PaulineK

5 PaulineK

2976 visningar

Orolig inför första UL vecka 12

Hej, jag är nu gravid i v.12+0 och ska göra mitt första ultraljud på måndag nästa vecka, alltså 7/11 och jag är så satans orolig att få tråkiga besked. Fick ett missfall förra sommaren och det gör mig inte mindre nervös direkt. Är så rädd för att dem ska upptäcka att mitt lilla barn inte är vid liv, att det inte växer som det ska, att det ska vara allvarliga missbildningar eller att dem kanske inte hittar något litet barn i min mage överhuvudtaget. 
Vill så gärna ha det här lilla barnet men kan inte riktigt tillåta mig själv att tänka att allt kommer gå bra för man vet ju aldrig och det gör mig smått galen. Jag vill kunna se fram emot ultraljudet men jag är helt enkelt bara livrädd för tråkiga besked. 
Men jag håller tummarna för att allt ska gå bra!

Hoppas det är bra med er andra!

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Tea

  4 Tea

  Jag vet! Första UL är man helt skakis inför! Varför får du göra ett så tidigt? Får man det hos er? Här i Kristianstad är det vecka 18 och vecka 37 sen inget mer. Eller jo för mig då som de upptäckte missbildning på: Nämligen att det var mer än en där inne ;) (de kallar det för "missbildning" just för att det igentligen inte ska vara möjligt att få tvillingar). Har haft 2 missfall då vi försökt i 2 år så jag VET hur du känner inför RUL! Hoppas att detta blir en av dina underbaraste ögonblick nånsin! :)
 • Jag var också jätte nervös när man skulle in på UL, så jag håller tummar o tår att allt är bra med dig o bebisen!

 • åh jagg förstår din oro till 110% jag kommer också vara skit nervös den dagen jag ska på ul. Jag vill göra ett kub test men vet inte om jag får men ska på inskrivnig på måndag när du är på ul ;) då lär jag väl få lite datum "att se fram emot" Lycka till!

 • Jag var helt säker på att min lilla hade dött runt v. 8 så vi bokade ul för att kolla och tro mig, mer nervös eller orolig har jag ALDRIG varit i hela mitt liv!

  Jag förstår att man blir ännu mer orolig om man redan haft ett missfall, men oro är endel av hela graviditeten har jag lärt mig nu.

  Lycka till på måndag! hoppas din lille krabat simmar runt glatt i magen!:)

 • Hej PaulineK!

  Jag är också orolig inför UL. Tänker precis samma som du... tror det är vanligt att vi oroar oss.. men försök tänka att kroppen brukar sköta dendär proceduren om det är något fel... går sj in i vecka 13 imorn eller 12+1 och  får vänta på UL tills jag är i vecka 17 eller 18... lyckos dig att få UL så tidigt! är det pga missfallet? önskar dig bamsemycket lycka till! 

 • 6

  catja

  catja

  jag är bara i vecka 5+ o haft lite problem, ska på ul samma dag som dig för att se om där e något eller ej, visst ja e bara i så tidig vecka, men jag är så jäkla rädd just nu jag är deppig som attans, vill ha detta som skapas i mig nu också. jag håller med tummarna för dig.

 • 7

  PaulineK

  5 PaulineK

  Tack för alla svaren. Håller tummarna för alla er andra att era gravideter går bra.

  För er som undrar varför jag får göra tidigt ultraljud så har jag egentligen inget korrekt svar. Jag ska göra kub och det ska ju helst göras innan vecka 14 men vad jag har förstått så skulle jag få göra det här ultraljudet oavsett. Kanske beror det på att jag fått missfall tidigare och sen är vi inte helt säkra på bf-datumet heller så det beror nog lite på det med och förmodligen beror det även på att jag lider av ganska svår oro. Så för att sammanställa det hela så beror det nog på lite allt möjligt att jag får göra så tidigt UL. :)

  Kram på er!