Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 22 (vecka 21+...)

Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.

Skriv en kommentar

Det finns 167 kommentarer

 • Postades 16 Sep
  Gäst

  Jag äter det jag är sugen på och gör det så bekvämt och trevligt som möjligt för mig själv!!!

  Trots att det är tredje barnet har jag inte gått upp så mycket som med de andra. Jag blev dock gravid 5 månader efter senaste förlossningen, så det kan vara därför. Bara man mår bra och är frisk och barnet är friskt så kvittar det väl hur mycket/lite man går upp i vikt och vad man äter! Löjligt med all vikthets och typiskt svenskt moraliserande med rubriker som "Hur du håller vikten under graviditeten" eller "Hur du får modellkropp 2 veckor efter förlossningen". Man springer runt tillräckligt i hemmet när bebisarna börjar krypa och hitta på ofog =)

 • Postades 12 Sep
  :s avatar

  är i vecka 22 nu. tycker att magen börjar synas dom flesta byxor får jag ha byxliningen under magen och mamma underkläderna mera höger upp men i samma färg på klart. =)

  Men tycker tiden har gått väldigt fort sen jag var fick reda på att jag var gravid, plus har en ny underbar kille som stöttar mig i det här.

  Men gått upp ett par kg har syns på låren.

   

 • Postades 04 Oct
  :s avatar

  spannmål och socker är ju samma sak. ingenting vi är designade för att äta. Fett bränner fett. punkt.

 • Postades 05 Jun
  :s avatar

  Äntligen börjar tiden rulla på! Nu är man helt klart gravid och alla vet om det, sommaren är här och nu kan man bara ta det lugnt innan allvaret drar igång mot hösten. Oj, vad segt det går i början när man är gravid, så skönt att den delen är över nu :)

   Väger ungefär lika mkt som innan jag blev gravid, men jag gick ner en massa så det är lugnt. Börjar må bättre i allmänhet, både invändigt och utåt! Jättehärligt, känner mig lyckligare än någonsin, det här är verkligen det bästa valet jag gjort i mitt liv, skulle inte kunna byta det mot något annat. Hoppas bara allt fortsätter går bra och smärtorna jag haft runt buken är normala och inget farligt.

   Samtidigt som jag längtar något otroligt till oktober, självklart, ska jag passa på att njuta av nuet och bara vara, för jag vill samtidigt vara gravid för evigt, nej men haha!

   Lycka till alla andra där ute :)

 • Postades 16 Jan
  :s avatar

  21+4 idag =) Med snörre på livmoderhalsen, massa stickningar i magen och såna saker, flytningar har jag oxå, men annars är nog allt bra. Ja börjar känna mej tjock då man har fått en mage, det hade ja då inte med min son som ja födde 2009.

 • Postades 21 Aug
  :s avatar

  21+2 idag. Tiden bara springer iväg. Tyckte de var nyss vi fick plusset =)

 • Postades 20 Aug
  :s avatar

  vecka 21+3 och jag har äntligen fått en kula, mageen blir större och större hela tiden mysigt med mage men jobbigt att kläderna inte passar längre :)

   

 • Postades 03 Aug
  :s avatar

  Vecka 21 idag då :) ingen vikt uppgång alls hittills

 • Postades 02 Aug
  :s avatar

  Äntligen syns det på magen att jag är gravid det tycker jag om. magen ändrar sig lite i storlek under dagen men det är väl hur dom ligger kan jag tänka spännande är det i alla fall.

 • Postades 16 Jul
  :s avatar

  Jag har inte ökat något i vikt sen inskrivningen, däremot pendlat ca 3 kg ner och upp ett antal gånger.. Får väl se vad det är för liten som vi får träffa i höst =)

 • Postades 23 Apr
  :s avatar

  oj skulle man gå upp själv har jag gått ner 3 kg pga allt illamående, helt klart en grabb i magen de är värst!!

 • Postades 22 Apr
  :s avatar

  Jag har bara gått upp 2 kilo sen inskrivningen i vecka 8. Har dock fått restriktioner om att max gå upp 6 kilo under hela graviditeten, får se hur det går.. :P

 • Postades 20 Apr
  :s avatar

  147) jag har gått upp 10kg. 4 kg tog jag i vecka 12 eller om de va tidigare. Ha ha

 • Postades 17 Apr
  :s avatar

  Är i vecka 21+5 har fått hela min aptit tbx mådde illa fram till vecka 19+5 men nu är jag magsjuk och vågar inte äta rädd för att kräkas men bebisen kan väl klara sig på rostad macka i några dagar va?? De är andra barnet de går otroligt fort men de har varit jobbigare med all illamående :( men totalt värt de hihi

 • Postades 21 Feb
  Gäst

  jag är gravid i vecka 21+1. Jag har knappt nån mage, ingen ser att jag är gravid. Känner mig bara uppsvälld/småfet. Alla andra har ju fina magar, varför inte jag???

 • Postades 11 Feb
  :s avatar

  21+1 och tiden har verkligen gått fort. Nu har man gått mer än halvvägs, nerförsbake nu och jag längtar som en galning tills jag får se vår lilla prinsessa :)

   

 • Postades 30 Jan
  :s avatar

  Otroligt vad fort tiden går med barn nr 2. Har ju inte varit gravid länge tycker jag. Jaja, snart börjar de allt tätare besöken hos bm. ska bli skönt att dom sätter igång, kommer nog kännas ännu mer verkligt då:)

 • Postades 18 Jan
  Gäst

  21+4 och hur lycklig? Blir bara mer verkligt för varje dag och min lilla prins rör sig jättemycket nu.  Inte långt kvar<3

 • Postades 08 Jan
  :s avatar

  Nu är det nedförsbacke! :)

 • Postades 08 Jan
  :s avatar

  Det går framot, börjar bli Verkligt nu med en till bebis :)

 • Postades 22 Dec
  Gäst

  4-7 kilo??? JAG HAR GÅTT UPP 11 kilo redan!!!!

 • Postades 21 Dec
  :s avatar

  21+0 idag.. precis om med förra bebisen är begären efter specifik mat lite smått irriterande och kan få humöret att gå åt fel håll. Har helt andra cravings med denna lilla krabat så de e lite roligt när alla man känner haft samma under alla graviditeter.

  Mysigt stor kula nu :) ser inte tjock ut länge utan bara mysigt gravid :) Längtar inte tills den blir ENORM men, belöningen kommer efter vattenavgång :D

 • Postades 07 Dec
  :s avatar

  21+0 nu <3 livet är underbart och vi mår så bra! :)

 • Postades 23 Nov
  :s avatar

  21+0 idag. Känns härligt men är för tillfället ganska seg och slö. Hoppas det går över snart.

 • Postades 21 Nov
  :s avatar

  Hejsan!

   

  Är inne 21+3 bebisen sparkar för fullt, det kanske blir någon fotbollstjej eller pojke, vet ju inte vad har jag i min mage men en sak vet jag att det är en GULIIIG liteee bebiiis!

   

  åååh tiiden går så snabbt, men är rädd för det går snabbt och jag är inte beredd på förlossning men det finns tid kvar men jag måste vara förbered den 30mars är bebisen beräknad :D i love my baby!

 • Postades 21 Nov
  :s avatar

  Är i vecka 21+0 idag, tiden går jätte fort. Det känns som om jag nyss fick veta att jag var gravid! Hoppas 2:a hälften också går fort! Känner lite små knuffar i magen men inte så mycket än så länge, men det blir nog mer och mer. :)

 • Postades 20 Nov
  :s avatar

  Är i v 21+2 och prinsen tycker inte om att åka tåg. Sparkar som en galning så fort man går på ett tåg. Han har också kommit på att det är kul att hålla mamma vaken på kvällarna genom att ha disco i magen :) En sak jag inte riktigt blir klok på är maten... dom säger att man ska äta myttigt men det enda jag är sugen på är kött och ost i mängder. Kan inte sluta äta. :)

 • Postades 18 Nov
  :s avatar

  21+1. Tiden går fort men samtidigt känns det som en evighet tills mars/april. Känner sparkar då och då. Är orolig för det verkar som om jag har en lugn bebis i magen.

 • Postades 17 Nov
  :s avatar

  Vecka 21+1 idag och jag ska strax til barnmorskan och kolla läget därinne. Har i förrgår första gången känt tydliga rörelser som blivande pappan också kunde känna utan tvekan. Innan har det varit lite osäkert vad det gentligen var vi kände... Allt är så skoj och spännande men fortfarande så väldigt overkligt tycker jag!  

 • Postades 12 Nov
  :s avatar

  Ja min bebis var 19 cm lång den 26 okt då var jag i vecka 19+1 dag. Så nu borde ju bebisen vara någon cm längre:) Däremot så verkar det vara olika mått, beroende på vilken bok man läser. I en bok stod det att bebisen skulle vara ca 25 cm i v 20 och i en annan bok står det 16 cm också i vecka 20. Så det är ju svårt att veta vad som stämmer. Men på rul så sa hon att det var helt normalt, alla bebisar växer olika. Tror att det viktigaset är att bebisen inte slutar växa. Alla bebisar har ju ändå olika längd när de föds.

  Jag mår ganska bra förutom att jag får fort ont i knän och fötter.

 • Postades 12 Nov
  :s avatar

  21+1 idag!

  4e månaden gick så trögt, hoppas 5an går snabbare!

  Har fått en ordentlig spark hitills, resten är "flimmer" i magen, längtar till den sparkar ordentligt flera ggr per dag, men det kommer, man ska inte oroa sig i onödan.

  Har hört att moderkakans läge kan spela in och min är i framkant, kanske därför det inte är lika hårda sparkar redan hos mig.

 • Postades 10 Nov
  :s avatar

  Tjipp tjopp är nu i vecka 21+1 och har precis köpt mina första gravidkläder och fy tusan vad skönt det är åt magen med riktiga byxor :-) nu börjar man förstå att det är en liten där inne

 • Postades 26 Oct
  :s avatar

  21+3 idag, har precis varit på zumbaavslutning och nu har lillprinsen ett eget pass där inne. Sparkar för fullt! Blivande pappan känner också sparkarna - mysigt! 

 • Postades 20 Sep
  Gäst

  Då är man i vecka 21+1 känner lillemans sparkar speciellt på nätterna, ibland får man inte sova för lilleman vill vara vaken, var och såg den lille för 2 veckor sen, vi hade beräknat ankomsten ganska bra, blev framflyttat 2 dagar bara, han var duktig på att visa upp allt utom sitt bakhuvud, han låg så bra tyckte han, fick såklart veta att det var en pojke vilket var väldigt glada nyheter för jag hade rätt, :D har haft det på känn att det var en påg, har till och med namnet klart vad han ska heta, så nu längtar vi efter lilla zackerias john bertil, han tycker om 50 tals musik har jag märkt, pappas hårdrock är dock inte så populär, men hans pappa tycker han ska lära sig "ordentlig" musik, men mamma tycker att han har bra musiksmak haha

   

  nästa gång vi ska till barnmorskan så ska vi få höra hans hjärtslag, längtar efter lilleman ska komma,

   

  // Ida

 • Postades 26 Aug
  Gäst

  Är i vecka 21 eller 22 minns inte riktigt. Magen är ffr väldigt liten men han motionerar där inne iaf för still vet han inte hur man är xD första barnet. Inga bekymmer längre med graviditeten, än så länge. Hela magen flyttar på sig när han rör på sig där inne. De är roligare än tv :-D de blir en liten Jezper

 • Postades 06 Aug
  :s avatar

  Är i vecka 21+1 och lillan sparkar för fullt. På morgonen sträcker hon på sig så mycket att man ser hur magen hoppar till. Längtar efter henne!

 • Postades 21 Jul
  :s avatar

  Är i v 21+0 idag och hon sparkar för fullt där inne. Hoppas tiden kommer gå fort, för jag vill ha henne i min famn nu!

 • Postades 01 Jun
  :s avatar

  Är i vecka 21+4 idag :). Känner hur min lilla älskling rör sig där inne! Underbar känsla!

  Är först föderska så allt är väldigt spännande! Börjande känna hur han rörde sig i v. 18. Åh vad jag vill att min prins ska komma ut nu :)!

 • Postades 23 May
  :s avatar

  Jag är i vecka 21+3 och tanken slog mig att tiden går väldigt fort egentligen.. eftersom jag tycker att det inte alls var länge sedan jag fick reda på att jag var gravid :)
  Det känns nästan som igår :')

  Men hur som helst, så har jag inte kännt några sparkar än.. :/ Bara en massa typ.. vibrerande små känningar i magen. Och jag hoppas att min lilla älskling mår bra där inne..

  Det är min första graviditet och då är jag så klart extra orolig. Men vi får hoppas att jag snart får en riktig karatespark snart ;P 
   

  KissandLove

 • Postades 23 May
  Gäst

  Är 20+1 idag, och bebisen blir bara vildare för varje dag <3 Har känt små rörelser sedan v 15, men det är mycket mer och starkare nu. Känns helt underbart, äntligen känns det verkligt. Längtar så tills jag får hålla vårt mirakel i famnen. H*n är verkligen efterlängtad <3

 • Postades 28 Apr
  Gäst

  Är i vecka 21+6 idag. Mår jätte bra, förutom  lite värk i rygg och fötter!! Min bebis är en riktig vilding, sparkar och hoppar omkring inne i magen nästan hela tiden! Känns fantastiskt. Det är min första graviditet och jag har känns sparkar sedan vecka 15.

 • Postades 11 Apr
  :s avatar

  Är i vecka 21+2 idag.... Hon sparkar å har sig där inne... :) Längtar tills hon kommer ut!!!! :D

   

 • Postades 06 Apr
  :s avatar

  Jag är i vecka 21+1 idag. Min bebis känns inte speciellt mycket än. Jag har moderkakan på framsidan. Det ska bli så roligt att få träffa h*n i mitten på Augusti.

 • Postades 03 Apr
  Gäst

  Är i vecka 21+1 nu. Mitt vildsnöre har sparkat så jag känt av det sedan vecka 14 och jag är förstföderska. Jag som hoppats på att få en unge som sover det första halvåret efter förlossningen. :D 

 • Postades 28 Mar
  :s avatar

  nu vecka nya tag! här sparkar de för fullt dygnet runt! vilar den ena sparkar den andra osv och på kvällarna har dom party båda 2!:) magen bara växer å ser snart ut som ja gjorde med vår dotter när jag var fullgången... undra var detta ska sluta! men men kul är det iallafall o ju mer dom sparkar ju mer man längtar!:)

 • Postades 25 Mar
  :s avatar

  v.21+0 idag o min lilla tjej rör sig massor flera gånger om dagen/natten! en så länge  har hon ju mkt plats, så en del vridningar o kullerbytter har hon för sig! mest när ja ligger o sitter.. har moderkakan i framvägg men har känt tydliga sparkar sen 19+1

 • Postades 10 Mar
  :s avatar

  Hej!

  vecka 21 +3 jag också:=)

  Är gravid med bebis nr 2 och kände sparkar redan i v.17. Jag kan förstå att ni vill känna sparkarna för då känns bebisen mer levande, men det kommer! och när de gör det känns det underbart. Har dock fått en irriterande halsbränna dagarna i ända. Det värsta är när jag ska sova...då lever bebisen loppan:=) och jag har som myror i hela huden.

  men jag längtar och längtar till bebisen kommer ut! kan det inte bli sommar snart?:=)

 • Postades 04 Mar
  :s avatar

  Det går fort nu i vecka 21. Är hungrigare och magen börjar växa mer. Känner ibland lite puffar i magen framför allt när jag sitter och ligger ned, känns fantastiskt. Mår prima och hoppas att ni andra mår bra och njuter av en härlig tid.

 • Postades 02 Mar
  :s avatar

  är i vecka 21+0 idag  !!! uff va tiden går sakta!!!!!! :(  Jag känner fortfarande inga sparkar. Hoppas bebisen mår bra och är frisk.

  <3 Längtar efter dig min älskade bebis! <3 

 • Postades 10 Feb
  :s avatar

  21+0 och tiden tickar iväg men allt känns så långt bort än.

 • Postades 07 Feb
  :s avatar

  vecka 21 nu då! (20+1) Känns sååå underbart! Nu har man rundat stolpen! :)

 • Postades 06 Feb
  :s avatar

  Vecka 21 i morgon (20+0) tiden går super fort :)...

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  Känningarna på bebisens sparkar beror både på hur bebisen ligger och var man har moderkakan. Sitter moderkakan längst fram på magen är det inte konstigt om sparkarna inte känns så tydligt eller nästan inte alls. Vänta till bebisen blir lite större så ska ni se att ni känner av den =)

 • Postades 29 Jan
  :s avatar

  Johanna: Jag började känna bebisen i vecka 19, som bubblor lite då och då.  Nu är jag i vecka 21+6 och ibland kan det gå flera dagar utan någonting, medans vissa dagar rör det sig som bara den, dock bara någon minut och sen kan det gå nästan hela dagen innan man känner något igen. Det är så olika varje dag och det är nog väldigt olika från person till person, jag oroade mig jätte mycket för ett tag sen för att min mage är så liten ännu medans andra har en jätte mage redan i vecka 20 och naveln har börjat stå ut. Men nu vet jag att det inte beror på att något är fel utan för att alla är så olika, jag äter dessutom som en häst och har endast gått upp 2,5 kilo :)

  Tror det beror mycket på hur bebisen ligger åxå hur mycket man känner av den, men nog kommer du kunna känna ordentliga sparkar vilken dag som helst nu :)

 • Postades 10 Jan
  :s avatar

  Kände de första sparkarna natten till nyårsafton = v. 20+0. Känns trångt i magen vissa dagar, andra lite bättre. Magen växer fort nu..... Även brösten..... Hade på mig byxor som var trånga runt magen samt hade hosta under mellandagarna. Då protesterade bebisen med att göra en kullerbytta (tror jag). Kändes ganska obehagligt och jag fick stanna upp mitt i min promenad.

 • Postades 09 Jan
  Gäst

  Känner min bebis sparka jätte mkt. Mest kvällar och nätter. Känner tydligare denna gång men det är väl så med nr,2.

 • Postades 04 Jan
  Gäst

  Vecka 21 + 3, de senaste dagarna har min lilla bebbe börjat göra sig RIKTIGT hörd... bånk bånk hela natten lång. Kanske känns extra mycket eftersom jag (fortfarande) kan ligga på magen =)

  +3 kg känns helt OK!! <3

 • Postades 18 Dec
  :s avatar

  Jag är lycklig. =)

 • Postades 12 Dec
  :s avatar

  20+0 idag och har gått upp nästan nio kilo! Har dock tvillingar i magen så det förklarar väl vikten hoppas jag.. Min mage ser ut som en fotboll nu och är lika stor som min lärares mage och hon är i vecka 27 :S Hur stor ska jag egentligen bli?? Huh, börjar bli jobbigt redan. Men bebbarna sparkar på varsin sida om magen :)

 • Postades 11 Dec
  :s avatar

  Blir knasig på all information som skiljer sig från varandra. Var på UV när jag var i vecka 20, då sa bm att navelsträngen var färdigväxt...här står det att det skall vaxa till sig ännu mer. Hon sa också att fostert är ungerfär lika långt som man är i veckor...alltså vacka 20 = 20 cm lång....

  Är nu i vecka 21+0 och ja längtar såååå efter mitt lilla pyre!!!!

  Fick veta att ja ska få en liten tös, och jag är överlycklig!!!!!:)

 • Postades 08 Dec
  :s avatar

  Är idag i vecka 21. Har känt av bebisens rörelser lite till och från. känns som en evighet tills bf.

 • Postades 08 Dec
  :s avatar

  säger som ylviiz! :D karateproffs i magen har jag också ^^ min lilla pyret! <3

 • Postades 28 Nov
  Gäst

  Jag känner precis som Ida87, att jag inte riktigt känner av bebis i magen! Och det gör ju mig orolig!!

  Hur vanligt är det egentligen att man känner av bebisen så mycket vid den här tiden??

  Jag har känt lite bubbel och sånt i magen och jag är rätt så säker på att det är bebis. Men aldrig några direkta sparkar! :(

  Vi har gått in i vecka 21 idag! Och jag mår bra, förutom en jädrans förkylning då...

 • Postades 22 Nov
  :s avatar

  21+0 idag och min guldklimp kommer nog bli karateproffs med dom sparkarna han ligger inne med =D 

 • Postades 21 Nov
  Gäst

  21+0 veckor idag , och tjejen sparkas förfullt nu enu tydligare att det synns och familjemedlemmarna kan känna och se , underbart . Kan göra ont iblan men hon e värd allt . Vi ligger o lyssnar med ANGELSOUND  hur hon rör sig och sparkas och hjärtljudet underbart  hon sparkar så hårt att hon sparkar av dosan ;O))  den är inte skadlig på nått sätt kan jag säga redan nu köpt på internt via trygghansa googla på ANGEL SOUND dene supper och myssig att ligga och lyssna på din baby .

  Mår illa då och då underdan spesciellt på morgonen fortfarande , trött då jag såver dåligt och hungrig  hela tiden . HUvudvärk som jag börjat vänja mig vid . Ofta yrsel känner mig svimmfärdig får inge luft . Har tid i början i dec  hoc mvc måste ta upp allt då känns inge vidare.

  19 veckor kvar  ser faram emot lill tjejen  =Ò)  vi e så lyckliga och hoppas att allt går sin väg för oss. Gud vet vad vi kämmpat och gott i genom .

  mycket att fixa inan hon kommer , börjar nu i helegn , man ska passa på medans man har ork ;O) kram och lycka till alla

 • Postades 17 Nov
  Gäst

  Jag känner mig lite avis på alla som skriver om hur mycket bebisarna sparkar.

  Jag har känt min bebis några gånger men inte så tydligt att jag är helt säker på att det verkligen är bebisen (men ganska säker).

  Tydligen så ligger moderkakan i framkant och dämpar alla förelser så att jag inte känner dom =(. Jag längtar tills bebisen blir starkare så att jag också kan få känna och jag längtar efter bebisen!!

 • Postades 18 Oct
  Gäst

  Är nu i vecka 21 och min bebis sparkar och har sig det känns jätte kul och jag längtar efter den:) mår primma 

 • Postades 06 Oct
  Gäst

  Nu har det gått 21 veckor . =)   Halva tiden kvar då.. Min älskling bökar runt inne i magen, längtar så mkt efter dig bebis(L)

 • Postades 03 Oct
  Gäst

  21 veckor o 2 dagar...känns som det bubblar mest hela tiden i magen...känns skönt att känna att det är nån där inne i magen....gått upp 6 kg, fast jag mått så illa o kräkts...o mår fortfarande illa ibland

  har haft sug efter öl ett par dagar, skumt...men ännu inte fått nåt annat direkt som jag är sugen på...

 • Postades 02 Oct
  :s avatar

  Åh nu är vi inne i vecka 22 <3 Och 21 fullgågna veckor <3 Nu är det högst 21 veckor kvar till våran lilla bebis kommer ut <3

 • Postades 27 Sep
  Gäst

  Vecka 22 (21+0) Gud tycker tiden bara rusar iväg:9 längtar sååååå mycke efter vår bebis:)

 • Postades 22 Sep
  :s avatar

  Oj vad roligt redan i vecka 22 (21+1) :) Får skrattanfall ibland när bebisen "leker" därinne för vilket ös det är :) Kan både se och känna tydligt. Än så länge har jag bara gått upp 2 kg men antar att resten kommer komma snabbt :) Längtar redan efter min lilla pojk :)

 • Postades 22 Sep
  :s avatar

  Ojoj! Halvvägs:)

 • Postades 02 Sep
  :s avatar

  Fått höra bebisens hjärtljud för första gången, så mysigt!! Vill att veckorna ska gå fort, längtar så efter bebisen där inne=)

 • Postades 02 Sep
  :s avatar

  Tiden rusar iväg! Redan i vecka 22 (21+4) och det är full aktivitet där inne. Igår började kören för terminen och jag vet inte om de lilla knyttet där inne gillade det eller inte, men den sparkade på för fullt. Får ju hoppas att det dansade med ;) Hoppas bara inte att tiden springer iväg så här fort när den lill* väl är ute...

 • Postades 26 Aug
  :s avatar

  Spännande det här... längtar så. Min kropp (speciellt ryggen) tycker inte det är så roligt det här, men men. =P

 • Postades 12 Aug
  :s avatar

  Vecka 21+0 börjat känna av liten senaste veckan men inte så kraftigt än och ganska sällan längst tills det blir fullt ös:)

 • Postades 07 Aug
  Gäst

  bara 129 dagar kvar det räknas neråt :) + 4½ kg

 • Postades 28 Jul
  :s avatar

  fullt ös i maggen om dagarna, speciellt när jag sätter mig och ska vila. Sparkarna syns numera utanpå! Gått upp 3,5kg änsålänge och håller mig gärna där ett tag.

 • Postades 16 Jul
  :s avatar

  21+1 idag,men jag tycker att tiden går så sakta :(, längtar efter dig min älskling <3

 • Postades 22 Jun
  :s avatar

  Vecka 21 dåjja ;);) Helt sjuukt vad tiden går fort..! :D

 • Postades 07 Jun
  :s avatar

  nu är man redan i vecka 22 (21+0) shit vad tide har gått fort . nu har man bara 19 vckor kvar :D

 • Postades 06 Jun
  :s avatar

  Ytterligare en vecka har gått (21+1) Full fart där inne och jag mår toppen :)

 • Postades 06 Jun
  :s avatar

  21+0 och säger som ni andra. Tiden går så himlans fort! Hinner nästan inte med *fniss* Igår sparkade kotten jätte mycket och länge (mys) synd att sambon inte hann med. Men händer det igen kommer han definitivt att känna :)

 • Postades 04 Jun
  :s avatar

  Vecka 22 redan... det är helt vasinigt vad fort tiden har gått de senaste 4 veckorna.. hihi!!

 • Postades 04 Jun
  Gäst

  redan i vecka 22 (21+0) helt sjukt vad fort tiden går :) :)

 • Postades 16 May
  :s avatar

  Helt otroligt.........bara 18 veckor kvar om allt går vägen:). Tiden går så fort!!!!

 • Postades 13 May
  :s avatar

  I går kväll fick min sambo första gången känna en spark. Jag har själv inte heller kännt sparkarna så länge inte heller allt för ofta egentligen bara på kvällen då jag ser på tv eller då jag lagt mig i sängen. Min moderkaka ligger fram så sköterskan sa att det kan göra att det tar en stund ännu innan vi får känna sparkar.

 • Postades 10 May
  :s avatar

  Det sparkar och rör på sig väldigt mycket nu, svårt att sova på nätterna. Men ingen annan än jag känner hur det sparkar... När börjar sparkarna att kännas utvändigt??...Någon som har något bra svar??...

 • Postades 02 May
  :s avatar

  Jag har gått upp 5 kg ungefär, men tror det beror på att jag är sötsugen heeela tiden. Har aldrig bakat förr men nu är det småkakor och kladdkakor helat tiden :-) Annars sprattlar hon på som bara den där inne. Nu syns det till och med utanpå magen när hon gör sina kullerbyttor, set ser verkligen skumt ut när magen rör sig sådär.

 • Postades 27 Apr
  Gäst

  Jag är i vecka 21 och har bara gått upp 2 ynka kilo, så jag är helnöjd =D

 • Postades 25 Apr
  :s avatar

  Hur mycket går ni upp i veckan ungefär ? har gått upp 1.4 kl på en vecka nu :) men magen växer så det knakar!

 • Postades 23 Apr
  :s avatar

  Ja nu går det verkligen snabbt och det börjar bli svårt att dölja magen :) Därför är det bättre att visa upp den ännu mer haha! Om 2o veckor blir jag två barns mamma!

 • Postades 14 Apr
  :s avatar

  Hur mkt har ni gått upp i vikt till nu? Haha min viktkurva pekar rätt upp bara! Tror ja gått upp nästan 10kg redan ju :/

 • Postades 06 Apr
  :s avatar

  Skrutt skrutt skrutt!! Känner min lillkille flera ggr varje dag nu, i fredags fick min man känna några ordentliga kickar också - flera minuter höll han på att stöka runt därinne lillgrabben! :D

 • Postades 18 Mar
  :s avatar

  Mysigt när man känner lillen. Har till å med känt av volter inne i magen:) nu är de inte långt kvar tjejer:P

 • Postades 18 Mar
  :s avatar

  V.21+0. Nu känns det som att tiden står stilla, har ont i bäcken och sover dåligt pga det, hoppas det inte blir värre bara...Älskr att känna lilla bebis i magen, sparkar som en vilding ända fram tills sambon vill känna, då slutar h*n...retsticka haha.

 • Postades 14 Mar
  :s avatar

  känner hur det sparkar i magen helatiden...härligt känsla det enda som är roligt just nu.. känner mig ledsen varjedag och gråter nästan varjedag..kan det påverka min bebis?? Riktigt oroligt över det men kan ej sluta gråta, problem med pappan till barnet..känner mig ensam hela tiden..:-(

 • Postades 08 Mar
  :s avatar

  Jag går in i v.21 på onsdag,, det är tvillingar & har bara gått upp ett halvt kilo hittills. Mår fortfarande dåligt på morgonen & är svimfärdig varje dag. Men men man får stå ut.

 • Postades 02 Mar
  :s avatar

  vecka 21 idag.. tiden går så jäkla fort :) Jag känner sparkar och rörelse från lilltjejen till och från hela dagarna <3

Skriv en kommentar