Soetnos

7 Soetnos

17187 visningar

Magsjuka, vissa känsligare än andra?

På två veckor har jag och min familj varit magsjuka två gånger (förutom minstingen som tog med sig smittan från dagis har bara vart sjuk en gång). Och nu idag i vecka tre om man räknar från när de började blev min man magsjuk igen. AJag förstår inte hur de kommer tillbaka hela tiden! Första gången lät jag sonen va hemma en vecka bara för att jag inte ville ha mer magsjuka från dagis, men inte hjälpte de. Jag har spritat och tvättat allt! Till och med alla tusen leksaker! Jag är sjuk från början (fibromyalgi) och är svag som det är och nu när jag fått magsjuka har jag blivit så jäkla dålig. Så svag att jag knappt fick upp min son på skötbordet och tappade de jag höll i. Min kropp har inte hunnit återhämta sig och jag kan fortfarande knappt äta. Och när jag äter är de baby portioner jag får i mig. Men hur som helst! Har vissa lättare att få magsjuka än andra? Jag har svagt immunförsvar men min man har ju inte de. Jag håller avstånd som fan från honom nu, är så jäkla rädd för att få de igen! Finns de nåt vaccin mot de här? Finns ju olika sorters magsjuka också och jag tror vi fick vinterkräksjukan första svängen som höll i sig länge och andra gången en vanlig eller vad man säger. Ledsen för ett pladdrigt inlägg men är så rädd och har sån ångest att jag får kramp i bröstet. Hoppas, ner och håller alla mina fingrar och tår att jag och sonen slipper denna gång!
1905 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  dagsigen

  4 dagsigen

  Jag och min sambo har varit tillsammans i över 8år, vi har två barn 2 & 4år och han har under denna tid varit magsjuk 1dag... Själv åker jag på det iallafall 1-2ggr per år. I början av detta år fick vi magsjuka. Sambon 1dag som sagt, jag 1vecka och barnen fick det 4ggr på raken, heeela februari... De var sjuka, det gick de här obligatoriska 48h (sen brukar jag ha dom hemma en dag extra för att se så det verkligen är borta) de kom tillbaka till dagis och sen spydde de på natten efter igen! Vi höll på att bli galna här, tvättmaskinen gick dygnet runt, vi diskade leksaker om och om igen men det luktade spya i hela huset hur mycket vi än städade!!! Det gick så långt att BVC trodde minstingen hade fått nån tarmbakterie, vi blev dock friska innan undersökningen blev gjord så det var det antagligen inte... Under samma period fick de sanera flera dagis här i kommunen, vårt klarade sig dock! Hör med dagis om flera barn har blivit sjuka gång på gång och be dem i så fall att göra en sanering, ibland är det det enda som hjälper för att få stopp på smittan!
 • 2

  Soetnos

  7 Soetnos

  Tack dagsigen för att du svarade! Ja smittan pågår fortfarande på dagis sen en månad tillbaka. Jag undrar om dom gör rent leksakerna alls? Nån som jobbar på förskola som vet hur de är? Sen antar jag att de är en del föräldrar som skickar tillbaka barnen för tidigt också.. De har även gått löss och ögoninflammation för att föräldrarna inte låter barnen va hemma och då även ta löss borttagnings medel. Förstår att man inte har råd att va hemma men den här cirkeln tar ju aldrig slut då! Du har inte hört om de finns vaccin mot magsjuka?
 • 3

  dagsigen

  4 dagsigen

  Vaccin vet jag inte om det finns något, och skulle nog inte ha allt för stort hopp till det heller om det nu finns... När magsjukan väl kommer och man har små barn så blir man smittad vare sig man vill eller ej, tyvärr! Det enda man kan göra är väl att vara noga med handhygien men hur lätt är det med små barn som stoppar saker i munnen innan man ens hunnit blinka... :-) om alla föräldrar hade vett nog att ha barnen hemma när de är sjuka och minst 2dygn efter de blivit friska så skulle smittspridningen bli minimal men det är inte alla som tänker längre än näsan räcker...!! Ang leksakerna så har jag mina på kooperativt dagis, vi föräldrar storstädar dagiset (diskar leksaker, putsar fönster, bonar golv osv) 2ggr/år. Visst det är lite mer arbete men då vet man åtminstone att det blir gjort 2ggr/år... Vet ej hur det är på kommunala dagis.