angel93

5 angel93

1319 visningar

5 dagar kvar, tips?! vecka 15

Nu är det bara 5 dagar kvar tills jag och min älskade man ska in för RUL. Jag har aldrig varit såhär nervös och ivrig förr i hela mitt liv. Jag är helt plötsligt livrädd för att något kommer att vara fel på vårat lilla barn där inne i magen.

Jag har inte haft smärtor överhuvudtaget, inga blödningar eller sammandragningar. Min vardag är bara, precis som vanligt. När det gäller den delen.

Jag vet inte om jag ska låta min man kolla först och jag efter honom, så han får bekräfta med barnmorskan hur många foster det även är.

Jag är bara så fruktansvärt rädd att det har hänt något. Jag vet att det är normalt att vara rädd och orolig. Har försökt ta det lugnt i 8 veckor.. har ju inte fått se varken hjärtat slå eller annat som bekräftar något.

hade hälst velat se ultraljud en gång innan min man får se. Det är hans först UL och jag är rädd att han ska bli sårad om något skulle vara på tok.

Jag kanske bör varva ner, försöka slappna av och sluta stressa så fruktansvärt mycket med allt. Men jag tycker inte det är så lätt när jag aldrig fick se något från första stund liksom. hur var det för er alla andra vid första ultraljudet?

Känner mig lite barnslig just nu.. men det är vårat första barn som vi valt att behålla nämligen så vi är båda två nervösa även fast det inte syns speciellt mycket på honom :)

 

9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Försök att slappna av, visst var man spänd å nervös, men det släppte så fort vi fick se honom och vi var bara sååå lyckliga. Mitt tips: Var kissnödig, då får de bättre bilder :)

 • 2

  angel93

  5 angel93

  Tack för svar :) Ja jag läste också om det, fostret blir mer synlig av sig, blir lättare för barnmorskan att se med ultraljud om man är kissenödig, Magen putar ju ut väldigt mycket när jag är väldigt kissenödig så ska testa det, är bara orolig för det ska bli lite finsamt för min kille att se mer än vad han bör genom ultraljud hehe ^^

  Ska försöka slappna av så gott de går :) Det är ju igentligen nu jag önskade att tiden bara skulle springa iväg :D

  vet du om man får filma ultraljud? Har en VÄLDIGT SNÄLL barnmorska :)

  Skulle gärna vilja filma in ett litet video klipp på det lilla livet, vi kommer även få 6st bilder som hon sa vid senaste besök :) Tänkte så inte apparaterna blir störda av mobiler vid sin närhet (som datorer vid kommande samtal eller annat)

  På sjukhus får man ju inte ha på mobilerna pga detta nämligen :)

 • Jag har hört om en familj som filmade vid ultraljudet, så det borde ni också få :) Jag förstår att du är nervös, det är nog konstigt om man inte är det. Men snart får ni se er lilla bebis och all oro kommer vara som bortblåst :)
 • 4

  Bino89

  5 Bino89

  Vill bara nämna en sak om filmning och egna fotograferingar på ul. I malmö är det strängt förbjudet att fota eller filma själv. Just vad det beror på vet jag inte. Men vet att dom e hårda med det där iaf :)
 • 5

  angel93

  5 angel93

  ah okej, ja tror dock min barnmorska kan se bort ifrån om det inte skulle vara okej att göra det. Hon är som jag sa sen innan, en väldigt snäll person (väldigt ungdomlig). Vi kommer bra överrens och jag stor trivs med henne som barnmorska :)

  Ska kolla med henne på Måndag när vi ses:)

  En fråga till, får man inte brev ifrån mvc när tider är inbokade m.m.? har inte fått några som hälst brev eller annat.. kanske är annat system än hur det är på sjukhus m.m.? :)

  Det skulle dock va tråkigt om det är så nu att vi inte får filma, men vi får ju åtmindstonde se vårat lilla liv där inne i magen, det är det viktigaste för oss <3

   

 • 6

  Vejnisen

  7 Vejnisen

  Tänkte på filmning/fotning, kan man inte sätta mobilen i flygplansläge? Då stängs ju alla störningar av, och så borde man ju kunna fota/filma utan att störa maskinerna? Om dom nu tillåter att man filmar/fotar.
 • 7

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Vi köpte bara hela ultraljudet + 3 bilder på dvd. De spelar in åt en
 • 8

  angel93

  5 angel93

  Vad kostar de då?:)
 • 9

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  minns inte vad dvdn kostade, 3 foton kostade 100 kr, ett foto kostade 50 kr, var inte jättedyrt iaf, har de ingen hemsida dit du ska? brukar stå där vad det kostar :)