izza706

3 izza706

29796 visningar

Livmodertappen.Hur lång/kort? vecka 33

Ja hur lång/kort skall den egentligen vara. Åkte in akuten till spec-förlossningen nu ikväll då jag haft sammandragningar och regelbundna förvärkar hela veckan, har även ett hemsk tryck neråt känns som man måste göra både nr1 och 2 hela tiden,Hugg i magen och i livmodertappen hela tiden. Va inne för samma sak i vecka 25-26 och då va livmodertappen stängd och i full längd, 5 cm. Idag va den 3 knappt,vecka 33(32+3), Denna gången ställde hon väldigt konstiga frågor i jämförelse mot vad hon gjorde sist,om jag opererat mig inuti pga cellförändringar osv osv,Saker jag aldrig blivit frågad innan, sen tyckte hon det va viktigt att jag skulle veta att det inte va någon fara alls om bebis ville komma nu!Sen sa hon även att hon vill jag kommer in direkt om förvärkarna blir kraftigare och trycker neråt och med jämna mellanrum!!!Blev lite skraj och fick kolla på slärmen samtidigt som hon mätte,då stod det 2,2cm?Inte 3 som hon sa till mig. Tänkte nu på vägen hem att det va sånt himla tjo och tjim på kliniken för det va fullt både där och på BB och att dom inte fick in fler folk så jag funderar på om dom skickat hem mig pga det?Fick det poängterat flertalet ggr att jag MÅSTE åka in direkt när jag börjar få så ont igen och förvärkarna kommer tätt och håller i sig .

 

Vilket dom gör nu med:) och på kliniken men blev hemskickad ändå?.. Ont som fan mellan benen och känns som jag skall skita ut en melon när som helst men men..

 

hur lång är er tapp för nuläget?men starta på 5cm och nu 3 cm enligt läkarn då,Jag såg 2,2cm på skärmen...

 

Hon sa även att bebis kan titta ut när som helst:)Skoj!

27 Svar (äldsta svaret först)
  • Oj! Va knepigt.. :/ men får hoppas bebisen håller sig i magen ett par veckor till iaf. æven om mamma ær spænd och vill træffa dig ;)
  • Men jag tror den ska va 5 cm, men ær inte sæker.. Så den har ju børjat førsvinna, så din bebis kanske har planer om å komma ut om inte allt før længe? Time will tell.. stort lycka till med allt!! :))
  • 3

    Mysiiis

    0 Mysiiis

    Min dotter kom i v.34 men mitt vatten gick. Men hon ville redan komma ut i v.33 då dem satte brikanyl i benen på mig för att stoppa henne o värkarna jag hade, satte dem inget sånt som kollar hur tett dina värkar e? Dem kolla min längd på tappen o den va ca 3 cm åsså o jag blev inlagd i ca 4 dagar då de lugna ner sig! Men vattnet gick 1 1/2 dag senare! Tycker dem gjorde fel av att skicka hem dig för de låter som hon /han vill komma ut för jag kände åsså så som du! Ring igen o säg att du vill vara kvar för du känner att hon vill komma!!!!! Vart tydlig o stark!! Lycka till tjejen