Mer i kategorin Gravid |

Förutsäg din bebis kön med kinesisk kalender - pojke eller flicka?

Nu kan du enkelt få reda på om din bebis är en pojke eller flicka. Enligt legenden begravdes den Kinesiska kalendern för att bestämma könet hos ofödda i en kunglig grav för mer än 700 år sedan. Sedan den nyligen återupptäcktes har den använts för att förutsäga könet hos foster med ledning av moderns ålder och månaden i vilken befruktning skedde.

För att bestämma könet på din bebis, leta helt enkelt upp raden för din ålder vid tidpunkten för befruktningen i tabellen nedan, och leta sedan upp på kolonnen för den månad då befruktningen skedde. I rutan där raden och kolonnen korsar varandra hittar du könet på din bebis, "♀" för flicka och "♂" för pojke!

Även om det sägs att den stämmer i 90% av fallen så bör du hålla i minnet att det är inte en helt seriös metod. Eller...?

Du kan också prova Bli Mammas andra test för att bestämma könet på bebisen som bygger på andra populära sägner och myter. Gå till testet Pojke eller flicka .

Stämde resultatet på dig? Skriv en kommentar nedan!

Rekommenderat

Sola under graviditeten?

Sola under graviditeten?

Nu när det är sommar så vill man ju ut och njuta i solen, och kanske sola och skaffa sig lite färg, men hur är det under graviditeten, är det farligt för fostret eller för dig att sola under gravditeten? Frågetecknen är många, men i denna artikel försöker vi reda ... 38

Det finns 523 kommentarer till denna artikel

  Varför ska man plussa på ett år på sin ålder på vissa och inte på denna ?? 

  Stämmer på båda mina barn :)
  Stämmer inte på mina tre söner som alla borde blivit flickor enligt denna kalender????
  Hej! Till admin- denna ser inte likadan ut som andra tillexempel från Libros hemsida. Varför skiljer det sig ? Om jag fyller 31 år i augusti och blir gravid i november? Ska jag plussa på ett år då ?
  Eran kalender är inte likadan som andra kinesiska kalendrar, hur kommer det sig ? Alla andra ser likadana ut och har samma månad och kön medan eran skiljer sig från dem. Tillexempel om man är 31,32,33 år gammal och blir gravid i maj,juni,juli på andra är det flicka som mam väntar då, men enligt eran är det bara i majmånad.
  admin

  7 admin

  Nej, bara din ålder vi "tillfället" och den månad när "det" skedde.

  :)

  Fråga till admin - ska man plussa på ett år på denna kalendern eller ej? På andra kalendrar skall jag detta eftersom jag är född i Januari. 

  admin

  7 admin

  Det är givetvis våran som stämmer :)

  Det finns ju fler kinesiska gravidkalendrar på andra sidor och de ser ju inte lika dana ut. Hur vet man vilken som stämmer ??

  Det kinesiska året är annorlunda än vår tideräkning - därför måste vi plussa på ett år.

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.