linneasmamma

4 linneasmamma

1415 visningar

Barn som matvägrar! Vad ska jag göra??

Jag har en son på snart 14 månader som matvägrar, han är första gången när Pappa kommer hem från jobbet.. Men innan des vill han inte ha nånting, inte ens sånt som han har gillat/ älskat förut. Nån som vet hur jag ska gå till väga för att få i honom nånting?? Han har alltid vart glad i mat osv, men inte nu =( . Jag försöker ge honom olika alternativ jag ställer fram så han kan ta det han vill men nix, ingenting! Så har han vart ett tag nu.. Lite frustrerande.. Min dotter var aldrig så, visst hon hade nån dag då inte åt nåt men det var bara 1-2 dagar. Med sonen är vi uppe i snart 2 veckor.. Jag har pratat med BVC med de säger bara att jag ska blanda i smör, elr ge honom det han gillar.. Men han äter ju ite ens det..

Tack på förhand!

5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  gör inget dramatiskt av det, servera mat, låt det stå framme, truga inte, plocka bort det som om inget hänt och vänta till nästa mål. Min son matvägrar titt som tätt. Men äter han på kvällen så är det ju jättebra, då får han ju i sig mat. Det är jättevanligt att de matvägrar i perioder.
  Speciellt när min unge har fått kindtänder, då var han extra pipig med maten. Han är ju i den åldern nu, så kolla honom i munnen :)

 • 2

  mayan

  5 mayan

  Som pygmepuff säger, gör ingen grej av det. Gör ingen extra mat bara gör att han gillar det, utan ge honom det som bjuds. Truga inte utan bara ät och samtala som vanligt. När måltiden är över och han fortfarande inte är intresserad så duka undan. Gör inga större mellanmål för den delens skull heller, utan ge honom mag vid samma tillfällen som alltid, det kommer släppa till slut. Det kanske låter hårt, men inga barn svälter sig "på riktigt" om det inte är nå fel på dom. Stå uuuut, det vänder! Det har det gjort för oss, varenda gång ;)
 • Ååh tack, ja jag kollade i munnen på honom nyss och då såg jag en tandsing som är påväg, så förhoppningsvis är det den som orsakar en del av matvägran!! Tack för alla bra svar.. Känner mig lugnare nu =)

 • 4

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Du ser =)
  Smörj med lite alvedon på tandköttet en stund innan maten så kanske det känns lättare att tugga =)

 • min son är 2 år nu , han har haft 2 perioder där han har matvägrat , dock utan någon som helst anledning. 
  Jag gav honom istället för mat , annat han tyckte om , som banan , eller chips. 
  för det är bättre än ingenting. 

  men i nästan 1 månad nu efter 2 årsdagen , gick han utan att äta någonting, kanske att han fick i sig en lien kant från en macka men d va en av dom bra dagarna. 
  drack däremot det gjorde han alldeles för mycket nästan :P 

  BVC sa att det var en period och att den snart skulle gå över . 
  kändes inte bra för mig dock .. men nu äter han mer än han borde igen och under den månaden hade han tydligen växt ganska rejält också