Lynnen

0 Lynnen

1277 visningar

Svininfluensan en liten tanke!!! vecka 31

Först är alla livrädda för svininfluensan och vill ha vaccin, när det kommer blir alla livrädda för vaccinet... bara en liten fundering...

Hur många vet vad ett vaccin är här inne? Hur många vet hur man tillverkar det? Tycker det är rätt häftigt att så många människor engagerar sig i denna fråga. Tänk om vi skulle ifrågasätta alla vaccin som våra spädbarn får? Eller ifrågasätta alla gifter, tungmetaler var av kvicksilver vi får i oss av besprutning genom maten. Rätt häftigt om en stor mängd av befolkningen hade uppmärksammat sådana saker så hade vi kanske inte haft så mycket "skit" pestisider i kläder, avgaser och föroreningar i maten mm. För att vi hade haft engagemang och koll på företag och de saker vi lever med runt omkring oss. Bar en instickare åter till svininfluensan...

Vad jag vill förmedla med detta är ett sätt att tänka och söka egen fakta så DU kan ta DITT eget beslut angående svininfluensan.Det är upp till var och en om man vill vaccinera sig. Jag funderade lite om jag skulle eller inte men det blev ett ja. Så jag vaccinerade mig i förra veckan...mår superbra ännu iallafall =)Men tro inte att jag gick faktalös i detta beslutfattandet.

Man bör beaka båda sidorna och det är svårt för oss vanliga människor som inte besitter någon större invecklad utbildning innom medicinskt område och forskning. Jag har iallafall läst på och läst på och då menar jag inte journalistisk media utan medicinsk forskning om olika ämnen som finns i vaccin.. ett gott råd till den som är velig inför sitt beslut. Vi i västvärlden är vaccinerade upp över öronen som spädbarn, barn och vuxna. Vi har fått alla möjliga vaccin. Så är man rädd för gifter så kan vi börja frågasätta allt vaccin vi får i oss för det innehåller både det ena och det andra som vi utsätts för. difteri, stelkramp, kikhosta, polio, haemophilus influenzae, mässling, rubella (röda hund) och påssjuka. Ett antal av dessa vaccin innehåller även kvicksilver.. oj tänkte jag men läst på om mängder. Innehåller cirka 25 mikrogram kvicksilver, vilket motsvarar 2-3 portioner insjöfisk. Så läs på det ger dig det ärligaste svaret, luras inte bara av ordet kvicksilver.

En kollega sa: jag vill inte spruta i mig gift... jag tänkte: det har du redan gjort många gånger genom den vanliga vaccineringen i ditt liv.Att vaccinera sig som gravid finns många i världen som gör mot "vanlig" influensa denna innehåller också kvicksilver. Alla vaccin har samma grundämnen. Det som avviker med detta vaccin är att det funnits en sådan kort tid. Alla vaccin har varit först någon gång.Detta är första gånget ett vaccin används innan influensan har brytigt ut.

Samhället massvacinerar inte på grund av högre risk för dödlighet utan för att förebygga en samhällsepedemi. Om alla blir sjuka kan det leda till kris i samhällets "hjul"  det är därför de vill att vi ska vaccinera oss. Det krävs att 80% av befolkningen gör det för att ungå epedemi.

Så vad jag vill komma till är att det är egentligen inte världens största problem. Du dör sannolikt inte. Svininfluensan har inte "dödat" fler än andra influensor. Sen är risken att vi gravida och alla andra med nedsatt immmunsystemblir lite värre sjuka än andra personer.

Följ DITT hjärta och ta DITT beslut så mår du bäst =) Lycka till...

13 Svar (äldsta svaret först)
 • Tack tack för detta inlägg! Jag ska in och vaccinera mej i morron för min skull och för att inte sen dra på mej något jag kan smitta lillan mä..!

 • 5

  petra75

  0 petra75

  Jättebra skrivet :), ska själv in och ta sprutan imorgon bitti. Tar den av 2 anledningar, dels är jag i vecka 32 och känner att det inte är särskilt lägligt att åka på influensan nu ( tillhör också en till riskgrupp), men framför allt så vill jag inte smitta mitt lilla spädbarn sen när h*n kommit till världen om man nu skulle få den då... självklart är man lite småosäker men tänk på alla andra gifter vi får i oss dagligen.

 • 6

  sotemmie

  5 sotemmie

  http://www.amalgamskadefonden.se/news.asp?id_News=111&ref=4

 • 7

  MissLin

  3 MissLin

  Jättebra inlägg, tack för det

 • 8

  sotemmie

  5 sotemmie

  Risken för att ni skaddar era bebisar när ni ta sprutan är väldigt stor...

 • 9

  Leijne

  0 Leijne

  Jättebra inlägg! Jag har valt att avstå. Och inte alls för att jag är rädd för vaccinet och dess ämnen. Utan för att jag inte är mer rädd för denna influensan en vilken influensa som helst. Och efter mycket listor, för och emot. Kom jag fram till att jag inte hade tagit vaccinet för någon annan influensa, hade nog inte ens tänkt på det. 

  Jag respektera verkligen allas olika val och argument för och emot. Vi gör ju bara det vi själva anser vara bäst. Och det räcker. 

 • 10

  petra75

  0 petra75

  Till sotemmie: Nu handlade detta inlägget om att alla ska få ta sina egna beslut utan att man ska bli påhoppad av av alla antivaccinister. Amalgamlänken har vi nog alla sett en gång för mycket på detta forumet och som sagt låt oss som vill ta sprutan göra det

 • 11

  anirac1

  5 anirac1

  Risken är oxså VÄLDIGT stor att jag kan bli påkör i morgon med. Med eller utan vaccinet i kroppen. Snälla ge dej nu.

 • 12

  Lynnen

  0 Lynnen

  Ni ska alla var snälla mot varandra, är det inte vuxna människor som finns här inne? man ska väl kunna dela tankar utan att folk blir så upprörda? Jajaj vi får se i framtiden vad som visar sig... Det finns värre problem i världen... Jag lämnar denna sidan känns som dagisnivå... varför gör alla inte bara som dom vill och är nöjda och glada? Jag bryr mig inte jag följer mitt hjärta i allt jag gör särskillt föräldraskapet. Tack för mig!!!

 • 13

  paula78

  0 paula78

  Lynnen:
  Visst bryr du dig, annars hade du inte skrivit ner din lilla tanke.
  Sen hur andra tänker och skriver, vare sig schysst eller inte kan du inte styra. Så funkar det!
  Du tycker att det är dagisnivå är det inte att uppröra också?
  Många här inne tycker att det är skitsnack andra har tagit tiden och verkligen sökt information och velat dela med sig på forumet. Jag är en av dem som har gjort det för att jag tycker på ett sätt. Sen är det upp till mig att ta ställning hur jag väljer att göra. Och man får skit för det också.

  Vi är nog alla rätt frustrerade över situationen om influensan men vi har glömt att vi tillhör samma riskgrupp. Istället för att gå på som vi gör borde vi stötta varandra och förstå att det är inte lätt att bestämma sig. Tyvärr finns det dem som är så pass malliga redan och skriver att de tagit sprutan och fortsätter att läsa dessa inlägg och kommenterar tillbaka.
   

  Känns mer som om det har blivit vi gravida som är emot och ni gravida som är för vaccinationen-debatt...Grrrr