Bino89

5 Bino89

2642 visningar

Svår situation! Är gravid men behålla eller abort? vecka 3

Hej. Jag fick precis reda på att jag är gravid med hjälp av clearblue digital graviditetstest med veckoindikator. I vilket fall så är jag över lycklig. Min sambo oxå. Men.. Nu e det så att jag varit sjukskriven en längre tid och har precis fått kommunen att betala Krami för kvinnor till mig i Malmö, där man kommer ut på praktikplats där syftet är att bli anställd efter ca 3 månader. Nu är det här en "once in a lifetime"-chans för kommunen kommer inte betala en ny sådan period. Vi vill jätte gärna behålla bebisen och jag har även gjort abort tidigare samt fått missfall och har sagt att jag inte gör abort igen. Men vilket av dom stora önskningarna som man har önskat sig ska man välja bort????? Jag gråter på nätterna när min pojkvän har somnat just för att jag är så kluven över beslutet. Jag vet att han ställer upp och finns där för mig men jag vill inte att han ska se mig ledsen jämt. Vill att även han ska tänka över hur vi ska göra och komma fram till något även utan vad jag vill. Sen har vi även våra föräldrar. Hans mamma vill jätte gärna att vi ska bilda familj. Medans min hellre ser att jag börjar på Krami. Jag vet att man aldrig kan få svar av någon annan, men skulle bara vilja höra era åsikter om hur ni har gjort eller hur ni tror att ni skulle gjort! Så jag är tacksam för svar :-) Kram på er
20 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jvsm

  5 jvsm

  Är praktiken av sådan art att du inte kan vara där och var gravid? Annars spelar det väl ingen roll? du är ju så tidigt i graviditeten ännu, du kan ju jobba heltid flera månader (förutsatt att kroppen orkar) innan det förhoppningsvis ens syns på dig. :-) Klart du både ska behålla och försöka få jobb. :-) 

 • 2

  Matilda_W

  5 Matilda_W

  Kanske låter jätte egoistisk nu och det kanske är fel att göra så, Men.. Du säger att du kanske får anställning efter 3 månader.. Måste du berätta att du är gravid innan dess då? Kanske "elakt" gjort men det handlar ju om ERAN ekonomi och ER framtid, oavsett om det är skysst gjort eller inte så måste ni ju ha inkomst. Det finns nästan aldrig ett "perfekt" tillfälle att skaffa barn men allt löser sig till slut ändå! Hoppas ni väljer rätt beslut för ER. Det är trots allt ni som ska leva med beslutet ,ingen annan. 

 • 3

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  håller med jvsm :) Go for it

 • 4

  Bino89

  5 Bino89

  Tack för svaren :-) jag tänkte oxå att man kan arbeta där och låta det gå förbi att jag e gravid så länge. Men jag vet inte hur det e om jag säger till dom efter jag blivit anställd att jag e gravid. Dom kanske kan få beslutet ogillat då? Sen även det e ju så att jag inte får någon fast/tillsvidare tjänst direkt. Utan blir provanställd efter dom 3-4 månaderna. Först och främst kanske jag ska prata med Krami om hur man gör. Dom e ju trots allt en förening som bara tar emot kvinnor. Så dom har säkert haft denna frågan förr :-)
 • Behålla. Ingen tvekan om saken! Det løser sig! Se det hellre så hær, du har fått två once in a lifetime chanser så ta begge :) grattis!! :D
 • 6

  sassa5

  3 sassa5

  Behåll om du och din sambo vill det. Säger som jvsm klart att du skall behålla och försöka få jobb.

 • Jag är av annan åsikt. Har du möjlighet till jobb, som dessutom är "once in a lifetime", så satsa på det. Barn kan ni ju alltid skaffa längre fram. 

 • 8

  Tebbo

  7 Tebbo

  En arbetsgivare kan inte neka dig jobb bara för att du är gravid så skulle du få en provanställning efter dessa 3 månader så kan de inte ändra sig bara för att du råkar vara gravid, isf kan du anmäla dem för diskriminering och få ut en stor diskrimineringsersättning, läser arbetsrätt. Jag skulle behållt bebis och satsat på jobbet eftersom att ni båda är så säkra på att ni vill ha.:) Lycka till och grattis till plusset!

 • Förstår hur du mår... Svårt i din situation, men du har 9 månader på dig att tänka. Sen om du frågar mig, vad är viktigast i livet?? Just nu i v.16 svarar jag att det är min son, jag fick tårar av glädje när jag såg honom på ultraljud v.12 och han rörde sig. Du kommer att känna likadant förr eller senare om du inte gör abort, tänk att du är det viktigast männsiska i hans liv... Sen, man mår dåligt, man blir ledsen oh deprimerad när man gör ett abort, kommer du att orka gå till Krami?.

  Så svaret, nej jag skulle inte rekomendera ett abort för ingen kan försäkra att du mår bra efter det, men det viktigast är vad DU känner och tycker. Vad gör dig lyckligt? Vad är viktigast?. styrkekramar gumman. 

 • 10

  Bino89

  5 Bino89

  Gud vad glad jag blir för all respons. Good some bad :-) .. Jag frågade min sambo vad han verkligen vill så det inte bara e upp till mig. Han vill jätte gärna behålla det. Och som ni säger, jag kan ju faktiskt jobba så länge det går :-) man kan aldrig få in nog med pengar nu :-) .. Vi har fått en tid bokad hos en barnmorska jag varit hos tidigare, nu för ett första hälsosamtal! Och nu känner jag mig mycket gladare och positivare till det här, ja med andra ord Jätte lycklig!! Har varit gravid innan men då har abort varit en självklarhet, om inte annat så frn killens håll. Men sist fick jag ett tidigt missfall! Men nu till frågan. Finns det något speciellt man bör och inte bör "stoppa i sig" (mat, medicin) så jag vet tills jag ska på hälsokollen :-)
 • 11

  jvsm

  5 jvsm

  Ang mat och medicin: Inga mediciner utom enstaka Panodil eller Alvedon är en bra regel. (Annat kan du gå igenom med din bm sedan!). Mat: näringsrik mat, mycket fibrer och vitaminer (grönsaker!), fisk och kyckling. Var noga med mathygienen dock. Köp också extra gravidvitaminer, finns lite olika att välja mellan. Du behöver både extra järn och folsyra tidigt i graviditeten (folsyra extra viktigt första 12 veckorna för att undvika ryggmärgsbråck). Spenat och broccoli är också bra att mumsa. Allt under förutsättning vad din kropp klarar av att äta såklart... :-) 

 • 12

  keeya

  5 keeya

  Behåll och försök satsa på jobbet. De kan inte enligt lag neka dig pga du är gravid! Go for it och njut! Barn är en välsignelse och det är inte bara att skaffa en ny sedan. En vän gjorde abort och kan inte få barn längre. (inte pga aborten) och jobb kan man faktiskt få fler även om det kan vara svårt att hitta ett nytt på en gång! Lycka till :)
 • 13

  Emmeliten

  4 Emmeliten

  Håller med Keeya!

  Jag skulle varit runt vecka 17 nu om jag inte gjort abort, och det ångrar jag nåt så fruktansvärt. Gråter fortfarande över det och försöker nu bli gravid igen. Jag tyckte det var för tidigt och passade inte in i mitt liv sen min första dotter kom. En VECKA efter ordnade sig allt och ångesten kom och jag ställer mig fortfarande frågan VARFÖR! Gör inget du inte vill, en abort går inte att ångra och ditt barn ångrar du aldrig!

  Lycka till vännen.

 • 14

  catja

  5 catja

  Dom kan ej neka dig din plats om den e din, du kan va där tills dagen då du föder ju? Jag hade behållt.
 • 15

  MissEllie

  1 MissEllie

  Behall bebisen och jobbet. Om dom avskedar dig sa finns det alltid nya jobb. Inte for att man far gora sa. Det ar inte alltid sakert att man kan bli gravid igen. Bebisar ar underbara! Lycka till!

 • 16

  Bino89

  5 Bino89

  Jag blir så glad av all positiv respons som jag får av er! Jag har provat att dricka actimel på morrnarna eftersom jag har börjat må illa, typiskt haha. Så jag får knappt i mig mat längre. Sen så har jag en hiskelig diarré, hörde att man skulle dricka blåbärssoppa och äta päron för det, men verkar inte fungera :-/ .. Börjar bli orolig för det och för att det börjar kännas som "mensvärk" oxå och det är 2 veckor kvar tills jag ska till barnmorskan. Borde jag ringa om en akuttid? Eller det e normalt i början?
 • 17

  MissEllie

  1 MissEllie

  Kontakta barnmorskan och beratta om din situation och se ifall hon tycker du ska aka in.

  Jag blev magsjuk i vecka 9 och min lakare sa at mig att dricka mycket vatten.

 • 18

  Bino89

  5 Bino89

  Okej. Går upp och ringer henne direkt imorgonbitti. Tack för hjälpen :-)
 • 19

  Bino89

  5 Bino89

  Hej igen allihopa :-) pratade precis med min barnmorska och hon tyckte inte att jag behövde åka in om jag inte fick blödningar eller mer ont framförallt om det sträcker sig ut mot sidorna. Fick rådet att vila och dricka mycket vatten om jag har ont :-) men för övrigt tyckte hon att det låter som att jag känner av att livmodern växer bara :-D
 • 20

  Yzlgzh

  0 Yzlgzh (gäst)

  buy ivermectin online - covid ivermectin buy ivermectin canada