ana-s

5 ana-s

7661 visningar

katrinplommonpuré 4 månaders.

Hej!

MIn son är 4 månader nu, och vi har börjat ge lite lite smakportioner nu.  Potatis, banan och katrinplommonpure har han fått. 

Han får mestadels ersättning annars, vilket har gett honom lite problem med magen, han blir hård i magen och har svårt att bajsa. 

Nu har vi bytt till NAN pro, sen så får han 1 tsk olja i ersättningen varje morgon och varje kväll. Tycker det har blivit bättre, men hans bajs e fortfarande segt och det verkar som om han har ont när han ska bajsa. 

Katrinplommonpure är ju bra mot hård mage, och han gillar ju det. men hur mycket ska man ge? Som det är nu får han ca 1 -1½ msk innan ersättningen till lunch. Kan man ge mer? Eller borde jag kanske ge honom lite mer vätska? Har hört att man kan blanda i liiite mer vatten i ersättningen än vad som står på aketet, typ 10 ml extra. 

Någon som vet? :)

4 Svar (äldsta svaret först)
  • Hej på dig. Förstår ditt problem. Har 4 barn å alla har haft trög mage. För det första så häll i olja i varje flaska du ger. Jag hade ca 1 kryddmått i varje. Det smörjer ju tarmarna så att bajset lättare kan komma ut. Sen kan du ge lite mer plommon puré. Ge några skedar två gg per dag till å börja med. Du kan ju även prova med en sked messmör i varje flaska. Nu är han ju ganska stor så det borde han fixa. Jag började redan när mina va ca 3 mån. Hoppas att det blir bättre för din lille snart. Är sååå jobbigt när man ser att dom måste kämpa varje gg dom ska bajsa. Särskilt om dom verkar ha ont. Lycka till.
  • hej förlåt att jag hoppar in men men på bvc sa dem att man absolut inte får ge messmör i flaskan. det är en massa salt och sånt i det. man får ge det på macka till barnen när dem är ändre men inte i ersättning eller välling. till vår son på 5 månader har vi minifom droppar i varje flaska. vi hade även sempers magdroppar innan. men nu har hans mage börjat bli bättre. han bajsar var 3-4 dag men verkar inte ha ont eller så i magen längre.

  • Ha ha. Helt ok att du hoppar in. Tippset om messmör fick jag av min barnmorska. El snarare alla dom jag haft ;) det verkar vara väldigt olika vad dom säger. Fick även rådet att ge det på 1177 så jag vet inte. Jag är noga med vad jag ger mina barn men lyssnar inte på allt. Tror att man faktiskt kan vara lite väl rädd för saker ibland. Men det är ju jag. Vi är alla olika. Alla mina barn har fått messmör i sina flaskor under en tid för att underlätta å jag ser inte att det har skadat dom. Har även gett dom lite smör i maten ibland då dom inte uppskattat smaklös burkmat å det e ju salt i det. Visst ska man vara försiktig med salt men tror inte att messmör e sp farligt när det använts i så många år å fortfarande rekommenderas av 1177 å vissa barnmorskor. Lycka till i alla fall.