Miiiz

0 Miiiz

1209 visningar

Skulle ni kunna göra det? vecka 23

Har en gammal kompis som fick abrn för ca ett år sedan, vi har flera stycken funderat att ringa till socialen för att få henne att vakna upp, Men ingen vågar göra det för ingen vill vara den där syndaboken sen som blir hatad bara för att hon itne kan sköta sitt barn...

Skall ge lite exempel om vad hon gör.

1. En gång var hon ut och gå och hade gått med sin hund i det västa regnvädret man kan tänka sig och så hade hon lämnat sin son hemma för att "vad skulle nu hända på en timme" (hon har ingen sambo)

2. Hon har festat nu ända sedan hon fyllde 18 och har oftast förfesterna hemma hos sig och hennes son är ofta med på de första timmarna innan de skall ut.

3. En av de peroner hon chackade med ett tag lämnade henne för att han orkade inte med det att han måstade vara den som var hemma med henne son och se efter sin flickväns barn hela tiden, Bara så att flickvännen skulle slippa någonstans och ta en paus från ungen.

4. Henns vänner som hon allti förut skickade bebin till blev alla alut på att hon nästan varje helg ringde och fråga om dom kunde se efter sonen så att hon skulle slippa och supa.

5. En gång när sonen var i mkt liten ålder så hade hon vart och festa hon kom hem till honom sup i fyllan och så ammade hon honom en timme efter hemkomsten för hon tyckte hon hade nyktrat till.

Jag vet inte vad jag skulle göra om jag skulle mista mitt barn, Och hon verkar nog tycka om sitt men hon är inte mogen att ta hand om honom. Jag vet inte mera, jag är inte vän med henne mera och detta är bara saker jag ha hört men har hört det av så många och storyn har varje gång stämt ihop med varann så jag undrar inte mera ifall det bara är rykten när berättelserna också kommer från de vänner som är hennes närmaste, Och till och med av en som sköter om hennes son på ett dagis, Känner nog denna människa från förtu och vet vad för jävulskap hon har lyckas ställa till med bara för att få det så att det blir till hennes sätt...

Jag vet inte hur länge jag kan se på detta, men jag är också för feg för att ringa till socialen och berätta detta för jag vet inte (ifall hon får reda på att de var jag)vad hon sen gör när hon vet att jag är gravid...För fast inte jag skulle göra samma saker som henne kan hon ju allti ljuga det är ju upp till socialen att ta reda på sanningen...

9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  flower87

  0 flower87

  ursäkta men den där mamman är absolut inte värd att vara mamma. Om jah vore som du skulle jah ringa direkt, Du kan vara anonym så hon aldrig får veta att de är du som ringt. Tänk inte på henne nu utan tänk på barnet hur det har det med en sån mamma. Barnet kan få det så himla mycket bättre med nån annan då. Så för barnets skull, RING!!!!!!

  Kram kram

 • 2

  Sara_88

  0 Sara_88

  Men ring direkt!! I sådana här fall har man  inte tid att vara feg!! Tänk på att du kan vara anonym och säg att du är rädd för att hon ska skada dig om hon skulle få reda på att det var du som ringde soc.. Det handlar om ett litet barn som inte verkar ha det bra, tänk på det!  Så samla mod och ring för barnets skull!

  Lycka till!

 • Ring på en gång...! Täänk på barnet, för det gör uppenbarligen inte mamman..

 • 4

  Naity

  4 Naity

  Det är ingen av hennes vänner som försökt prata med henne om detta? Det verkar ju på det du skriver hålla sig till helgerna. Och som du säger verkar hon ju inte mogen att ta hand om barnet själv. Men kanske  skulle klara det med stöd och hjälp. Och som du säger vet man ju inte hur mycket som är sant och inte eller bara överdrivet. Detta får man ju ha i tankarna. Men om du av din bedömning är det att barnet faktiskt far illa utav detta så bör du kanske ringa. Men som du säger så var det en gång som hon faktiskt lämnade honom ensam och den gången var inte alkohol med i bilden. Dem andra gångerna verkar det ju som om hon sett till att någon tagit hand om honom. Det är väldigt oansvarigt betende. Men förutom 1 timmes promenaden och amningen på fyllan så kan jag inte säga att barnet far illa i den bemärkningen att soc faktiskt skulle göra något. (Hon är ju inte dum mot pojken) (slår osv) Men hon bör kanske tänka över sitt beteende och ta sitt ansvar. För mig låter det som en tjej som fått barn alldeles för tidigt i sitt liv och inte fått  "leka av sig". Alla är ju inte redo för ansvaret trots att dem tror det i början. Kan ju inte sätta detta i perspektiv då man som utomstående inte vet hur det ligger till. Men du måste nog fråga din om barnet far illa eller inte och om allt detta är sant osv. Men anser du det nödvändigt så bör du ringa soc. Du kan alltid vara anonym. Tror som sagt inte att dem tar barnet från henne men dem kan ge hjälp så att hon klarar att ta hand om det. (Det ska mycket till innan dem tar ett barn från en förälder) Lycka till och hoppas för guds skull att allt blir bra för barnet i fråga!

 • 5

  Babalo

  5 Babalo

  Jag tycker att du ska ringa... Förstår att du inte vill vara syndabock och att hon ska bli arg på dig. Men jag lovar att du inte vill ha på ditt samvete att det kanske händer barnet något och du inte gjort det du kunnat... Så ring, för barnets skull!!!
  Lycka till!!!

 • 6

  no3

  0 no3

  Hej!

  Om du ännu inte ringt så tycker jag att du ska göra det- du kan vara anonym som privatperson. Det är soc som sedan utreder och hon kommer bli erbjuden stöd i första hand- man skiljer inte på förälder och barn i första taget. Det kanske är det stödet hon behöver för att få perspektiv och mogna.  Hon har det säkert inte så roligt. Gör både mamma och barn en tjänst och ring.

 • 7

  marieposa

  4 marieposa

  Om barnet ännu inte går i förskola (där har personalen anmälningsplikt vid minsta misstanke om att barnet på något sätt far illa) så tycker jag absolut att du ska göra en anmälan. Som tidigare inlägg redan sagt; man kan vara anonym och hon kommer aldrig få reda på vem som anmält. Det du bör göra är väl i första hand att tänka på om du vill ha på ditt samvete att detta lilla liv far illa? Det är socialen som gör en utredning om hur barnet och mamman har det, även mamman behöver säkert hjälp och stöd (uppenbarligen) för att må bra och fungera. Se det som att du ger dem den finaste gåvan istället, rätten till hjälp att få ett så bra liv som möjligt.

  Ps: det är väldigt ovanligt att soc tar ifrån föräldrar vårdnaden om sina barn (såvida det inte är fråga om grova brott) utan förmoodligen kommer de att få hjälp och stöd. Anmäl, det behövs fler hjältar som står upp för de som ännu inte kan stå upp för sig själva!!!

   

  Lycka till!!!

 • Jag skriver som alla andra, ring socialen imorgon och berättade. Du kan ju som sagt vara anonym. Men tänk bara på att aldrig berätta detta för någon annan att du ringt, för det kan komma ut på det sättet isånna fall. Men jag håller tummarna för att allt löser sig!

 • 9

  Miiiz

  0 Miiiz

  Jag vet att via sociealen skulle det inte komma ut vem son ringt, det är inte det som egentligne är problemet, Men jag skulle måsta hålla det mellan mig och socialen, för att avra 100% säker på attd et inte kommer ut.

  Barnet går i dagis , torts att han är ett år. Hon börja jobba ist för att studera klart..Och fadern finns itne i bilden, så tror inte heller att dom skulle ta barnet ifrån henne direkt, bara om det inte skulle bättras...Och sen hon blev gravid på ett "En natts ligg". Och bestämde att inte ta abort...Så alla en natts graviditer vissa unga är mogna jag vet men andra är inte, hon blev också gravid innan hon fyllde 18.

  Men jag skall ringa har tänkt igenom allting nu och lögner eller sanning, det är som sagt socialens del att se om det är sant.