Nevich

2 Nevich

10816 visningar

Fler med aspergers? vecka 21

Jag undrar om det finns fler här som har diagnosen aspergers och väntar barn. Hur ser ni mot graviditeten? Hur tror ni att ni kommer bli som mamma?

 

Jag undrar eftersom jag just nu blir utsatt för världens mest förvirrade barnmorska. Jag kan väl inte vara den första med diagnosen aspergers som blir mamma? Barnmorskan ringde mig och upplyste mig om att jag va tvungen att gå på ett läkarbesök, jag fick inte veta vad det gällde alls för det visste hon inte själv. Jag är i v 21+3 och har hittills varit på ett möte, inskrivningen. Åter till läkarbesöket, för det första när jag kom dit fick jag vänta 20 minuter (jag är väldigt fäst vid tider och blir väldigt upprörd av att missa mitt jobb i onödan) sedan dyker en läkare upp och det visar sig att hon (utan kunskap om aspergers) måste prata med mig för att se om jag kommer bli en lämplig mamma. Mötet tog 10-15 minuter. Hon klarade inte av min oförmåga att se främmande människor i ögonen och började stamma när hon skulle förklara att dom måste utreda mig annars måste dom koppla in soc. Borde det inte vara en psykolog som utreder om jag nu måste utredads? Jag känner mig riktigt kränkt av det här och att min barnmorska inte kunde berätta för mig vad det gällde. Hur ska jag klara det här? Det är första barnet och jag har knappt fått någon information alls, jag googlar mina frågor.

Förlåt att det blev långt och rörigt.. Har jag tagit allt fel eller håller ni med om att läkaren åtminstone borde ha grundläggande kunskaper om aspergers om hon skall avgöra om jag är lämplig?

1438 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  varginnan

  5 varginnan

  Jag hoppas att det kommer gå bra för dig! Min systers man har diagnos och han är en jättebra pappa och älskar sin son mest av allt!!
  Håller klart med dig om att hon borde ju veta vad hon håller på med!! Har du fått veta vad de kom fram till?
  Lycka till och håller tummarna för dig!
 • 2

  NPeters

  3 NPeters

  Håller med om att den som utreder och undersöker måste ha kunskap om asperger. Ta upp det med dem tycker jag, och förklara att du känner dig kränkt.
 • 3

  NPeters

  3 NPeters

  Håller med om att den som utreder och undersöker måste ha kunskap om asperger. Ta upp det med dem tycker jag, och förklara att du känner dig kränkt.