westberg85

5 westberg85

1354 visningar

Dop/ Gudmor

Hej jag behöver hjälp! Vet inte riktigt hur jag ska göra med val av gudmor till våran dotter. Till våran son är min storasyster gudmor (35 år) Men jag känner mig lite besviken på henne, hon är dålig på att höra av sig( det har hon alltid varit ) Men jag trodde verkligen att hon skulle ha träffat våran son mer än vad hon gjort. Jag har en lillasyster som är 11 år och vi har inte den bästa kontakten eftersom vi inte är uppvuxna tillsammans plus bök med hennes mamma. Jag vet inte vem jag ska välja/fråga dom kan ju säga nej oxå. Men det känns lite vilket som. Det kan ju bli så att jag och lillasyster får bättre kontakta av att hon är gudmor nu eller i framtiden. Eller så blir det som med min storasyster? Och frågar jag storasyster så kanske det blir bättre eller så är det lika som nu och jag går och är irriterad och tänker att jag skulle valt lillasyster. Kan ju vara så att storasyster tycker det är jobbigt att vara gudmor och känner "press" eller något. !? Hjälp är det någon som har haft något liknande? hur gjorde ni? Hur gick det?
4 Svar (äldsta svaret först)
 • Du har ingen riktigt bra kompis eller liknande som du skulle vilja ha som gudmor annars då? Man måste ju inte ha en familje medlem :)

 • Nä ingen sådan vän tyvärr
 • 3

  Cilea

  5 Cilea

  Ni kan ju välja en gudfar istället, om någon av er har en bror eller din man en god vän. Eller så kan ni döpa dottern och låta bli att ha en gudföräldrer överhuvudtaget. Dina systrar kommer ju att vara mostrar hela sina liv, oavsett om de är gudmödrar eller inte.

  Jag skulle nog hellre välja att låta bli at ha en gudmor/gudfar än att välja någon jag redan är besviken på. Men om du tror att din lillasyster skulle vilja, så fråga henne åtminstone.

  Hoppas allt går bra!

 • Det är inget du känner att du kan prata med din storasyster om? Fråga henne om hon är intresserad och berätta hur du känner, utan att döma henne. Hon kanske inte har tänkt på vad du anser att det innebär att vara gudmor, och därför inte trott att hon gör något konstigt eller "för lite". Det kan vara en ingång i alla fall. Och du skulle kunna göra samma sak med lillasyster, fråga om hon tycker att det skulle vara kul eller intressant och att du i så fall berättar dina förväntningar.