wish4achild

5 wish4achild

1402 visningar

vattnet gick igår, blir jag igångsatt idag då? vecka 37

igår kl 9.15 lisom forsade det ut vätska så att binda, trosor (och kanske lite på sängen) blev genomblöta. Jag skyndade mig till duschen! Ringde sen förlossningen som var överfull så jag fick en tid kl 15. Kom dit efter att det hade sipprat vatten hela dagen. Jag var helt säker på att det var vattnet. Men när jag kom fram så var läkaren  osäker. Det luktade som vattnet, såg ut som vattnet, min beskrivning lät precis som vattnet MEN de kunde inte se vatten på ett specifikt ställe (tror det var från livmodertappen) så de kunde inte kontatera att det verkligen var vattnet. Jag fick invänta värkar, som kom mer och mer regelbundet. Fick till slut tens. Men då förlossningen var överfull fick jag åka hem över natten och nu är alla värkar borta (men det sipprar och rinner vatten hela tiden). Jag ringde förlossningen i morse och då pratade de om att göra hål på hinnorna men "vi har rond nu så vi ringer dig sen". Jaha... ska jag bara vänta här tills de ringer?

Är det farligt för bebisen att vänta? Det har ju gått 25 timmar nu....Kommer jag bli igångsatt?

9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  iiian

  7 iiian

  dom lär nog vilja ha in dig iallafall tror jag, tror inte det är så stor fara om man läcker utan värre om allt går direkt. :) men innan helgen så är bebis här då!

 • 2

  Linkan

  5 Linkan

  Jag skulle inte åka hem... En kompis till mig hade som du och födde en torr förlösning pga att dom skickade hem henne!! De gav komplikationer på barnet. Ligg på dem
 • 3

  iiian

  7 iiian

  beror ju på vad man upplevt för situation också som linkan skriver, jag har då haft vänner som gått i 2-3 dagar och läckt då dom vill att det startar själv men sen innan samtal för igångsättning har det startat själv och det har gått så bra för dom och bebisarna, självklart går det inte exakt lika bra för alla men det gör det väl aldrig för alla heller..

   

 • 4

  Linkan

  5 Linkan

  Nej men de låter ju som hon läkt en hel del vatten. Skulle inte råda ich vänta 2-3 dar. Oavsett vad dom säger
 • Men fy så dålig hjælp??!! Hade blivit ursinnig :/ Klart det ær vatten som kommer nu!? Ja bebisen ska ju inte ligga i før lite vatten før længe, så ring och tjata om det inte hænt nått! Lycka till!!
 • 6

  iiian

  7 iiian

  En hel del vet jag inte men alla tolkar det som man vill och det finns mycket vatten i magen. ;)

  men är du orolig åk in istället och skit i vad dom säger om att ringa upp är nog ingen fara men förstår att du inte heller vill gå omkring så där!!

 • 7

  Leolah

  5 Leolah

  Mitt vatten gick på kvällen. Jag fick åka in på kontroll men hade inga värkar. Jag fick åka hem igen och invänta värkar, men hade de inte kommit igång fick jag en tid. Vi kom in på tisdagkvällen o hade jag inte fått värkar skulle jag komma tillbaka torsdag klockan 08. Men mitt startade av sig själv
 • 8

  Nikka

  3 Nikka

  Dom väntar med att sätta igång eftersom det är mkt bättre för dig om kroppen själv sätter igång förlosssningen. En vän fick gå i tre dagar innan dom satte igång. Det är som andra sagt här stor skillnad mellan att sippra vatten och släppa allt vatten samtidigt. (Jag gjorde det och ingen läkare i världen hade fått mig att åka hem efter det..... :) )

  Men ligg på om att få komma in på undersökning så bebisen mår bra!!

  Lycka till, och grattis, du är ju mamma snart!!!

 • 9

  L4c0st3

  5 L4c0st3

  Upp till 72 timmar väntar de med att sätta igång. Mitt vatten gick en måndag kl 10, dottern kom torsdag 9.13 och vi slapp undan snitt med 47 minuter då jag vägrade en igångsättning! Hoppas allt löser sig för dig och att din kropp snart kommer igång av sig själv :)