_Sofie_

5 _Sofie_

1647 visningar

Bryr han sig inte längre?

Hej.. Jag och min kille har planerat att skaffa barn en tid nu men de gångerna vi lyckats bli gravida, har de tyvärr slutat i missfall.. Vi har alltid varit ett tajt par och aldrig kunnat vara ifrån varann en längre tid, har alltid funnits där och stöttat varann.. Men nu på senare tid (började efter vårt första mf) så har han varit jätte konstig, förstår om missfallen påverkat honom (även mig) men tror inte det beror på det endast.. Om jag försökt se en film med honom så spelar han på mobilen eller smsar me någon istället, om jag ber honom om att t.ex ta ut sopporna för att slippa stressa me allt så spelar han istället så man får stressa o fixa de själv.. Han är nästan aldrig social med mig längre.. Har försökt prata med honom men han säger alltid att det inte är något.. Börjar tro att det kan bero på mig (har fått extrema humörsvängningar sedan första missfallet och kan nästan bryta ihop för minsta lilla) vet inte alls vad jag ska göra eller ta mig till, då han inte pratar med mig.. Vet att detta kanske inte är bästa frågan att ställa just här på den här sidan, men jag är nära på att bryta ihop helt och hållet... Snälla vad ska jag göra? Kan allt bero på våra missfall eller kan det bero på mig?? Vet verkligen inte vad jag ska göra... :'(
16 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  angel93

  5 angel93

  Jag vill inte vara för rakt på sak.. men får man mkt missfall direkt inpå varandra hela tiden såpass ofta så kan partnern tro att det är något fel på dens partner (kvinnan i sig). Vill inte oroa dig. eller göra dig ledsen men jag tror han är mer orolig över den biten än barnbiten?

  Prata med en läkare så bör du få hjälp! 

  Kram!

 • Det gør han sækert! Men en sån svacka i ett førhålland ær inget ovanligt. Speciellt efter missfall:( ni får ha tålamod och støtta varandra. Hoppas de blir bebi snart!
 • 3

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  Hej, vi misstänker att det kan bero på all stress eller för lite kvinnliga hormoner i kroppen.. Men känns ändå som att det är mitt fel att han inte umgås me mig eller så.. Jo, vi hoppas också på att det händer något snart så vi får bli föräldrar nån gång, utan missfall.. Tack för svaren..
 • 4

  angel93

  5 angel93

  förstår stressen!! 

  Påbörja att äta Folsyra!! De ökar chanserna för dem som vill bli och som redan är gravida! 

  Testa!!

 • 5

  mayan

  5 mayan

  Nu menar jag inget illa. Faktiskt! Men du verkar vara så stressad och må så dåligt över så mycket. Tycker VERKLIGEN att du borde se till att få någon att prata med om allt.... Måste ju vara jättejobbigt att ha det sådär...
 • 6

  jessica03

  5 jessica03

  Min erfarenhet är att killar överlag har väldigt svårt att prata känslor och öppna sig (finns säkerligen undantag). De stänger hellre "av" och håller det jobbiga inom sig och blir därför avtrubbade. Alla hanterar ju sina känslor olika. Så länge man själv visar intresse och frågar hur den andra parten mår och känner och ger denne möjlighet till att ventilera sig har man väl en sund relation till varandra tycker jag. Tycker det är viktigt att respektera den andras sätt att hantera sin känslor även om det kan göra en enormt frustrerad.
 • 7

  Mujjan

  5 Mujjan

  Ni kanske skulle testa att inte vara uppe i varandra så himla mycket? Tror att ni behöver få vara ifrån varandra och sakna varandra. Det brukar göra mycket när man sen ses igen. :)

  Jag och min kille har flera kvällar att han vill sitta vid datorn och kolla på blocket eller garaget och jag sitter bredvid och kollar på och blir uttråkad, men då ser jag till att hitta på något annat istället. :)

  Men ni kanske skulle prova att vara ifrån varandra några dagar?

 • 8

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  Han var på skidsemester me familjen i en vecka, och ingen av oss stod ut me att vara ifrån varann så länge.. Sedan var jag i Norge för att jobba lite, och de gick inte heller.. :/ Försöker istället komma på något vi båda gillar, så vi inte tråkar ut varann all för mkt
 • 9

  angel93

  5 angel93

  Men hur gammal är du? Det verkar som att ni behöver försöka träffa en parterapi och prata? Familjeterapi typ? Psykolog? det hjälper! Tycker du bör vänta och låta kroppen vila. Låt bebis bli till när bebis och kropp känner att ni  båda är redo för detta. stress och oro är mkt till varför man får mkt missfall m.m

  Hoppas ni finner er en bra lösning. 

 • 10

  Mujjan

  5 Mujjan

  Eller hur? När ni är ifrån varandra står ni knappt ut? Men när ni är med varandra så är de som att ni ändå inte är med varandra? :/ Håller med! Ni borde ta de lugnt. Slappna av så ska du se att det som händer det händer! :) Saker händer av en orsak. :)
 • 11

  mayan

  5 mayan

  Men, hörrni, man kan ju höra saker var för sig utan att behöva åka iväg flera dagar åt gången! Man har väl olika intressen? Olika vänner? Jag skulle aldrig fixa att ha ett förhållande där man måste göra ALLT ihop.
 • 12

  Nissan

  5 Nissan

  Vad jobbigt att ni har hamnat i en sån spiral. Det kanske är missfallen som lett till att ni är där ni är. Tyvärr kan sådant leda till att båda skyller på sig själv och tror att den andre kanske tvekar i förhållandet. Mitt tips är att du ändå försöker visa att du inte tvekar, tala om att du tror att det ordnar sig, att ni kommer starka ut detta och att du gärna vill att han ska tala om hur han känner eftersom hans annorlunda betende gör dig orolig. Jag och min man hamnar i spiraler ibland och det är alltid jag som måste ta steget till att börja prata för att han ska göra det. Bara du vet hur ni bäst pratar med varandra. Lycka till!

 • 13

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  Hej.. Tyvärr så har det bara gått utför för oss, började bråka igår så slutade me att vi bestämde oss för att bli singlar, och börja om helt från början och se om vi kan lösa det på något sätt.. Ledsen att jag inte svarat på era kommentarer/svar, men har haft rätt mkt för mig och dels inte mått så bra...
 • 14

  Mujjan

  5 Mujjan

  Jag hoppas att ni kan lösa det på bästa sätt. :( komma ur det här starkare än förut!
 • 15

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  Hej, jo det hoppas vi med.. Jag vill inte förlora honom och han vill inte förlora mig, så hoppas verkligen vi kan lösa detta då vi älskar varann..
 • 16

  Mujjan

  5 Mujjan

  Jo men de förstår jag ju. :) men se till att fokusera på det som gör er glada så ska ni se att det löser sig. :)