Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 17 (vecka 16+...)

Din bebis

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

Du

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. Använd gärna vårt viktkurveverktyg för att följa (och kanske dela med dig av) hur din vikt förändras under graviditeten.

Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.

Skriv en kommentar

Det finns 198 kommentarer

 • Postades 10 Aug
  :s avatar

  16+2 idag (10/8-13)

  Mår prima fortfarande och behöver inte sova något på dagarna längre.
  Det känns jätteskönt då jag inte känner mig så trött och grinig längre :)

  Ååh nu längtar vi till den 27:e då det är dagst för vårat andra möte med hjärtana i magen <3
  Då får i veta BF, om det är två- eller enäggs & förhoppningsvis vad det är för kön också :)

  Wiiiee^^

  <3 <3 <3

 • Postades 26 May
  :s avatar

  16+0 idag :) Det känns så spännande vem som växer i magen:P Har dock inte känns några rörelser än men det kommer :) 

 • Postades 06 May
  Gäst

  Är i vecka 17 nu :) väntar mitt fjärde barn. ska på ultraljud om 2 veckor idag. Längtar och få se den lilla/ lille :)

 • Postades 23 Apr
  :s avatar

  15+5 veckor nu. mår illa till mods. magen växer varje dag, Konstigt nog, kan inte äta grött , äcklas av all slags ost.  alla kålhydrater funkar inte mer, vill ha bara kött och korv=( annars mår jag jåtte bra! 

 • Postades 21 Apr
  :s avatar

  Jahapp, 16 veckor nu då, kul!

   Mår mycket bättre för det mesta, bara riktigt trött och mina ben är helt förstörda efter en dag på vårmarknaden i stan. Kan knappt gå alls nu, lite skumt.

   Magen verkar börja växa sakta men säkert nu och det är så mysigt. Längtar så mycket efter att få känna mitt barn röra sig inuti mig. Låter så härligt för er alla som skrivit om det här. Men det ska ju komma såsmåningom.

   Mindre än tre veckor kvar nu till nästa UL, ska bli kul att se hur mycket den lilla växt på sex veckor. Så liten och puttenuttig sist, kommer jag aldrig att glömma. Längtar efter att ha en bild att visa alla andra också.

  Åh, låt allt bara fortsätta gå så här bra. Känner dock att jag behöver äta bättre och röra mig mer, men annars känns livet rätt så härligt just nu :)

 • Postades 17 Apr
  :s avatar

  Vecka 16 idag. Ligger med ipaden på magen o känner lillen röra sig...;) var o kollade vagn i stan men mannen tyckte den ja ville ha var för dyr..:( ingen illamående alls.. Mkt större bröst.. Foglossning som bara den.. Kissenödig ofta o törstig på vatten.. Annars mår toppen ;)

 • Postades 10 Apr
  :s avatar

  16+2 min andra grav. Jag började känna redan vid vecka 12 att det var något i magen :) har en liiiten känsla att det ev kan vara två, då illamåendet är typ 100000 ggr värre denna gången och då mådde jag ändå illa i 40 veckor med den första, men inte lika starkt som nu.. Men bebis/arna börjar ge mig respons när jag stryker fingertopparna på magen, då får man en puff tillbaka, så mysigt! Har verkligen saknat att känna liv i magen ändå är först födda bara 20 månader. :)
  Om två veckor idag blir det UL, jag längtar! Men tycker det är lika skrämmande denna gången som vid första grav, ifall det är något som inte man vill höra kommer på tal, men det får man ju hoppas på att det inte kommer att göra, men jag antar att det är rätt normalt att tänka så även att inte så många pratar om det(?)

 • Postades 20 Mar
  :s avatar

  15+5 med nummer 3/4 och bara 2,6 v kvar till rul tiden flyger fram men måste nog vara för att vi har 2 barn hemma redan under 3 år önskar tiden gick lite saktare eftersom det inte blir fler barn sen på många många år är iallafall en riktigt livlig bebis/bebisar i magen :)

 • Postades 26 Oct
  Gäst

  Är i v 15+3 och det känns tydligt ett mycket aktivt liv. Är barn nr 3, haft samma känsla med alla tidigt.. :)) men så illa som jag har mått denna gång har jag inte gjort förut, men att små äta och dricka lite men ofta fick illamåendet att lugna ner sig, men nu är det toppen. Och väntar spännande på ultraljudet om 4 veckor. :))

 • Postades 26 Oct
  Gäst

  15+5 i dag o ja har trott mig känna barnet ett par grr lite då å då men ja e osäker sen vecka 13+... fast endå hoppasja att ja har rätt för njuter så länge de varar :) me sonen kände ja i vecka 19 först 

   

  detta är vårt 2a barn :)

   

 • Postades 24 Oct
  Gäst

  I vecka 16 nu är vårt tredje barn som väntas :-) magen växer och kläderna sitter åt kanske dags att shoppa lite nytt. Gillar dock inte mina hjärtknipningar som jag har :-( är det fler som känner av nått sånt?

 • Postades 22 Oct
  :s avatar

  16+0 idag vad fort det går om två veckor så ska jag och min underbara pojkvän kolla könet på våran barn . ser att det är andra som är i samma vecka vore kul att snacka med er

 • Postades 17 Aug
  :s avatar

  Hua, så sakta det går!

 • Postades 20 Jul
  :s avatar

  16+0 veckor idagoch det känns helt galet bra! Har kännt av räkan en gång och längtar så tills nästa gång! Börjar må bättre även om jag fortfarande inte kan äta fullkornsbröd till frukost.. ^^

 • Postades 29 Jun
  :s avatar

  15+0 idag då :) nu tycker jag tiden går riktigt fort

 • Postades 19 May
  :s avatar

  Idag v 16+0!  Känner av bebisen nästan varje dag, ofta på kvällarna då det fladdrar och rör om där - mest på vänster sida. Mår mycket bättre, som vanligt fast lite bättre då jag slipper migränen =) Magen börjar bli större och mammkläderna är skönare än de vanliga kläderna. UL blir om två veckor blir kul att se bebisen igen. Då ska vi få reda på könet, båda vill veta då vi är nyfikna =) 

 • Postades 09 May
  Gäst

  16+2   

  Det är absolut normalt att inte känna bebisen varje dag, liksom att inte känna den alls. I mina tidigare graviditeter har jag varken känt barnen eller fått gravidmage före v. 18.

   

  Det är också högst normalt att göra UL först i v. 20. För bara några år sedan gjorde man det i v. 16-18, men nu har många landsting gått över till v. 18-20 i stället.

 • Postades 27 Apr
  Gäst

  Är gravid v 16+5 och har äntligen börjat känna min bebis i magen...är även piggare och lite gladare än förut, då jag grät varje dag och somnade 19.30 :) Ska på ultraljud för andra gången på onsdag och jag längtar ihjäl mig efter att få se min lilla skatt i magen! Man är ju ständigt orolig så det ska bli skönt att se om lillskrutten mår bra!

 • Postades 21 Apr
  :s avatar

  16+0 idag :-) Tiden går fort <3

 • Postades 22 Feb
  :s avatar

  16+4 mår hur bra som helst. Känner av barnet i bland men vissa dagar inte alls, är det normalt? Är bara lite småsvullen så jag vet forfarande inte om jag har kvar min bäbis där inne. Hade 2 blödningar (1 i vecka 12 och 1 mindre i vecka 14) hoppas inte att det var tecken på missfall. Borde jag inte haft ont då? När ska det börja synas? Längtar till ul den 12/3. Allt måste vara bra!

 • Postades 27 Oct
  :s avatar

  16+2 ultraljud om exakt en vecka! Kan knappt hålla mig! <3

 • Postades 13 Oct
  :s avatar

  16+0 idag och det känns underbart! Fattar inte att man är inne i v 17 med tanke på hur sakta tiden har gått tidigare. Snart har vi gått halvvägs och jag hoppas att allt är bra med bebben.

 • Postades 16 Sep
  :s avatar

  Alla prover är fortfarande normala!!! =D Så skönt, hoppas verkligen det håller sig så, vill slippa järntabletter men framför allt vill jag INTE ha havandeskapsförgiftning igen! UL 27/9 och sen får vi se, blir ju några extra UL och kontroller denna gravtiden! =)

 • Postades 15 Sep
  Gäst

  Är i v 16! (15+3), Kan inte längre hålla in magen, den börjar på att bli lite stor! Har även fått ha en gummisodd mellan knappen och knapphålet på mina stretsh jeans byxor... :) snart blir de fan mammakläder! Jag tror att jag känt lillen röra sig men är inte säker.....

  brukar även få som kramp i magen ibland och man kan se hur den drar ihop sig i några sekunder (jag är normalviktig så har inte massa fett i vägen ;)....). antar att de är livmodern som motionerar för att orka en förlossning! har läst att man kan få så.

  Ska på mitt första UL om 4 veckor, tycker att de är lite sent..? Är min första graviditet. Blir ju då i vecka 20.

 • Postades 29 Aug
  :s avatar

  Går in i vecka 17 på onsdag. Ska tydligen inte få ultraljud förrän i slutet av september, åh vad jag längtar!

  Jag både skräms och längtar efter tanken på att få en bebis. Mest så längtar jag så klart!

  Har börjat äta järntabletter för några dagar sen. Mår väl inte direkt som jag önskat på dem, men hoppas biverkningarna lugnar sig snart :)

 • Postades 26 Aug
  :s avatar

  16+0:) Tiden går fortfarande snabbt fram! Känner småsparkar och magen har vuxit lite:p Vikten börjar äntligen gå upp ocj jag känner mig piggare än på länge:)

 • Postades 20 Aug
  :s avatar

  16+0 idag :) Magen har vuxit och är verkligen i behova av att köpa nya kläder. Ryggen tar död på mig, hoppas att det inte blir värre i alla fall för då vet jag inte om jag klarar att jobba ände till nyår. Lille bebisen myser i det lugna i magen, har inte kännt rörelserna på snart 2-3 veckor nu men jag ska vara glad att jag kände det så tidigt ändå. RUL den 5/9 då hoppas vi på att få se vad det är dessutom ;)

 • Postades 14 Aug
  Gäst

  16 veckor och 4 dagar. känner bebisen sparka och mitt hjärta dunkar väldigt mycket, börjar bli stor vissa säger att jag ser ut att vara 5-6 månader gravid, fick en hel del mamma kläder av min syster igår, hennes minsta är nu 5 månader och kryper redan och har 2 tänder, han försöker att resa sig upp för att gå, det är så kul att se hur dom utvecklas, längtar tills min bebis kommmer, 5 sep så ska vi på ultraljud, och det längtar jag till, sen har vi beställt en resa så vi får vår "sista" barnfria semester, ska bli så skönt att få slappa ett par dagar, min halsbränna har nästan försvunnit helt, och jag mår inte illa mer så nu äter jag som en häst, haha

  // Ida

 • Postades 13 Aug
  :s avatar

  v 16 idag :) illamåendet bort men har foglossning kan knappt gå ibland inatt kom jag knappt till sovrummet för att det gjorde så ont :( o det är bara nån meter från v-rummet, vad ska jag göra??

 • Postades 22 Jul
  :s avatar

  Snart jar jag v16 avklarad. Nästa vecka går jag in v17.

  Försöker att njuta men det är svårt. Oron finns där hela tiden.  Jag saknar att få känna vårt Hjärta buffa till och från som det gjorde från v14 fram till början på v16.. Men jag väntar otåligt tills det kommer tillbaka.

 • Postades 22 Jul
  Gäst

  Varför känner du så? Jag tror och hoppas verkligen det kommer ändra sig snart.

 • Postades 15 Jul
  Gäst

  Jag vill inte ha barnet jag vill inte längre. Önskar jag var i tidigare veckor så jag kunde göra abort. Jag vill inte ha henne

 • Postades 15 Jul
  :s avatar

  16+3.. känns som om jag springer på toan fler gånger på nätterna nu , känns som om det är flera år sen jag sov en hel natt =) men herre guuud vad stor jag kände mig härom veckan, det var en som frågade om jag skulle få en sommarbebis. visst har magen börja växa ( har en mjuk kudde på magen också) men ser jag verkligen SÅ stor ut? haha.. min älskade pojkvän smörjer in min magen varje dag och det är ssååååååå skönt! snart dags för RUL.(28juli) ÄNTLIGEN för tiden går så långsamt!!

 • Postades 07 Jun
  :s avatar

  Går in i v 16 idag och känner mig inte ett dugg gravid. Har inte fått nå mage alls än och inte kännt nå rörelse som jag är 100 på är pyret. Kontigt med tanke på att jag kände rörelse med dottern i denna vecka och hade dessutom en liten kula då.

 • Postades 25 May
  :s avatar

  Äntligen vecka 16, känns helt ofattbart.

 • Postades 02 May
  :s avatar

  Gick in i vecka 16 i dag :) känns underbart..... snart dax för ultra ljud den 18 maj...

  Vi längar så båda två.. plus att vi längtar ju extra mycket för vi ska ta reda på vad det blir :)

   

  Kram På er alla

 • Postades 17 Apr
  :s avatar

  mer än lyckligast av er alla ;D (skojja bara), går in i vecka 16+1 idag.
  Det bubblar i magen och det är helt underbart att veta att det är min och sambos älskade lilla parvel som ligger här inne. I LOVE IT!! <3

 • Postades 05 Mar
  Gäst

  Är lyckligast i världen med 16+1

  MEN ramlade på isen i går och slog i huvudet och skrapade upp handen :-(

  blev så rädd i samma ögonblick jag föll - panik... barnet ... och nu kan jag inte släppa min irr på att mannen inte sandat innan jag kom hem. Är riktigt arg och kan inte komma ur det. Länge sedan jag känt mig så arg som jag är nu. Vill bara skrika rakt ut!!!!! wrrrrrrrrrrr...

  samtidigt som jag bara är trött och huvudverk - förvirrad och gråtledsen på mitt humör

 • Postades 18 Feb
  :s avatar

  Jag har inte haft två bra veckor. Mannen har bara jobbat och jobbat och jobbat. Kommit hem SENT på kvällarna. VI har sett varandra i vaket tillstånd enbart i 20min på mornarna. Mina två senaste veckor har kantats av allehanda stress som förra helgen resulterade i att jag fick sammandragningar from hell. Den här veckan har jag verkligen gjort mitt bästa för att inte stressa men med en massa saker på jobbet som MÅSTE bli klart och man är dum i huvudet nog att ha så mycket pliktkänsla mot sitt jobb så blir det övertid idag imorgon.

 • Postades 10 Feb
  Gäst

  Känner mig totalt ogravid. Har blivit smalare och mår väl faktiskt bra om man ska jämföra med hur det var för 6 veckor sedan! Tror att jag har känt något som rört sig där inne, dova rörelser som ett moland..tror att det är barnet som vänder sig!

 • Postades 31 Jan
  :s avatar

  yes !!! äntligen är jag i 16 fulla veckor och går in i vecka 17.. :)

  2 1/2 veckor kvar, den 17 feb blir det mitt andra ultraljud. Jag ser verkligen fram emot det :D:D

   

  Längtar sååå !!!! hoppas min lilla bebis mår bra där inne!! Jag har inte känt av några aktiviteter , tror jag....

 • Postades 29 Jan
  :s avatar

  Lättirriterad som f a n! usch....arg för smågrejor som tycks vara stora just då! denna veckan borde jag ha skrivet i panna "leave me alone, i'm pregnant!!" känner mig svullen om magen hela tiden och är jag inte för hungrig så är jag för mätt....måtte detta ge sig!!!! =(

 • Postades 26 Jan
  :s avatar

  Idag går vi in i vecka 16, och jag njuter av graviditeten, mår riktigt bra. Blivit hungrigare och behöver äta mer ofta. Och så närmar sig ultraljudet, det ska bli så spännande.

 • Postades 09 Jan
  :s avatar

  var inne igen igår till sjukhuset för min j*vla urinvägsinfektion som inte vill ge med sig. gjorde kontroll ul och fick se det lilla livet =) underbart mycke av min oror släppte då jag haft känslan av att det inte finns nå liv längre där inne. men såg den lilla krabaten härja o ha sig. =) så nu blir det penicellin eventuellt fram till förlossning för att ha UVI under kontroll =(

 • Postades 30 Dec
  Gäst

  Går in i v.16 +0 nu på lördag, tycker veckorna går så snabbt mycket snabbare än vid min första graviditet.

  Allt med denna graviditet har vart så annorlunda gentemot den första, det är så häftigt på något sätt hur mycket det egentligen kan skjilja.

  Och som svar till Andrea86 kommentar så har man alltid tätare besök hos mvc i första graviditeten vid andra så börjar besöken efter ul i v.18 vet inte varför det är så men så är det.

  Ha en lyckad graviditet alla och gott nytt år på er!

 • Postades 17 Dec
  :s avatar

  Kände några svaga sparkar för 2 dagar sedan, helt magiskt :)

   

  http://dieversity.blogg.se

 • Postades 17 Dec
  :s avatar

  16+0 idag :)

 • Postades 15 Nov
  :s avatar

  16+4 idag, och tiden bara rusar iväg nu. De va segt ett tag men nu går de fort =) Ska på UL den 29/11 och det längtar vi efter. Lyssnade på hjärtat för 1 vecka sen, och det var underbart. Ska börja kolla bebis saker efter UL, så man har bekräftat att allt är bra.

 • Postades 11 Nov
  :s avatar

  Jaha, om ca en timme går man in i vecka 16 då!! (17+0)  för 4.e gången.  Hoppas denna tid rullar på nu, så segt dessa första månader... Varit på 4 tidiga UL, men ska tillbaka nu den 1/12 igen..  Bara längtar som fan... Bara hoppas att han/hon är lite snällare denna gång. Sist så slog vi runt hela tiden, sen ligger man blixt stilla, men i fel vinkel så Bm kunde inte få ett ända mått inom de närmsta två timmarna. Så fick upp å studsa, gå omkring å allt, men inget hände...  En envis liten sak med egen vilja redan... ASG.... men endå så mysigt ....  Bara hoppas dessa sista 5 månaderna går ganska fort. Å att bf blir lika bra som de andra. 1.a barnet kom på 12 min, 2.a på 7 min, 3.e på 4 min så förlossningarna har varit helt underbara... Så lätta... Hoppas detta också ska gå bra.

  Ha det bra å lycka till med er graviditet alla som läser detta !!!

 • Postades 29 Oct
  :s avatar

  16+0 (17+0) Idag :)

 • Postades 20 Oct
  :s avatar

  kände sparkar idag.. två st. när jag låg o bada.. hann sätta dit handen för att känna den andra =)

 • Postades 17 Oct
  :s avatar

  Hur ofta går ni till er BM? jag var där på inskrivning i v 11-12 och ska inte dit igen förrens v 24, vad jag vill minnas så var det mycket oftare med mitt första barn.

 • Postades 24 Sep
  :s avatar

  Nu rullar veckorna på :) längtar så tills ul den 14 okt!

 • Postades 21 Sep
  :s avatar

  Magen växer fort nu, har växtvärk. Har känt utanpå magen när bebisen vände sig, och känner rörelser varje dag nu. Ont i brösten, särskilt på morgonen.

 • Postades 21 Sep
  :s avatar

  Går in i v16 idag :D ska till mvc i eftermiddag me min fästman, jag ska vägas och ta prover och så ska vi få lyssna på bebisens hjärta :D hade ju den turen att få lyssna på hjärtat redan i v12 men det blir första gången för fästmannen.

 • Postades 03 Sep
  :s avatar

  Äntligen inne i vecka 17! åh så fruktansvärt underbart!! och idag är det bara tre veckor kvar till UL *längtar*

 • Postades 16 Aug
  :s avatar

  går in i v.16 (15+0) imorgon och var på andra besöket hos BM idag, fick höra hjärtljudet för första gången, det var helt magiskt. skulle ha kunnat lyssna hela dagen om jag fått. kändes iallafall bra att höra att alla mina värden var perfekta och barnets hjärtslag låg på 160/min. lite högt kanske men han var en riktig lite sprattlare för hon fick söka rätt på honom hela tiden, han ville inte riktigt att vi skulle få höra. och nej, jag vet inte med säkerhet att det är en pojke, är bara en känsla jag har. heheh :)

 • Postades 15 Aug
  :s avatar

  Måndagen den 23 ska man på ultraljud längtar så =)

 • Postades 11 Aug
  :s avatar

  Härligt att veckorna börjar rulla på lite nu. UL den 26.e. Ska bli så himla mysigt.

 • Postades 02 Aug
  :s avatar

  Då var man inne i vecka 17 (16+0) Längtar sååå till RUL, mindre än 3 veckor kvar=) Hoppas på att få känna några sparkar snart!! =)

 • Postades 07 Jul
  :s avatar

  16+3 (vecka 17) idag och endast 2 dagar kvar tills att semestern ska börja! Ska bli så skönt och så är det endast 3 veckor kvar till RUL oxå!! Längtar verkligen!!! Mår för övrigt väldigt bra, lite trött ibland men jag överlever! ;)

 • Postades 04 Jul
  :s avatar

  Jag är oxå väldigt trött men de hjälper med järntablett (brustablett) plus de e väldigt viktigt med järn från och med vecka 20 det kan man ta en till 2 gånger per dag för dem som känner sig trötta jag tar de för ja har för lågt järnvärde och då blir man trött :/

 • Postades 02 Jul
  :s avatar

  Första dagen i vecka 17 imorgon då, härligt att det börjar hända lite nu går ju så långsamt.

 • Postades 25 Jun
  :s avatar

  Här är en till som räknar ner till Ultraljudet..20dgr kvar idag. Känns som en evighet. Tycker det är mysigt iaf att jag känner liten därinne!

 • Postades 19 Jun
  :s avatar

  Det är toppen att kunna känna det lilla knytet röra på sig i magen min.

 • Postades 13 Jun
  :s avatar

  Tio dagar kvar te ultraljudet =)=) Jag längtar såååå himla mkt =)=)

 • Postades 11 Jun
  :s avatar

  Ohh tiden gar sa SAKTA!!

 • Postades 31 May
  :s avatar

  9 dagar kvar till UL och jag kan inte vänta längre!

 • Postades 23 May
  :s avatar

  14 dagar kvar till RUL och det kommer att bli långa veckor. Kände rörelser för första gången den 9/5 och det var helt otroligt. Jag ser inte att magen växer men fick nyss höra; vilken stor mage du har fått. Det känns helt underbart att höra =)

 • Postades 23 May
  :s avatar

  Snart UL :D Ska bli så kul och se vad som finns inne i min mage <3 Vi har tvillingar i släkten men jag tror på en och hoppas på det med :p

 • Postades 10 May
  :s avatar

  wohoo v.17 (16+1) Hihi nu börjar magen äntligen synas.. =) Vet inte riktigt om det är bebisen jag känt men det har bubblat som bara den i magen o små svaga dunkande slag vid sidan av magen.. hmm snart är det UL längtar!! =)

 • Postades 09 May
  Gäst

  vecka 17 är här (16 +1) lite depp fortfarande över att magen bara ser fet ut... fick frågan igår på jobbet om jag äter mycket kakor och bullar för att verkar lite tjock... :( blev lite ledsen jag vill ju också ha en sån fin mage som alla andra... 16 dagar kvar till ul... LÄNGTAR SOM FAN dit...

 • Postades 03 May
  Gäst

  Vecka 16 idag & man börjar bli riktigt stor ;) Min kille kände bebisarna (vi väntar tvillingar!) i lördags den 1:a maj för första gången :D Nu vill jag att tiden går undan till Oktober! På fredag är det Ultraljud på Mama Mia i Göteborg igen *Längtar*

 • Postades 03 May
  :s avatar

  Snart UL :D läängtar så!

 • Postades 03 May
  :s avatar

  beatriceanderss & TesPes: Tror oxå att det är kotten som rör sig :) Själv har jag känt ett fladder på exakt samma ställe flera ggr och tror definitivt att det är bebben :) Jaha, nu har man snart gått 17 hela veckor och det är 16 dagar kvar till ultraljudet :D Nu går det fort!

 • Postades 01 May
  :s avatar

  V. 16+3 idag! På tisdag är det ultraljud!!! Längtar så... Nu börjar det synas att man är gravid. Magen putar och brösten är riktiga silikontuttar.. hujja! Beatriceanderss: Vad roligt för er! Jag tror också att jag har känt nån liten rörelse men det är så osäkert.. man vågar ju inte riktigt lita på vad man känner. Men jag tror du har rätt.. det är säkert ert lilla mirakel!

 • Postades 29 Apr
  :s avatar

  Jag tror faktiskt att jag börjar känna min lilla skrutt :) Fast ja, det är ju hemskt svårt att veta om de är bebisen eller magen som bara kurrar.. men jag känner kurr på ställen de inte brukar kurra annars så jag hoppas de är lillen :)

 • Postades 28 Apr
  :s avatar

  21 dagar kvar till ultraljudet, vad man längtar!! Tiden går så sakta tycker man :D 16+0 idag och tröttheten hänger fortfarande kvar. Någon som har nåt uppiggade tips?

 • Postades 27 Apr
  :s avatar

  2 1/2 vecka till ultraljud, längtar som en tok , ska bli så kul att se den lille/lilla där inne, hoppas bara att allt fortfarande ser bra ut =)

 • Postades 11 Apr
  :s avatar

  Weeeeee !!!! Vad tiden går fort:)

 • Postades 05 Apr
  :s avatar

  16+4 och äntligen börjar jag känna mig gravid! nu längtar jag tills UL som är den 20 april.

 • Postades 27 Mar
  :s avatar

  16+2 och känner mig riktigt tjock. Varje kväll försöker jag koncentrera mig på om det kanske fladdrar lite i magen som kan vara bebisen, men än så länge verkar det vara lugnt.

 • Postades 20 Mar
  :s avatar

  16+0 idag. Har sen några dagar känt kittel i magen och idag har det varit full aktivitet :-) Ibland känns det bara som en liten insekt eller nått där inne, men ibland kommer det lite tydligare mer som knackningar. Känns underbart!!! 2,5 vecka till UL nu.... Alla tror att det är en tjej, ska bli skoj att se sen.

 • Postades 19 Mar
  :s avatar

  2.5 vecka kvar till ul.. d ska bli skit kul att få se livet i magen..

 • Postades 17 Mar
  :s avatar

  3 veckor kvar till UL! längtar som bara den, vi ska kolla könet när vi är där också! vill så gärna veta va vi får! Magen har växt rejält den senaste veckan!

 • Postades 15 Mar
  :s avatar

  tiden går så himla fort! om 3 veckor är det dags för UL och om 2 veckor flyttar vi till nya lägenheten shohoo!

 • Postades 10 Mar
  :s avatar

  Snart 2 veckor kvar till första ultraljudet :)

 • Postades 04 Mar
  :s avatar

  vecka 17 idag :D den 22/3 ska vi in på ultraljud! spännande

 • Postades 05 Feb
  :s avatar

  Jag har redan börjat känna liv där inne. Sambon har till och med fått känna lite buffel. Väldigt tidigt tycker jag, men oerhört häftigt :) <3

 • Postades 03 Feb
  :s avatar

  Samma vikt och längd som veckan innan? På vårdguidens graviditetskalender står det att barnets vikt fördubblats de 2 senaste veckorna?! Enligt den så väger det 170g!

 • Postades 02 Feb
  :s avatar

  hela 3 veckor kvar till u-ljud! tiden går ju baklänges =(

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  12 dagar kvar till UL!!!!!! LÂNGTAR!!!! är det någon som har børjat känna lite liv inne där??? /ewepewen

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  ultraljud om tre veckor

 • Postades 31 Jan
  :s avatar

  Äntligen v.16. Nu längtar jag till det tredje ultraljudet nästa vecka. Ska bli så underbart att få se den lilla igen. Sist hade han/hon hicka och slängde runt som en liten vante. :) Så himla häftigt!

 • Postades 26 Jan
  Gäst

  Snart ultraljud! längtar ;)

 • Postades 21 Jan
  :s avatar

  En vecka kvart till ultraljudet =) Längtar dit

 • Postades 19 Jan
  :s avatar

  Så nu äntligen i v16 det går långsamt men framot. LÄngtar efter att få se dig mitt lilla liv!

 • Postades 18 Jan
  Gäst

  Två veckor kvar till nästa ultraljud. Usch, vad jag tycker tiden går sakta!

 • Postades 06 Jan
  :s avatar

  Jag tycker det går sakta jag...

 • Postades 30 Dec
  :s avatar

  15+6 idag, va på UL igår och doktorn sa att det nog är en flicka! Jag som va så säker på att det va en pojk. Jaja, vi väntar nog tills nästa UL om tre veckor innan vi riktigt vågar tro på nåt.. i vecka 12+4 sa en annan doktor att det kan vara en pojk.. Jag hade riktigt ställt in mig på att det är en pojk så nu får jag ställa om lite, hihi. Allt va bra med bebben iallafall och jag har gått upp 3 kg sammanlagt.

Skriv en kommentar