tove88

5 tove88

7105 visningar

Vad ska jag göra???

Vår 2 1/2 åring har varit blöjfri i över ett halvår men kissar på sig varje dag. Tidigare har vi sagt till henne att gå på toa men nu försöker vi sluta med det då hon måste lära sig att gå när hon är kissnödig. Men hon går inte. Hon väntar till hon blir jättekissenödig och kissar sen i byxorna. Jag orkar inte mer. Det är som att hon inte fattar. Skiter snart i att jag kränker henne, jag sätter snart på henne blöja igen. Vad ska jag göra??
1133 Svar (äldsta svaret först)
  • Kan ni kanske prova att sätta henne på pottan påregelbundna tider? Typ efter maten, mm och uppmuntra henne att försöka kissa? Ge nån belöning om hon klara det?
  • Har ni provat träningsbyxor? De håller för en kissning utan att väta kläderna, men barnet känner att det blir vått, som när de kissar i kläderna. Det är vanligt med bakslag, även när barnet har varit torrt i en period, och man får acceptera det. Prova rutinkissa henne. Få koll på när hon brukar kissa och sätt henne på potta/toa innan dess, samt innan ni går ut, innan/efter mat, vid nattning, vid uppstigande etc. Läs en saga om det blir lite väntan och gör det till en mysig stund. När hon kissar i pottan, säg inte att hon är duktig och ge inga belöningar. Säg istället "Vad skönt att kisset kom i pottan!" eller liknande. Du kan också ta med henne in när du ska kissa, och kissa tillsammans. "Vad bra att vi gick och kissade så det inte kom i byxorna". Ha tålamod :)
  • 3

    tove88

    5 tove88

    Det är inga problem att kiss om vi påminner henne. Det är just det att vi hela tiden måste påminna henne. Ska man verkligen behöva det när hon varit blöjfri i över ett halvår?