karrochan

0 karrochan

3415 visningar

Kan man få VUL i v 8+1 om man är orolig? vecka 7

Hej alla blivande mammor!

Jag är gravid i v 7+5, första planerade graviditeten. Min allra första graviditet var i tonåren, oplanerad och slutade med ett väldigt tidigt missfall (fick missfall strax efter att jag fick bekräftat att jag var gravid). Jag och mannen ska till MVC på inskrivning när jag är i v 8+1 och därav kommer min fråga. Jag är orolig över om embryot lever eller ej och skulle känna mig lugnad om de gjorde ett VUL på mig så att jag fick se ev hjärtljud. Hade väldigt små blödningar i vecka 6 som skrämde skiten ut mig, så det är mycket oroande för min del. Går BM med på ett VUL så tidigt om man ber om det? Ska jag ringa dit innan och fråga? Hade varit skönt att höra från någon som känt/känner samma som jag och som har erfarenhet av samma sittuation...

Kramar/Karro

4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Sarushki

  0 Sarushki

  Hej!

  Förstår din oro. Var också väldigt orolig i början, pga att jag har en sjukdom som gör att det är mycket svårt att bli gravid samt att risken för missfall ökar.

  På mitt första besök hos BM ick jag en läkartid där vi gjorde ett vaginalt ultraljud. Då var jag i vecka 6+4, och man såg ett litet tickande hjärta!

  Vad jag förstått på de andra härinne, så varierar det kraftigt mellan olika vårdinstanser i landet, hur pass generösa man är med UL. Här i Visby har jag haft det jättebra, och sammalagt gjort säkert 10 eller 11 UL, av olika skäl.

  Vet att jag kom in i vecka 14-16 någonstans med förtidiga värkar, och fick då ett VUL för att se att det såg bra ut. Sedan har det varit viktuppskattningar, extrakontroll i Huddinge pga medicinering, och bestämning av fosterläge då min gumma inte ville vända sig rätt förrän det blev hot om vändningsförsök;)

  Tycker absolut att du ska förklara din oro och be om en tid till läkare för VUL. OM du har haft väldigt oregelbunden mens så brukar man göra ett VUL för att se hur långt gången du är

  Lycka till med din graviditet och lilla bebis sen!

 • 2

  mellex

  3 mellex

  här där jag bode fick jag nte göra vul :/

 • 3

  karrochan

  0 karrochan

  Tack för svaren!

  Pratade med min BM idag och hon ordnade så att jag skulle få gå på VUL på tis nästa vecka. Hon frågade om jag mådde illa och sa att det är ett tecken på att allt är bra också, så då kände jag mig lite lugnad igen... =)

  Annars var allt bra, hade fina värden och slipper en massa extra tabletter. =)

   

  //Karro

 • 4

  2blir3

  5 2blir3

  jag har varit in 4 gånger och är i v 12. jag är orolig hela tiden pga MF och MA men jag ringde till gynmotagningen och grät för jag va så orolig sist! dom andra gångerna har jag åkt till akuten för jag fick så ont en av gångerna sen andra gången där så ringde jag och fejkade att jag hade ont men de visste ju inte dom så då fick jag komma in, berättade det för gynekologen efteråt och hon bara skrattade men förstod att jag varit orolig efter det som hänt! så fejka på isf haha! Grattis till din graviditet!!!