Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 11 (vecka 10+...)

Så här dags i graviditeten är fostret 31 till 38 mm och det är enklare att bestämma fostrets vikt eftersom det börja lägga på sig lite hull. Din bebis har vuxit i en otrolig hastighet de senaste veckorna och nu väger den 5 gram och är stor som ett litet plommon, men på din mage syns ännu inte så mycket.

Bebisen

Denna veckan är något av en milstolpe i fostrets utveckling. I den tionde veckan är alla delar och organ i kroppen anlagda och nu återstår 'bara' för dem att utvecklas och mogna under resten av graviditeten. Fingrar och tår har vuxit isär och svansen har försvunnit. Fostret har redan utvecklas smaklökar och tandanlag. Hjärnan växer med otroliga 250 000 nya neuroner per minut! Hjärtat är fullt utvecklat, men de externa könsorganen syns inte förrän under nästa vecka, även om testiklarna hos pojkar redan producerar testosteron.

Du

Eftersom dina hormoner flödar vid den här tiden så kan du märka en rad fysiska och psykiska symptom. Många gravida upplever att de blir lätt upprörda och har kraftiga humörsvängningar. Fysiskt så börjar de flesta öka ordentligt i vikt och en del kan få lätt blödande tandkött och svullen sköldkörtel. I genomsnitt ökar man 13 kg i vikt, men det mesta av den ökningen sker i andra och tredje trimestern.

Det är vanligt att man känner sig oattraktiv, otillräcklig och orolig inför framtiden. Det är normalt att ibland uppleva tvekan och att ifrågasätta graviditeten och det som skall komma. Det är en stor händelse i livet att få barn.

Skriv en kommentar

Det finns 252 kommentarer

 • Postades 30 Dec
  :s avatar

  Oj jag kom just på att i vecka tio går ma till mvc och det ska jag göra när Peter har kommit för det gör han  dagarna som kommer det ska bli bra och få någon ordning på alla undersökningar för jag tror jag har lite diabetes för jag dricker så mycket.

  Sedan så är det enklare att få vård på sjukhuset om allt har gått till som vanligt för dom står handfallna på sjukhuset när man inte har något antäcknat utan måste lyssna på mig och det har ju visat sig inte vara helt lätt.

  så nu följer jag dom små barnen för dom måste bli stora med för den ena ska dö det är djävulen som dog det här livet jag var lockbete och lyckades få han till att dö. det var inte helt lätt men det gick till slut med lite tur och mycket planering från ödet.

  Annars har jag ont i ryggslutet men jag slipper må illa. så man ska vä inte klaga alldeles för mycket jag får ta det lugnt för jag klarar inte längre att gå för jag knäcktes för ett par måader sedan så jag är mycket trött i kroppen men inte huvudet tack och lov.

  / Juliet

 • Postades 30 Oct
  :s avatar

  Vecka 10+0 idag! Och äntligen kom jag ihåg telefontiden till mvc, så nu fick jag en tid för inskrivning på tisdag på mvc:) Nu känns det iaf som att denna bebis kommer stanna! Så skönt det ska bli om några veckor, att få berätta på jobbet... Magen har ju varit svullen sedan v 4!!!!

 • Postades 14 Feb
  :s avatar

  10+0 idag. Åååh så jag längtar till 11/3 då jag ska på återbesök hos bm. Vill ha några livstecken. Så hon ska känna om livmodern vuxit nåt så jag blir lugnare. Än så länge ömma bröst så tro att allt är som de ska. Har en liten kula i mitt gamla mammahäng sen förra graviditeten. Hanns tyvärr inte tränas bort..jag råkade bli gravid nu mitt upp i mina planer på gymkort. Men de bli nog bra dehär få man hoppas. 11/4 ha vi rul. Längta såklart tills dess åh! Ska kolla könet denna gång me. Vi gjorde de sist men Livia låg som en ostkrok så vi kunde ej se :( kram på er å lycka till!

 • Postades 06 Nov
  :s avatar

  10+0 idag och var på inskrivning igår 5/11 :) Allt illamående försvann som bortblåst, värsta värken i magen försvann den med, mår bättre än på länge i denna än tidiga graviditet :D Magen har blivit stor, har en liten kula men kanske inte är så konstigt när man bär på sitt tredje barn och sista är 17 månader? BF är än så länge 4 juni 2014, men vi hoppas även denna bebis ska komma tidigare än bf då kanske vi lyckas pricka in slutet av maj vilket vore coolt för då har vi barn i mars april och maj, med ca två år mellan alla :D RUL blir i början av januari, är då i vecka 18, men tidigare gör inget ;) Vi kmr inte ta reda på kön denna gång heller, tänker dessutom blunda för förra gången tyckte vi oss se nått och det där gnagde heela graviditeten o mkt riktigt kom det ut en pojke haha så vi tänker blunda ;) Hoppas alla mår bra och njut, tiden bara springer iväg när det är ett syskon man bär på! Kram från mig!

 • Postades 23 Aug
  :s avatar

  Oj v10 redan! =) Vi väntar vårt andra barn och hoppas som alla andra att det ska bli ett friskt barn. La in min graviditet i en app jag har för menskoll igår, så nu är det bara 209 dagar kvar tills den lill* kommer. Vi har ff inte sagt ngt till nån så det ska bli spännande när de märker att ngt håller på att hända =) Hoppas de inte kommer märkas än bara, skulle helst vilja att det syns typ i Januari.. Men sån "tur" har vi väll inte :)  

  Vi kommer träffa min mans familj i Oktober och delar av min i September. Sen förhoppningsvis hela familjen i Januari då mina föräldrar firar 40-årig bröllopsdag. 

  Jag mår stundom illa, inte längre bara på mornarna. Sen kan jag känna illamående för att i samma stund vara hungrig.. Har ingen cravings på något ännu. Kommer ihåg hur förra graviditeten var, då kunde jag bli sugen på en räkmacka eller smörgåstårta under tiden min man var på arbetet. Men det var ju avhjälpt när han kom hem. Så det var ju skönt att man inte kunde ta sig någonstans får å stilla sitt begär =)

  Den förra graviditeten var min startvikt 83 som vid 3 tillfällen gick ner till 80 innan jag tillslut vägde 88 dagen vi åkte in till förlossningen. Någon vecka efter förlossningen vägde jag 74.  Så snacka om att vår dotter hjälpte mig gå ner i vikt :) Jag hoppas ju att det ska bli så även nu, att jag bara går upp "lite" (vill ju inte över 80 igen men kommer ju troligtvis att hamna där) å när veckan efter förlossningen är här så väger jag under 70.. Men vi får se =)

   

 • Postades 19 Aug
  :s avatar

  Tycker det är roligt att det finns flera olika kinesiska kalendrar. Så på denna säger den flicka men en annan visar pojke:p

 • Postades 14 Jul
  :s avatar

  Väntar andra barnet nu o idag 10+6. Magen är redan bra stor vilket gått lite fort. Folk har sett att jag e gravid så har inte gått att dölja. Frågan är om ja e längre gången lr om där e 2 :P Har en dotter på 2,5år sen innan och min sambo har också en på 2,5år fast en son :) Så våra små hjärtan ska bli stora syskon :) Mått illa igenom hela tiden o måste äta för o inte må illa. Lite jobbigt när man är på jobb då man inte kan springa ifrån mitt i allt hela tiden för o äta :/ går förhoppningsvis över snart!! Har känt som små fjärilar i magen, mellan blygdbenet o naveln. Känner även livmoderkanten tydligt själv. Inskrivning den 25 juli o ska prata med henne om storleken ;) Hoppas ni andra börjar må bättre :) Kramisar

 • Postades 06 Mar
  :s avatar

  V10 idag med mitt andra barn...känns allt mer verkligare för varje vecka nu har jag bara 3 10veckors perioder kvar att avbocka innan en till av oss ska komma ut till denna värld.

 • Postades 15 Oct
  :s avatar

  Tiden går fort. Har inte lika mycket illamående denna gång. Har fått tid för kubtest i nov hoppas allt ser fint ut. Önskar att barnet är friskt. Har en dotter som föddes med vattenskalle som mår hur bra som helst. Så lite oro finns.

 • Postades 09 Oct
  Gäst

  Är snart vecka 10 nu, men har haft en himla tur med att slippa illamåendet! :) däremot så sover jag hela tiden. magen ser mycket större ut än vad den kanske borde vara, så man undrar ju om det bara är en som ligger där? 2 veckor till sen kan man pusta ut ordentligt och låta sin lilla "hemlighet" komma ut :)

 • Postades 08 Oct
  Gäst

  Hej! Är gravid med vårt 3:e barn, ska bli så kul att få en liten bebis då det här blir vår "sladdis" Jag har mått otroligt dåligt, illamående ingen hungerkänsla, Får tvinga i mig mat...börjar bli lite bättre nu, går in i vecka 10 i morgon. Jag hoppas att det är över med illamående så jag kan börja njuta av att vara gravid. I mitten på maj är det dax för vårt lill* hjärte gryn att komma ut till oss!

 • Postades 23 Sep
  Gäst

  Hej jag är i v 10 idag mår dålitg på morgonen men de värsta e över kan då och då spy men sover mycket dåligt på nätterna måste upp å kissa jag är så himla trött på att vakna på nätterna undrar om de okej att jag kissar hella tiden

 • Postades 29 Jul
  :s avatar

  har inte varit på Inskrivningen ännu, en vecka kvar innan jag har tid...

  är det normalt att man får vänta så länge innan man får tid? Det är 4 veckor sedan jag bokade tiden..

   

  brukar de göra Ultraljud på första besöket?

   

   

 • Postades 11 Jul
  Gäst

  Är i v.10 och blev otroligt lättad när jag läste kommentarerna här - jag har alltså inte inbillat mig att min mage växt! Sen att det är p.g.a svullna tarmar och annat spelar ingen roll, men jag var orolig att jag hade ätit mig till det trots att jag försöker äta som vanligt...

  Men ännu vågar jag inte glädjas för mycket, har flera vänner som haft sena missfall.. Jag hoppas jag vågar slappna av mer efter v.12, för bebisens skull!

 • Postades 05 Jul
  :s avatar

  Bara jag som redan känner av den/dom? Det är ju mitt 3:e iof så det är väl kanske inte så konstigt att man känner igen dom små rörelserna. Det är ingen sparkar utan mer som små puffar, PUFF! syns inget på utsidan men känns inne i magen :) min mage syns väldigt tydligt så börjar fundera på om det är fler än en liten där inne :) Ska på UL den 25:e Juli för att kolla mer exakt vilken vecka jag är i då vi inte vet säkert. v 10 - 10 +. BM sa att det kan vara längre gånget men inte mindre :) KAN ju blivit gravid fast jag hade p-piller, man vet ju inte, jag hade oskyddat 2 dagar innan jag slutade med mina piller och väntade på min mens som aldrig kom. tog test på test, 3:e testet visade tydligt 2 streck :) Gick lite fortfare än vad vi räknat med där men vi är lika glada för det såklat :) min yngsta är 8 månader och jag har redan en till liten där inne, helt ofattbart. I övrigt så har illamående börjat lägga sig lite nu, mår inte så grymt illa som jag gjorde innan. Mår mest illa på morgonen och äter jag inte tillräckligt fort så börjar magen krampa sg och jag får upp magsyra :s ursäkta detaljerna. Under dagen så äter jag massor, kan äta mig proppmätt o ändå bli hungrig efter en halvtimme/timme igen :P rätt jobbigt när man är på språng med 2 små knott :)

 • Postades 13 Jun
  :s avatar

  10+några dagar. Mår mindre illa nu än för några dagar sen :) Är trött och rätt arg ibland ;) har sett bebisen på ultraljud och h*n sprattlade omkring så glatt!

 • Postades 30 Mar
  Gäst

  Är i vecka 10 idag känns så kul men magen putar redan ut lite ska den de så tidigt ;)

 • Postades 30 Mar
  Gäst

  Är i vecka 10 idag känns så kul men magen putar redan ut lite ska den de så tidigt ;)

 • Postades 14 Mar
  :s avatar

  Fantasi - Jag går in i vecka 10 imorgon (torsdag) och hela familjen är lycklig för vår skull, den enda som reagerat negativt är min pappa. Han är grubblare och alla ska leva efter hans pipa typ.. Han sa att han inte kmr kunna stötta / acceptera nåt som är uppåt väggarna. Så det var jobbigt att höra men det är fortfarande vårat val. 

  Jag själv blir 20 i höst, har jobb på deltid, killen har jobb o båda har sparkonton också sedan tidigare. Vi söker gemensam bostad aktivt. 

  Lyssna på vad din familj säger när du berättar, men glöm inte att be dem acceptera att det är erat liv och erat beslut. Man kan inte förutspå att saker o ting ska vara en dans på rosor, men man får göra det bästa av situationen och tillsammans är man stark. Är killen oxå redo att ha barn osv? bara ni har varandra så spelar det ingen roll vad andra tkr o tänker.

  Kram på dig!

 • Postades 02 Mar
  :s avatar

  Är i v10+4 och har en putande mage, illamående och humörsvängningar. Känner att jag lätt blir sur över småsaker, men är lycklig inombords över lilleb. Längtar tills man får se det lille miraklet. Är orolig har ännu inte sagt ngt till mor och far och är rädd att de ska bli upprörda. Jag är 21 år och tsm med en helt underbar pojkvän men tyvärr kan dem inte se det jag ser.. Hur gick det för er när ni berättade?

 • Postades 28 Dec
  Gäst

  Går in i vecka 10 imorron. Mår väldigt illa på morgonarna men resten av dygnet brukar det va rättså lugnt :) Mina bröst är nog dubbelt så stora mot vad dom är normalt & superömma, har kännt nästan som lite mensvärk lite då & då i magen. Äter?? Ja det gör jag väl mest hela tiden :p hihi

  Längtar, längtar tills våran lilla bebbe/bebbar kommer till världen <3

 • Postades 21 Dec
  :s avatar

  10+6 idag. Hadt små brunaktika flytningar/blödningar, pratat med bm 2ggr och de säger att jag inte ska oroa mig, det är helt normalt och att min bebis säkert mår prima...1177 sa samma sak, men ändå man är ju oroligare än oroligast!

  Vill bara ha en frisk och fin bebis....

 • Postades 13 Nov
  :s avatar

  I vecka 10+0 så på väg in i vecka 11 :-) mår br mår lite illa ibland men inte så farligt. Mest trött och behöver kissa ofta :-P

 • Postades 01 Nov
  :s avatar

  vecka 10+0 går in i vecka 11. Gått upp lite i vikt och känner VERKLIGEN av mina humörsvängningar! Ska till BM idag för inskrivning =) längtar till UL...men får se när jag får se den lilla, kännt har jag den redan =D

 • Postades 21 Oct
  :s avatar

  10 fylla veckor går i in vecka 11.

  Var på VUL idag, för jag har haft ont, men allt var bra och jag fick se den lille sprattl en underbra upplevelse:)

 • Postades 27 Sep
  :s avatar

  går in i vecka 10 me en blödning...ska åka å kolla upp det...man hoppas ju inte att de e nått!

 • Postades 18 Sep
  Gäst

  Är i vecka 10+3 och är jätte glad. Men samtidigt orolig. Hade förra året 2 st jobbiga missfall. Men hoppas hoppas att allt ska gå bra den här gången. Har varit på 2 UL redan. Det första i slutet av vecka 5 var orolig eftersom jag hade småblödningar, men som tur var så fick man se en liten liten sak lika stor som ett sesamfrö man kunde se hjärta slå. Det andra UL var i vecka 8 då också med småblödningar, men allt var precis som det ska. Då hade det vuxit till 16mm. Läkaren sa att det är ungefär 20% av alla gravida kvinnor som under graviditeten har småblödningar. Så det är relativit vanligt. Men min oro finns.

   

 • Postades 01 Sep
  :s avatar

  Då var man helt plötsligt inne i v 10 eter ett VUL som visade det! Underbart!!! Visade även att det har varit två små bebisar i min mage men att det ena inte hade klarat sig. Den andra lilla bebisen sprattlade runt och hade ett fint litet tickande hjärta. 

 • Postades 31 Aug
  Gäst

  Ha ha. Läser vad många skrivit, många som är fundersama över tvillingar, tvillingmage. :) själv fick Ja en son nu den 7/4-11. Har 3 flickor sen innan. Midsommar afton fick Ja akuta magsmärtor, gick på toa och kom världens blodklump. Ringde läkaren och frågade, de misstänkte då att man blivit gravid igen trötts prev medel. Åkte upp dagen efter för undersökning. Fanns inga tecken på att man varit gravid eller något. Alla står som stora ? Och fattar ingenting. Fick med grav test hem som vi skulle ta efter ca 2 veckor. Testen va förfarande positiva, blev ännu mer fundersam å åkte upp till gyn igen, men den kärringen va så sjukt otrevlig, och menade på att de är lite mer än en mån sen du va här och då visade de sig ingenting, då kan de inte va något nu heller. Blev förbannad, så på måndagen åkte Ja upp till mödra, förklarade för dom, och hon tyckte att vi skulle träffa en läkare snarast. Första tiden hon kunde ta fram till läkaren va den 10.8. Vi tog den. Kom dit, pratade, gjorde gyn undersökning, och ett ul. Och HOPPSAN, jo visst fan är man gravid igen. Och dessutom med tvillingar. Blev en stor chock för oss. Ja trodde henne inte. Ja tror Ja ifråga satte henne 3 ggr om de stämde. :) men jo visst fan va det så. Spännande men orolig. Och hur gör man nu med vagn? Tvillingar, kommer ha en son på knappt året, och dessutom lill tjejen som inte orkar gå jätte jätte långa sträckor. Kommer vara ca 2,5 när de kommer. Hjälp säger Ja bara!

 • Postades 29 Aug
  :s avatar

  Läser alla era kommentarer och känner gud vad skönt att jag inte är den enda! Har fruktansvärd illamående, svullen om magen som en ballong jag med och stiger upp och kissar flera gånger per natt! Magen är så stor så jag själv misstänker tvillingar, på torsdag ska man göra UL så får vi väl se om det stämmer  :-)

 • Postades 27 Aug
  :s avatar

  V 10+1  Väntar 1:a barnet och mår för det mesta bra, lite illa mående men har klarat mig ifrån att spy.   Har ju inte gjort UL än å längtar till det. Lite orolig faktiskt, tänk om det är tvillingar?? nåt fel??

    Man ser inte nånting på min mage än har inte gått upp i vikt alls å börjar bli orolig för det oxå. Hmm mycket att tänka på som sagt. Men längtar <3

 • Postades 17 Aug
  Gäst

  v 10+2 och mår liiite bättre nu än jag gjort tidigare. Är fortfarande grymt trött och har ingen kraft i musklerna, men jag är vaken hela dagarna och har inte kräkts på 2 dagar (peppar peppar)

  Känner mig FET! Det brukar ju inte synas att man är gravid i denna vecka, men min mage är som en ballong, och det är INTE bebisen. Ve inte om det är vätska, gas eller om det bara är så att man inte kan hålla in magen längre. Hur som helst så känner jag mig väldigt oattraktiv och vill helst inte ens visa mig ute. Har tidigare haft ätstörningar, men jag trodde ändå nånstans att vikt uppgång under graviditet inte skulle påverka mig så mycket... Jag hade fel. Det är precis lika jobbigt som när man inte är gravid! 

 • Postades 05 Aug
  :s avatar

  Just det ja, inskrivning på tisdag, då får vi beskedet om hur ofta vi måste gå dit. Måste gå på extra kontroller då jag fick havandeskaps förgiftning med första!

 • Postades 05 Aug
  :s avatar

  10+0 Är så jäkla trött, men tur att den stora pojken fortfarande sover middag! Får passa på och vila då och lägga allt annat på hyllan..hihi! =)

  Mår annars bra, lite segt slem som man klöks lite av, men med vatten blir det bra!

 • Postades 15 Jul
  :s avatar

  10+0. Vill helst ligga ner och sover mycket per natt. Men annars känner jag mig som vanligt?! Orolig. Drömde om UL inatt och blev så besviken när jag vaknade och insåg att det ännu är 18 dagar kvar...

 • Postades 30 Jun
  Gäst

  vecka 10! =)

  Har inte haft jätte jobbigt, än så länge. Var nog illamåeendes i två veckor men sedan har det lagt sig, har dock svårt för att åka bil och buss nu för tiden. Svullen mage, och de som säger att första gångs föderskor ofta inte blir så stora... min mage känns som en ballong och jag vågar inget annat än ha tjocktröja (mitt i sommaren!) för att ingen ska märka..skyller på att jag är frusen av mig och det vet ju alla.

  Sover mycket, på natten kissar jag väl 2-3 gånger..jippie, vaknar inte senare än fem varje morgon (tjoho) och är såklart helt död på eftermiddagarna då. Äter jämt känns det som, både nyttigt och onyttigt..svårt att säga nej till en godissort när man bara MÅSTE ha det. Dock tycker jag inte om kaffe längre, helt galet..innan drack jag 5-6 koppar om dagen. Dricker heller ingen läsk, det smakar inget bra..men juice och mjölk och vatten, det är bäst det..

  Har en sambo hemma som håller på att få panikångest över barnet och dte är väl det som stressar mig mest just nu. Men annars flyter det på och jag tänker för mig själv, att allt ordnar sig!

 • Postades 06 Jun
  :s avatar

  "Det är vanligt att man känner sig oattraktiv, otillräcklig och orolig inför framtiden. Det är normalt att ibland uppleva tvekan och att ifrågasätta graviditeten och det som skall komma. "

  Hear hear. Jösses, vad det spökar i skallen nu!!! Känner mig helt galen. Ifrågasätter allt och kan varken relatera till att ha barn eller till mitt förhållande med pojkvännen till och från. 

  Hoppas det går över snart, hu vilka känslostormar!

 • Postades 31 May
  :s avatar

  10+2. stiger upp mellan 2-3 gånger per natt, kissnödig. har knappt fått sova på en vecka (med undantag för helgen) så jag fick åka hem från jobbet pga att jag va SÅ trött. fortfarande on i bröstvårtorna och magen är svullen. var på inskrivning idag och, helt otroligt, har slutat röka (sedan 3veckor tillbaka) och är gravid 10+2 och ha "bara" gått upp 2kg. allt såg bra ut. nästa besök får jag höra hjärtljud, hoppas jag iaf =)

 • Postades 20 May
  :s avatar

  Jag mår svin dåligt.. sover hela tiden så fort ja bara åker på affären är all energi slut. Blir nästan medvetslös.. ! Jag hoppas att de vänder snart! Längtar så <3

 • Postades 09 May
  :s avatar

  10+2 här med mitt andra barn. Mår inget illa men gu va man äter! Och är ju så jäkla trött hela tiden! Hoppas på en flicka denna gång så man får en av varje. :)

 • Postades 06 May
  :s avatar

  Mår så sablans illa hela dagarna,magen vill jämt ha mat...suck.....får snart bo i kylskåpet :/...vill inte må så dåligt denna graviditet oxå :(.jag orkar ju inte göra någonting om dagarna,jag som vill ut å gå och röra på mig,det kan jag bara glömma...så orättvist ibland..

 • Postades 12 Apr
  :s avatar

  Går in i vecka 10 (9+0) imorgon och det är dags för ultraljud nummer 2. Vi längtar så efter att få se den lill* där inne.

  Min trötthet håller sig kvar, har varit så sen 7 mars och det börjar bli jobbigt. Orkar inte mkt alls om dagarna utan vill sova jämt.

 • Postades 12 Apr
  Gäst

  V 10 och trött, så trött! Mornarna går väl någorlunda men framemot eftermiddagarna är jag i koma. Har två pojkar sen innan och hoppas ju på en liten flicka : ) Längtar också att berätta för hela världen, men avvaktar lite till. Allt möjligt kan ju hända innan vecka 12, tyvärr.

 • Postades 20 Mar
  :s avatar

  hej =) skönt att nu gå in i vecka 10 =). mår illa väldigt på kvällarna och måste äta typ varannan timme annars blir ja sur i magen....lite jobbigt! men e sååå glad för att ja e gravid =D

  Börjar dock tveka på min graviditet då ja bara gjort ett test (starkt plus visade de)....men ska till bm på torsdag för prover så ska be henne ta ett gravtest så ja får se de igen....kan inte riktigt fatta att de tog sig så fort =).

  grattis alla andra som oxå äntligen är i vecka 10 =) okt mammor blir vi =P

 • Postades 12 Mar
  Gäst

  Mår så vansinnigt illa hela dagarna men äter som en idiot ändå. Spydde så hårt att jag fick näsblod häromkvällen. Är konstant trött trots att jag sover många timmar varje natt.

  Tog examen efter 4½ års högskolestudier i januari och började nytt jobb tre dagar senare, två missfall inom loppet av tre månader. Kanhända är det tröttheten efter examensarbetet, missfallen och det nya jobbet kombinerat med graviditeten som tar ut sin rätt...?

  Har en nära vän som är i sjunde månaden nu och hennes graviditet har varit en dans på rosor. Inget illamående, ingen trötthet, inget depp... Känns så trist att min visade sig bli helt tvärtom. Måtte det vara värt besväret när den lill* kommer i oktober!! :)

 • Postades 05 Mar
  :s avatar

  10+0 idag! <3
  Mår mest illa på kvällarna nu, förut var det på morgonen. Och kaffe smakar inte lika gôtt längre :)

 • Postades 23 Feb
  Gäst

  Går in i v.10 idag (9+0) är beräknad till 27 Sep. Mår fruktansvärt dåligt, äter ,äter och äter men det hjälper i några minuter och sedan så kommer det tillbaka.

  Jag är på fruktansvärt dåligt humör, jag orkar inte leka som förr med min son som är 2 år och 3 mån. Tycker så synd om den lillstackaren som mestandels får roa sig själv.

  Är jätte jobbigt att arbeta också, speciellt när ingen vet hur det ligger till .

  Jag har redan fått mage, om det fortsätter i denna takt så lär jag bli mega stor.

  Vägde 47 kg vid inskrivning, men har nog gått upp rätt så mkt. Inget jag bryr mig dock.

  Jag lär få hål i alla mina tänder om jag fortsätter såhär. Små äta och kan knappt stoppa in en tanborste utan att hålla på att kräkas. Kan inte använda vuxen tandkräm, måste ta barntandkräm som är mild och smakar frukt.

   

  Mycket problem, men jag är super glad över detta och jag får se det positiva, även fast det är ett rent h*lvete! :-)

 • Postades 22 Feb
  Gäst

  10 + 1 och jag är lycklig att har kommit ända hit, fick ett missfall innan. Men är bara och hoppas på att allt ska gå bra!!!! Mvh

 • Postades 17 Feb
  Gäst

  hej jag är inne i vecka 10+0.. och det känns helt underbart =) jag har haft riktigt jobbiga veckor dom 4 senaste veckorna alltså.. men nu är det så bra så =9 jag önskar att tiden bara rullar för bi så att jag har min lilla bebis i  min famn nu <3 peace

 • Postades 14 Feb
  Gäst

  Vecka 10+0 har inte spytt än men mår väldigt illa det tycker sambon är jätte skoj och retar mig med äckliga ljud.! Humöret är inte på topp jämt blir arg väldigt fort och igår började jag gråta på jobbet utan direkt anledning. Det har börjat puta lite nu är överlycklig över det fast blev lite ledsen när jag tittade ner och såg att magen vuxit förbi tuttarna för just nu ser man bara lite fet ut. Gick upp från 57.5 till 59.5 från vecka 7 ungefär tills nu. Jag hoppas det är en liten tjej som gömmer sig där inne för vi har redan 2 pojkar.! :)

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  10+0 Idag :) Känns bra :) Jo tack humöret svänger en del, dock så e de inte så farligt... Mår riktigt bra utöver de :) Längtar tills den lille kommer.... :)

 • Postades 28 Jan
  :s avatar

  10+0 idag.. Det tickar på vill jag lova.

  Lilltjejen förstår att det ligger något i mammas mage, hon gillar att göra munpruttar på magen så lillen kan få höra ;)

  Dags för sockerbelastning om två veckor. Längtar INTE!!

  Hoppas jag får behålla det och inte kräkas, för då har man ju druckit i onödan... :/

  Tröttheten verkar inte ge med sig heller. Sover 9h/natt, men det hjälper inte. Är helt slut när jag vaknar.. Ofta blir det några tupplurar på soffan under dagarna ;)

  Vill skrika ut till hela världen att vi ska ha barn!! :)

 • Postades 26 Jan
  :s avatar

  10+6 idag - tror vi! Kan vara längre än så med.. (Hade ett knepigt hopp mellan näst sista och sista mensen) Just nu längtar jag bara till 7/2 när det är dags för ultraljud!

  Humörsvängningar? OH yes! Nån annan som storgråter till filmer som är det minsta pyttelilla sentimentala? Jisses jag tjöt ju tom till den tecknade "prinsessan och grodan"! Nyheterna ska vi inte ens prata om..... 

 • Postades 07 Jan
  :s avatar

  vecka 10 (9+3) men har då inte gått upp något, iställer har jag gått ner från 57 till 53 :s 

 • Postades 06 Jan
  :s avatar

  Ja nog sjutton har jag neråtdippar. Det kan jag lugnt påstå. Jag har kämpat som en blådåre i fem år nu med att bygga upp en självkänsla och känna att jag duger som jag är. Men just nu känner jag mig inte värd fem ruttna plommon ens. Alla de där dumma tankarna om självmord har börjat vakna till liv för första gången på fyra år. Dumt. Jag tänker inte ta livet av mig för jag vill leva men ändå kommer de där puckade tankarna krypande när jag gråter mig till sömns för att jag känner mig så värdelös. No good.

  10+0 idag. Jag ser fram emot att komma längre in i graviditeten. Min sambo känner sig helt utanför det hela. Och jag vill kunna släppa lite av missfallsrädslan

 • Postades 29 Dec
  :s avatar

  10+2! Har pratat med chefen och ordnat så att jag fåt jobba med något mindre riskfyllt och mindre fysiskt ansträngande. Dessutom ska jag få jobba flex dagtid istället för skiftarbete. Ska bli riktigt skönt. Nu har jag gjort vad jag kan för att allt ska gå bra. Vill vara förbi vecka 12, men jag närmar mig och var dag är en seger... Tar mig lite tid att njuta över att vara gravid :o)

 • Postades 13 Dec
  Gäst

  10 + 3 idag :) Känner mig orolig över att få missfall :( Hoppas månaderna går fort så min lilla bebis kommer ut :) Lycka till alla!!

 • Postades 12 Dec
  Gäst

  Veck 10+0 idag=) Hoppas allt e bra med det lilla pyret...Funderar på att köpa en angelsound för att lyssan själv innan vecka 18=)))Lycka till alla tjejer=)))

 • Postades 08 Dec
  :s avatar

  Jag är inne i 10+6 idag, kan inte bara tiden gå litre fortare för jag vill ha min bebis här nu!!
  Orkar inte vänta! =P

 • Postades 04 Dec
  :s avatar

  Vecka 10 idag ! Underbara unge , Mamma Älskar dig. Mår lite illa , trött som ett lik , men fruktansvärt yr hela tiden ! Lite tråkigt , men allt , bara mitt älskade barn är friskt ! Lycka till tjejer ! :) Kram !!!

 • Postades 01 Dec
  :s avatar

  Vecka 10+0 idag=), längtar tills pyret födds bara 30 veckor kvar eller mindere=D, Hurmörsvägningar, japp det kan jag lova att jag har, killen fick potatismos i ansiktet idag=/. ha det bra alla gravida=).

 • Postades 24 Nov
  :s avatar

  denna gravidet känns helt underbar än så länge. inge illamående, inge trött, lite humörsvängningar men annars inga problem alls,

 • Postades 17 Nov
  :s avatar

  Hurra för 10+0 idag, trodde aldrig vi skulle klara oss så här långt Liten och jag (känns fortfarande för bra för att vara sant) I måndags såg jag första gången Liten på UL, pickande hjärta och såååå söt (rent objektivt såklart :))

 • Postades 17 Nov
  Gäst

  Denna vecka har jag börjat känna av tröttheten som kommer sen eftermiddag som en ridå. Också från och med idag (10+1) har illamåendet startat så att det begränsar mig i vardagliga livet. Fast å andra sidan då jag mådde så oförskämt bra första 9 veckorna så var jag orolig för att jag inbillat mig alltihop, men nu så är de tvivlen borta lika fort som illamåendet kom! Men magen putar knappt, kan lika gärna vara all mat jag konstant äter.

 • Postades 05 Nov
  :s avatar

  10+0 idaaaaaaaaaaaaaaaag :) så glad

 • Postades 26 Oct
  Gäst

  elwi78: Jag beklagar verkligen! Jag fick missfall i somras i v11. Vet inte där fostret dog men gissar på ett par veckor tidigare. Nu e ja gravid igen, v9+6. Jag var på ultraljud v8+1 och allt var ok men jag är ändå orolig att något ska gå fel denhär gången oxå :(

 • Postades 24 Oct
  :s avatar

  10+0 idag och äntligen har illamåendet börja släppa men fortfarande trött som bara den i mellan åt. humörsvängningarna har ju sambon råkat ut för haha. Stackare hoppas han orkar hålla ut. :)

 • Postades 14 Oct
  Gäst

  Elwi 78: vill beklaga sorgen! För även om det inte räknas som ett barn i tionde veckan så tycker man ju själv att det är en liten bebis... Hoppas det går bättre för er nästa gång.

 • Postades 13 Oct
  :s avatar

  Jag är inne i 10+0 och illamåendet börjar gå över, halelulja!!!! tröttheten finns kvar men det får jag väl leva med!

  Jag har redan börjat få en liten kagge :P är det vanligt när man väntar andra barnet att man får mage tidigare?

 • Postades 12 Oct
  Gäst

  Gravid i vecka 10 (tror vi), ska på första kontrollen nu på torsdag. Detta är mitt andra barn med en annan kille...vilket oxå får mig o bli mer orolig inför framtiden.men det kanske är helt normalt att vara orolig. jag mådde absolut inte såhär första graviditeten..jag har mått så illa, och jag måste sova 2 ggr på dagen för att orka hålla mig vaken till 22 på kvällen.jag har så mkt tankar i mitt huvud som bara får mig att må sämre..men jag hoppas att dom försvinner snart.

 • Postades 07 Oct
  Gäst

  Hej väntar mitt första barn. är inne på min tionde vecka idag (10+0) längtar när magen ska bli synlig.

 • Postades 07 Oct
  Gäst

  Är i vecka 10+4 idag. Jobbar fyrskift på Volvo som motormontör. Det har gått väligt bra och jag har mått som en gudinna hela tiden, tills denna veckan...

  Jag trodde jag skulle slippa allt vad illamående och trötthet heter, men ikke! Skulle jobbat dagtid denna veckan (som jag gör var fjärde vecka) har inte klarat ev en enda dag :( i måndags gick jag hem kl 09 på morgonen (börjar 07) sen var jag hemma hela måndagen, tisdagen och onsdagen. Gjorde ett nytt försök idag men gick hem 09.30! Ska man inte kunna jobba som vanligt under graviditeten? Förlorar ju massa pengar på att ligga hemma och vila utan att egentligen vara sjuk.. :(

  Har annars kännt i brösten som ömmar, lite lätt trötthet, humörsvängningar!

  Allt annat har gått jätte bra! längtar tills magen börjar växa och synas lite mer :)

 • Postades 07 Oct
  :s avatar

  Har just fått reda på att knyttet är dött :´(

  Detta är mitt andra missfall på kort tid. Första dog 7+3 och detta dog antagligen bara i dagarna. För två veckor sedan så såg vi ett hjärta som pickade. Känns fruktansvärt jobbigt just nu. Nu är det bara att försöka igen.

  Lycka till alla ni andra!

 • Postades 07 Oct
  Gäst

  Inne på 10+6.....mått extremt illa och kräkt varje morgon vilket har tyvärr inte gått över en.....extrem trött och seg...vill ej gå upp ur soffa.Är mitt andra barn....mådde inte så dåligt med min första såsom jag har mått denna gången men hoppas att det går över snart.

 • Postades 05 Oct
  :s avatar

  Väntar första barnet. har varit väldigt illamående, men de är bättre och brösten ömmar inte som dom gjorde från början. Annars är de bara ryggen som är jobbig.

 • Postades 04 Oct
  Gäst

  Är nu i vecka 10 + 3. Fram tills i lördags har jag haft yrsel och illamående konstant i flera veckor, dessutom huvudvärk, ont i brösten och enormt trött. Igår försvann dock alla dessa symtom över en natt! Är nu jättenojjig över att det inte står rätt till därinne. Nån annan som känner igen sig? Hoppas det är normalt... Har inte gått upp alls i vikt, har samma bh-storlek som tidigare. Magen är mullig men det var den innan också. Var på VUL för 2 veckor sedan och då såg allt bra ut. Ska träffa min BM igen på fredag och då försöka övertala henne att lyssna efter hjärtljuden (hon ville inte göra det på inskrivningen) annars får jag tjata mig till ett nytt VUL.

 • Postades 02 Oct
  :s avatar

  Känns fortfarande overkligt. Men härligt och spännande såklart.

  Har haft enormt illamående innan och brutal trötthet, men illamåendet avtog för lite mer än en vecka sedan och denna veckan har jag vaknat pigg när jag sovit 7H, innan behövde jag 10Hs sömn och var ändå slut tidigt på kvällen.

  Andra symptom är ömma bröst som växer, mage som putar ut och är svullen och smärta i rumpa/ben/rygg - foglossning - woho.. nej inte så mycket nej. :P

  Annars är jag glad glad glad. ^^

 • Postades 27 Sep
  :s avatar

  Magen har börjat synas, och brösten e ännu större nu !! Har ökat i storlek, och mer lär d bli.. Dom gör såååååå ONT !!! Hoppas inte jag behöver gå runt såhär tills bebisen kommer ut.. Har mått illa ett par veckor, men d har börjat stabilisera sig nu.. Tack och lov, för jag har känt behovet av att äta varje gång jag mått illa.. Men sen ändå mått illa för jag stoppat i mig alldeles för mycket :( 10+4 idag.. Inskrivning på torsdag. Äntligen !!! Ska bli spännande, och skönt att ha d gjort..

 • Postades 24 Sep
  Gäst

  Jag är redan mycket piggare nu känner jag. Är mindre trött och har inget illamående alls. Har jobbat mycket på smärtan i ryggen, som är början på foglossning, och har blivit bättre. Har skrivit lite om det i min dagbok för att ge tips till andra som också har ont. I övrigt inte många andra besvär. Bara lite känslig i tandköttet känner jag nu, vilket jag inte kände i förra veckan. Känner mig förväntansfull och tacksam men kan också bli överväldigad av känslan över hur mitt liv kommer att förändras när bebisen kommer till världen. Det är både en oroväckande och hisnande känsla.

 • Postades 21 Sep
  :s avatar

  otroligt härligt <3

 • Postades 18 Sep
  :s avatar

  inskrvning denna vecka! går visserligen in i 10+0 på måndag men ändå! längtar tills vi får höra hjärtljuden! Har inte haft några direkta symptom som illamående, känner mig drför inte så värst gravid :(

 • Postades 15 Sep
  :s avatar

  Det börjar att gå bättre att äta, illamåendet kommer plötsligt men försvinner lika fort. Byxorna klämmer om magen och det känns obehagligt, blir illamående av det också. Så det får bli mjukisbyxor ett tag till innan jag hoppar i några mammakläder.

 • Postades 16 Aug
  Gäst

  Samma för mig. Mitt första barn men pappans tredje. Ska bli underbart att få känna hur det känns att bli en "riktig" mamma. Bli kallad mamma och känna de banden efter att ha burit bebisen i magen under den här långa tiden. =)

 • Postades 15 Aug
  :s avatar

  Detta är mitt första barn men pappans andra, som vi har varannan vecka. Så att veta att vi kommer ha ett barn ihop känns otroligt. Ska bli så kul att få höra mamma ist för Sanna. Fick byta upp 2 BH-storlekar i v.6 redan så känns nu som att de är silikon i dom. Magen har börjat puta ut lite och börjar kännas mer verkligt:)

 • Postades 08 Aug
  :s avatar

  Väntar 4:e barnet, alla mina vanliga tröjor är förkorta. Har köpt en storlek större bh, men måste gå upp ytterligare än. Kan inte ha mina vanliga byxor. Har gått upp 2,5 kg. Mår mest illa på kvällarna, annars så mår jag liiite bättre och är liiiite piggare. Humöret svänger, det är nära till irritation och gråt.

 • Postades 28 Jul
  Gäst

  Min mage syns knappt alls men så var det förra graviditeten också. Visserligen så var det barnet 44'% tillväxthämmat och jag gick upp mellan 5-10 kilo totalt. Är idag i v 10+5.

 • Postades 27 Jul
  :s avatar

  Då var man klar här:) Kan dock inte säga att jag tycker tiden går fort, men men, snart dags för inskrivning, ska bli skönt att få en milstolpe gjord.

 • Postades 26 Jul
  Gäst

  Magen syns tydligt på mig med. Många runt omkring som har förstått att jag är gravid.

 • Postades 25 Jul
  :s avatar

  håller med om att magen visst putar redan..... men tror det är olika om man är omföderska, detta blir mitt andra barn... för omföderskor går det snabbare att få mage...

 • Postades 24 Jul
  :s avatar

  Vet inte heller vad de menar med att det inte syns... Jag har visserligen "fördelen" med att vara kraftig innan, men nu börjar man få glirningar om att det kanske är dags att börja träna lite mera... De skulla bara veta! =)

 • Postades 24 Jul
  :s avatar

  Vaddå att magen inte syns mkt, enligt artikeln. Då måste nåt fel inträffat, för jag har en jättemage nu v.10+3 Vet inte, under en enda vecka den bara ploppade ut, känner mig hemskt fet....... hoppas jag inte går upp så extremt mkt!

 • Postades 23 Jul
  :s avatar

  Äntligen inne i vecka 10, bara två vecka kvar till det har gått 12 fulla veckor. Som man har LÄNGTAT! UL på slutet av augusti, ska bli så underbart och spännande, vi håller tummarna att det bli en pojke

 • Postades 23 Jul
  Gäst

  Såg bebis igår för första gången.En helt otrolig känsla. Fick göra ett vaginalt ultraljud på grund av min oro. Har tidigare haft utomkvedshavandeskap. Allt såg bra ut. Fanns på plats i livmodern.Bebis var ca 37mm långt, \"simma\" runt och var väldigt livlig. Jag är så lycklig!!

 • Postades 12 Jul
  :s avatar

  Vecka 11 nu då (10+1). Förstår fortfarande inte det här med att det inte ska synas än. Jag har en jätte kula på magen å mamma förstod direkt när jag träffade henne. Är inte så kul att det syns redan, ville ju inte att alla ska veta än :(

 • Postades 06 Jul
  :s avatar

  Var hos BM idag för ett tidigt UL privat, eftersom jag behövde en bekräftelse på att vi faktiskt är gravida. Inte lätt att tro på efter alla turer fram och tillbaka, och bara massa negativa resultat. Fick veta att jag inte alls är i vecka 12+3 idag som jag trodde, utan 10+6. Den lilla krabaten sprattlade iaf omkring och mådde hur bra som helst. Underbart att veta!!!!

 • Postades 23 Jun
  :s avatar

  Inne i vecka 11 äntligen, eller 10 +3, hur man nu vill räkna =) Tiden går otroligt långsamt tycker jag. Fast man kanske ska passa på att njuta nu, snart är man stor och klumpig juh=) Syns det något på er andra? Grattis och lycka till alla blivande mammor!

 • Postades 21 Jun
  :s avatar

  Usch, mår sämre än nånsin, hade dåliga värden på alla prover. Ska de här aldrig ta slut?

 • Postades 21 Jun
  :s avatar

  Äntligen inne i v 11 (10+0). Vill bara att det ska börja synas lite nu=)

 • Postades 13 Jun
  :s avatar

  grattis till er alla gravida och lycka till, själv har man gått in i vecka 10 idag (9+0) :D

 • Postades 31 May
  :s avatar

  Var på MVC idag, pratade lite allmänt om mina prover som jag tog för ca, 4v sedan. Bra värden så det var inga konstigheter. Har dock varit väldigt förskonad mot bl.a illamående o så. Någon gång vid läggdags kan jag må lite illa och så har jag varit lite mer trött än vanligt. Men nu längtar jag dock tills på torsdag då vi ska få träffa läkaren och göra ett tidigt ultraljud!!! Så nervös och så lycklig samtidigt! Kanske känns lite mer verkligt efter detta!!

Skriv en kommentar