Labolina87

4 Labolina87

1536 visningar

Stänga dörren?

Min son har varit jättejobbig idag och natten till idag, jag har knappt sovit och även gråtit i frustration över att inte kunna få honom nöjd. Förmodligen har han ont i magen pga gaser, han pustar och klämmer, så kommer det en prutt och han är nöjd och glad ett tag. Min sambo tycker jag ska lägga honom i sin säng och stänga dörren istället för att bli arg/frustrerad/börja gråta. Men jag tycker det känns hemskt att göra så! Sambon påpekar hela tiden att han mår bättre om jag är lugn och glad än frustrerad och uppgiven och att det därför är bättre att låta honom skrika av sig en stund. Lyssna på musik en stund eller ta en dusch. Och jag förstår honom och håller med men det gör så ont i mammahjärtat när han skriker. Jag vill ju bara laga och fixa vad det nu är som är fel... Så min fråga är: kan jag låta honom skrika en stund? Stänga en dörr mellan oss och kanske ta en tupplur? Han är 3 veckor.
9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  anneli_g

  5 anneli_g

  är nog lite inne på din sambos linje men ni kanske får ta och fixa det där med magproblemet. bebisar behöver ju också förstå när det är natten och då kan man ju inte gå och greja med dem för minsta skrik. får ni bara löst hans magproblem kanske han blir jättelugn så att du lättare kan slappna av :) tills vidare kan du ju se skriken som ett bevis på att han lever ;P lycka till!

 • 2

  Bettli

  4 Bettli

  När min dotter var runt den åldern så hade hon ganska mycket magknip. Vi använde då minifom, och det fungerade super bra. Vet jätte många med samma resultat.kanske värt att pröva? När hon fick dem tog det inte lång stund så var allt bra igen och hon var lika glad som hon alltid är.

 • 3

  Bettli

  4 Bettli

  Sen har din sambo helt klart rätt med att om du är jätte frustrerad så är det bättre att lägga ifrån dig honom och sedan gå och lugna dig lite och ta upp han igen. Men pröva minifom om det är så att han har magknip bara.det tar ju lite tid för bebisar att få balans i magen.

 • 4

  Suuuslik

  3 Suuuslik

  Jag skulle aldrig ha ron att bara lägga min bebis så hon får skrika, din son skriker ju inte bara för att, han har ju ont! och då är det viktigt att trösta honom, visa att man finns där för honom! Jag förstår din frustration, vi hade det likadant, fast min tös var kring 2 månader då hon fick gaser och ont i magen, minifom gjorde under!! Testa det!! Sen så gjorde vi så att vi "bollade" runt henne mellan varandra, när jag blev frustrerad så fick min man hålla och trösta henne, och så tog jag henne när han började bli irriterad. Det hjälpte faktiskt, för hon blev lugn en stund när hon "bytte" förälder. Sen när min man var på jobbet var det bara att stå ut.. Det är ju en sak att låta bebisen skrika när det bara är gnäll som kommer om det t.ex bara är uttråkad, och helt annat när bebisen har ont.. men det är bara min åsikt...

 • 5

  Sara.

  4 Sara.

  Hoppas Miniform kan hjälpa dig:) det hjälpte jättemycket för oss också:) Ang. att stänga dörren. Jag hade nog också behövt lägga ner min dotter om hon bara skrek o skrek. Jag tror att om man provar allt och inget hjälper så kan de lika så gärna ligga själva ett tag. Däremot hade jag nog inte haft ro i kroppen att stänga in henne ensam.. Inte för att jag tycker att det är fel, men jag är en hönsmamma;) Att lägga ner henne på golvet o själv sitta i soffan kanske hjälper lite? Är det bara natten han skriker på eller hela dagarna? Om inte Miniform funkar så kanske det är en del i din kost som han reagerar på. Min dotter (3 månader om en vecka) blir galen i magen om jag dricker kolsyra eller äter lök. Hoppas det ordnar sig!
 • 6

  Rizze

  0 Rizze

  Min son hade svår kolik och skrek dygnet runt!! Otroligt frustrerande att man inte kan hjälpa sina små :( det är ju helt rätt att det är bättre om du känner dig lugn men jag hade inte kunnat lämna barnet ensamt så där, bebben skriker ju av en anledning och behöver din närhet. Det sim funkade för mig var att sätta sonen i vår bärsele och sen satte jag igång hööög musik i hörlurar på mig själv och sen dansade jag tills jag var genomsvettig ;) eller bara gick jag runt med honom.. Han fick då vara nära men jag slapp bli knäpp på vrålandet! Lycka till och hoppas det blir bättre :) kram
 • 7

  Sara.

  4 Sara.

  Och just ja. Om du väljer å låta honom ligga själv så bör du kolla till honom minst var 10e minut! Få honom att lugna sig ett tag så att han inte glömmer bort att andas. Har läst att när man tex ska sluta med napp så ska man inte låta barn skrika mer än 10 min innan man tröstar dem, borde ju vara samma i det här tillfället:)
 • 8

  Miranda90

  5 Miranda90

  Eller så gör du så att du ger barnet till din sambo som får stryka på lilla magen medan du går och duschar/lyssnar på musik osv? :)

 • Miniform kur påbörjad! Har även handlat hem för lite huskurer. Men idag och inatt har han varit hellugn förutom lite gaser! Har visserligen varit ute med vagnen hela förmiddagen och det funkar alltid :). Kommer aldrig kunna stänga in honom! Blir hellre världens hurtigaste mamma och är ute och går dygnet runt ;).