Angel.L

5 Angel.L

1727 visningar

Vad ska jag göra? jag är så sårad!

Såhär ligger det till ( kan bli långt ) 

Jag har varit kompis med en tjej  i snart 10 månader. vi har värkligen stått varandra nära då hon blev gravid i samma veva som jag fick min dotter. Jag har hjälpt henne med allt i hennes grav. varit med på ul, barnmorkebesöken, föräldrautbildningarna. Jag har åkt till henne mitt i natten en gång när vi trodde det var igång. kört henne till förlossningen en gång när vi oxo trodde det var igårn. stötta henne som fan när det handlar om pappan till barnet som är en idiot.hon har till och med sagt att jag har ställt upp som pappan skulle ha gjort! och är typ "pappan". Jag har svarat på alla frågor som hon ställt som jag kunnat svara på. Ja, med andra ord så har vi varit så fruktansvärt tighta!

Jag har förlåtit henne när hon ljög för mig om att hon fått en son innan som dog vid förlossningen. men det var inte sant.. 

hur som hällst så var det sagt sen tidigt i hennes graviditet att jag och en kompis skulle med henne till förlossningen när det var dags.  vi blev ovänner runt nyår och då fick jag inte följa med helt plötsligt. vi blev ovänner över att jag var sen ofta när vi skulle träffas. Men jag har en sjukdom som heter dyskalkuli och kan inte hjälpa det... hur som hällst så blev vi vänner igen. och i söndags så ringde hon och sa att det var igång och att hon ville att jag skulle följa med. 

vi åker in och på fredag så födde hon en superfin liten son. Jag var tvungen att åka hem efter någon timma när han fötts. men den andra kompisen som följde med stannade kvar.

När vi pratade i förrgår, jag och den andra kompisen som följde med så sa hon att tjejjen som födde. hadde sagt att jag var jätte jobbig hela tiden. att jag var jobbig när jag klappade henne på huvudet och sa att hon var duktig. och när jag frågade om hon ville ha saft. jag var tydligen skit jobbig och hon skek åt mig hela tiden. men jag vet hur hon hadde det så jag tog inte illa upp förens hon sa då efteråt att jag var jobbig. den andra tjejjen som var med gjorde likadant för att stötta henne men enligt hon som födde så var det inte samma sak. jag var jobbig men inte hon. 

sen så vet hon som födde om att min dotter är för tidigt född. och min dotter är inte den snabbaste utav alla att lära sig saker. men hon är inte efter för då hadde dom ju sagt det på bvc. jag har ftt månagpikar om min dotter. "va kan hon inte det när hon är så gammal" och "ja min kunde det när han var si och så gammal, det är ju konstigt att inte hon kan". ja som mamma har ju mått lite dåligt över vad folk har sagt och kollat upp det med bvc och det r inget fel på min dotter! hon tar det i sin takt!

hur som hällst så vet tjejjen som födde i måndags om att jag  har hafft det jobbigt med komentarer och pikar. och jag vet om att min dotter inte är snabbast av alla på att lära sig nytt! men hon tar det i sin takt. och hon är INTE efter i utväckling eller något!.

hur som hällst till det som sårat mig så fruktansvärt mycket. Kompisen som födde fick en liten son, han var tydligen väkdigt stark i nacken.  Och när jag åkte hem så sa hon till den andra kompisen som var med att. - Gud vad duktig han är, till skillnad från Milja (min dotter). hon är ju jätte sen och efter. hon kunde ju inte hålla upp huvudet från marken förens hon var över 5 månader gammal..

Detta sårar mig, jag känner allvarlit för att vrida skallen av f***an! (ursäkta) jag är så arg på henne att jag vill slå henne! okey att hon ger sig på mig, men min dotter är oskylldig så låt henne vara. Jag börjar gråta när jag tänker på vad hon sa om min dotter. Är det så folk tänker, att min dotter är efter i utvecklingen?! å vad jag blir arg på henne!

Jag är jätte bra vän med tjejjen som följde med på förlossningen och som berättade detta för mig, och jag lovade henne att inte säga att hon har sagt något. så vad ska jag göra. jag har ingen som hällst lust att ha kontakten med tjejjen som födde. vill inte svara på hennes sms och inte ringa henne. men då kommer ju allt plötsligt vara mitt fel, alla kommer ju se så att jag bara slutade höra av mig. ingen vet ju vad hon har gjort. men så tänker ju jag inte heller bryta mitt löfte till tjejjen som var så snäll och sa detta till mig.

vad ska jag göra. Säger helatiden till min dotter att hon är duktig, för det är hon. hon gör framsteg varenda dag och jag kan inte vara en stoltade mamma!

tack för att ni tog er tid att läsa detta <3

15 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Lena78

  Lena78

  Den tjejen är ingen kompis att ha. Hon verkar rent ut sagt elak!. Alla barn utvecklas i sin egen takt, och om nu din dotter är sen i utvecklingen så är hon ju det pga nån anledning. Oh det borde ju den här tjejen veta, men ändå kläcker hon ur sig en sån sak.. Efter allt du har ställt upp och gjort för henne.. Om hon kommer fråga vad det är, så säg bara att du hört att hon gått och pratat skit om dig.. Det skulle jag ha gjort.

   

  Stå på dig!

 • 2

  jojis

  5 jojis

  Oj gud vad jobbig situation alltså! För det första förtjänar inte hon din vänskap över huvudtaget! Men det är svårt att bryta med vänner man har, speciellt när du har vart med på hennes förlossning och allt.

  Men det med ditt barn, det är ju inte konstigt att din dotter va lite "svagare" i nacken eftersom hon inte va kvar i magen så lång tid som hon egentligen skulle. Sedan är det ju så olika från barn till barn. Vissa barn går vid 9 månader andar går vid 13 månader. barnet gör det som dom känner för. Finns inget som kan påverka barnet om det inte är redo för vissa saker!

  Det är så dumt att jämföra barn, visst kan man skoja om båda föräldrana är med på det. men man sk inte snacka skit om andras barn det är oförlåtligt!

  Jag hoppas du gör det som känns bäst för dig och stå inte ut med skit utan om du inte mår bra att umgås med henne så gör inte det heller!

  Kram

 • Hmm, lite svår sits att sitta i måste jag säga!

  Om hon nu redan innan har kommit med en hel del pikar och hånar din dotter så kan du ju säga ifrån ordentligt, att du är trött på att hon håller på såhär. Det kan du säga utan att dra in den andra kompisen.

  Det är din "kompis" som är dum i huvudet om hon inte vet att barn som är för tidigt födda kan vara lite sena med vissa grejer. För mig låter det som om hon är avundsjuk på dig och vill känna sig bättre genom att pika på de ställena hon vet sårar dig mest. Ingen vidare bra kompis tyvärr. Jag hade helt klart valt att ta en paus från henne..

 • 4

  Utopija

  4 Utopija

  Till mig utvecklas en fråga varför andra tjejen berättade denna allt till dig egentligen? Tror du det e snällt att såra dig... ibland man behöver-ursäkta-hålla i käften- detta information har inte hjälpt dig bara sårat. Till slut ska du skita i alla som tycker inte om dig eller din dotter och den andra som går runt och snackar oxå, man vet ju inte om det e sant!!!! Tänk!

  Du ska börja umgås med folk som snackar inte skit, försök att hitta vänner här, här finns tusentals av fina mammor.

 • 5

  Happy_iji

  0 Happy_iji

  Heej, som de andra tjejerna säger, hon är verkligen ingen bra vän, och hon gör inte dig eller din underbara dotter bra...

  Om du inte kan eller vill säga henne något, så undvik henne, ring inte henne, Och om hon frågar vad det är, SÄg då att du känner dig obekväm me henne. att du känner att något att fel mellan er två.. ELLER helt enkelt.. Tänkte att du vill ha egentid med din son!!

  Tänk på dig själv, Ingen idee att vara vän med någon som sårar dig bakom din rygg hela tiden...  Som sagt, Man kan inte genföra barn Så som man inte kan genföra graviditeteer.....  Men va stark nuu Och Du behöver RIKTIGA vänner vid din sida..

   

  Stooor kram ..

 • 6

  93-Ida

  93-Ida

  vilken jävla f***a ursäkta ordspråket, världens finaste milja, hade jag sett henne hade nog jag också haft lust och vrida skallen av henne, åååååååhhhhhh, blir så ledsen, självklart tar alla barn saker i sin egen takt huvudsaken är väl ändå att dom ens utvecklas och är friska och lever! du ska vara stolt över milja och det vet jag att du är, du vet att jag finns om du behöver prata, <3 :)

  skit i henne bara låt henne vara dissa henne nu kokar jag över så bäst jag slutar skriva här........

 • Bryt kontakten rakt av finns inget att tveka om.
 • jag hade aldrig acceptera att nån sa något sånt om min tös...jag hade brötit kontakten och sen struntat i vad de andra tyckte om det...låt dem prata, den tjejen kommer hur som helst stå där utan vänner en vacker dag, så bryt nu

 • 9

  CelieH

  4 CelieH

  Kan inte annat än att hålla med de andra. Bryt kontakten med henne. Du är värd en bättre kompis och hon är verkligen inte värd dig!

  Skit i om det kommer pratas bakom ryggen på dig. Du ska inte behöva höra sånt skitsnack om din dotter. Spelar roll om hon är lite "sen", hon lär sig ju iaf, det är ju det viktigaste. Alla barn och människor är olika, så är det bara!

  Jag skulle nog ha skällt ut den där människan efter noter om det var mig och mitt barn det handlade om.

  Hon kommer stå där en vacker dag ensam och det kan hon gott göra. Hon ska inte ha så mycket hjälp som du gett henne om hon inte kan vara tacksam!

  Stå på dig och lycka till med allt och fortsätt vara stolt över din Milja!

 • 10

  missgunke

  3 missgunke

  Vad elakt av henne att såra dig genom ditt barn! Ett fegt sätt med om inte annat. Men du gör rätt i att inte lyssna men man tar ändå åt sig! 

  Om hon med tiden undrar varför du drar dig undan så kan du ju säga som det är, att du inte känner dig uppskattad som vän . För om hon pratat illa om dig till din vän så lär hon ju (tyvärr) ha gått runt till fler och pratat illa om dig ocg rykten sprids ju snabbt så det kan ju då vara i princip vem som helst som kan ha berättat det för dig...

  Vad besviken du måste känna dig...

 • 11

  Mysan89

  5 Mysan89

  Herregud! Jag håller med tidigare skrivare, bryt kontakten! Hon är inget att ha! Jag förstår inte varför hon ska jämför barnen på det sättet över huvudtaget! Alla är olika och lär sig olika fort och det är det absolut inget fel med! Plus att är man mamma borde man väl veta att sent födda barn lär sig senare och att man inte ska skynda fram utvecklingen, förr eller senare lär dom sig lyftahuvudet, krypa gå, osv. Och det finns ingenting som säjer att det är bättre med att dom lär sig tidigt. Usch jag blir så arg när jag läser det här!

  Jag förstår verkligen att du känner dig sårad!

 • 12

  Angel.L

  5 Angel.L

  Gud vad ni är söta tjejjer! tack så mycket!.. jag ska inte ha kontakt med henne mer. om hon undrar varför så säger jag vara att jag inte känner att vi passar som personer.. För där tryckte hon på min svagaste pungt. tack tjejjer <3

  Utopija: När jag fick reda på att hon ljugit om sonen som dog vid födseln, var det inte av henne. det var av hennes mamma. Jag skulle göra en speciell precent till henne, en specialsydd filt. och då behövde jag upgifter om hur stor han var osv.. då förklarade hennes mamma att hon har ljugit. och att hon har svårt att hålla sig till sanningen. och när hon luger så tror hon på det själv. vilket i mina ögon i alla fall, tyder på en släng av mytomani. men jag tänkte att om det nu är så att honhar lite svårt för att hålla sig till sanningen. det betyder ju inte att hon inte får ha vänner. hon var ju vänn med mig trots mina svårigheter med tider... sen så har hon även gjort massa försök till att prata skit om våra gemensamma vänner med mig. men jag har sagt att det inte är så osv. och så har jag sagt att jag vill inte lyssna om hon ska hålla på så... sen så har åde hon själv och henes mamma sagt att hon har svårt för att behålla kompisar. och det ser jag.. varenda dag är den någon som hon tröttnat på och som hon hatar.. och personen i fråga har inge gjort ett smack.. hon blir skitsur för saker som att någon inte svarar i telefonen. och jag förklarar för henne att personen svarar inte mig heller så hon kanske inte har några pengar eller att mobilen är pajj.. och jag har hafft rätt.. som sagt, hon är en svår person att ha och göra med.. men hon är inte mit problem längre! jag vill aldrig mer se henne.

 • 13

  Angel.L

  5 Angel.L

  Gud vad ni är söta tjejjer! tack så mycket!.. jag ska inte ha kontakt med henne mer. om hon undrar varför så säger jag vara att jag inte känner att vi passar som personer.. För där tryckte hon på min svagaste pungt. tack tjejjer <3

  Utopija: När jag fick reda på att hon ljugit om sonen som dog vid födseln, var det inte av henne. det var av hennes mamma. Jag skulle göra en speciell precent till henne, en specialsydd filt. och då behövde jag upgifter om hur stor han var osv.. då förklarade hennes mamma att hon har ljugit. och att hon har svårt att hålla sig till sanningen. och när hon luger så tror hon på det själv. vilket i mina ögon i alla fall, tyder på en släng av mytomani. men jag tänkte att om det nu är så att honhar lite svårt för att hålla sig till sanningen. det betyder ju inte att hon inte får ha vänner. hon var ju vänn med mig trots mina svårigheter med tider... sen så har hon även gjort massa försök till att prata skit om våra gemensamma vänner med mig. men jag har sagt att det inte är så osv. och så har jag sagt att jag vill inte lyssna om hon ska hålla på så... sen så har åde hon själv och henes mamma sagt att hon har svårt för att behålla kompisar. och det ser jag.. varenda dag är den någon som hon tröttnat på och som hon hatar.. och personen i fråga har inge gjort ett smack.. hon blir skitsur för saker som att någon inte svarar i telefonen. och jag förklarar för henne att personen svarar inte mig heller så hon kanske inte har några pengar eller att mobilen är pajj.. och jag har hafft rätt.. som sagt, hon är en svår person att ha och göra med.. men hon är inte mit problem längre! jag vill aldrig mer se henne.

 • 14

  Emelisan

  4 Emelisan

  Nu kommenterar jag detta väldigt sent, men jag tycker att det låter som att hon är VÄLDIGT osäker. Folk som måste gå på andra, speciellt oskyldiga (som din dotter) har ofta sina egna fel och brister dom försöker dölja. Lägg inte ner mer energi på henne! Har hon ljugit en gång så kommer hon säkerligen att göra det igen. Så som du har ställt upp för henne, förtjänar du någon kompis som behandlar dig minst lika bra tillbaka.

  Lycka till!
 • 15

  Fcujdb

  0 Fcujdb (gäst)

  ivermectin 1 cream generic - ivermectin 8 mg ivermectin 3mg tablets price