DenisePelle

4 DenisePelle

3271 visningar

Alkohol. vecka 17

Jag har en liten fråga om vad ni tycker om att pappan är ute och festar när ni själva inte kan det? Det är verkligen jätte svårt att förklara hur jag menar. Men jag är jätte besviken på min sambo. Vi väntar första barnet och han skulle ut och ta ett par öl med jobbarkompisarna. Det tycker jag var okej, fast egentligen inte. För man är ju två om att vara gravida bara det att kvinnan inte ska göra allt. Om ni fattar vad jag menar. Men nu när jag prata med killen så var han jätte full och börja prata om att det bara är mig han älskar och att inte gjort något med någon. Vad ska jag tror? Vi prata inte ens om han gjort nåt. Jag blev helt förvirrad och vet inte vad jag ska göra. Snälla hjälp mig.
8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pippis

  5 pippis

  Jag förstår dig precis!
  Man blir ju extra känslig under graviditeten så allt dom säger och gör slår tillbaka gånger hundra. Även om han nu inte gjort något med någon annan så är det ju såklart din första tanke och det är påfrestande!

  Skillnaden för mig är att jag är tillsammans med en annan kille som inte är pappa till barnet i magen, alltså har han ju inga skyldigheter mot mig. Detta resulterar i att han är ute varje fredag och lördag och jag får snällt sitta hemma och acceptera läget. Hade det varit pappan till mitt barn hade jag INTE tyckt att det var okej och sagt ifrån. Bara för att det är vi som bär på barnet betyder det inte att det inte är hans. Ni är ju faktiskt två om att skaffa barn. Försök förklara det för honom på ett lugnt sätt. Säg att du är känslig och att du blir ledsen och skulle uppskatta om ni kunde gå igenom detta tillsammans så mycket som möjligt.

  Lycka till!

 • 2

  sotemmie

  5 sotemmie

  Hej förstår absolut vad du menar. vi väntar också vårt första barn, och min sambo har fått ett ultimatum ifrån mig att han kan sitta hemma när jag är med, men att gå ut på puben då får han välja mig och barnet eller att festa. tycker de är en sådan stor grej att man ska bli föräldrer och framför allt ett stort ansvar. nu känner inte jag din kille men tror att han menar att han älskar dig/er, för att du väntar barn och att du ändå släpper ut honom. prata med honom och få han att förstå, han är faktiskt redan pappa fast barnet inte är fött ännu, barnet känner faktiskt de som mamman känner, är du orolig eller ledsen så blir även barnet de. vet att en del killar inte känner sig som pappa fören barnet är fött även min kille var sådan. men prata med honom och få han att förstå att han är en del av er/ dig och barnet. 

  lycka till med allt 

  kram 

 • 3

  viochjag

  0 viochjag

  jag känns som så att vill min sambo ut o ta några öl med grabbarna så självklart.! säger passa på nu för det lär inte bli så mkt sånt sen.. sen har jag fått turen att hitta ngn som KAN dricka utan att bli fylledum!

 • 4

  petra75

  0 petra75

  Nu harjag det ganska bra med en kille som inte festar särskilt mycket, men jg tycker det är helt ok om han vill festa någon gång... det kommer säkert dagar när barnet är fött som man själv vill gå ut med tjejkompisarna och då är det ju han som får sitta hemma med barnet. Passa på att njut av en kväll ensam istället, ta ett bad (om badkarfinns) lägg en ansiktsmask, kolla lite sex and the city och njut, man kan inte vara tillsammans och låsa in varandra i 9 månader för det mår ingen bra av. Sen hade jag blivit jävligt förbannad om min kille gick ut allt för ofta, men någon festkväll ibland tycker jag dom kan få unna sig, man kan ju faktiskt gå ut och roa sig själv också... finns massa goa alkoholfria drinkar.

 • 5

  Snovit

  0 Snovit

  Klart att killen ska kunna gå ut och festa någon gång. Jag hade inte gillat att han hängde på krogen var och varannan dag men bara för att jag är begränsad så tycker jag inte att han behöver vara det. Sen när vi kan dela på ansvaret för barnet kan ju han köra några gånger mer om man går på fest eller liknade. Bara han säger till innan så jag kan boka upp mig på annat tycker jag att det är helt ok.

  Dessutom tycker jag fortfarande att det är kul att vara med på fester och grejer fast jag inte dricker så jag är oftast med men kanske inte är med till sist. Killen brukar dock också gå hem när jag har tröttnat.

 • Jag bryr mig inte om min kilel vill ut och festa någon gång ibland, fast han är inte så mycket festartyp och dricker jämt lagom... Han har väl varit på någon fest någon gång ibland men det stör mig inte alls. Jag tycker bara att det är kul om han kan gå ut och roa sig och ha det kul med sina vänner :) Att jag inte får festa rör mig inet i ryggen. Jag har slutat röka och samma sak där med - om han vill röka eller snusa så får han det.

 • 7

  mikaela

  0 mikaela

  jag tror att alla känner olika, själv får ja tvinga ut min sambo att festa me sina vänner, det är mycket skönare för min del om han är ute å festar när jag är gravid än att han är ute å ränner sen när bullen kommit ut.. så känner jag, men alla känner olika.

  hoppas du mår bra förövrigt. krama

 • Såhär va det. han fick ju gå ut, jag kan inte hindra honom och som många säger det är klart han ska få gå.. ja, men när han sen ringer mig på fyllan och säger att det bara är mig han älskar och att han inte gjort något med någon.. hur ska jag då ta det? när vi inte ens prata om vad han hade gjort eller inte?! jag blir ju fundersam!!