madde70

5 madde70

2101 visningar

Fel av mig? vecka 30

Jag är riktigt orolig hur det skall bli på nätterna när vi får en liten till.Mina tvillingar på 3.5 år har sina sängar bredvid våran säng men nästan varje kväll vid 10-11 tiden kryper dom upp till oss.Slutar alltid med att jag och min man blir ovänner för det och han lägger sig i soffan.Jag kan inte som mamma låta dom ligga i sina sängar och gråta.Nu är frågan:Vad göra när detkommer en liten till jag skall amma på nätterna och som kanske har koilk vad vet jag??Tvillingarna är så mammiga pga att pappan är så mycket strängare en mig så dom hade inte tillåtit att det var jag som gick och la mig i soffan och han låg kvar i sängen.När bebisen kommer så blir det ju att jag måste ägna nätterna åt den.Pappan kan inte heller ta barnen på nätterna för han går upp 4 på morgonen och skall till jobbet,och pappaledig skall han inte vara(kan inte i det jobbet)Vad skall jag göra för att få dom små att ligga i egen säng??Flickan är så orolig på nätterna,vaknar ofta och gnyr.Jag kan ju iallafall inte ha tre barn i sängen när lillen kommer.

Någon som har tips så vore jag tacksam!

90 Svar (äldsta svaret först)
 • Finns alternativet med eget rum? Att helt plötsligt göra en förändring kan hjälpa har jag hört många som sagt, och så även för oss. Nu är min son knappt 2, men vi bestämde oss helt enkelt.. i början tog läggningen tid, men nu somnar han gärna i sitt rum och sover nästan varje natt till morgonen! Min make börjar oxå lika tidigt, så nattetid får man klara sig själv, får nästa om ca 2 v.. men jag tror att bestämma sig och stå ut med lite gråt några nätter, barnen mår inte dåligt- de behöver bara lära sig en ny rutin! Kämpa på, lycka till!
 • 2

  Mille87

  5 Mille87

  I dom perioder min son inte velat sova i egen säng, så har vi skaffat något nytt till sängen. Tex en fin nattlampa, pyjamas, örngott och påslakan eller ny kudde. Det brukar funka bra. Man kan skaffa något nytt gosedjur också och säga att om dom vaknar på natten kan dom krama om gosedjuret och försöka somna om. Det underlättar om barnen har eget rum, annars är det lättare att krypa upp till mamma ;)

 • 3

  catwik

  4 catwik

  Tvillingarna kan inte få ett eget rum och samsova med varandra? Borde inte det ge dem lite trygghet? Sen så är det som fruhellgren skriver, man måste bryta mönster. Det blir en vana för barnen att göra samma sak varje natt. Vå son vaknade ofta på nätterna. När han var 1 år och 3 mån fick han eget rum och sov lite bättre. När han var 1 år och 5 mån körde vi 5 min metoden. Det gick jätte bra, inte mycket gråt alls,  och efter 2 nättrer så började han sova hela nätter och gör det än (1 år 9 mån)