt :D Har UL 24/2 skall bli såååå kul att se om det är en prins eller prinsessa där inne :D har sen tidigare två tjejer och en kille.

 • Postades 30 Dec
  :s avatar

  11+0 idag, känns bra :) snart förbi vecka 12! dock lie orolig, mina bröst ömmar inte alls mer eller något.. känner inte mig gravid :( har ett jäkla humör, stissar upp mig för inget. och bråkar en hel del med killen nu eftersom han har svårt att förstå mitt temperament.. tyvärr!! tror ni det kan bli missfall pga bråk och att jag är väldigt känslig och kan smälla till direkt.? hoppas verkligen inte det :( har ingen molvärk heller.. inte ofta

 • Postades 29 Dec
  Gäst

  lycka till alla. idag är jag i v.11+2 har fruktansvärda magsmärtor två veckor tillbaka och trötthet.allt känns bara jobbigt och läskigt

 • Postades 28 Dec
  Gäst

  yayabum-oroa dig inte :) jag hade två sådana för några veckor sen och det inte alls någon fara. jag blev också orolig men min barnmorska sa att jag inte skulle oroa mig :)
  Jag är idag 11+1 så ta det lugnt bara.

  Kram

 • Postades 22 Dec
  :s avatar

  Känns inget att man är gravid. men märks på byxor och dyl. =D Love my bebbe <3<3

 • Postades 20 Dec
  Gäst

  Vecka 11+1 idag...Lite illamående men hade mer innan så har upphört rätt mycket...Men helt klart mycket glad för vårt lilla knyte=)))Lycka Till alla mammor..=)))

 • Postades 19 Dec
  :s avatar

  11+1 idag! Skönt! Nu är det inte långt kvar förrän man gått förbi v 12. :)

 • Postades 19 Dec
  :s avatar

  Är jätte nervös!!

  Fick reda på att jag var gravid i v10 den 10dec. har inte kännt av eller misstänkt att jag varit gravid...Idag v11+0 och har fått en liten flytningg som var rosa, men slutade direkt/ kom inget mer, Ringde sjukvårdsupplysningen där som sa att det var fullt normalt att få flytningar/små blödningar innan v12, hoppas det inte är ngt fel utan att det bara är moderkaksväggen som blöder lite, kan göra det sa hon i tel. Nu får vi bara hoppas att allt är ok med lill* knytet! <3 

  orolig är ja med...Ngn mer som har haft mindre flytningar? 

 • Postades 17 Dec
  :s avatar

  11+5 idag ! Underbart ! Vi ska berätta för alla på julafton. Min pojkvän har en dotter på 9 år sedan innan. Hoppas att hon blir glad ! (:

 • Postades 16 Dec
  :s avatar

  11+0 idag. Jag känner mig inte gravid för fem öre. Det gjorde jag när jag vänrtade dottern..

 • Postades 09 Dec
  :s avatar

  Vecka 11+0 idag då helt underbart<3. är så lycklig och har inte mått illa på länge:-)

 • Postades 07 Dec
  :s avatar

  11+0 idag!=) Allt känns toppen!

 • Postades 03 Dec
  Gäst

  Är nu i vecka 11 och längtar efter att få se lilla "Kanelen" när jag och sambon gör KUB-test. Får svaga släng av illamående då och då, men gröna äpplen och salta kex och vatten hjälper finfint ^_^ Blir väldigt trött, i synnerhet efter jobbet, men min underbara pojkvän stöttar oss i alla väder och förhållanden.

  Förra helgen blev vi gudföräldrar åt sambons brorsdotter och det kändes verkligen speciellt att hålla deras lilla bylte i famnen. Nu längtar vi ännu mer efter att själva bli föräldrar i sommar!  <3

 • Postades 12 Nov
  :s avatar

  Vecka 11+0 idag :) såg min lilla sparv för första ggn idag så sööööt!

 • Postades 25 Oct
  Gäst

  Vecka 11 imorn! illamåendet har i princip slutat. och fått lite större mage faktiskt. på fredag är det första mötet oss barnmorskan.

 • Postades 20 Oct
  :s avatar

   tackar för allam kommentarer ...man känner sig inte så ensam. kram på er alla underbara  blivande mammor

 • Postades 14 Oct
  Gäst

  Jag har börjat att sova jättedåligt! Tidigare var jag så trött och sov 10-11 timmar per natt men nu tar det jättelång tid att somna och sedan sover jag oroligt. Och så är jag enormt törstig hela tiden. Får lätt spruckna läppar om jag inte dricker ordentligt.

  Annars mår jag bättre. Yrseln har försvunnit (jippiii!). Magen är dock ofta svullen och gasig och jag har nästan ingen aptit på mat alls. Längtar tills magen ska börja växa... jag kan fortfarande ha mina vanliga byxor om jag knäpper upp och drar ner dem lite. Brösten har vuxit en storlek i och för sig :-)

 • Postades 12 Oct
  Gäst

  sj i vecka 11 plus 2 fast läkarna sagt att ja inte kan få barn var orolig att något va fel när ja va i vecka 7 så jag fick åka in å se de lilla vackra <3 vilken känsla har aldrig varit så lycklig . jag som trott att ja inte skulle få uppleva detta . tyvärr så är min pojkvän inte så glad . och jag misstänker att han kommer och lämna oss . men jag har sagt hur allt ligger till¨. han får lämna oss. jag är så lycklig trodde jag aldrig skulle få va me om detta! men visst lessamt är de om han lämnar oss men då visar han ju bara vem han verkligen är =( han tog de bättre i början men juh längre de går desto men vill han inte =(=( men jag är stark och förhoppningsvis klarar ja det själv .

 • Postades 08 Oct
  :s avatar

  Va inne på en annan undersökning på sjukhuset och övertalade min läkare att ja skulle få se ultraljud... helt otroligt!!! Tårarna började rinna när ja fick se lilla Pyret! 2 korslagda ben å 2 små armar, såg det lilla hjärtat som dunkade så fint. Pyret höll på å sparka och hade sig, men ja känner tyvärr inte av det. Vilken härlig känsla! Längtar till nästa vecka då de är dax för KUB-test hoppas ja få se igen.

 • Postades 07 Oct
  :s avatar

  I morgon inskrivning! Vecka 11+2. Kunde inte vänta till vecka 18 då vi får första ultraljud här i malmö så betalade 1000 för ett i fredags och allt såg fint ut!

 • Postades 04 Oct
  :s avatar

  På Torsdag har jag gått 12 fulla veckor.. Känns helt fantastiskt !!! Jag har slutat må illa, och känner mig mycket gladare nu.. Är dock sååå trött hela tiden, helt slut av att göra ingenting. Och ännu mer trött när jag jobbat.. Men är ändå så himla lycklig ! Både jag och min pojkvän är förväntansfulla och har det jättebra tillsammans. Skrattar och skojar hela tiden.. Känner mig väldigt lyckligt lottad som har honom, och att vi väntar barn tillsammans.

  Är beräknad 20:e April.. Långt kvar dit, men tror tiden går ganska snabbt ändå..

  Gillar läget... ;)

 • Postades 29 Sep
  :s avatar

  Jag mår fortfarande illa och kräks. Jag vill att tiden ska gå fortare. Bara en vecka kvar till Nupp-ultraljudet.

 • Postades 27 Sep
  :s avatar

  allt låter så sjukt mysigt och det känns som att man såg plusset igår!! låt dessa månader gå foooort :D <3

 • Postades 16 Sep
  :s avatar

  ja du har gjort 12 fulla veckor i morgon, o då går du in i den 13e veckan =)

 • Postades 16 Sep
  :s avatar

  Hej måste kolla om någon har koll för det har inte jag. Jag har enligt denna kalender gjort 11 v och 6 dagar. börjar jag då på min 13 v nästa v?? Så jag har gjort 12 fulla veckor imorgon_? Kram på er!

 • Postades 21 Aug
  Gäst

  Redan inne i v12. det går så fort men känns samtidigt så långsamt :)

 • Postades 17 Aug
  :s avatar

  Jihoo, illamåendet och tröttheten som bortblåst. Mår finfint. Tycker jag känner sparkar, men det är nog bara nervryckningar från tidigare kejsarsnitt. Eller så kanske jag gått längre än beräknat (det var så förra gånnen jag var gravid, så det är möjligt) Köper mammakläder. Jättekul att det snart är v. 12 (i v. 11+4 idag)

 • Postades 09 Aug
  :s avatar

  äntligen så har man kommit in i vecka 11+0 idag.. inte långt kvar innan man e inne i vecka 12.. har redan fått tid för UL känns så spännande...

 • Postades 04 Aug
  :s avatar

  11+1 idag!:) Dags för inskrivning, ska bli spännande! Ska få lyssna på hjärtljuden idag!

 • Postades 29 Jul
  :s avatar

  Verkar som dem flesta får göra vul medans me bm sa att de inte behövs utan blir en överraskning när de sedan sker! Hmm, så varför görs de hos så många? Kram Sanna

 • Postades 29 Jul
  :s avatar

  Imorgon har jag gått tolv fulla veckor! Illamåendet har avtagit en del och snart är det dags för ultraljud:)

 • Postades 04 Jul
  Gäst

  OH ÄNTLIGEN INNE I 12 VECKAN NÄR KOMMER DU MIN BEBIS LÄNGTAR SÅÅÅÅÅÅÅ MKT EFTER DIG

 • Postades 28 Jun
  :s avatar

  Var hos BM idag, för inskrivning. Alla prover var bra. Fick tid för UL i slutet på augusti *pust* ! Känns som en evighet....

 • Postades 27 Jun
  :s avatar

  Äntligen inne i vecka 12, bara en vecka kvar till det har gått 12 fulla veckor. Som man har LÄNGTAT! UL PÅ Onsdag, ska bli så underbart och spännande, hoppas bara det fortfarande finns ett litet hjärta som slår.

 • Postades 23 Jun
  :s avatar

  Det undrar jag med. Den står ju nästan stilla!!!

 • Postades 14 Jun
  :s avatar

  Varför går tiden så lååångsamt.......

 • Postades 12 Jun
  :s avatar

  V. 12 (11+3) Och det känns underbart! Känner mig inte alls gravid längre. Kanske har kommit in i en spökperiod.. Hmm, någon mer där ute som mår super bra eller?

 • Postades 09 Jun
  :s avatar

  illamåendet håller i sig vill ja lova. spyr från morgon till kväll, längtar tills detta går över. På måndag blir det ultraljud, mycket spännande....

 • Postades 02 Jun
  :s avatar

  Wow 11+0 idag och redan inne på vecka 12! Och imorgon ska vi till MVC och till en läkare som ska göra undersökning och ett tidigt UL!!! *Så nervös*

 • Postades 30 May
  :s avatar

  Har äntligen fått sett den lille sjuk att man kunde se så bra i bara vecka 10 + 6

 • Postades 28 May
  :s avatar

  hejsan allihopa jag var hos barnmorskan i tisdags och lyssnade på bebisens hjärta det lät bra och fint

 • Postades 21 May
  :s avatar

  jag vet bara att jag är beräknad till 30 november det står (12+3) men jag fattar inget ändå.... Kan nån hjälpa mig reda ut saker o ting ha det gött

 • Postades 21 May
  :s avatar

  11+1 idag! Snaaart lugnar oro och mage och trötthet ner sig! Så skönt det ska bli!

 • Postades 19 May
  :s avatar

  11+5 nu. Mår inte illa längre! Just nu mår jag rätt toppen faktiskt! KUB-test om en vecka, sen ska vi berätta för omvärlden om det nya livet :)

 • Postades 16 May
  :s avatar

  11+0 idag och jag är äntligen i 12:e veckan! Hoppas detta går vägen nu! Ska se lilla pyret v.13+2 igen på NUPP. Kul!

 • Postades 07 May
  :s avatar

  Lovisa jag känner inte heller ngn livmoder :-( , men ngt finns det i allafall ;-) Ooooh, snart så narmar mig sig till Ultraljudet, ser så sjukt fram emot det! Och längtar tills illamåendet försvinner!

 • Postades 06 May
  Gäst

  V 12 idag (11+0) känner ingen livmoder :S o ändå är de andra barnet. Mår illa på mornarna o kvällarna, men inte så värst farligt. Har gått upp 5 kg.

 • Postades 24 Apr
  :s avatar

  11+6 , spännande :D

 • Postades 11 Apr
  :s avatar

  Det går undan nu, börjar bli svullen om magen, första besöket hos BM är avklarat :) Tänk, för 5 veckor sedan så fick jag veta att jag skulle bli mamma! :) Längtar nå enormt efter lilla liten :*

 • Postades 11 Apr
  :s avatar

  Äntligen v 11. Börjar närma mig den magiska 12:an. jihi

 • Postades 10 Apr
  :s avatar

  Tycker det börjar kännas mera och mera verkligt på något vis.. Önskar det det skulle gå lite snabbare...;D Vill ju träffa vår lilla bebis..

 • Postades 10 Apr
  :s avatar

  V.11 idag! :) Tiden går så fort, har redan gått sex veckor sen jag fick reda på att jag skulle få en liten bebis! :D hihi

 • Postades 07 Apr
  Gäst

  vecka 12.... äntligen här... vill att resten ska gå fort nu så min lilla kommer ut :)

 • Postades 07 Apr
  :s avatar

  11+5 vad har veckorna tagit vägen?

 • Postades 03 Apr
  :s avatar

  Imorgon går jag in i V.12 (11+0) känns underbart och så kan man känna sig lite lugnare.. =)

Skriv en kommentar