Tinoss

3 Tinoss

3859 visningar

Amningsproblem-Jag skriker inombords...

Snälla alla som har amningsproblem eller har haft. Vad skall man ta sig till?
Sitter här en med en underbar tös som är 17 dagar gammal.
Känner mig rejält uppgiven då vi inte lyckas få amningen att fungera och jag vill så gärna.

Min dotter föddes men ihoptryckt näsa vilket gjorde att hon inte fick någon luft när hon skulle ammas. Samtidigt klickar hon med tungan hela tiden( typ som när man smackar på en häst) vilket de på BB tror att hon gjort länge i magen. Det gör att hon inte vill ta ett rejält tag om mitt bröst utan enbart "fjuttar".

Vi fick en amningsnapp att sätta på bröstet på BB hotellet och det resulterade i att det gick lite bättre men hon klickar mycket ändå med tungan när hon skall amma. De sa att jag skulle amma och sedan ge Nan och det gjorde vi. Väl här hemma lyckas vi inte få amningsnappen att sitta kvar på mitt bröst pga kalk i våran brunn. Den lossnar precis hela tiden...
Det har gjort att hon 9 av 10 ggr matas med utpumpad bröstmjölk och Nan i en drickskål. Ammar jag  suger hon bara några ggr och somnar oftast. Hon är inte aktiv i amningen, trots att jag masserar hennes hand eller fötterna som de rekommenderat. Ändå vill hon äta hela tiden och jag håller på att bli tokig. Nu har hon också fått kolik känningar och det skall ges Minifom droppar innan varje måltid, värmas vatten mätas upp mjölk mats och värmas om 4-5 ggr per måltid och diska alla grejer  innan hon blir nöjd och mätt. Jag känner hur frustationen växer...och nu har vi börjat med mjölkersättningspulver som är snällare mot magen om det är kolikkänningar hon har som BVC rekommenderade.

Jag vill kunna amma mitt barn. Men det är inte långt kvar innan jag börjar att ge mjölken med flaska och napp.
Men min sambo tycker vi ger upp för lätt. Jag vet att det inte gått så många dagar men att göra allt själv hela dagarna det tär och bäbisen skriker och jag känner mig inte bra som mamma. Jag blir ledsen och frustrerad. Vill att amningen skall vara rofyllt och mysig för mitt barn och mig.

Vi har varit till Amningshjälpen där de är helt underbara men vi kommer inte framåt...
Nu tar allt en sådan tid så jag hinner inte ens pumpa ur brösten. Har gjort det i morse och nu är klockan 15.29... det hinner gå för lång tid emellan. Så på morgonen får jag ut ca 2 dl men vid nästa tillfälle kanske bara 100 ml. Det är inte mycket.

Hur hade ni gjort om ni var mig? Hur länge pumpar ni och hur ofta? Funkar amningen blir det så mkt lättare att åka någon stans också. Nu törs man knappt ta sig utanför huset för blir hon hungrig måste vi söka upp en restaurang för att kunna värma vatten och genomföra hela proceduren för att få iordning varm mjölk. Det hade varit så mkt lättare om man kunde amma.

Skall jag kämpa vidare? Har ni varit med om samma sak?

Jag är tacksam för alla svar. Vill bara min bäbis så väl.
Hur hade ni gjort?

 

11 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  aahvj

  0 aahvj

  testa att stryka med ett finger bak i nacken på henne när du ammar, det brukar kunna få igång sugreflexen :)

 • 2

  Tinoss

  3 Tinoss

  En personal var ganska hårthänt på BB hotellet när hon inte ville ta bröstet så on tröck min tös hårt mot bröstet sen efter det trycker hon sig ifrån bröstet som att hon kan få panik... jag förstår henne. Fick tipset på amningshjälpen att trycka uppe vid skuldrorna och det funkar bättre.

  Tack för ditt svar jag känner mig så himla desperat med detta.

 • 3

  jojjan

  3 jojjan

  Usch, din stackare! Nu har jag haft turen att min amning fungerat från början. Men om jag hade varit du hade jag faktiskt gett upp och börjat med ersättning. Det finns ju sådan ersättning som inte behöver värmas och som kan tas direkt ur förpackningen. När ni är iväg kan ni ju ha en sån förpackning med...

  Lycka till!

 • 4

  Tinoss

  3 Tinoss

  Ja det känns jobbigt. Jag är lite inne på att hennes kolikkänningar kommer från när hon dricker ur drickskålen... låter som hon sväljer en hel del luft då...så allt känns mer eller mindre som en ond cirkel. Allt fungerade så bra de första dagarna men inte nu.

 • 5

  keeya

  5 keeya

  Jag har samma problem som ni har. Men jag får ännu mindre mjölk. Först 100ml sen nu bara 40ml dygn :( Men jag har nu gjort så att jag fortsätter att pumpa och så ger jag det i flaska. Vi gick över till flaska för barnen har ett sugbehov som måste stimuleras. Vi kände att koppningen var bara en stor strid och hon svalde en massa luft. Så när vi gick över till flaska sög hon bättre och hade mindre luft i magen. Rekommenderar Dr Browns flaskor för de ska ge mindre luft i magen och bebisen måste jobba lite för att suga. Vi fortsätter försöka med amningen och varvar med att ge flaska och bröstet. Det kan ta upp till 2 månader innan bebisen lär sig rätta taktiken. Kom ihåg att ta hand om dig också. Om du är stressad och trött så blir bara amningen jobbigare. Mys lite med bebisen på bröstet. Så att ni båda tycker att det är en mysig stund. Och amningen kan då vänta under mysstunden. Lycka till!

 • 6

  keeya

  5 keeya

  Oh såg nu att du hade vissa andra frågor. Jo jag pumpar c:a 4-6 gånger per dygn. Jag går ut mycket för jag känner att man måste kunna röra på sig också. Alltså jag fyller två flaskor med kokande vatten. Då brukar det bli lagom varmt tills hon blir hungrig. Annars micrar jag på ngt fik. Sen så har vi inte gett henne jätte varm ersättning utan mer rumstempererat så att hon vänjer sig med det. På kvällen när hon ska sova så ger vi lite varmare. Min dotter är 1 månad gammal och jag börjar tycka att det känns bättre nu. Tänker försöka tills hon är 2 månade och om amningen inte funkar då ger jag upp och övergår till enbart ersättning. Men tills dess ska jag pumpa. Och den modersmjölken hon får är ju bättre än inget.

 • 7

  Tinoss

  3 Tinoss

  I går kväll när jag gick och lade mig hade jag bestämt mig för att börja morgonen med att prova att amma. Sagt och gjort. Provade 10 min på vadera bröst och på ena bröstet fick hon inte ens fram mjölk. Trots att jag har som mest på morgonen och det börjar rinna för nästan ingen ting. Vid andra bröstet sög hon kanske 5 ggr sen var det bar. Då ville hon antingen bara sova eller skrika.

   

  Då gick jag och fyllde nappflaskan för första gången och hokuspokus... hon drack rakt upp och ner först 120 ml och efter 5 min uter ytterligare 60 ml. Inget skrik, inget spill och nöjd och underbar bäbis och en överlycklig mamma!

   

  Nu har hon sovit nästan hela dagen så jag började att bli smått orolig. Så jag tog upp henne vid 16 tiden han var lugn och log och verkade tillfreds. GAv henne 90 mil samt ytterligare 60 ml. Sen har hon suttit i min bärsele och varit så nöjd. Igår när jag satt och läste om kolik barn stod det att bäbisar skriker ca 2.5 timmar per dygn normalt. Hon har inte skrikit i 10 sekunder ens på hela dagen.

  JAg har burit henne och bara njutit och myst! Nu undrar jag om nappflaskan verkligen gjort allt?! Men det verkar som hon sväljer mindre luft med den. Sen har hon dessutom ätit klart på 3 minuter istället för 30 min som var tidigare med drickskålen.

  I daghar det varit underbart att vara mamma! Men med tanke på att hon har skrikit stup i ett i 3 dagar tidigare kan man undra. Vågar jag hoppas?
  Jag känner mig så mkt mer tillfreds och det samma verkar gälla min dotter.

 • 8

  keeya

  5 keeya

  Vet du, precis så kände vi också första gången vi gav flaskan och vi ångrar inte en sekund att vi gjorde det. Skönt att ni har en nöjd bebis nu :) Och vår dotter skriker inte heller 2,5 timmar om hon ngn gång gör det har hon väldigt ont eller väldigt trött.

 • 9

  Tinoss

  3 Tinoss

  Helt otroligt. Våran dotter har fortfarande inte varit ledsen! Hon verkar helnöjd.

 • 10

  lillgrodan

  0 lillgrodan

  Ett litet tips.. När min syster var liten hade hon kollik käninngar och mamma och pappa hade jätte problem pga hennes mage.. Då gav farmor henne en tesked naturell loka och då mådde hon mycket bättre .. Vet dock inte om det hjälpte till med amningen men man kan ju testa..

 • 11

  Tinoss

  3 Tinoss

  tack snälla för tipset. Jag skall prova det.