SeZret

0 SeZret

26229 visningar

Gravid eller inte samt små blödningar?

Hej!
Jag och min pojkvän började diskutera barn i december förra året. I januari, den 24:de för att vara exakt, bestämde vi oss så den 23 januari åt jag mitt sista p-piller. (I alla fall för detta år). :p
Jag fick min mens 27 januari vilket var väntat eftersom det knappst skulle gå så fort. Sedan körde vi på. Jag har ganska oregelbunden mens. Fick mens nr 2 den 9 mars, det vill säga 41 dagars menscykel.

Sedan har vi fortsatt att försöka. I lördags började jag få små blödningar, det såg ut som påbörjan till mens så jag ställde min mig på det. Sen blev det inget mer än det lilla. Fick även litegrann på söndags, såg jag eftersom jag tog för vana att byta bindan varje kväll. Sedan blev det samma sak igen, det kom lite grann men blev ingen riktig mens.

I måndags fick jag ingenting och jag började fundera om jag ändå var gravid. Gick till barnmorskan i måndags och gjorde gravidtest som visade negatift så jag antog att mensen ändå måste komma snart.

Igår fick jag ändå, vad jag tyckte, en större blödning än i helgen. Jag var övertygad om att min mens var påväg att komma. På kvällen hade jag fortfarande inte fått något och inte heller imorse.
Nu sitter jag har på onsdags kvällen och har fortfarande inte fått mens. Det har gått.. för att vara exakt, 58 dagar, sedan jag fick min mens sist. Jag brukar inte ha så lång period! För att vara 18 år (fyller om 2 veckor) tycker jag det är väldigt oregelbundet. Det brukar ju vara normalt med oregelbunden i åldern 11-16 ungefär.

Jag sitter och funderar fram och tillbaka vad som försegår inne i min kropp egentligen. Är jag gravid ändå bara att jag blev det i helgen kanske eller helgen före det så att testet i måndags inte visade något?
Eller är det någon annan anledning till varför jag har små blödningar? Jag får ju inte min mens heller så det är klart att man funderar!

Har läst om små blödningar och det är vanligt under tidig graviditet, men är det vanligt så tidigt som det i så fall är för mig?

Den här texten läste jag om blödningar :

"Blödningar tidigt under graviditeten kan ha många olika orsaker. När det befruktade ägget fäster i livmoderväggen kan du t ex få en så kallad implantationsblödning. Den är ofta liten och varar en eller ett par dagar. Du kan också få blödningar om du har en vaginal infektion, irriterad eller inflammerad livmoderhals (du kan t ex blöda lite efter ett livmoderhalsprov), eller en livmoderhalspolyp, ett slags godartad utväxt.

Men en liten blödning kan också vara ett tidigt tecken på missfall eller utomkvedshavandeskap, särskilt om du samtidigt har smärtor eller kramp i magen"

Jag tycker det verkar väldigt konstigt om jag fått infektion. Jag har inte gjort något livmoderhalsprov eller något likande prov över huvud taget. Och missfall kan jag ju knappast ha fått, det borde jag ha märkt! Har en kompis som fick det förut, och hon märkte det verkligen. Blödningarna jag har är en blodblandad flytning som liknar en svag mensblödning. Färgen kan variera från ljust röd till brun.

Jag har dessutom inte känt av någon smärta alls i magen.

Usch vad jag pratar! Hoppas någon orkar läsa detta. Någon som vet vad det kan vara? Om det är en blödning i tidig graviditet blir jag bara glad!! laugh Men annars vill man ju såklart att mensen kommer så att man kan ta nya tag sen. Jobbigt att gå runt med binda hela tiden. *suckar*

Tacksam för er som tar er tid att hjälpa! love
Kram
Ronja

1751 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  six

  0 six

  Det låter som om det kan vara en nidationsblödning, att ägget fäste i livmodern. Och då visar ett gravtest positivt ca 1 vecka efter det. Gör ett nytt test till helgen. Lycka till.

 • 2

  atarinak

  5 atarinak

  När man slutat med p-piller så kan det ta ett tag för kroppen att återhämta sig. Mensen kan vara oregelbunden ett bra tag och det kan vara svårt att avgöra när man har ägglossning. Jag rekomenderar ÄL-test för att hitta ägglossningen.

 • 3

  Lynnen

  0 Lynnen

  Hej! Vänta några dagar och ta ett prov till för att vara på det säkra. Jag tycker det låter som om mensen håller på att komma igång, vilket kan ta tid efter att man tagit p-piller och det spelar ingen roll i vilken ålder man är i . Själv slutade jag med p-piller i mitten på februari, fick en mens och sen blev jag gravid i mars. Och jag hade ställt in mig på att det kunde ta några månader. Så slappna av och njut ni av varandra så ska du se att det kommer en liten till er =) Lycka till!