pippis

5 pippis

3354 visningar

Kräva tillväxtultraljud? vecka 29

Är i v.29+5 idag, och jag känner verkligen på mig att detta är en stor bebis! Jag var väldigt smal från början och har nu gått upp ca 10 kg. Dock sitter allt på magen känns det som. Den är giganiskt och står rakt ut. Alla kommenterar hela tiden att den är stor och att jag kommer klämma ut en klump på 5 kg. Det vill jag faktiskt helst inte göra då jag inte är speciellt stor runt höfterna och bäckenet. Ska till min BM om tio dagar nästa gång. Kan jag kräva ett tillväxtUL om jag är orolig? Tänker visserligen göra ett privat om dom nekar mig ändå. Vill inte gå runt och vara orolig dom sista tio veckorna..

4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  anirac1

  5 anirac1

  Klart du kan ta upp det med din BM om din oro men vet inte om du kan kräva de.

 • 2

  elviran

  0 elviran

  Hur bred du är om höfterna har ingenting med bäckenstorleken att göra. Jag har en supertunn kompis med jätebred bäckenöppning fast man inte kan fatta var den för plats. ;P

  Men självklart ska du ta reda på OM ditt bäcken kanske är för tight. Tror dock inte att storleken på din bebis är någonting du kan veta ännu. Min bebis växte enormt mycket sista veckorna så det är först runt vecka 34 som du har någon chans att veta mer på ett ungefär.

  Men min son vägde 4517g när han kom ut, och dom hade mätt det till 5070g bara en vecka innan! Så ett ultraljud kan inte heller mäta exakt.

 • 3

  anirac1

  5 anirac1

  Min kollega gjorde ett TUL å då vägde bebben ca 2kg. MEN 1 v senare fick hon förlösas med snitt å då helt plötslig så vägde bebben 2,5kg... Skulle hon gått tiden ut så hade nog den vägt mer än 4,5kg enligt förlossningsBM. Sen har dom ca 10% felmarginal på UL...

 • 4

  Lycka2010

  5 Lycka2010

  Jag frågade min BM om jag måste skaffa egen tid och betala för ett nytt UL Om ja e orolig (Kände på mej att min va för liten)
  Så hon skickade en remiss för ett nytt UL!
  Fråga kan du alltid göra. =)

  Lycka till!