DeniseA

2 DeniseA

2385 visningar

Vanligt? vecka 36

Hej, väntar första barnet så jag vet inte riktigt hur allt ska vara men hoppas att någon här kanske kan ge lite råd:) Har i ca 2 dagar nu haft mensvärksliknande smärtor i mage o rygg som har kommit lite till o från under dagarna o kvällarna. Ibland är det bara i magen o ibland både och. Gör inte jätte ont men det känns väldigt mycket. Smärtan kan hålla i nån minut o sen sluta o sen komma tillbaka efter ett tag. (förvärkar?) men det kan även gå några timmar innan jag känner av det igen. Mina flytningar har även blivit rikligare, har jag inga trosor på mig så rinner det ner på innelåren. Dom har även blivit slemmigare. Läste på en sida om detta o då tydde på att förlossningen kunde vara på gång. Men jag är bara v36 (35+0) o tycker att det är för tidigt för det. Bebisen ligger med huvudet neråt men är inte fixerad sa min bm när jag var där i torsdags. Är det vanligt att känna såhär några veckor innan ? Vill ju gärna att bebisen stannar där inne ett litet tag till:) Tacksam för svar:)
98 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  varginnan

  5 varginnan

  det låter som förvärkar ,men är du osäker så ring din bm i morgon och be dem kolla om du börjat att öppna dig och skulle det vara så att värkarna kommer tätare och håller i sig längre så ring förlossningen så får de avgöra om du ska komma in på undersökning.

  ja har fött 3 av mina barn i v 36 och det har gått alldeles utmärkt!

  Lycka till

 • 2

  olivian

  3 olivian

  Tycker det låter som förvärkar, och ibland börjar det bara strax innan förlossning men det är också jättevanligt att man får gå med det i många veckor. Även vanligt att man får riktigt rikliga och blöta flytningar. Förvärkar brukar avta om man rör på sig, ändrar ställning, lindrar med värme, tar alvedon, en varm dusch på magen etc. "Riktiga" värkar blir man inte lika lätt av med så blir det någolrlunda regelbundet och håller i sig en längre stund så måste du kontakta förlossningen. Man brukar ofta kunna känna skillnad på värkarna i kraft och styrka, men inte alltid.. Bebisen borde klara sig bra om den föds nu, men det är ju såklart bättre att den får bli fullgången och så slipper man bosätta sig på BB efter förlossningen. Tror inte du behöver vara orolig. Lycka till med graviditet och förlossning!

 • 3

  DeniseA

  2 DeniseA

  Tack för svaren:) Jag får avvakta o se om det blir kraftigare o i såfall kontakta förlossningen. Hoppas det bara är förvärkar :)