Tinoss

3 Tinoss

9475 visningar

Amningsproblem-Jag skriker inombords...

Snälla alla som har amningsproblem eller har haft. Vad skall man ta sig till?
Sitter här en med en underbar tös som är 17 dagar gammal.
Känner mig rejält uppgiven då vi inte lyckas få amningen att fungera och jag vill så gärna.

Min dotter föddes men ihoptryckt näsa vilket gjorde att hon inte fick någon luft när hon skulle ammas. Samtidigt klickar hon med tungan hela tiden( typ som när man smackar på en häst) vilket de på BB tror att hon gjort länge i magen. Det gör att hon inte vill ta ett rejält tag om mitt bröst utan enbart "fjuttar".

Vi fick en amningsnapp att sätta på bröstet på BB hotellet och det resulterade i att det gick lite bättre men hon klickar mycket ändå med tungan när hon skall amma. De sa att jag skulle amma och sedan ge Nan och det gjorde vi. Väl här hemma lyckas vi inte få amningsnappen att sitta kvar på mitt bröst pga kalk i våran brunn. Den lossnar precis hela tiden...
Det har gjort att hon 9 av 10 ggr matas med utpumpad bröstmjölk och Nan i en drickskål. Ammar jag  suger hon bara några ggr och somnar oftast. Hon är inte aktiv i amningen, trots att jag masserar hennes hand eller fötterna som de rekommenderat. Ändå vill hon äta hela tiden och jag håller på att bli tokig. Nu har hon också fått kolik känningar och det skall ges Minifom droppar innan varje måltid, värmas vatten mätas upp mjölk mats och värmas om 4-5 ggr per måltid och diska alla grejer  innan hon blir nöjd och mätt. Jag känner hur frustationen växer...och nu har vi börjat med mjölkersättningspulver som är snällare mot magen om det är kolikkänningar hon har som BVC rekommenderade.

Jag vill kunna amma mitt barn. Men det är inte långt kvar innan jag börjar att ge mjölken med flaska och napp.
Men min sambo tycker vi ger upp för lätt. Jag vet att det inte gått så många dagar men att göra allt själv hela dagarna det tär och bäbisen skriker och jag känner mig inte bra som mamma. Jag blir ledsen och frustrerad. Vill att amningen skall vara rofyllt och mysig för mitt barn och mig.

Vi har varit till Amningshjälpen där de är helt underbara men vi kommer inte framåt...
Nu tar allt en sådan tid så jag hinner inte ens pumpa ur brösten. Har gjort det i morse och nu är klockan 15.29... det hinner gå för lång tid emellan. Så på morgonen får jag ut ca 2 dl men vid nästa tillfälle kanske bara 100 ml. Det är inte mycket.

Hur hade ni gjort om ni var mig? Hur länge pumpar ni och hur ofta? Funkar amningen blir det så mkt lättare att åka någon stans också. Nu törs man knappt ta sig utanför huset för blir hon hungrig måste vi söka upp en restaurang för att kunna värma vatten och genomföra hela proceduren för att få iordning varm mjölk. Det hade varit så mkt lättare om man kunde amma.

Skall jag kämpa vidare? Har ni varit med om samma sak?

Jag är tacksam för alla svar. Vill bara min bäbis så väl.
Hur hade ni gjort?

 

1204 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  aahvj

  0 aahvj

  testa att stryka med ett finger bak i nacken på henne när du ammar, det brukar kunna få igång sugreflexen :)

 • 2

  Tinoss

  3 Tinoss

  En personal var ganska hårthänt på BB hotellet när hon inte ville ta bröstet så on tröck min tös hårt mot bröstet sen efter det trycker hon sig ifrån bröstet som att hon kan få panik... jag förstår henne. Fick tipset på amningshjälpen att trycka uppe vid skuldrorna och det funkar bättre.

  Tack för ditt svar jag känner mig så himla desperat med detta.

 • 3

  jojjan

  3 jojjan

  Usch, din stackare! Nu har jag haft turen att min amning fungerat från början. Men om jag hade varit du hade jag faktiskt gett upp och börjat med ersättning. Det finns ju sådan ersättning som inte behöver värmas och som kan tas direkt ur förpackningen. När ni är iväg kan ni ju ha en sån förpackning med...

  Lycka till!