Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 24 (vecka 23+...)

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

Skriv en kommentar

Det finns 191 kommentarer

 • Postades 28 Jan
  :s avatar

  imorgon v.23 :)

 • Postades 15 Jul
  :s avatar

  23+0 idag! Lillen i magen är livlig. Sambib lyckades lyssna på hjärtat med angelsounden igår hihi så mysigt ♥

 • Postades 10 Jun
  :s avatar

  23+1 idag och känner knappt bebis ngt, fortfarande =( Igår morse när jag låg i sängen med maken kände jag hur det spände (som är typ det enda jag brukar känna) på ena sidan och det var alldeles hårt där. Som en hård bulle. Maken la sin hand där och pressade lite försiktigt, lyfte handen, la tillbaka den och det hårda var borta och magen blev helt mjuk =) Han kände ngt kvällen innan också tror han och kunde inte somna sen, hihi. Idag berättade han att han imorse hade legat och känt och lyssnat på magen medan jag sov! Haha. gulle. Det är extra roligt för nu börjar han förstå mer att det faktiskt är ngn där inne. Men jag längtar som fan tills jag känner riktiga sparkar och det börjar synas och är säkert att det är bebis som håller på. Känner mest bara att det är lite knöligt där inne ibland, men vet inte vad som händer. 

 • Postades 29 May
  :s avatar

  Imorgon v23 o har nu börjat fått lite halsbränna...bebisen rör på sig mkt där inne ;) mår almänt mkt bra! Har sammandragningar ibland. Nu är bröstet en aning bättre men återstår o se om jag kan amma...längtar nu faktiskt till september!

 • Postades 12 Jan
  :s avatar

  Går in i vecka 24 imorrn, åh va mysit de är me rörelserna som är så intensiv! :)

 • Postades 28 Dec
  :s avatar

  23+0 idag och känner min livliga bebis i magen varje dag....:)

 • Postades 09 Nov
  :s avatar

  23+0 :D mitt andra barn, lika spännande denna ggn ;D längtar efter vår andra lilla pojke! <3

 • Postades 03 Sep
  :s avatar

  23+1 idag =) pojken i magen blir bara mer och mer aktiv. Förut märkte man bara av honom på kvällarna, nu känns det som dygnet runt :P

 • Postades 09 Aug
  :s avatar

  23+5 idag och det är livligt inne i magen, dock lugnare än föregående vecka. Motionerar fortfarande fyra gånger i veckan med en terrängsträcka på 5 km. Därtill har jag märkt viss smärta i bäckenet och insidan av låren? Antar att det är ligamenten som mjuknas upp, men kan inte låta bli att oroa mig. Kanske är det så att jag tagit ut mig för mycket vid löpningen, börjar bli motsträvigt med den växande magen. Sambon har känt sparkarna utanpå magen sedan v.20 drygt, häftig känsla!

  På natten vaknar jag av kramp i vaderna, men märkt att det underlättar med en kudde under fotändan. Yrsel känner jag lätt av när jag suttit för länge i samma position, och föredrar att ligga på sidan i soffan, istället för rakt sittandes. Har dessutom märkt av sammandragningar i magen, men läste enligt graviditetsappen jag har att det är vanligt vid den här tidpunkten. :) Hård i magen är jag också...haha

  Hoppas det går bra för er andra.  

  Kram

 • Postades 01 May
  Gäst

  V 23+0 idag, magen växer och växer, tror jag har ovanligt stor mage hoppas den inte blir mega stor bara. Har gått upp 5-6 kg. Blir lika glad varje gång jag känner bebisen sparka. Har dom senaste veckorna varit lös i magen till o från, lite orolig över allt som händer men oftast är det väl så det ska vara. Längtar efter dig <3

 • Postades 19 Apr
  :s avatar

  känner bäbisen mer och mer, är i vecka 23+2. Det känns skönt att veta att den lever. Var/är lite orolig emellan åt då jag får verk i nedre delen av magen som världens mensverk som kommer i omgångar. Har börjat träna igen och går nu en halvtimme till en timme om dagen på vardagarna och det märks att jag blir piggare. har dock fått träningsverk i form av verk i ljumskarna så jag ska nog vara försiktig. Annars mår jag hur bra som hällst och det är underbart att vara gravid vid den här tiden. Ska till barnmorskan på tisdag och då hoppas jag hon kollar upp så att allt är i sin ordning!

 • Postades 11 Apr
  :s avatar

  Vecka 23+4 idag, och idag såg min sambo för första gången på magen hur det rörde sig :-) Jag har ju både känt och sett en himla massa sparkar länge :-) På kvällarna brukar det oftast vara som livligast :-)

 • Postades 10 Apr
  Gäst

  Börjar bli mer och mer orolig känner inte ett skit om jag ska vara ärlig och börjar få mer och mer panik över allt. Men allt verkar bra säger dem men varför känner jag inget alls har bara kännt den röra sig ett par gånger men inget mer och de var ett bra tag sen );.....Ja detta är min första grviditet men borde jag inte känna något ?????

 • Postades 13 Mar
  Gäst

  Fet fisk...de syftar alltså på Omega 3 som finns i linfröolja också. Inga fiskar behöver dö.

 • Postades 27 Feb
  :s avatar

  nån som känner att det lugnat ner sig avsevärt?

  haft 2 vääldigt lugna dygn mot veckan innan som vart den livligaste..

  svårt att inte oroa sig som förstföderska..

   

  v23+4

 • Postades 04 Feb
  :s avatar

  23+0 idag. Känns så härligt att känna h*n röra sig där inne. Känner stor lust att gå ut och handla allt jag behöver till bebben redan nu. Har som synd är börjat känna av fogarna lite väl mycket 

 • Postades 19 Jan
  :s avatar

  Vad härligt det känns!! Det är full rulle i magen hela tiden känns det som... En riktig livlig liten tjej jag har där inne, längtar tills hon kommer! =)

 • Postades 04 Jan
  :s avatar

  23+1 idag... Kom på under middagsvilan att det är god tid att söka plats på förskolan till storebror som fyller 1 år om 5 dagar... Tiden går så fort. Har nästan längtat efter att han ska få börja på förskola och leka med andra barn och få lite kompisar och så... Men nu känns det lite jobbigt... Precis som med allt annat nytt kring sina barn... Man blir orolig och är rädd att de inte ska bli bra, men när väl den lilla bebisen kommer så vet jag ju att jag kommer va så dödligt trött. Då känns det säkert bättre :)

  Med handen på hjärtat så måste jag få säga att jag e lite less på graviditeten nu. Första var så spännande :) Allt va så nytt och fantastiskt. Nu med andra så vet jag vad som väntar. Jag ska vara helt ärlig! Jag längtar till förlossningen. Jag vill se min lilla bebis, hur den kommer  se ut och om jag får den lilla killen jag beställde eller om de blir nu en flicka.... dagarna får gärna gå väldigt ffort för min del :)

   

 • Postades 04 Dec
  :s avatar

  23+0 i fredags (2 dec). Tiden går fort fast ändå inte. Längtar tills v32 då andra ul är. Lill*n där inne är vild på kvällarna, sträcker på sig och sparkar ganska hårt. Men h*n verkar inte gilla att vi håller på magen, då slutar h*n sparka.

 • Postades 30 Nov
  :s avatar

  Vecka 23+0 idag! Jag tycker det går himla snabbt, men gissar att det blir segare när man blivit stor. Min mage är inte jättestor än men jag känner lilla bebisen sparka, särskilt på kvällen om jag ligger på rygg i sängen. Det är fint. :)

 • Postades 26 Nov
  :s avatar

  V23+0 det går så segt fortfarande!

 • Postades 24 Nov
  :s avatar

  V 23+1 och lill prinsen sparkar på dock har han lugnat ner sig dom senaste 2 veckorna och sparkarna känns dovare. Nu rinner tiden iväg och de är ju igentligen inte så långt kvar :-)

 • Postades 07 Nov
  :s avatar

  23+1 idag! Lillprinsen sparkar för fullt! Mysigt! Naveln börjar försvinna!! Men den putar inte ut än! 

 • Postades 16 Oct
  Gäst

  Är i vecka 23,

  En bra period under graviditeten, mår ovanligt bra har foglossning men

  det fungerar. Lilla skruttan sparkar o rör sig för fullt. Ska bli underbart att

  få en liten flicka. Har beställt alla saker från Jollyroom, bra sajt tycker jag!

  Lycka till alla blivande mammor..

 • Postades 14 Oct
  Gäst

  V23 idag :) han grejar o har sig där inne!

 • Postades 02 Oct
  :s avatar

  v 23 idag :) igår var vi akut till förlossningen :/ men allt var som det skulle med våran lilla prins, bara jag som hade infektion o måste ta antibiotika... jätte glad att han mår bra och växt så mycket.. Vilken fin present till sambon som fyllde år igår och fick se sin lilla kille ennu en ggn..

 • Postades 13 Sep
  :s avatar

  Vecka 23+0 idag :) Alltså 17 veckor kvar till BF, eller ungefär 4 månader. Nu börjar det närma sig trots att tiden har börjat gå lite långsamt. Bebis sparkar på bra och magen rör sig väldigt vid de aktiva faserna under dagen! Om en vecka är det dags att höra hjärtljuden och mäta magen hos BM. Nu när den värsta oron lagt sig så är allt väldigt spännande och förväntansfullt!

 • Postades 05 Aug
  :s avatar

  Är i v23+1 idag och mår hur bra som helst. Var inne på koll igår och hon mår bra och växer som hon ska. Gud vad jag längtar till vintern nu!

 • Postades 13 Jul
  Gäst

  Är i vecka 23 nu och det pirrar av längtan. Detta blir min första barn och jag har stängt av allt negativitet, allt ifrån dag ett tills nu när jag vill handla baby saker. Jag var och handlade lite kläder här om dan och det kändes hur mysig som helst. Visst är jag rädd för att det ska hända saker men jag kan inte påverka eller hindra det mer än att bara ta väl hand om mig själv och min magen. Allt annat är upp till den högre makten.

 • Postades 29 Jun
  Gäst

  är i vecka 23 nu men känner inte att bebis sparkar lika mycket som förut!! I vecka 17-21 var det en väldig aktivitet där inne! Nån som känner igen sig??

 • Postades 23 Jun
  :s avatar

  23+0 idag... Fy vad veckorna dom går fort nu.... helt galet. Jag känner vår dotter mycket mer nu varje dag...både små och stora rörelser :) Min sambo fick känna henne för första gången i måndes. Han tyckte det var skit häftigt :)

  Det ända negativa nu är att jag får halsbränna hela tiden.. kvittar vad jag äter... så himla drygt är det..... Ska till BM nästa vecka och få höra hjärt ljuden... ska bli så mysigt :)

 • Postades 17 Jun
  Gäst

  22+0 idag känner att den kickar som satan :P tror det e en boxare =) är glad men längtar som satan att få shoppa bebis kläder =) men man ska ju vänta tills vecka 27 tycker jag :P anything can go wrong :P

 • Postades 06 Jun
  :s avatar

  23+3 idag :) Och jag måste säga att jag känner mig inte så gravid faktiskt..?!
  Jag har lite öma bröstvåtor och magen är större. Men jag börjar undra när brösten ska växa, för det känns lite jobbigt att inte känna något alls i brösten i princip och dem är inge större eller så.

  Annars har jag haft en perfekt graviditet tycker jag, har inte haft några större besvär än att jag mådde illa ca 3 veckor när jag var i 3 månaden.
  Och jag känner den bebis små sparka men inte så mycket, är det vanligt? Blir lite orolig när inte jag känner det så där.

  KissAndLove

   

 • Postades 23 May
  :s avatar

  Gick in i vecka 23 idag <3 tiden bara rusar iväg tycker bara de är måndagar ( då ja går in i ny vecka) ;) hehe

 • Postades 12 May
  :s avatar

  Härligt:) är det någon av er i denna vecka som har börjat handla in babysaker? Jag är fortfarande rädd för mf o har inte köpt någonting än, men jag har såååååå lust! Kram alla!

 • Postades 12 May
  :s avatar

  Är i dag i 23+3 alltså inne i vecka 24 om man räknar så!

  Känner sparkarna flera gånger varje dag och det är såååå mysigt att man känner att han har det bra där inne!

  Mår sådär och är fortfarande dunder trött mest hela tiden! Längtar tills man mår bättre (om jag kommer att göra det nångång innan förlossningen villsäga!

  Härligt att det känns som om sommaren är på gång så att vi  kan njuta av ledigheten innan bebisen kommer!

  Längtar tills  att det är dax att plocka fram och börja tvätta bebiskläderna och skruva ihop spjälsängen m.m

   

 • Postades 11 May
  :s avatar

  23+4 idag och det känns helt underbart! <3 

 • Postades 08 May
  Gäst

  Gått Upp 10 kg så nu spurtar vågen uppåt.. lite lustigt men ja tycker att dessa kilona lagt sig på magen & röva...annars är man ju slimm som förr.. *S*

  så mysigt när man börjar känna mer sparkar... då vet man ju faktiskt att det är något som lever där inne. kände redan i vecka 15 men de va ju bara en bråkdel av vad ja känner nu..

  de häftigaste jag lagt märke till är att den sparkar i takt till musiken... 

  Längtan är ju så stor nu vill man ju bara ha en bebis ute & pussa på =)

   

 • Postades 27 Apr
  :s avatar

  Är i vecka 23+5. Är ny på sidan. Väntar mitt första barn. =) tycker allt är jätte spännande.

 • Postades 24 Apr
  :s avatar

  v23+1 idag Mysigt med alla rörelser i magen =) är Grymt lycklig!!! <3

 • Postades 24 Apr
  :s avatar

  oj, vad den bultar och lever vårat lilla knytte=) synd bara att jag har sån huvudvärk hela tiden....... men det ger sig väll det med?!

 • Postades 11 Apr
  Gäst

  22+1 idag. Känner inte av några sparkar alls ännu. Gått upp ca 10 kilo. Hur tungt som helst. :( Träffa bm om en vecka.

 • Postades 11 Apr
  :s avatar

  22+1 idag.. sparkar som fan.. gått upp ca 1/2 kilo sen inskrivningen.. 

 • Postades 03 Apr
  Gäst

  Idag vecka 22+1  (23) och har redan gått upp 10.5 kg. Är som en valross. Men däremot känner jag massa sparkar, bara sista dagarna. Och igår fick även min sambo känna  en rejäl spark =)

 • Postades 23 Mar
  Gäst

  23+4 idag och bebisen sparkar jättemycket i magen - det är hur mysigt som helst! Jag längtar obeskrivligt mycket efter att få träffa honom eller henne och känner mig så himla lycklig varje gång det sparkar i magen! ♥ Har hittills gått upp 6 kg och mår bra. Hoppas så att allt går bra så att vi får vår lilla älskling i mitten av juli (eller när den nu bestämmer sig för att komma ut och träffa oss)! Har redan skenat iväg och köpt massa kläder, barnvagn, spjälsäng o.s.v. - det är svårt att låta bli när allt är så gulligt och man håller på att längta ihjäl sig! ♥

 • Postades 22 Mar
  Gäst

  20 cm är CRL och 30 cm är huvud till fot. därav infon.

 • Postades 20 Mar
  :s avatar

  underbart att gå in i vecka 23. känner sparkar flera ggr per dag nu, mycket mer än bara för en vecka sedan :D

 • Postades 17 Mar
  :s avatar

  23+0 idag. Har ännu inte känt några sparkar. Jag är väldigt tacksam att jag hittils har mått väldigt bra under graviditeten.  Har endast haft lite små symptom.

  <3 Längtar efter min bebis!! <3

 • Postades 17 Mar
  Gäst

  tjoo. Är i v 23 (23+0) för att vara exakt. har stoor bebismage, men har bara en räka där inne som är väldigt livlig. Men mådde dåligt fram tills för två veckor sen så gick ner ca 10 kg och av dem har jag nu gått upp 2 =) räkan har mått bra och fått sitt. tror att mycke beror på vad man har för kropp och hur mycket den lille lilla tar av kroppen med för trots att man har mått dåligt så får den de den behöver. men samtidigt skönt eftersom jag e lite öviktig med så...=)men har tyvärr fått foglossning i stället... vilket jag kunde varit utan.

 • Postades 13 Mar
  Gäst

  Hej! Tycker många nämner att man gått upp mellan 2-9,10 kg... jag känner mig som ett ufo.. som gått upp 12 kg.. Jag äter inte godis, ej mer än förrut och dricker 2 l vatten per dag. Förstår inte vad jag har för gener. Blir typ viktmobbad på jobbet, med glimten i ögat men ändå... Bristningar börjar komma runt naveln... förstår verkligen inte det härliga med att vara gravid. Jätteroligt att få barn, men det är alltid dem som inte får bristningar/går upp i vikt som stöttar med: Men du får ju något underbart... *suck*

 • Postades 22 Feb
  :s avatar

  Är idag i v.23!!!! På månsdag ska vi till BM igen och få höra hjärtljuden på bebis! Nu känner jag av en livlig krabat som har gymnastik i magen. Syns även tydligt utanpå magen =)

 • Postades 21 Feb
  :s avatar

  Vecka 22+0 (23) idag helt underbart vad tiden går denna vecka väntas 3D ul i malmö helt underbart jag spännade det ska bli<3, längtar massor och så får vi förhoppningsvis veta könet med;). så jag kan börja shopa kläder och vagn till bebben, MIN Gabriel fyller snart 1år och ska också snart bli store bror, längtar massor :D.

 • Postades 20 Feb
  Gäst

  Det va värst va alla går upp lite här , känner mig som ett fetto jämfört med er, har gått upp ca 10kg och väntar inte tvillingar..

 • Postades 14 Feb
  :s avatar

  Lite misstämmande information om v. 23, förra veckan var bebisen ungefär 19 cm och nu plötsligt 29-31 cm...hmm.. nästa vecka ca 21,5 cm lång. Undrar vars den här infon kommer ifrån... enligt Mammapraktikan väger bebisen ungefär 500 gram i v.23, här står det mellan 575-690. Men visst, det kan ju skilja en hel del! :)

 • Postades 07 Feb
  Gäst

  Ska till mvc och få höra hjärtljuden på Onsdag, längtar dit, och så får jag se om jag behöver järntabletter..

 • Postades 30 Jan
  :s avatar

  Inne i mitten på vecka 23 nu. Känns lite skumt det där att jag borde gått upp ca 7 kilo till nu. Jag ligger fortfarande på två kilo under min startvikt nämligen.. Men men, det sparkas iaf på för fullt och väldigt gärna nattetid.. :) Fast det är lite mysigt det med.. :) 

 • Postades 19 Jan
  Gäst

  Idag v23 var på kontroll och fick höra hans hjärta :) Allt var toppen behöver inte ens ta järntabletter. Nu har jag gått upp 200 gram barnet växer bra och jag minskar lite, kilorna hinner komma sen ;)

 • Postades 17 Jan
  Gäst

  V 23 prick Ska nästa vecka till barnmorskan. Spännannde att få höta bebisens hjärta. Å få se hur mycket man har gått upp i vikt. Efter som jag är överviktig,, det där tog i mot att skriva.... 

  Det är mysigt att känna hur det lilla livet rör sig där inne.

  Någon skrev fet fisk?  LAX ÄR EN FET FISK MED MYCKE OMEGA 3 Som är jätte bra.

 • Postades 01 Jan
  Gäst

  Inne i vecka 23 nu, har knappt gått upp 1 kg. Ändå har jag en rejäl bebismage. Hur mkt väger livmodern med vatten å bebbe å allt? Undra hur mkt jag gått ner på resten av kropppen, blivit lite tunn. Men alla värden är kanon.

 • Postades 25 Dec
  :s avatar

  Vecka 22+0. Gått upp ca 7 kg? Haha, jag har nog gått upp 10 kg! Har tvillingar. Ser höggravid ut.

 • Postades 25 Dec
  :s avatar

  Är i vecka 23+3. Ska till mvc den 4 jan, ska oxå börja med järntabletter då mina värden var dåliga.

 • Postades 14 Dec
  Gäst

  v23 idag, och ingen mvc för oss försen 27e dec..=( har inte fått höra ngra hjärtljud ännu, faktiskt bara varit på mvc 2ggr, en gång på inskrivningen, och en gång på ett snabbt "Är allt bra" samtal, tog max 7min,.

  Bebisen knör och rör sig och det är fantastiskt & herregud vad man glömmer bort emellan graviditeterna!

  Fet fisk... Hm.. Tex?

  Linda.. Trisst att han inte kan känna...=( hoppas han snart kan det så han med får lite..inblick..eller vad man ska kalla det..

 • Postades 08 Dec
  Gäst

  Snart är det 23 fullgångna veckor. Men sju kilo? Det har jag inte gått upp, kanske 4-5, fast jag väntar tvillingar. Mådde skit hela början, då tappade jag ett par kilo. Och sammandragningar har jag haft ett bra tag.

 • Postades 07 Dec
  :s avatar

  Längtar efter våran andra lilla tjej <3

 • Postades 22 Nov
  Gäst

  är i vecka (23+3)

  min lilla bebis sparkar i magen jätte mycket. för det mesta i natten.

  Han väcker mig ibland av hans sparkar.

  längtar till att föda Mehdi

 • Postades 01 Nov
  Gäst

  Jag har gått in i vecka 23 nu (22+1) men jag känner inga sparkar!? Har precis besökt barnmorskan och hjärtat slår och allt ser bra ut, men jag vill ju så gärna känna den lilla därinne.. Så nu undrar jag, är det någon mer som det börjat sparka väldigt sent på? Däremot känner jag molande värk långt ned i magen.

 • Postades 26 Oct
  :s avatar

  fet fisk??

  haha, nooll koll när det gäller fisk, men vad är Fet fisk för nåt?

 • Postades 24 Oct
  Gäst

  Jag går in i v 24 nu på tisdag å då ska vi till barnmorskan med :) tycker det är så himla mysigt men rörelserna där inne :) vi längtar så himla mkt tills hon kommer :D min kille sken upp när han kunde känna rörelserna för första gången. synd att han inte få uppleva dom så ofta han bor uppe i värmland å jag nere i småland men snart så är vi tillsammans som en riktig familj. åå de är så härligt!!!

 • Postades 20 Oct
  Gäst

  Idag går jag in i 23+0 =)   Var på barnmorskamottagningen & lyssnade till hjärtljudet!! Så härligt & lyssna på mitt liv där inne i magen..

  Längtar till Februari <333333

 • Postades 17 Oct
  :s avatar

  Äntligen 23 fullgångna veckor! <3 23+1 idag =) nu är det max 19 veckor till plutten kommer <3

 • Postades 15 Oct
  Gäst

  Mitt första inlägg på en "blivande-mamma-sida"! I vecka 23 kan jag äntligen börja se fram emot att bli mamma på riktigt. Vilken berg och dalbana det har varit, och fortfarande är, men äntligen väger vågskålen med förväntningar över i jämförelse med skålen med funderingar och tvivel. Men blev lite nervös när jag läste att knytet troligen är upp emot 30 centimeter nu, hur ska han/hon kunna vara det när magen är så pass liten? Men det sparkar som tusan till och från så det måste betyda att det är krut i den lilla!  :)

 • Postades 15 Oct
  Gäst

  V23 + 2. Det sparkar dugnet runt..magen hoppar till ibland..synd att min sambo inte kan känna dom än:( har livmoder i framvägg så den ligger i vägen:(

 • Postades 12 Oct
  Gäst

  Är i inne i vecka 23 och dt sparkar från morgon till kväll :) längtar tills min lille plutt kommer ut! :) <3

 • Postades 10 Oct
  Gäst

  de e så myysigt o känna hur lillen sparkar. längtar efter att se honom

 • Postades 09 Oct
  :s avatar

  Tiden går så fort :). Trots att den lille är betydligt lugnare är storesyster, så är det väldigt mycket sparkar å buffar i magen. Är jätte kul att ligga å titta på hur den rör sig, det syns så tydligt på utsidan nu :)

 • Postades 06 Oct
  :s avatar

  Kan inte förstå att det går så fort som det gör:)

 • Postades 27 Sep
  :s avatar

  Jag längtar så mkt efter min  lilla skat:) går snart in i vecka 24 det gör jag på onsdag.

  nu börjar tiden går snappat:) hihi

 • Postades 19 Sep
  :s avatar

  Är i vecka 23 plus 3. Lillfjunis sparkar å rör sig hela tiden nu, så mysigt. Mår ganska bra nu så de e skönt!

 • Postades 25 Aug
  :s avatar

  23+1, början på vecka 24 och Liten sparkar för fullt! Mår toppenbra än så länge, ibland lite halsbränna men inte så farligt. Inga foglossningar eller sådant heller! Längtar så! :)

 • Postades 20 Aug
  :s avatar

  Har ÄNTLIGEN börjat känna att du lever runt därinne i magen:) Underbart!! Nu får tiden gärna gå fort så jag har dig hos mig snart!! <3

 • Postades 18 Aug
  Gäst

  Mår oförskämt bra & lillfis kickar på där inne 118 dagar kvar :D

 • Postades 11 Aug
  :s avatar

  Här sparkas det för ullt :D

 • Postades 29 Jul
  :s avatar

  Ohh nar kommer du lilla gubben!

 • Postades 16 Jul
  :s avatar

  Igår började det lilla livet att sparka :)<3

 • Postades 06 Jul
  :s avatar

  Vecka 23 idag! ;D inga sparkar ännu! :((

 • Postades 01 Jul
  :s avatar

  en ny vecka =)

 • Postades 24 Jun
  :s avatar

  Längtar så.... för första gången önskar jag att sommaren ska gå fort!

 • Postades 23 Jun
  :s avatar

  23+1 idag! Shit vad det går undan!!

 • Postades 22 Jun
  :s avatar

  23+2 - Nu syns det verkligen att man är gravid :) Kotten rör på sig och sparkar i stort sett hela tiden *mys* Foglossningen är mindre kul, men det är det ju värt när vi har vår lilla kotte i famnen :)

 • Postades 21 Jun
  :s avatar

  Äntligen i vecka 23 bara 17 veckor kvar . Tiden går verkligen fort :) Mår bra :) Hoppas resten av veckorna kommer gå lika fort nu har man känt av bebisen ca en vecka :) Vi längtar efter dig :)

 • Postades 18 Jun
  :s avatar

  Bebis sparkar för fullt och magen växer. Mår fortfarande bra och har inte drabbats av någon foglossning (än så länge iaf). Hoppas tiden fortsätter att gå fort, längtar så :)

 • Postades 18 Jun
  Gäst

  Äntligen magiska vecka 24... nu räknas min skrutt som en bebis och inte ett missfall om den skulle komma ut... jag har längtar efter den här veckan, hittills känns allt bra och den lilla rör sig som aldrig förr :)

 • Postades 14 Jun
  :s avatar

  Inga blivande mammor från Härnösand?

 • Postades 14 Jun
  :s avatar

  Känns helt otroligt att jag redan är inne i vecka 24, känns underbart , längtar så:)

 • Postades 31 May
  :s avatar

  Oj tiden går fort, ska äntligen träffa BM i morgon va där för 12 veckor sedan på inskrining så har lite frågor nu :S Mitt lilla pyre sprkar runt för fullt och är helt underbart mysigt, själv har man gått upp 8kg.. Känns ju inte allt för bra, men svårt att påverka just nu =(

 • Postades 30 May
  :s avatar

  Ja, nu har ännu en vecka passerat och jag klampar in i v.24 med glädje:) Lilla stumpan (Skrotis) märks av oftare och magen blir bara större och större. Viktuppgång 3,5 kg och humöret ganska i topp.

 • Postades 25 May
  :s avatar

  Igen en vecka mindre kvar:) Nu har jag riktigt så där på allvar börjat titta på barnvagnar etc. Men det är ju en hel vetenskap:/ Lillen sparkar och berättar med jämna mellanrum att Hej! Här är jag:D Blir ju nästan orolig direkt då man tycker det gått flere timmar sen man senast hörde nåt av honom:P

 • Postades 22 May
  :s avatar

  Vecka 23 är redan här! Det går fruktansvärt fort. Det sparkar och rör sig som bara den. Vill ha mitt lilla MiRaKeL nuuuu! Så att jag oxå får slippa mina onda besvär med foglossning samt ischias. Ingen bra kombination precis!

 • Postades 16 May
  :s avatar

  nu skulle jag verkligen vilja att tiden gick lite fortare. Man längtar verkligen mer och mer nu när man känner henne röra sig hela tiden. Vi funderar på att göra ett 3d ul någon som gjort det?!

 • Postades 01 May
  :s avatar

  Igår fick maken känna sparkar "på riktigt" för andra gången. Första gången var för en-två veckor sedan och då var den en riktigt kraftig en. Låg på rygg igår kväll och kunde verkligen se sparkarna också. Fascinerande att det är en liten en inuti mig som lever. Längtar tills jag får se vår lilla skorpa på riktigt.

Skriv en kommentar