Mer i kategorin Gravid |

Förutsäg din bebis kön med kinesisk kalender - pojke eller flicka?

Nu kan du enkelt få reda på om din bebis är en pojke eller flicka. Enligt legenden begravdes den Kinesiska kalendern för att bestämma könet hos ofödda i en kunglig grav för mer än 700 år sedan. Sedan den nyligen återupptäcktes har den använts för att förutsäga könet hos foster med ledning av moderns ålder och månaden i vilken befruktning skedde.

För att bestämma könet på din bebis, leta helt enkelt upp raden för din ålder vid tidpunkten för befruktningen i tabellen nedan, och leta sedan upp på kolonnen för den månad då befruktningen skedde. I rutan där raden och kolonnen korsar varandra hittar du könet på din bebis, "♀" för flicka och "♂" för pojke!

Även om det sägs att den stämmer i 90% av fallen så bör du hålla i minnet att det är inte en helt seriös metod. Eller...?

Du kan också prova Bli Mammas andra test för att bestämma könet på bebisen som bygger på andra populära sägner och myter. Gå till testet Pojke eller flicka .

Stämde resultatet på dig? Skriv en kommentar nedan!

Rekommenderat

Så hittar du den billigaste och bekvämaste flygresan

Så hittar du den billigaste och bekvämaste flygresan

Sommaren närmar sig alltmer och det börjar bli dags att planera resan till lite mer solsäkra destinationer. Det finns en del funderingar som man alltid har innan man bokar resa och är man gravid är de här funderingar extra aktuella då det är egentligen inte en utan två personer ... 2

Det finns 527 kommentarer till denna artikel

  Fråga till admin - ska man plussa på ett år på denna kalendern eller ej? På andra kalendrar skall jag detta eftersom jag är född i Januari. 

  admin

  7 admin

  Det är givetvis våran som stämmer :)

  Det finns ju fler kinesiska gravidkalendrar på andra sidor och de ser ju inte lika dana ut. Hur vet man vilken som stämmer ??

  Det kinesiska året är annorlunda än vår tideräkning - därför måste vi plussa på ett år.

  Förstår inte varför man ska plussa på ett år på sin ålder ? Om jag gör det så står det att det blir en pojke. Men om jag tittar på min ålder vilket är 27 så blir det en flicka. Så vad är rätt ?

  Ali

  Tänk på att kinesiska kalendern fungerar annorlunda. Plussa ett år på din ålder då befruktningen skedde och utgå därifrån. Alltså var du 25 då du blev gravid så räknar du 26 för ålder samt månaden du blev gravid i. Önskar er alla en god hälsa och friska barn.
  Stämmer 99% på mig

  Pojke för mig enligt denna. Ska på rul imorgon, så vi får väl se!

  Stämmer inte för mig! Dottern birde varit en pojke enligt kalendern ;-)
  Kan ni hjälpa mig Jag ska föda barnet den 28 november vad blir det för nått?

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.