Sandriz

4 Sandriz

1396 visningar

Förstoppad bebis

Har en son på 3 månader som sedan 2 veckor börjat få bara ersättning då amningen inte funkade, nu är han förstoppad och hård i magen! Böt från NAN PRO 1 till NAN H.A då BVC sa att mat med bifidus var bra för magen! och fiskarna luktar inte gott nu asså! Han bajsar typ var 3:e var 4:e dag och får krysta och ta i! Vad ska jag göra? Läste att man jan ge lite lactulos el messmör men han känns liten för messmör? Vi ger magmassage och försöker hjälpa till att trycka upp gans ben! Han verkar inte må dåligt av det själv mer än när han kämpar och trycker ut först en hård klump sen kommer mycket! Ja ni fattar! Bara kört nan ha idag och 2 dagar till, hur många dagar ska jag köra på? Såhär illa luktade inte gudarna med NAN PRO och han ges inte alls lika mycket heller! Funderar om jag ska gå tillbaka och ge lactulos istället?
9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  chrissy16

  5 chrissy16

  Vår son hade samma problem i början vi fick rådet att ge messmör eller rapsolja och sen hjälpa h*n att börja benen fram och tillbaka lite borde hjälpa.
  Annars vet jag tyvärr inte, hoppas det blir bättre! :)

 • 2

  Linkan

  5 Linkan

  Se upp för messmör. De e väldigt sött så de finns risk att han inte vill ha vanlig välling sen. Men har han inga problem så tycker jag du inte behöver göra något. Endel bajsar mer sällan. Men fortsätt massera magen o är de så att hab blir jätte förstoppad så gör en egen klyx. Sirap o vatten.
 • 3

  Sandriz

  4 Sandriz

  Sirap och vatten ? Hur mycket av varje Linkan? Kan man ge messmör till en 3 månaders äns?
 • 4

  Sandriz

  4 Sandriz

  Men hur har jag stavat? Gudarna = fisarna, fiskarna också
 • 5

  Linkan

  5 Linkan

  Vet inte om messmör. Men avvakta med de. Magen kanske vänjer sig. 50/50. Brukar värma 1/2-1 dl vatten i micron. Lite gummen. Sen ta 1/2-1 dl sirap. Blanda o sen spruta försiktigt in de e rumpan. Du kan få in rätt mycket. O efter en stund så kommer bajset ut. Men rekommendera inte o göra de för ofta. Utan vi nödfall. Tänk inte så mycket på magen. De stressar både dig o bebisen. har han inte problem så avvakta. Ger du honom magdroppar??
 • 6

  Sandriz

  4 Sandriz

  Ok, jätte tack för tipset! nä han får inga magdroppar, funderat på sempers, har miniform i kylen men d är ju mer för bubblor liksom. Läste att man kan ge lite lite matolja också, ska ge NAN H.A några dagar till så jag vet om det funkar eller inte bara det! Sen blir det NAN 1 igen för Fisarna kan inte vara bra om det ändå inte hjälper liksom!
 • 7

  Linkan

  5 Linkan

  Men börja med dropparna. Det kan göra susen.
 • 8

  Sandriz

  4 Sandriz

  Ok nu har han bajsat för 2:a dagen i rad, och min sambo sa det var mörkgrönt! Fick vaccin i fredags så nästan 1 vecka sen kan det bero på det? Eller beror det på förstoppningen? Virus? Min sambo tycker inte det är hårt utan poröst men formar sig till korvar ändå (ursäkta) Kanske ändå NAN H.A fick fart på magen? Hade önskat slippa ge det då den inte finns på tetra heller
 • 9

  Linkan

  5 Linkan

  Bajset kan ju va lite olika färg. Säkert vaccinet eller så bajsade han ut någon bakterie. Men varför tetra? Dyrt o onödigt. Finns jätte bra mått burkar typ på maxi o köpa. Men en o annan tetra vanlig nan ibland jan inte skada