betty

0 betty

1346 visningar

Vad hände? vecka 22

Hejsan! Mitt besvär handlar om illamående.. Igår kände jag mig lätt illamående, men det gick över när jag vilat en liten stund. Idag åkte jag till Ikea och där började jag må illa igen.. Hade ätit frukost och allt så tänkte att det kanske bara var en känsla man kan få när man är gravid (även i vecka 23) I bilen på vägen hem så var jag tvungen för att spy.. Jag gillar verkligen inte att spy och brukar hålla mig så länge som möjlig, men detta bara kom akut! Efter att jag spytt mådde jag rätt så bra igen. Illamåendet försvann och jag började frysa istället. Kom hem och tog en varm dusch men fryser fortfarande. Känner mig nästan lite febrig. Min fråga är vad det kan ha varit för något som orsakade illamåendet och kräkningarna? Graviditeten? magsjuka? feber? Måste tillägga att jag bara spytt en gång och mår fortfarande rätt så bra såhär efteråt (7 timmar). Jag är gravid i vecka 23 och har inte mått dåligt eller spytt en enda gång under grav. Är det något jag behöver kolla upp eller ska jag sluta fundera och bara inse att det har gått över? Har det gått över?

Tack på förhand :) 

6 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  ciilia

  3 ciilia

  om det är magsjuka eller matförgiftning, borde du kräkas mer, så det är nog bara graviditeten. jag mådde illa fram tills v. 21 o trodde efter det att allt skulle vara bra, men har kräkts 3 gånger efter det o är nu i v.35, sist tror jag var i v.33 så tror visst man kan må lite illa senare också. käkar du järntabletter? har upptäckt att käkade jag dem direkt på morgonen innan frukost mådde jag illa så kan ju vara det också..

 • 2

  betty

  0 betty

  Ja det har du nog rätt i. Konstigt bara att illamåendet kommer så sent! Ja, jag äter faktiskt järntabletter duroferon 100mg har även fortfarande järnbrist. Kanske har med det att göra då?'

  Tack för svaret :)

 • 3

  betty

  0 betty

  Ja det har du nog rätt i. Konstigt bara att illamåendet kommer så sent! Ja, jag äter faktiskt järntabletter duroferon 100mg har även fortfarande järnbrist. Kanske har med det att göra då?'

  Tack för svaret :)

 • 4

  Ma2010

  4 Ma2010

  Illamående brukar inte va ett tecken på järnbrist vad jag vet.. Men hade jag varit dig hade jag nog avvaktat och sett om det kom igen. Det kan ju va att det bara va något tillfälligt. Håll koll på tempen och ring om det skulle bli värre igen. Har oxå råkat ut för att jag helt plötsligt skulle spy, ganska sent i graviditeten, även om jag aldrig haft det problemet innan.. Men sen gick det över, och så var det inte mer med det. :-)
 • 5

  lizzylou

  4 lizzylou

  Man har ju toppar och dalar i hormonerna under hela graviditeten, inte bara i början som hormonnivån är hög. Har du en topp nu kan det vara därför du spydde och va illamående.
 • 6

  rauija

  0 rauija

  Man kan bli sjuk, precis som vanligt även om man är gravid. Jättesvårt om inte omöjligt för någon här inne att svara på vad just detta kan bero på .
  Att må illa eller ha lite feber under grav är varken farligt eller ovanligt.

  Vila och se till att dricka och äta om det går. Håller det i sig så kontakta din BM.
  Om du inte kräks eller har diarre hade jag inte oroat mig.

  Krya på dig.