Ändra ditt beräknande datum

Graviditetskalender

Ange ditt beräknade förlossningsdatum, eller datumet för första dagen av din senaste mens.

Snabbval vecka


Annons: fynda produkter för gravida!

Graviditetsvecka 34 (vecka 33+...)

Bebisen

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.

Skriv en kommentar

Det finns 199 kommentarer

 • Postades 25 Mar
  :s avatar

  Det sprudlar av liv i magen tycker jag det är farsinerande när det växer och det närmar sig jag tycker allting är så spännande så jag kan spricka. det blir tvillingar och jag känner mig redan stor som ett hus vad ska det då bli när dom är färdiga det blir tungt att bära men det med glädje för jag har det så bra nu när jag bara får sura uppstötningar ibland när jag ätit för det trycker mot magsäcken annars så är det inga problem lite anfådd känner jag mig förstås men det hör till. som allt annat kan jag tänka.

 • Postades 21 Dec
  :s avatar

  33+0 nu är vi snart där, längtar efter bebis nu ☺

 • Postades 10 Dec
  :s avatar

  Vecka 33+5 idag och 43 dagar kvar tills lillebror är beräknad! Att bebis sover mycket låter bra, men i min mage är det full rulle MEST HELA tiden =) Storasyster är mer och mer intresserad av lillebror, hon pussas och klappar ofta. Vi längtar och ser fram emot att träffa våran nya familjemedlem efter jul och nyår <3

 • Postades 19 Oct
  :s avatar

  Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis.---------------- MIn pojk sover inte alls.Den sparkar mig alla nätter fram tills på morgonen, sen sovcer han kanske ett par timamr och sen börjar sparkas igen. och så hgöll han på med i 2 sista veckor nu. =(((( vet ej om det är bra . Har varit hos barnmorska, hon säger att det är jätte bra. Men det står jo svart på vit att den sover mkt under den här perioden, precis som nyfödd babis... vet inte vem  jag skall tro? 

 • Postades 09 Oct
  :s avatar

  33+4 och nu längtar jag till tusen:) mår annars jätte bra och allt är i sin ordning! Kramis

 • Postades 02 Sep
  :s avatar

  33+4 idag och längtar mer och mer på att bli av med denna mage, även fast den är mindre än med sonen.. Har mkt kvar att fixa till bebisens ankomst men är alldeles för trött för att göra något

 • Postades 06 Aug
  :s avatar

  På torsdag går ja in i v 33 och flyger samtidigt tillabaka till sverige. Har varit för varmt för denna tjocka gravida. Behöver verkligen ha en kudde mellan benen nu och kissar oftare. Kände i går på stranden att jag inte kunde springa efter min dotter som busade runt och var nära att springa bort...fast hon hade nog inte gjort de för hon vet att jag gick efter men ändå kändes sjukt jobbigt att inte kunna röra sig som man brukade...speciellt pgr av dottern. Men annars går det bra lillen i magen rör sig varje dag ibland sparkas lite för hårt :) längtar nu så och hoppas tiden går fort !!

 • Postades 21 May
  :s avatar

  33+2 idag och jag längtar så tills han vill komma ut! Börjar känna mig trött i kroppen och det går bra sakta nu när jag är ute och (power walkar) haha.. Har ca två veckor kvar med 5 dagar i veckan på jobbet sen hoppas jag att jag kan gå ner och jobba tre dagar istället!

  Kram och pepp till alla där ute!

 • Postades 11 Apr
  :s avatar

  33+4 idag!! Trött, sliten och vill bara att tiden ska gå fortare så jag kan få se den lille ;)

 • Postades 24 Mar
  :s avatar

  Int förberedd mentalt! Men jag är sååå lycklig ska ni veta! Vet int kön än, så de får bli en överraskning! Vi måste sätta oss ner å skriva upp namn å enas nu känner jag. Int mycke tid kvar nu, dryga 6vecker!

 • Postades 13 Sep
  :s avatar

  vecka 33+o idag och jag var på ul i måndags o bebis vägde 2080 så de stämmer ju ganska bra på mig då. Men oj vad jag längtar nu jag vill bara att dagar o veckor ska rulla på så du snart är här på mammas bröst...

 • Postades 18 Apr
  :s avatar

     vecka 33+3, 45 dagar kvar! mamma längtar efter dig min lilla prins <3

 • Postades 29 Mar
  :s avatar

  Var på UL bebben väger 2180g ligger 7% över kurvan så det va bra:) 50dagar kvar till BF, men hoppas på ett Valborgs barn då kommer jag va i v 37+2 så man kan ju hoppas. Men i med att att jag längtar mig sjuk efter bebben så kommer jag att få gå över BF puh! När jag blev gravid önska jag att tiden skulle gå sakta så jag kunde njuta av sista graviditeten, men nu har jag njutit färdigt och önskar att få ha vår nyfödda på bröstet <3

 • Postades 14 Mar
  :s avatar

  Tänkt vad veckorna knallar och går :) Nu känns det bra att bebis snart är här :) Längtar så jag blir tokig. Pojke? Flicka? VAD SKA DE BLI?? Sååå spännande!!

  Till helgen ska vi till mormor och planera vad som behövs då storebror ska vara där när bebis tänker komma. Känns bra att veta att allt är klart så han bara behöver lämnas och att han har allt på plats :) Det gäller å göra allt redo nu eftersom man vet av erfarenhet att sista tiden bara sveper förbi och man hinner knappt blinka. Du e så välkommen lilla bebis, mamma vill se dig och pussa dig och krama dig :)

 • Postades 09 Mar
  :s avatar

  V 33+0 idag :) Längtar så efter min lilla prins. Är världens lyckligaste <3<3<3

 • Postades 02 Mar
  :s avatar

  Cirka 46 dagar kvar! 33+2 nu då! Tackade ja till mera jobb igår. Får jobba fram tills jag inte orkar mer :)

 • Postades 10 Feb
  :s avatar

  33+0. Dagarna går långsamt men ändå fort. Antar för att jag plöjer igenom så många serier och dokumentärer på dagarna.

  Hitta ett papper från ifjol 14/2 då jag mätte min midja. Då låg den på 103 cm. Idag ligger den på 133 cm. Ökning med en linjal/30cm alltså.

  Har svårt att sitta och äta, dvs luta mig frammåt. Har börjat att föra tallriken till munnen istället. :P

  Går på UL en gång i veckan för att kolla till cervix och livmoder tapp. Jag blir ju orolig när jag får höra läkarna säga att min förlossning kan gå snabbt då jag redan är lite öppen och att jag ska komma in så fort jag har regelbundna sammandragningar (även om de inte är kraftiga som värkar) och om jag får någon blödning eller slemiga flytningar. Bor ju även 50 min från sjukan, och jag vill inte föda i bilen. :/
   

 • Postades 03 Feb
  :s avatar

  33+0 idag

  Beben vägde 2kg förra fredag, 7dgr sedan. Igår var SF mått på 32 så den växer på bra.

  Mycket sammandragningar, förvärkar och foglossning. Det känns tungt nu och läääääääääääääängtar så mycket till lillen. Hoppas hon titta ut tidigare.

 • Postades 03 Feb
  :s avatar

  33+0 idag!

  Men vår lilla rackare vägde 2400g förra veckan, å här står det 2 kg v.33, så jag antar att jag har en liten bjässe i magen:S

 • Postades 01 Feb
  :s avatar

  jaha då är man 33+0 i dag :) nu tycker jag att jag har väntat länge nog men måste så klart vänta några veckor till :) var hos bm i dag och lill prinsen har inte vänt sig så han ligger i säte men har sjunkit ner väldigt mkt...

 • Postades 18 Jan
  :s avatar

  Andfåddheten avtar ??

  Jag tycker att jag inte kan fylla lungorna tillräckligt med syre för något andetag.. Inte blir det bättre av att man bara kan ligga på sidan när man ska vila, man blir ju så ihoptryckt att man pustar efter luft och hjärtat pankar på för fullt i bröstet.

 • Postades 23 Dec
  :s avatar

  Känns så overkligt att våra gossar kan komma när som helst nu :D Jag har hamnat i ett kroniskt städtillstånd, vet ej varför, jag hatar att städa annars! Kanske hjärnan som förbeteder gossarnas ankomst :) Idag har jag tvättat upp alla deras kläder, lakan, snuttefiltar och täcken, den 29e ska vi ställa iordning spjälsängen, bädda den och sätta ihop skötbordet :) Hoppas vi slipper vänta till vecka 40 men att de inte kommer innan 35. Läääääääääängtar!!!!!!!!

 • Postades 11 Dec
  :s avatar

  längtar tills min lille zackerias är här, mamma och pappa vill gosa med dig,

 • Postades 10 Dec
  :s avatar

  v.33 idag bara 7 v kvar.. längtar vill ha min prins Dominic här hos mig nu...

 • Postades 01 Dec
  Gäst

  V 33 + 1, har haft en stressig graviditet pga situationen runt omkring. längtar så oehört mycket att få se min lilla prinsessa och hålla om henne, hon betyder så mycket för mig,hon är mitt allt.

 • Postades 22 Nov
  :s avatar

  Vecka 33+0, det är helt fantastiskt att man snart är mamma för andra gången :) Mamma till två, konstig känsla ;) Liten har vänt sig med huvudet ned och jag hoppas hon ligger kvar så. Annars har jag en massa samandragningar nu, de kommer jätteofta med en känsla av mensvärk under magen, men inte så att det gör ont. 5-9 veckor kvar sedan är flickebarnet hos oss så vi kan krama och pussa henne! Vi längtar efter dig. Mamma, pappa och storasyster.

 • Postades 06 Nov
  :s avatar

  33+0. mycke sammandragningar och foglossning och massa toabesök dygnet runt. längtar efter lilla sessan... kan inte riktigt förstå att det snart är min tur, denna väntan är ju så lång! samtidigt så har jag insett att man nog behöver dessa månader -mentalt. Vi har allt nödvändigt -och lite till- fixat åt bebben och det är jätteskönt.

 • Postades 06 Nov
  :s avatar

  33+0. mycke sammandragningar och foglossning och massa toabesök dygnet runt. längtar efter lilla sessan... kan inte riktigt förstå att det snart är min tur, denna väntan är ju så lång! samtidigt så har jag insett att man nog behöver dessa månader -mentalt. Vi har allt nödvändigt -och lite till- fixat åt bebben och det är jätteskönt.

 • Postades 02 Nov
  Gäst

  feelia.blogg.se

 • Postades 31 Oct
  :s avatar

  V 32+1 idag och jag börjar bli lite trött på det här :) har varit sjukskriven sen 8 augusti pga en olycka med ryggen och dagarna går så långsamt! Har gått upp ca14 kg och är stor och otymplig! Men nu är det ju mindre än två månader kvar... längtar!

 • Postades 05 Oct
  :s avatar

  Ja då var man i vecka 32+6 och snart så är det min lilla älvas tur att få komma till världen. Som jag längtar efter att få hålla henne och pussa på henne. <3 Snart så...

 • Postades 24 Aug
  :s avatar

  33+0 idag, ska på förlossningskurs idag. Spännande! :) Längtar så mycke efter våran lilla tjej :)

 • Postades 23 Aug
  Gäst

  31+4 idag =)

  känns konstigt..orka inte ens äta mår bajs e helt yr...fan vad jag längtar till vår princessa tittar ut

  hold on bitches :P

 • Postades 13 Aug
  :s avatar

  33+0 idag och lilla hjärtat i magen mår som h*n ska, åh vad jag längtar för fullt att h*n ska komma ut <3

 • Postades 01 Aug
  :s avatar

  V. 33 idag, ååh vad jag längtar tills bebisen vill titta ut ! <3
  Börja bli rätt tungt nu känner jag o värken ska vi inte prata om..

 • Postades 08 Jul
  :s avatar

  Nu börjar de närma sig för min del dagarna går ganska snabbt och bara njuter just nu, det är ganska skönt. Orkar knappt gå så långt smärtan i höfften är inte rolig alls, Men vill att min lilla flicka ska komma nu !

 • Postades 20 Jun
  :s avatar

  Min kropp är verkligen knäpp i graviditeten. Det är inte så att det gradvis händer något utan det är över en natt pang bom bara. Magen växer på samma sätt.

  Nu i helgen bestämde sig kroppen för att jag inte kan äta lika sällan längre utan nu måste jag börja äta mer ofta igen. Det var bara pang bom så kom det. Blir helt yr och fruktansvärt otrevlig att vara i närheten av... Dessa gravidhormoner =(

  Jag har åtta jobbdagar kvar. Sedan går jag på semester och gud vad jag längtar efter ledighet. Slippa släpa sig ur sängen kl.6 på morgonen. Jag är inte morgonmänniska alls för fem öre. Som bäst mår min kropp om jag är vaken till runt midnatt och sedan sover till 8-9 på morgonen... Som det är nu somnar jag före 22, jag vaknar femtioelva gånger om natten för att pyret hamnat i kläm och protesterar vilt, sambon råkar väcka en osv, sedan ringer klockan 6. Imorse väckte måsj*******a mig halv fyra på morgonen!!! Jag är så glad över att anticimex plockar måsägg, förut har det varit så att måsarna hållit en vaken till 1 på natten, sedan har de väckt en halv fyra på morgonen. Förra året började de plocka äggen och det har varit lugnt och skönt sedan dess. Imorse var första gången på två år jag blev väckt av måsar... Men jag blir fortfarande lika sur på dem...

  Bästa väckarklockan som finns är svalor. Helt klart. Undrar om man kan köpa en väckarklocka med deras kvitter. Det kunde man ha på vintrarna så kanske man kunde vakna med ett lite större leende ändå...

 • Postades 13 Jun
  :s avatar

  Jippe vad jag har längtat tills denna veckan....

  Nu känns det nära....

  Nu är det inte många veckor kvar till det är dax för min del kanske det sker om redan två veckor..hade varit suveränt tanken på vad jag gått igenom den senaste tiden...

  Kram

  Jenny :)

 • Postades 26 May
  :s avatar

  33+0

 • Postades 24 May
  :s avatar

  äntligen 33+0. Kan knappt vänta 7 veckor till!

 • Postades 24 May
  Gäst

  33+0 idag

 • Postades 22 May
  :s avatar

  33+1 idag!! =) tiden går snabbt med jag längtar som tusan <3

 • Postades 17 May
  :s avatar

  Vecka 33 idag! Tiden går så fort! Längtar efter vår lilla älskling =)

 • Postades 04 May
  :s avatar

  Redan v 33....!!! Jag fattar inte vart tiden försvunnit. Det har börjat bli lite tungt, mest på jobbet, men annars överlever jag.:) 

  Måste hinna med lite mer shopping (ska köpa allt om 4 veckor- hinner inte innan=)), och sen ska vi flytta då också. Så bebis måste stanna kvar i minst 5 veckor har jag bestämt!

  Allt är så spännande och jag längtar efter att få se DIG! om 6 dagar ska vi på UL igen och kika:)

 • Postades 02 May
  :s avatar

  V 33 idag då, gud vad tiden går sakta.

  Så tungt och jobbigt nu alltså så nu får bebisen ta och komma ut:).

 • Postades 31 Mar
  :s avatar

  Längtar tills det tar slut, det är tungt och jobbigt. Magen är ivägen hela tiden, sendrag i ljumsklarna är hemska..

  Nää snart får du allt titta ut!!

   

  http://sannis1987.blogg.se

 • Postades 14 Mar
  :s avatar

  v. 33+3

  Anfådd blir jag bara om jag går i uppförsbacke, har iofs. inte upplevt anfåddhet annars. Eller andra besvär. Är väl bara det med att kissa ofta och att jag läcker mjölk ganska rikligt, men det tycker jag bara är bra. :)

  Men kan erkänna att jag känner mig tung, ganska varm och min kropp vill förlösas snart, ska bli så skönt att få föda sen när det är dags! :)

 • Postades 11 Mar
  Gäst

 • Postades 11 Mar
  Gäst

 • Postades 24 Feb
  :s avatar

  33+0 nu idag. vad jag längtar så otroligt mycket...  kan iten tiden bara gå snabbare !!! <3<3<3

 • Postades 20 Feb
  :s avatar

  Sex veckor kvar! Har fått tiden för snitt nu så min längtan och väntan känns mer hanterbar. Slipper i alla fall gå över tiden som jag gjorde sist. Lite andningssvårigheter och ilningar ner mot bäckenet, flera kisspauser under nattsömnen men annars går allt finemang.

  Lycka till allihopa!

 • Postades 05 Feb
  :s avatar

  Underbart.... Vecokorna går snabbt. Toabesöken blir fler och fler...Ojoj vad bebisen bökar omkring i magen. Speciellt när jag har ätit LASAGNE!!! Namnam

   

  vikten upp 12 kg senast på UL sa de att vikten uppskattades till 1540gr o det e ju drygt 2 v. sedan... så nu 1540 plus ca 900gr VIKT 2440gram

  Att vara GRAVID e UNDERBART!!!! Vilken upplevelse!!!! Snart kommer bebisen....

  Vagn, bilstol, säng och lite kläder e fixat... samt 1 pkt blojor... NEW BORN!!!

   

  You my little baby are so Welcome!!!

   

  Om ca 2 veckor ska vi kolla igen Nytt UltraLjud. Detta pga mitt blodtryck....

  Kanske du vill visa om du e en HAN eller Hon????

   

 • Postades 22 Jan
  Gäst

  Har idag fått reda på att min sambo planerar att lämna mig och vårt barn och informerat sina vänner och sin familj. Mig har han inte sagt ett ord till. Det känns liksom lite tomt.

 • Postades 19 Jan
  :s avatar

  Har fått tid för igångsättning i v. 37+3, känns både skönt och lite pirrigt.

  Halsbränna och sendrag bjussar denna vecka på. Förvärkar och bebisen trycker på neråt så det sticker till ibland.

 • Postades 14 Jan
  :s avatar

  Känns helt overkligt att tänka på att jag förra gången födde ett barn i vecka 35 (som dessutom var 50 cm lång och vägde 3200gr).

  Men det känns att det är mycket bebis i magen nu, tar en dag i taget längtar väntar och fixar allt som ska göras.

 • Postades 12 Jan
  Gäst

  33+0 idag!! Tiden har gått så fort. Men nu går man hemma med havandeskapspenning. Skönt att villa upp sig innan min älskling kommer :)

 • Postades 10 Jan
  :s avatar

  33+2! Ojoj vad bebisen bökar omkring i magen. Speciellt när jag har ätit apelsin eller druckit en kopp kaffe. Nu är det inte lång tid kvar innan han kommer ut. Du är välkommen, älskling. <3

 • Postades 05 Jan
  :s avatar

  33+1 ... redan?? tiden går såååååå foort!!! En och en halv månad kvar och sen kan jag äntligen hålla bebben i mina armar!! lite har man så klart gått upp , men under dessa 9 mån, får man inte vara självisk =))

 • Postades 05 Jan
  :s avatar

  Hoppas verkligen att foglossningarna ger sig snart! Eller att de på försäkringskassan har lite vett och medlidande så man kan få havandeskapspenning!

 • Postades 04 Jan
  :s avatar

  Jag var på UL då fostret var 32+6 den 30.12. Då uppskattades vikten  till 2,6kg. Det tycker jag är jättemycket. Jag själv har gått upp ca 7-8kg och har just nu ett BMI på typ 23. Ursprungligt BMI 21. Hur kan mitt foster va så stort? Läkarn måste ju ha uppskattat fel liksom.

 • Postades 29 Dec
  Gäst

  Idag är det v33+0 nu återstår 7 veckor. Längtar så otroligt mkt efter dig min prins.

 • Postades 06 Dec
  :s avatar

  Underbart! Inte långt kvar nu.. (33+6) två dagar till och då äre bara 1 å en halv månad kvar. Hoppas inte det bara e ja som e så här less på att vara stor och klumpig. men snart kommer den stora belöningen! :)

 • Postades 01 Dec
  :s avatar

  33+0 idag!!! =)

 • Postades 03 Nov
  :s avatar

  33+1 idag! Känns inte långt kvar nu! Var på våran första föräldrautb. i måndags! Superkul att träffa andra mammor (och pappor) som ska ungefär samtidigt och bor på samma ställe!

 • Postades 03 Nov
  Gäst

  Gravid i vecka 33+2 idag ååå va tiden går fort. Snart kommer du!! Längtar efter dig sååååå!!!

 • Postades 03 Nov
  Gäst

 • Postades 30 Oct
  Gäst

  33+3 idag underbart var på sista ul då vägde du 1820g så nu hoppas vi du växer till dig och blir stor längtar så efter dig :)

 • Postades 28 Oct
  :s avatar

  jag är i vecka 33+5 nu har jag inte långt kvar  det är 6 veckor kvar längtar så äffter min bäbis så mycket . ska bli skönt när den har kommit ut

 • Postades 26 Oct
  :s avatar

  snart så :)

 • Postades 22 Oct
  :s avatar

  V.33+5 idag :) tiden går ganska snabbt.inte många veckor kvar nu.

  Sist vi var på UL i v.32+4 så vägde ena bebisen 2065g och den andre 1900g(tvillingar)

 • Postades 15 Oct
  Gäst

  v 33+0 idag då o 7 vecker kvar. va på tillväxt koll iigår o bebis väger nu  1630 g. ska tillbaka om 2 veckor den 28/10 o kolla om bebis har växt, vilket jag hoppas på!!

 • Postades 07 Oct
  :s avatar

  Nämen Gud vad tiden har gått fort denna vecka! Inte långt kvar nu tills lill prinsen tittar ut :).
  Tänk att man nu kan säga: 'Jag ska ha barn nästa månad* :) otroligt roligt!

 • Postades 02 Oct
  :s avatar

  Nu är det inte långt kvar till den lille tösen anländer är i V32+2, och tanken slog mig just att jag ska bli mamma nästa månad. Jag längtar samtidigt som jag kan känna hur nervositeten känns bara mer å mer, hoppas allt går bra nu den sista lilla biten som e kvar =)

 • Postades 23 Sep
  :s avatar

  Redan i vecka 34 , jisses vad det går undan :D

 • Postades 12 Sep
  :s avatar

  Vecka 33 imorgon ! ;D Inte långt kvar nu! =) <3

 • Postades 09 Sep
  :s avatar

  v.34.. Tiden går inte så särskilt fort.. Jätte jobbigt på nätterna när man inte kan ligga bekvämt. Bebisen får komma snart tycker jag.. hihi

 • Postades 07 Sep
  :s avatar

  =)

 • Postades 06 Sep
  :s avatar

  =)

 • Postades 02 Sep
  :s avatar

  Getting closer... oj vad det är spännande nu... om några veckor får vi träffa vår lille bebis!!! :D

 • Postades 30 Aug
  :s avatar

  i evcka 33 nu : ) tiden börjar sakta ner en anning nu .:/ Men längtaar så nu bara 7 veckor kvar till BF :) 49 dagar kvar längtaar så :)

 • Postades 29 Aug
  :s avatar

  När jag var hos BM för en vecka sen konstaterade hon att bebis hade vänt sig med huvudet neråt. Vilket jag iof hade förstått eftersom jag känt hickningar där nere väldigt länge. Men nu måste bebis vänt sig med huvudet uppåt igen eftersom jag känner hickningarna vid revbenen.

 • Postades 27 Aug
  :s avatar

  Vår lilla krabat har nu vänt sig och ligger med huvudet neråt, känner på mig att h*n kommer komma lite tidigare än bf

 • Postades 27 Aug
  Gäst

  Så kliver vi in i vecka 34 :) Hoppas den här veckan inte blir lika jobbig som den förra var, mkt astma å hjärtrusningar :/ ska till bm och hoppas allt är bra med liten.. längtar jätte mycket, bara 6 veckor kvar :D

 • Postades 06 Aug
  :s avatar

  Kan man tänka sig......bara 49 dagar kvar och tiden än så länge har gått så fort. * Första dagen for din senaste mens var 18-Dec-2009 * Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 25-Sep-2010 (Vågens tecken) * Du är gravid i vecka 32+6. * Bebisen väger c:a 2178 gram. * Bebisen är c:a 45.2 cm från hjässa till fot. * Du har klarat av 82% av graviditeten. * Du har 49 dagar till förlossningen. Jag mår kanon och lilla fialotta växer som hon ska enligt BM. I morgon klampar jag in i v.33 och har bara 7 veckor kvar om lillan kommer när hon är planerad :)

 • Postades 19 Jul
  :s avatar

  Känns ganska overkligt att om ca +-7 veckor så är vi tre... har börjat få förlossningsångest men intalar mig att det är ett onödigt ont som resulterar i att vi äntligen får träffa den lilla busen i magen. I förra veckan när vi var på UL (v32+4) vägde han 1907g och ville inte alls ligga still... undrar om han kommer vara likadan utanför...

 • Postades 09 Jul
  :s avatar

  Ååååh nu börjar tiden sakta ner, vill att den lill* ska vara hos mig nu :) Längtar verkligen.

 • Postades 06 Jul
  :s avatar

  idag 33+1 väger lillen 2059gram

 • Postades 05 Jul
  :s avatar

  Vecka 33+0 idag och nytt ultraljud om två dagar. Längtar efter att få se min lille kille igen <3 Skulle inte haft något emot lite regn ett par dagar nu, för 30 grader i skuggan är lite mer än vad jag står ut med :)

 • Postades 05 Jul
  :s avatar

  Åh, vad det går långsamt nu!

 • Postades 27 Jun
  :s avatar

  "Bara" 3 veckor kvar till semester sedan ytterligare 4 veckor till BF. När började tiden krypa fram??? Våren var ju över innan man visste ordet av det........ Längtar så efter vårt lilla pyre.

 • Postades 10 Jun
  :s avatar

  Dagarna Går segt nu tycker jag. Längtar så mycket så mycket!!!! Vill se, pussa, lukta och älska dig lilla bebis!!

 • Postades 07 Jun
  Gäst

  Ännu en ny vecka!:) Tycker tiden går sjukt segt men de e la bara att stå ut. nu e de ju iallafall inte så långt kvar och när man tänker på dagarna så borde de ju gå rätt fort sen vet man ju inte om vår älskling tittar ut lite innan;)

 • Postades 24 May
  Gäst

  Besök hos barnmorskan idag igen. Allt var bra med bebisen. SF-måttet helt enligt normalkurvan och hjärtslag 150. Jag undrar om det är en liten gosse eller en tjej därinne!!! Längtar så efter min baby!!

 • Postades 22 May
  :s avatar

  Ja så nu är man i v33;) Vill inte tänka så mycket blir så ivrig annars på hur långt det är kvar!! ;) Love u baby..

 • Postades 22 May
  :s avatar

  33+0 idagggg :D:D:D:D:D:D

 • Postades 20 May
  Gäst

  Det börjar att bli varmt!! svettas för ingenting! bebisen får komma ut när den vill :)

 • Postades 08 May
  :s avatar

  OK, va lite orolig att min flicka är liten...

 • Postades 07 May
  :s avatar

  1.79 kg

 • Postades 04 May
  :s avatar

  Va på UL i fredags, då vägde lillan 1,8 kg. Vad väger era bebisar?

 • Postades 01 May
  :s avatar

  Lillan ligger fortfarande med rumpan ner.. får se om hon tänker vända på sig. Tycker magen är stenhård nuförtiden. Längtar :)

Skriv en kommentar